SZÜLŐSÉG

Hétvégi programajánló

2007. június 8., péntek 10:47

A hétvége az időjárás-előrejelzés alapján a strandon, illetve vízparton punnyadásnak kedvez a leginkább. Persze pár örökmozgó gyerekkel ez elég nagy kihívás – ha nagyon kiizzadtunk a kölykök utáni rohangászásban, tízszer szívbajt kaptunk, mert majdnem vízbe fúltak / betörték a fejüket fejes ugrás közben / beleettek a földön talált hot-dog maradékba, és szeretnénk, ha egy kicsit rajtunk kívül más is lekösse a gyereket, akkor számos szórakoztató program közül választhatunk a fővárosban és környékén.

Elsőként a vasárnapi különleges és viccesnek ígérkező Bohóc Parádét ajánljuk, természetesen a Fővárosi Nagycirkusz mellett. Lesz igazi parádés kamion, zenével, habbal, konfettivel. A kifestett bohócarc és mindenféle jó nagy zajt keltő zeneszerszám alapfelszerelés. Ha az Állatkerthez ér a menet, lehet menni játszóházazni. Végül héliumos lufi. Na nem olyan értelemben… Hanem kis üzeneteket lehet a légbe küldeni. Az összes bohóc és a részletek megtekinthetők itt.

Aki az efféle pórias bohóckodás helyett a magas művészeteket részesíti előnyben, az jól teszi, ha most szombaton is a Ludwig Múzeum felé tekereg. Ott ugyanis fél tizenegytől a Maskara Társulat ismeretterjesztő mesejátéka, a Hajnal lesz látható. Mese és kreatív művészeti foglalkozás egyben, már 4 éves kortól.

Ha kislányunk már elérte azt a kort, amikor királykisasszonyt játszik, míg fiunk botot ragadva hős lovagként küzd (vagy el vagyok maradva, ma már Terminátor és Barbie minden gyerek?), akkor a helyünk a Történeti Múzeum játszóházában van, mely most különleges programot kínál – Gödöllőn, a Királyi Kastélyban lesz Koronázási Hétvége, Sissy, azaz Erzsébet királyné emlékére. Szombaton tizenegykor Pázmán lovag (Maszk Bábszínpad előadása), majd 15:30-tól játszóház, közben vásár, bolhapiac, kézműveskedés. A játszóházban koronázási szertartás!

Aki a mediterránumra hangolódna rá inkább, de nincs pénze és ideje elugrani mondjuk Krétára, az menjen csak szombaton a WestEnd tetejéig. Igaz, a klíma inkább a szavannákat idézi, míg az állatvilág a pesti belvárost, de ez ne szegje kedvünket! Mert lesz kavicsfestés, kagylós ékszerek készítése, görög táncház, kutyás bemutató, mindez 11-től délután négyig.

Kicsit nagyobbacska gyerekeknek és apukáknak való a Csodák Palotája új kiállítása. De az anyukák is nyugodtan velük tarthatnak, ha nem akarnak feltétlenül megszabadulni tőlük, hogy elmerüljenek a működő világ megértésének felszabadító élményében. A téma: a hangok, a zene és a számok. Van Tesla transzformátor, Hangzó fények, Geometriák, Monocikli, Holdséta, Varázstükör, az Öveges teremben pedig látványos, izgalmas fizikai kísérletbemutatók. Helyszín: Csodák Palotája, Fény u. 20-22.

Ha most is az immáron hagyományosnak mondható kézműves-koncertes-bábszínházas sokadalomra vágynánk, Palya Beástul, Szalóki Ágistul és Makámostul, akkor vagy a Skanzenbe menjünk Szentendrére vasárnap, vagy a Gyerekszigetre a Hajógyári-szigetre. Programjaik itt és itt.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.06.09 07:25:50szanna

  Sci-fi rajongók figyelem! Kivételesen egy TV progranot ajánlok a figyelmetekbe. Viasaton, vasárnap pont délben: FIREFLY.

  Mindenképp ajánlom a sci-fi rajongóknak. Amolyan western sci-fi, eszméletlen jó karakterekkel, nagyon jó humorral. Kár, hogy rövid életű volt. 14 rész alatt is nagy hatása volt.

  Akik nem látták, ne ijedjenek meg az első résznél. Egyfelől kicsit uncsi és érthetetlen egy darabig, de ez nagyban annak is köszönhető, hogy az egész koncepció annyira más, mint amihez szokva vagyunk az amerikai tucat termékek miatt, hogy kell egy kis idő, amíg képbe kerül az ember...

  Remélem a szinkront nem rontották el...

  Az eredetiben angolul néztük anno. Hogy ne legyen magas korhatár besorolása, kínaiul káromkodtak benne. (Koncepció szerint ui. nem csak Amerika, hanem a kínaiak is meghódítják a világűrt.)

 • 2007.06.10 09:28:26szanna

  Emlékeztetőül: ma délben FIREFLY. :))

 • 2007.06.12 13:32:49marcangoló

  Szanna, elfelejtettem. :-( Igaz, fagyizni, játszózni voltunk. Most meg kell szereznemm...

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta