Hétvégi programajánló

A hétvége az időjárás-előrejelzés alapján a strandon, illetve vízparton punnyadásnak kedvez a leginkább. Persze pár örökmozgó gyerekkel ez elég nagy kihívás – ha nagyon kiizzadtunk a kölykök utáni rohangászásban, tízszer szívbajt kaptunk, mert majdnem vízbe fúltak / betörték a fejüket fejes ugrás közben / beleettek a földön talált hot-dog maradékba, és szeretnénk, ha egy kicsit rajtunk kívül más is lekösse a gyereket, akkor számos szórakoztató program közül választhatunk a fővárosban és környékén.

Elsőként a vasárnapi különleges és viccesnek ígérkező Bohóc Parádét ajánljuk, természetesen a Fővárosi Nagycirkusz mellett. Lesz igazi parádés kamion, zenével, habbal, konfettivel. A kifestett bohócarc és mindenféle jó nagy zajt keltő zeneszerszám alapfelszerelés. Ha az Állatkerthez ér a menet, lehet menni játszóházazni. Végül héliumos lufi. Na nem olyan értelemben… Hanem kis üzeneteket lehet a légbe küldeni. Az összes bohóc és a részletek megtekinthetők itt.

Aki az efféle pórias bohóckodás helyett a magas művészeteket részesíti előnyben, az jól teszi, ha most szombaton is a Ludwig Múzeum felé tekereg. Ott ugyanis fél tizenegytől a Maskara Társulat ismeretterjesztő mesejátéka, a Hajnal lesz látható. Mese és kreatív művészeti foglalkozás egyben, már 4 éves kortól.

Ha kislányunk már elérte azt a kort, amikor királykisasszonyt játszik, míg fiunk botot ragadva hős lovagként küzd (vagy el vagyok maradva, ma már Terminátor és Barbie minden gyerek?), akkor a helyünk a Történeti Múzeum játszóházában van, mely most különleges programot kínál – Gödöllőn, a Királyi Kastélyban lesz Koronázási Hétvége, Sissy, azaz Erzsébet királyné emlékére. Szombaton tizenegykor Pázmán lovag (Maszk Bábszínpad előadása), majd 15:30-tól játszóház, közben vásár, bolhapiac, kézműveskedés. A játszóházban koronázási szertartás!

Aki a mediterránumra hangolódna rá inkább, de nincs pénze és ideje elugrani mondjuk Krétára, az menjen csak szombaton a WestEnd tetejéig. Igaz, a klíma inkább a szavannákat idézi, míg az állatvilág a pesti belvárost, de ez ne szegje kedvünket! Mert lesz kavicsfestés, kagylós ékszerek készítése, görög táncház, kutyás bemutató, mindez 11-től délután négyig.

Kicsit nagyobbacska gyerekeknek és apukáknak való a Csodák Palotája új kiállítása. De az anyukák is nyugodtan velük tarthatnak, ha nem akarnak feltétlenül megszabadulni tőlük, hogy elmerüljenek a működő világ megértésének felszabadító élményében. A téma: a hangok, a zene és a számok. Van Tesla transzformátor, Hangzó fények, Geometriák, Monocikli, Holdséta, Varázstükör, az Öveges teremben pedig látványos, izgalmas fizikai kísérletbemutatók. Helyszín: Csodák Palotája, Fény u. 20-22.

Ha most is az immáron hagyományosnak mondható kézműves-koncertes-bábszínházas sokadalomra vágynánk, Palya Beástul, Szalóki Ágistul és Makámostul, akkor vagy a Skanzenbe menjünk Szentendrére vasárnap, vagy a Gyerekszigetre a Hajógyári-szigetre. Programjaik itt és itt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek