SZÜLŐSÉG

Kulináris kalandozások

2007. június 4., hétfő 11:11

A héten leginkább itthon tettünk-vettünk a mamával. Végre nyugodtan tudtam játszani az összes játékommal, és megtanultam teregetni is: én kiteszem a cuccokat a lavórból a földre, a mama meg felakasztgatja. Ha nagyobb leszek, mint ő, cserélünk. Aztán elbújok a függöny vagy lepedő mögé, a mama meg azt mondhatja, hogy kukucs, ilyenkor dicséretképp elmosolyodom, hogy lássa, milyen ügyes.

Mindenféle kulináris kalandokban is volt részem itthon, amik nem igazán tettek jót az emésztésemnek, a mama meg elég nyafka volt, hol ez fájt neki, hol az. Nem volt vele túl könnyű, pedig neki nem is jönnek a fogai. Ha én vagyok kicsit morcos, akkor meg rögtön lehisztiseznek. Szerencsére a nagymama megvéd tőlük. Hiába, korán meg kell tapasztalnom, milyen a generációs szakadék.

Visszatérve a kajához: kaptam a mamától túrót, ami nagyon ízlett, de nem kapok többet, mert iszonyúan viszkettem másnap, és a mama jobb híján a túróra fogta. Aztán végre meggyőztem, hogy ne mindenféle édeskés pempővel etessen, csak azért, mert ő azt szereti. Önálló egyéniség vagyok, nem az ő klónja. Így aztán kaptam sült krumplit, cukkinit meg főtt répát. Kicsit megijedt, hogy tökfőzeléket fogok kérni, de nem akarom egyből ilyesmivel sokkolni. Ráérünk, a védőnéni is mondta, hogy fokozatosan menjünk a hozzátáplálással. A doki meg nagyon megdicsérte a mamát, hogy ennyit szoptat, én meg csak röhögtem a markomba, a dicséret ugyanis engem illet, ha a mamán múlna, már rég együtt nyomnánk a pizzát és a fagyit. Azért a nektarin nem volt rossz, és hát egy programozó apával még májusban is telik rá.

Mindenesetre kaptam egy etetőszéket a nagypapától, nagyon király, van egy fadob rajta, azt lehet verni a kanállal, meg kiflimorzsát készíteni rajta. Ráadásul nem fekve kell lennem benne, mint abban a szar autósülésben, amit már nagyon utáltam, különben is múltkor úgy fejbe vert, mikor belekapaszkodtam, hogy sárga lett a homlokom.

Sajnos a mama megfázott csütörtökön, amikor eső előtt indultunk sétálni, és elfelejtett magával esőkabátot hozni, hiába mutattam neki jó példát. Nekem nem is lett volna semmi bajom, csak sajnos a mamától függök, ő meg folyton aludni akart. Ezért tegnap majdnem egy órát panaszkodtam és sírtam, a papa el is ment otthonról, annyira szomorú lett, mert a mama csatlakozott az ÖNSz-hez, az önhatalmúlag nem szoptatók táborához. Remélem, hamar meggyógyul, mert ez nem állapot. És legközelebb magával viszi a dzsekiét, ha mondom.

Ráadásul a Dunát sem láttam, pedig megígérte, állítólag nagyobb, mint a kád a strandon. Cserébe voltunk Kőbányán, és összehaverkodtam a buszon egy alkesz bácsival, annyira bejöttünk egymásnak, hogy majdnem oda adta a kalapját, de a mama a combomba csípett, hogy ne fogadjam el, állítólag az enyémet annyiért vette, mint a bácsi havi szocsegélye. Hát így nevel a mama szociális érzékenységre idejekorán. Ezt a szót egyébként a nagypapától hallottam, mikor átugrottam hozzá szombaton elolvasni az eheti Népszabikat és az ÉS-t.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.06.06 15:42:07joshua

  Hi! Akkor sziasztok! Kezdem előről az egészet. Nem akartam én senkivel összeveszni, nem is szoktam a való világban sem. Kihőbörögtük magunkat. Jó volt. ----- Ok, a gyerektéma: valóban ikreink vannak, egy évesek és lányok. Talán egypetéjűek, de az orvos nem tudta megmondani. De szemre azoknak látszanak. Szoptatni egyszerre nem lehet civilizált módon két gyereket (pl. amikor Romolust és Remust szoptatja a farkas azon a híres szobron). --------- Kedves Lii! Kegyetlen félév, év elé nézel. Nagyon izagalmas lesz, de egy percnyi időd sem lesz semmire. De úgy értsd, hogy még wc-re sem fogsz tudni kimenni. Nekünk 8 hónap után normalizálódott a helyzet, akkortól alusszák át az éjszakát, és már elkezdték lekötni egymást, nem nekünk kellett szórakoztatni külön-kükön a két lányt. Idemásolom párom blogjának első oldalának linkjét, ott kapsz majd egy kis ízelítőt az első hónapokból: smsblog.hu/index.php?op=blog&page=5

 • 2007.06.06 15:46:30joshua

  marcangoló ------ valóban férfi vagyok. Olyannira férfi vagyok, hogy már a harmadik gyerek is útban van. Mindezt két év alatt! Ehhez persze az is kell, hogy a feleségem igazi nő legyen.

 • 2007.06.06 16:27:35lii

  joshua: elkezdtem olvasni elölről a párod blogját. (na én innentől befogom a szám, nem nyafogok, még egy napot se kellett kórházban töltenem a 36 hét alatt.)

 • 2007.06.06 17:22:21Anyatünde

  lii: jidele nővére szoptatási tanácsadó és nemrégen születtek ikrei (két kisfiú, pár hónaposak lehetnek). Meg már van két kislánya (most olyan 4.5 az egyik 3 a másik, kábé).

  Sztem ikrek szoptatásával kapcs. ő a Te embered. Egy a gond, hogy jelenleg külföldön él, így csak e-mailen tud tanácsot adni. (De ad.)  iwiw-en megtalálsz a nick-emen, addig megnézem neked az elérhetőségét. Meg ha jidele erre jár, ő is meg tudja mondani.  Nekem még nem voltak ikerbabáim (de még lehetnek...;-)) ). Első körben hónaljtartásban gondolnám próbálkozni. Úgy értem, ha egyszerre szeretném szoptatni a két babát. Aztán lehet, hogy csúfosan felsülnék vele... Mindenesetre a Kismamá-ban, olvasói levélben láttam ilyen fotót.

 • 2007.06.06 17:25:52lii

  Anyatünde: köszi! ha majd elakadok az éles szituációban, kérdezek Tőle. (elméleti síkon egyelőre még nem kérdezek, hátha menni fog majd magától is.)

 • 2007.06.06 18:56:53hanna

  A milyen ember az magyar nyelvű frázis impikátuma az, hogy rossz.  a mit csinálsz mr megint édes lányom magyar nyelvű frázis implikátuma az, hogy rosszalkodsz.  a micsoda idő! implikátuma az, hogy különleges

  és sorolhatnám - vannak olyan stabil szófordulataink, melyeknek a jelentése nem egyezik a szószerinti jelentéssel. Szerinted ez nyilván agyafúrt csakazértisbebizonyítom okoskodás. Viszont nem az ést védtem, hanem az a bizonyos demokráciát - azt, amiben nem cenzúrázzuk ki a valós élet momentumait. Lányom egyébként nem folyadékot iszik és gyümölcsöt eszik, hanem vizet és almát. Konkrétan. Konkrétan és van az apámnál, nálam meg Mancs és Lettre épp most, és konkrétan nem demokrata. Nem az ést védem, hanem a sajtószabadságot - miszerint anélkül azt olvashatok, amit akarok, hogy leminősítenének.  És kovvacsnak igaza van: talán mit eszik a gyerek? Mert a poszt erről szólt. Csak neke olyan szűk a kis pillantásocskád, hogy neked az újságcímekben szerinted megbúvó ellenségről szólt. Ugyanis az ellenségezést te kezdted. Pukkadj meg,.

  Viszotn a legszarabb az, hogy ezentúl minden posztnál azon fogom törni a fejem, hogy ha ezt beleírom, akkor mit fognak gondolni. Nem akarom, de most már el lett rontva. És ezért kibaszott dühös vagyok rád. Pedig minden haverom azt mondja, hogy le kell szarni. Hát nem tudom félvállról venni.

  H

 • 2007.06.06 19:00:12hanna

  Lii!

  Nekem is van ikres ismerősöm. Kettő is. Az egyik tudott egyszerre szoptatni, a másik sszem nem. Lehet, idétlen, de a mellméretétől és alakjától is függ. Pl ha giga cickó van, akkor alkartámaszban az egyik a hónod alatt szopja az alsót, a másik meg belelóg a mögötte fekvő szájába. Persze csak amíg picurkák. És aztán van az, hogy sok párna, és mindkettőt kicsapod a hónod alatt.

  Én úgy tudom, hogy egyszerre jobb szoptatni: időtakarékosság, nem bömböl közben a másik, és jóval több tej termelődik, ha egyszerre szívják, mert akkor a cicik is tudják, hogy hoppácska, itt két igénylő van:)

  szia

  Hanna

 • 2007.06.06 19:25:14Brumibaby

  hanna! NYugi! Végre Joshuát sikerült szocializálnunk és a gyerekeiről kezdett írni. Olyan, mint mi vagyunk. Állj le, ez sehova se vezet.

 • 2007.06.06 19:53:24kovvacs

  hanna, sztem Te meg én még soha nem szavaztunk ugyanarra a pártra. Lehet, hogy soha nem is fogunk.  Most ragozhatnám a kötőszavakat, hogy

  és de ámbár ennek ellenére stb stb

  de tök fölösleges.  Bírom a posztjaidat.

  Úgy jók, ahogy vannak.

  Szóval csak elő azokat a félvállakat :P • 2007.06.06 19:56:53kovvacs

  Jelentem:  HEURÉKA :)

  A római/pataki tálban készült - gyakorlatilag párolt - zöldségekből tekintélyes mennyiséget evett meg a válógatós 17 hónaposom önként :)  Főleg a sárgarépát bírta, de evett a karalábéból, a fehérrépából és a krumpliból is. És nemcsak egy falatot kóstolónak, hanem mennyiséget! :)))))  El nem tudjátok képzelni, ez itt mekkora szám. Ha a lyányomon múlna, akkor virslit enne sonkával, utána sült csirkét párizsival, majd desszertnek talán csülköt.

 • 2007.06.06 20:01:15boribon

  Hanna!

  Tökre megértem, hogy még mindig dühös vagy, én is tuti az lennék a helyedben, de Brumibaby-nek igaza van, örüljünk, hogy elült a vihar... Relax. És bár pont ezen gondolkoztam ma, hogy te szegény, most aztán biztos már folyton ezen fogsz agyalni írás közben, hogy melyik hülye mibe köt bele, de ne tedd!!! Le kell sz*rni az ilyesmit. Többen vagyunk, akik egy cuki posztban csak cuki posztot látunk, semmi mást.Biztos a női naivitás... Mindezt írom úgy, hogy én speciel olvastam ÉS-t, és nem szeretem. De biztos még elég sok mást nem szeretek, amit te igen, meg fordítva is, viszont ettől még szeretem az írásaidat, és semmi rosszat nem gondolok rólad. Lea meg baromi helyes kiscsaj, máris várom a jövő heti kalandjait. :-)

  (Off: Lebuktál ám az implikátumos dumáddal... Asszem ha nagy leszek, ugyanolyan diplomám lesz mint neked lehet. Ilyet csak magyar szakos mond. :-) Eltaláltam? Pont ma vizsgáztam pragmatikából...)

 • 2007.06.06 20:03:46boribon

  Na, látom időközben kowacsnak sikerült megfogalmaznia kb. ugyanezt, csak frappánsabban. :-)

 • 2007.06.06 20:10:59levendul

  hanna, én már a múltkor is írtam,

  nekem is nagyon tetszik,  szóval én is a félvállra szavazok!  A fotó meg külön klassz. Apjuk öve nálunk is különlegesen finom csemegének számított :D  kedves kowacs, a pataki tál nekem is tetszik, csak az a baj, hogy az uram szerint a benne főtt ételnek agyagíze van :(

 • 2007.06.06 20:55:08marcangoló

  Az enyémnek meg levesíze. Ha beáztatom, akkor annyi vizet ereszt a tál, meg a cucc, hogy simán merőkanállal lehet szedni. Pedig apámé olyan finom. :-(

 • 2007.06.06 21:08:59hanna

  Hosszú OFF

  Boribon,

  :) Bizony, csak akkor még stilisztikának hívták. Grice, Searle és tsai, ugye? Vagy már a szakirodalom is más?  Egyébként elárulom nektek, hogy én se olvasok sem ést, sem népszabit:

  1. Túl nagyok, nehéz lapozni.

  2. Unalmasak.

  3. Egy csomó idegesítő zöldséget hordanak össze olyan emberek, akiknek fingjuk nincs a témáról, és még csak a fáradságot sem vették, hogy utána nézzenek.

  4. Kíméletlenül szar versek.

  5. Sznobizmus,

  De bizonyos dolgokat elolvasok néha belőle, mert jó/érdekes, és egyébként sem erről szólt a "vita". Nem az újság minőségéről.

  Viszont például olvasok Holmit, Jelenkort, Filmvilágot, Lettret, Mancsot (kult és életmód), velvetet, néha Szombatot és 2000-t. Mert az irodalom irnt érdeklődő ember vagyok (milyen ember az, aki...?)  Kovvacs: a politikai nézeteink kapcsán asszem már többször súrlódtunk, de ha jól emlékszem sosem sikerült egymást leszólni közben. Szerintem ez a fontos. Egyébként tuti nem szavaztunk ugyanarra, mert én legutóbb elkeseredésemben nem tudtam már hova szavazni, és valami helyi független pacákra voksoltam.:) És mivel a családban többen érinkezni kényszerülnek mindenféle politikusokkal munkaügyileg, ezért én a horrorsztorik miatt egyre tanácstalanabb és borúlátóbb vagyok.:( Kb: nem az a baj, ha korruptak, hanem ha közben nem csinálnak semmit, illetve annyira nem ismerik a területeket, hogy még a lopáshoz is tanácsot kell kérniük:))  ON  A fotó az apja műve. Amikor kiderült, hogy terhes vagyok, vett egy nagy fényerejű objektívet a gépéhez, hogy majd szép fotókat tudjon csinálni a kisgyerekéről:)) Hát nem édes? És tényleg k. jó fotókat csinál.  A nálunk vászonedénynek nevezett tálba egyébként a savanyú kápis kaják is nagyon fincsik, mert a káposzta odasül a falára, kis kosomban nagyon szerettem. Meg a sólet is ebben az igazi. Bár gondolom a bab nem jó a babának. De lehet bele tenni egy kis füstölt libamellet, és akkor az egésznek füstölt hús íze lesz, és akkor kovvacs kisgyereke is tuti megeszi.

 • 2007.06.06 21:20:02kovvacs

  hanna, na megvan a mondat, amin kínunkban röhöghetünk fél este a férjemmel:

  "nem az a baj, ha korruptak, hanem ha közben nem csinálnak semmit, illetve annyira nem ismerik a területeket, hogy még a lopáshoz is tanácsot kell kérniük"

  :) Ez nagyon durva. Jaaaaaaaaajdenagyondurva. És mennyire igaz. Hagyjuk is. Vagy mittudomén, de ne itt ne hagyjuk:) Annyiszor volt már csomagolhatnékunk. (Én tudnék is menni, akár holnap.)

 • 2007.06.06 21:21:40kovvacs

  A bab tényleg nem jó a kölyöknek, de a husit majd megeszi belőle :) Ezt ki kell próbálnom :))))

 • 2007.06.06 21:21:59Brumibaby

  OFF.

  Nemtom, melyik poszton népszerű a meteorológia, én szeretettel ajánlom a figyelmetekbe a metnet.hu-t. Ez egy amatőr oldal, a legjobb része az észlelési napló, ahol a regisztrált észlelők mondják meg, hogy milyen az idő ott, ahol ők vannak.

  ON

 • 2007.06.06 21:59:02szanna

  A családom kedvenc pataki tálas receptje:

  negyed almákkal kirakom az alját pácolt/fűszerezett egész/felezett csirkemellet teszek a tetejébe. Ha már érzem az illatát, akkor megfordítom a csirkemellet és meglocsolom a sült almalével.

 • 2007.06.06 22:09:00marcangoló

  Jányok, ne szomorítsatok el. Ha már senki nem talál magának szavaznivalót, akkor nagyon gáz van itt valahol...

 • 2007.06.06 23:50:03levendul

  Mi is nagyon mennénk néha

 • 2007.06.07 00:02:06kovvacs

  marcangoló, ne szomoríts el: Te találsz?  (és most nem tudom:

  :)

  vagy

  :(

  ?

  )

 • 2007.06.07 00:04:54marcangoló

  Nem mondtam ilyet. :-))))

 • 2007.06.07 00:06:09marcangoló

  Én úgy gondoltam, hogy alapvetően nagy gáz van egy olyan országban, ahol nincs olyan politikus, akire jószívvel szavaznál.

 • 2007.06.07 00:06:40marcangoló

  Jesszus, éjfél, na megyek, mert mindjárt kelek Banglához...

 • 2007.06.07 06:10:50Alvomacko

  kovvacs: én sem sokat teketóriáznék, ha lenne hová mennem.

  De ha neked van hová menned, ne sokat gondolkozz. Később sokkal nehezebben szánod el magad, utána meg jön a megbánás.

  Net mindehol van, mi meg ott vagyunk a végén. :-)

 • 2007.06.07 07:27:54hanna

  Én nagyon szerettem Németországban lenni, meg Bécsben, és akár oda, akár Angliába nagyon kiköltöznék. De az anyósom ápolásra szorul (a férjem szerint). És én is elég szoros kapcsolatban vagyok a szüleimmel. De abban állapodtunk meg, hogy majd ha a gyerek(ek) kicsit nagyobbak lesznek, kimegyünk egy vagy két évre, és az nyelvtanulásra is jó. Persze addigra az anyósom még betegebb lesz, még kevésbé lehet itt hagyni:( Meg úgy rá van cuppanva az unokára, hogy hiszti lesz. Amikor külön költöztünk, akkora hiszti volt, pedig a messzi, távoli szomszéd lépcsőházba lakunk, és minden másnap átviszem a csemetét, különben sopánka van.

 • 2007.06.07 07:31:38Alvomacko

  hanna: ez zsarolás! Érzelmi zsarolás!

  Ne hagyd magad! Illetve magatokat!

 • 2007.06.07 07:32:13Alvomacko

  hanna: férjednek van tesója?

 • 2007.06.07 07:48:20marcangoló

  Én úgy szeretek itt lenni. :-( :-) Nincs kedvem idegenek között lakni. Meg hát mi lesz, ha a hazámnak szüksége lesz rám? ;-D

 • 2007.06.07 10:03:45Tjuca

  Marcangoló!  Rájt nagy gáz van. Te találsz?

  Amúgy én éppen ebből adódóan melóhelyet sem találok (remélem most nem is kell keresnem) ->eus pályázatokon voltam pénzügyes (írtam is költségvetést, meg csesztettem is a pályázókat). Órákig tudnék mesélni a Hanna által írtakról, egy kicsit facsarva, a legtöbb igenis tudja hogyan kell lopni. (ppp, közbeszerzés, SA programok...) csak a kicsi figurák szívnak, de ők nagyon nagyot. :-(  OFF

  Most mindenki azon aggódik a családban, hogy miért mászik a gyerek, és miért nem jár, hogy elmúlt egy éves. Ha írok egy posztot a blogba hozzászólol, hogy higgadjanak mán le??? Nagyon idegesítenek, és a végén még én is rákezdek a parára. Kellene egy szakértői OK, akkor talán csipogás elülne. :-)

 • 2007.06.07 10:24:18koneko

  Tjuca! Semmi gáz, gyereked szimplán csak biztonságtechnikai pályára készül. Mászni sokkal biztonságosabb, mint járni, úgy nehezebb esni. (haha, de humoros vagyok ma :P )

 • 2007.06.07 10:49:29marcangoló

  Tjuca, nem keresek. Egyet tudok, de ő helyi erő, és én nem ott lakom, ahol ő. :-)

  Az a jó, ha sokat mászik, annál jobban megy majd neki a téri tájékozódás (és nem fog elétvedni tájfutás közben soha). Amúgy meg 1,5 éves koráig ráér járni. Majd aztán annyira rákap az ízére, abba sem akarja hagyni. :-) Mondjad, hova, és én írok is.

 • 2007.06.07 11:14:18Tjuca

  Marcangoló! Koneko!  Majd este vagy holnap, most megyünk Pestre, este meg ultrahangra. Be vagyok ám tojva rendesen.

  Ez jó biztonságtechnikai tájfutó lesz :-) Még mindig jobb, mintha izommechanikai bájfotó.... készülne róla, apja le is tekerné a fülét, meg az enyimét is. :-)

 • 2007.06.07 12:56:10Sólyomszem

  Tjuca: közeli ismerősöm gyereke nem kevéssel egyéves kora után állt föl, majd másfél éves kora után indult el! Ma már iskolás és TÖK NORMÁLIS! Nyugi!!

 • 2007.06.07 13:32:24marcangoló

  Tjuca, hajrá, hajrá, csak kapaszkodjon, növekedjen az a csepp gyermek (mármint Ketteske)!

 • 2007.06.07 13:33:31marcangoló

  Sólyomszem, 6 éves korára már a kutyát sem érdekli, hogy mikor indult el... Legfeljebb lehet majd bezzgezni a menynek.

 • 2007.06.07 14:17:11napos oldal

  lii: egy dolog volt a szoptatással kapcs., amit ha előre tudok, megspóroltam volna magamnak egy bőgést.

  Amikor még nincs rendes tej az elején, és mégis egész nap és éjjel egyfolytában szopna, akkor csak szopjon amennyit bírod, attól jön meg a tej. hogy kettővel ezt hogy lehet, azt persze nem tudom.

 • 2007.06.07 14:50:43Sólyomszem

  marcangoló: 6 éves korában máson parázik a zanyja ;). Mindig lehet találni valami aggódnivalót. Aztán úgyis abból lesz gond, amin nem paráztál. Pl. mindig féltettem a fiúkat, hogy biciklizés közben betörik a fejük (ezért bicózás csak sisakban). Erre ősszel a nagyobbik a két maradandó metszőfogát törte ki gyökerestül, a bicóról leesve :((. (Persze örülök, hogy nem lett nagyobb baj. De akkor is!)

 • 2007.06.07 15:27:20koneko

  Biciklizés mindenkinek csak bukóval. Még nyanya- bringával a piacra menet is. Mert ugye a halálos bringás balesetek nagyobb része a bukó hiánya miatt lesz halálos kimenetelű.  Mentsük meg a világot akció: hordj bukót brinyózáshoz! :p

 • 2007.06.07 15:44:55napos oldal

  kösz a tippet, sokat akarok bicózni, mer vidékiek lettünk. ja, és mer nincs jogsim. höhö.

 • 2007.06.07 15:57:14Sólyomszem

  koneko, persze, de sajnos a biciklissisak nem védi a fogakat. Motoros-sisakot meg nem vennének fel ezer fokban bicózáshoz (akkor meg ott a hőguta veszélye :P). Sajnos minden veszélyforrást nem tudsz kiiktatni. Főleg, ha azt szeretnéd, hogy ne legyen egy penészvirág a gyerek. Hiába, rizikós dolog a gyereknevelés...

  Ettől függetlenül a biciklissisak fontos!!!

 • 2007.06.07 16:11:23koneko

  De remélem, legalább nem a maradandó fogát törte ki.  :)) Motoros- sisak. :)) Lábhajtós motorhoz. :))

 • 2007.06.07 16:44:10marcangoló

  Napos oldal, már vidékiek vagytok?!

 • 2007.06.07 16:51:01Sólyomszem

  koneko: de igen, két gyönyörű maradandó fogát!! Persze péntek délután (szept. 1., isk. évnyitó után) 3/4 6-kor, amikor rendes rendelés már nincs, ügyelet még nincs. Végül visszarakták neki (megkerestük, vízbe tettük, úgy rohantunk be Pestre, egyik helyről a másikra), még mindig fogászatra járunk, hogy megmaradjanak. Ugyan nem élő fogak, de amíg lehet, maradjanak bent. Mondjuk ha végül mégis kiesnek, majd kap szép műfogakat, volt már ilyen a világtörténelemben. Szóval küzdünk... De nem akarom sajnáltatni magunkat, mert tényleg örülök, hogy csak ennyi baja lett.

 • 2007.06.07 20:10:33Tjuca

  Marcangoló!  A méhem nőtt, meg a petezsákom is, de sajnos üres. Ha nem indul meg a vetélés be kell fejezni a terhességet. :-( Ez már tényleg ketteske sajnos, nagyon rossz a statisztikám, de legalább ezért a babáért megtettünk mindent.

 • 2007.06.07 20:48:38szanna

  Tjuca! :(

 • 2007.06.07 20:59:13zsuli

  Tjuca: nem tudok okosat írni, csak hogy sajnálom...

 • 2007.06.07 21:12:45marcangoló

  Tjuca, annyira sajnálom. Nagyon sokat gondoltam rátok. :-(

 • 2007.06.07 21:16:45Anyatünde

  Tjuca: :-((

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta