SZÜLŐSÉG

Anyád hülyeségeket beszél!

2007. június 4., hétfő 08:26

Az anyukák többnyire mindenen aggódnak, és minél inkább anyák lesznek, annál jobban előjön majd belőlük saját anyukájuk, bármennyire nem akarják. Sokan hajlamosak vagyunk szüleinktől halott mondatainkat, átgondolás nélkül tovább örökíteni gyermekeinkre, így maradnak életben olyan állítások, melyeknek tulajdonképpen semmilyen alapja nincs. Lássuk hát, mennyire igazak szokásos anyai intelmek:


Vegyél fel kabátot, mert beteg leszel!
Az influenza és megfázások nagy részét nem az okozza, hogy hidegben sétálunk, vagy megfázunk. Ez a hiedelem többnyire azért tarja magát, mert a megfázós, vírusos betegségek többsége télen, hideg időben fordul elő. Ráadásul a betegséget legtöbbször maga a félelem váltja ki. Ha félünk attól, hogy a vizes lábunk miatt megfázunk, ez így is lesz.

Leesel, és szétreped a fejed!
Bár a koponya valóban szét tud nyílni, ehhez nagyon nagy ütés szükséges, mondjuk teljes erőből neki esni egy asztal sarkának. Valószínűbb, hogy csak megsérül, vagy esetleg megreped a fejünk.

Ha lenyeled a rágót, beragad gyomrodba!
A rágó, mint minden más, amit lenyelünk, pár napon belül távozik a szervezetből. Persze nem egészséges lenyelni, de attól még nem ragad a belünkbe évekig.

Oltsd le a lámpát, ha tévét nézel, különben elromlik a szemed!
A tévézés az, ami árt a szemnek, nem pedig a fény, vagy a sötét. A szemészek szerint semmivel sem ártalmasabb fény nélkül tévézni, mint lámpa mellett.

Mindig legyen rajtad tiszta bugyi, nem tudhatod, mikor ér baleset!
Az eszméletlen emberről olyan gyorsan vágják le a ruhát, hogy soha nem figyelik meg, tiszta, koszos, kockás, vagy pöttyös alsóneműt viselt-e az illető.

Evés után egy óráig ne menj a vízbe, mert begörcsölsz és meghalsz!
Még senki sem halt meg azért, mert evés után túl gyorsan ment a vízbe. Úszás közben valóban előfordulhatnak izomgörcsök, de ezeknek nincs köze az elfogyasztott ételhez.

Nem ihatsz a kávémból, mert kicsi maradsz!
Valójában 30 éves kutatás sem tudta bebizonyítani, hogy a koffein bárkit is visszafogna a növekedésben. A tudósok elég nagy része aggódik egy ilyen lehetséges mellékhatás miatt, de nincs meggyőző bizonyíték, hogy ez az állítás igaz lenne.

Ha eltöröd a lábad, ne rohanj hozzám sírva!
Ha eltöröd a lábad, nem is tudnál rohanni, lábra állni azonban még esetleg igen. Vannak emberek, akik gyalog mennek be a kórházba is, persze nagyon fáj, de az izmok elég támasztékot biztosítanak a lábnak.

Ne játssz a varangyos békával, mert szemölcsöd lesz!
Ezt bizonyára mindenki hallotta gyerekkorában, pedig az az igazság, hogy szegény békáknak közük sincs a szemölcsökhöz, akár meg is csókolhatjuk őket, a szemölcsöt ugyanis egy human pampillona nevű vírus okozza, ezt pedig álltok nem hordozzák, és nem adják tovább. A varangy hátán lévő dudorok pedig nem szemölcsök, hanem csak segítik a könnyebb rejtőzésben.

Ha fogdosod magad, majd jól leszárad!
A maszturbációtól természetesen senkinek nem fejlődik vissza a nemi szerve, az efféle felfedezések hozzátartoznak a serdülő korhoz.

Kiszúrod valakinek a szemét azzal a bottal!
Ahhoz, hogy valakinek kiszúrjuk, vagy kinyomjuk a szemét, oda kell menni, és az ujjunkat erősen belenyomni, majd kifordítani. Egy hegyes tárggyal is megsérthetjük azonban a szaruhártyát, ami ugyan jobb, mint a szemkinyomás, de az sem túl kellemes.

Ne ropogtasd az ujjaidat, mert rosszat tesz az ízületeknek!
A mamádnak ebben van némi igaza. Bár köszvényt vagy egyéb súlyos ízületi betegséget nem kapunk az ujjak ropogtatástól, de valószínűleg tényleg nem tesz jót a kéznek.

Ne kancsalíts, mert úgy marad a szemed!
A szem nem tud úgy maradni, nem tud beragadni a kancsal pozícióba.

Edd meg a répát, attól lesz jó a szemed!
A répa valóban nagyon egészséges, és fontos béta-katotin forrás, (amit a máj A vitaminra változtat át, ami fontos a jó szemműködéshez), de az egészséges szemre tulajdonképpen semmi hatással sincs. Akinek nagyon gyenge a szeme, annak azonban jót tehet.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.06.04 19:48:13Dexter68

  Hőőőő, micsoda aranyköpés-gyűjtemény!!!

  :o)))

  „Kiszúrod a szemed, oszt mehetsz, amerre látsz"

 • 2007.06.04 19:52:29Dexter68

  Monnyuk a répa télleg jót tesz a látásnak. (vagy látott már valaki szemüveges nyulat? ;o))))

 • 2007.06.04 23:22:56mulan

  Dexter68, én olyannyira nem, hogy én még répaevő nyulat sem láttam! :)

 • 2007.06.05 06:23:07Kóbor.macska

  Hanyattka: "a nemiszervvel kapcsolatos megjegyzések ... későbbi károkat okoznak. ... ez bizonyított"

  Juj! Es helyre lehet hozni azokat a karokat? Es mik ezek a karok egesz pontosan?

  Azert szeretnem tudni, mert ha direktbe nem is beszeltek a szuleim a nemi szervemrol, mikor kicsi voltam, de azert vannak rossz emlekeim. Anyukam mindig olyan gondosan megmosott, hogy csipte a szappan a huvelyemet - hiaba panaszkodtam. Aztan meg persze gombas lettem (gondolom a lugos szappantol). Ennek lehet karos hatasa?

  17 evesen meg allandoan arrol beszeltek, hogy "allitsam le a fenek viszketesemet" - a szexualis vagyaimat ertettek alatta - es porra alazva ereztem magamat.
  Lehet, hogy ennek meg min dig a hatasa alatt allok?

  Bocs, hogy igy lerohantalak a kerdeseimmel, de nagyon sziven talalt a hozzaszolasod.

 • 2007.06.05 08:53:10jidele

  nővérem gyűjtése: lázasan nem szabad szoptatni, mert LEFORRÁZZA A GYEREK TORKÁT

  én is mondom a férjemnek, hogy bolond vagy te, csak nem forogsz, erre mindig forogni kezd. No comment.

  Viszont mi a helyzet a felhevülve hidegvíz ivással? Anyósom mondja, hogy az orvosok hülyék, nem kruppos vot a gyereke, csak kimelegedve hideget ivott, és leforrázta a torkát. Na ezt igazán nem értem:s

  Egy külföldi mondta, akinek a férje magyar, hogy abból is látszik, milyen pesszimisták vagyunk, hogy a mondataink nagy részét nem-mel kezdjük.Lásd: Nem kérsz inni? Nem kéne kabátot venned?

 • 2007.06.05 09:10:13okoskat

  A szállj le a kormányról, különben...típusú mondatok, szerény tapasztalataim szerint mintegy arra motiválják a zsengekorút, hogy bizonyosságot szerezzen. Addig-addig nyüzsörgél, míg meg nem történik, amit a szülő mond. Mintegy beteljesíti a negatív jóslatot. Ez olyan elvisz a rendőr dolog. Nem csak az a lényeg, hogy nem nemmel vagy nevel kezdődjön a mondat, lehetőleg ne legyen negatív (ön)beteljesítő tartalma - a gyerek már csak ilyen, mindig és mindenben meg akar felelni.

  Én ilyenkor azt szoktam mondani - nézd csak, ezt inkább fogd, ide ülj, látod, hű de jó, de ügyes vagy, trallala...vagy totál elterelem a figyelmét egészen másfelé.

 • 2007.06.05 09:15:16koneko

  Ha már a szoptatásnál járunk: szőrös mellűek se szoptassanak, mert a gyerek tüsszögni fog!

 • 2007.06.05 09:17:32katampusz

  koneko élelmes gyerek kigyomlálja

 • 2007.06.05 09:27:55koneko

  juj, azt nektek nem mondták, hogy ha a gyerkőc előtt öltözködtök, akkor perverz/homokos stb lesz? pláne ha az apját látja?

  eddigi életem során ez volt az egyik legnagyobb baromság, amit hallottam.

 • 2007.06.05 09:48:53Brumibaby

  koneko, meg a sima mellűek se, mert elejtik a gyereket (lecsúszik...)

 • 2007.06.05 09:51:26Borcsika

  A 'NEM" szócska azonnal kiváltja a gyerekből, hogy "meg kell tennem"! Úgyhogy én óvatosan bánok vele. Inkább a kérlek, és a megtennéd szavakkal kezdem a mondatot, és így néha elérek némi sikert. Az anyám kedvenc mondatai: "levisz az ördög"- ha az ágyon ugráltunk, ha pedig nem engedelmeskedtünk, akkor pedig a "mész az intézetbe" mondat hangzott el. Így aztán, ha a bBalett Intézet előtt sétáltam a nagynénikkel, akkor inkább átrohantam az Opera oldalra, és ott sétáltam tovább, mert rettegtem az intézet szótól.

 • 2007.06.05 09:51:42napos oldal

  ne szoptassatok, mert majd nem szokik le róla

 • 2007.06.05 09:52:26napos oldal

  :DDD

 • 2007.06.05 09:55:37napos oldal

  (lécci hadd jajgassak... köszi. szóval: miértmiértmiért nincs nekünk itthon személyzet? na még csak ezt a bögre teát megiszom, és megyek dolgozni)

 • 2007.06.05 09:58:04a:a

  napos oldal: mert nem vagy elég trendi. Lássuk be, rosszul szocializálódtál. Ezen már segíteni sem lehet. Ez van.

 • 2007.06.05 10:04:02boribon

  Ok. napos oldal, megszervezem neked a személyzetet, ha kerítesz nekem holnapra valakit, aki leszigorlatozik helyettem. De ötösre ám! :-)

  Mert ha nem lesz ötös, akkorát kapok, hogy a taknyomon csúszok hazáig. :-) Nálunk ez volt a fenyegetős duma. Elég vizuális típus vagyok, úgyhogy még a legnagyobb balhé közepette is röhöghetnékem támadt, ha ezzel hozakodott elő jóanyám.

 • 2007.06.05 10:04:08napos oldal

  a:a te itt? edéd megfőzve? elmosogatva? lakás ragyog? remélem, eleget játszol a kisfiaddal!

 • 2007.06.05 10:06:40a:a

  drága napos oldal, hát nem emlékszel egy korábbi posztra, ahol megírtam a háztartásvezetésem lényegét?

  És azt a színvonalat 7 hónapos terhesen is játszi könnyedséggel tudom biztosítani!!!

  :-)))

 • 2007.06.05 10:07:54koneko

  1. Szerencsére nem szőrös a mellkasom

  2. Nem hagyom lecsúszni: KÉTOLDALÚ RAGASZTÓ :))

  3. Dehogynem szokik le, max 16 évesen, akkor majd sörözni akar

  4. Egyenlőre csak "kölcsöngyerekkel" volt dolgom, úgyhogy annyit tudok a szoptatásról, hogy kell hozzá mell, az ugye van kettő is, meg tej, az jobb esetben lesz. De majd ha ott tartok, akkor térjünk vissza erre a témára.  Borcsika: én még ma is szívesen felpofoznám azt a szülőt, aki ilyesmivel fenyegeti a gyerekét.

 • 2007.06.05 10:12:09a:a

  ps.: napos oldal: remélem, nem másztam a lelkedbe, viccnek szántam, elismerem, nem a legsikerültebb...

 • 2007.06.05 10:14:08koneko

  (Boribon! Te is "tanulsz"? Én épp államvizsgára. Egy kalappal holnapra..)

 • 2007.06.05 10:28:52napos oldal

  najólvan, beszélgessetek csak, _én_ mostmár tényleg megyek :)  a:a, jaaaa igaz is. tudom, nem tehetsz róla... :)  kétoldaló ragasztó :D koneko, az ember találja fel magát, az igaz!  boribon, még a tanulás, na, pont az hiányozna még nekem :) meg egy két plusz gyerek... most vettünk egy rakás óvszert :) (a gyerek érdeklődve figyelt, a párom: látod lilla, ez olyanok ellen véd, mint te...)

 • 2007.06.05 10:31:56napos oldal

  a:a, ne viccelj már :) (höhö)

  bírom a búrádat különben is :)

  dehogy bántottál meg!

 • 2007.06.05 10:32:25a:a

  napos oldal: :-)))

  (én is megyek, a lakás romokban, mosnivaló hegyekben, holnapi ebéd sehol, lekvárfőzésre váró meggy figyel a konyhában, a vasalni való ingekről ne is beszéljünk...)

 • 2007.06.05 10:37:21Borcsika

  Koneko, hidd el, megkapja, apró kis csomagokba az ide tartozó kedvességeket, csakhogy ne nyugodhasson meg a lelke.

 • 2007.06.05 10:38:47napos oldal

  a:a, mingyán jobb kedvem lett. :)

  holnapi ebéd még a piacon...

 • 2007.06.05 12:07:14Sólyomszem

  Okoskat, Borcsika: azért a gyerek életkorától is függ, hogy mire hogy reagál. A kicsik nyilván buknak a tilos dolgokra, de az enyém (a szobabiciklis) már 8 éves, neki azért már lehet hatni az eszére.

  Kóbor.macska: bizony, ha a nemi szervek és a velük kapcsolatos tevékenységek valami csúnya dolognak vannak beállítva, az bűntudatot kelt(het) a gyerekben. Aztán felnőve vagy túlzásba esik (magyarán görcsösen össze-vissza kufircol, hogy rátaláljon valamire, amire nem fog), vagy frigid/impotens/magányos lesz. Persze ez csak a két véglet. Felnőttként már nehéz tudatosan kiirtani a berögzült komplexusokat, de nem lehetetlen!

 • 2007.06.05 15:14:09borsika

  az a jó ezekben a mondatokban, hogy nem kell rajta godolkozni, csak úgy mondja az ember, ha gondolkoztam rajta akkor mindig hozzá tettem, hogy nekem is ezt mondta az anyám és hogy úúúúúútáltam mindig.

 • 2007.06.05 15:24:59marcangoló

  Napos oldal, a bartánőm a második gyerek után kapot egy hűtőmágnest, amin az szerepelt, hogy: Gyerekbiztossá tettük a házat. De így is bejutnak.

 • 2007.06.05 15:31:43Alvomacko

  Nálunk csak az volt, hogy milyen dolog mán, hogy a lánygyerek egy férfiember (apja) ölében ül? :-)  Meg ne ölelgesse a gyerek az apját, mert pont odáig ér a feje...  Még jó, hogy ezt csak nekem mondták. :-)

 • 2007.06.05 15:40:08katampusz

  marcangoló, ilyen hűtőmágnessel a párom lepett meg karácsonyra. :))

  én a mai napig ölelgetem a fateromat, és a nagyapám ölébe ülök. sőt többen is az ölébe ülünk eccerre. (papa elég nagydarab)  nagypapakorú bácsi ma a 6os villamoson:

  fiú? ugye hogy fiú, tudtam én, olyan értelmesen néz...

 • 2007.06.06 10:35:31napos oldal

  Ez a hűtőmágnes, ez kész... :D  Katampusz :D

 • 2007.06.06 14:30:06badra

  Ilyen hűtőmágnest én is akarok!!!! :-))

 • 2007.06.06 14:33:19badra

  Ja, és az én nagymamám azt mondogatta, hogy "hátrakötöm a sarkad, büdös kölök!", meg hogy "akkora pofont kapsz, hogy arról kódulsz!"

  Tény, hogy nem voltam egyszerű gyerek. Viszont egyiknek sem tudom a jelentését a mai napig...

 • 2007.06.06 14:39:54marcangoló

  Vagy a "hal adja a másikat"...

 • 2010.04.01 12:41:24hARCOS

  Anyáink hazudtak nekünk, anélkül hogy tudták volna. S ezt kiköpve ugyanígy folytatódott az egész: Óvónő/férfi, tanító, tanár, média, állami apparátus, orvos, ... által. Nagyon jó ez a téma, sokan itt vérzünk el. Aztán lélekbúvár legyen a talpán aki segít megtalálni hogy kik is vagyunk igazán, mindenféle szerep nélkül. Úgyhogy éljen a megvilágosodás, a felébredés a hazugságokból. Ciao!

 • 2010.04.01 12:42:29hARCOS

  Egyszer csak megtanulok helyesen fogalmazni és írni - sebaj

 • 2010.04.01 12:47:51Magenta

  "Ne igyál sokat, mert béka nő a hasadban"

 • 2010.04.01 12:50:06hARCOS

  Sőt vannak azok az anyánk hülyeségei is, amiket nem célzottan nekünk mondtak, hanem csak magának, vagy valakinek a környezetünkben. Azt is elhittük. És most is bennünk van és működik.

  Az a fognyűvős dolog most betalált, volt róla valami könyv is. Cukor fejű pálcaember. Hm... ahhoz képest elég sok fogam van, igaz fogat is szoktam mosni általában. Amúgy ha nem mosok fogat lefekvés előtt érzek szorongást, a fogaimmal kapcsolatban - szerintem ez az a g@ci manó az oka, meg a szülői nyomás. - Az már más tészta hogy a fluorral állítólag mérgeznek minket :-(

 • 2010.04.01 12:52:20hARCOS

  Még olyat is hallottam, hogy ne edd meg a szénné égett pogácsát, mert rákot kapsz

 • 2010.04.01 12:54:55Magenta

  Amúgy ha nem mosok fogat lefekvés előtt érzek szorongást, a fogaimmal kapcsolatban - szerintem ez az a g@ci manó az oka, meg a szülői nyomás
  ----------

  De akkor mégis volt értelme, mert fogat mosol, nem? :)
  Végülis pont ez a szülők célja a rohadt manócskával.

 • 2010.04.01 12:59:58mspoppy

  ááááhhh! én meg már megörültem egy jó kis anyósozós posztnak!

  micsoda csalódás! :D :D

 • 2010.04.01 13:06:00Magenta

  mspoppy, elviheted arrafele. :)

 • 2010.04.01 13:11:48Pandi

  mspoppy, hajrá, én sem bánom.:)

  hARCOS, a szénné égett pogácsát (egyebet) tényleg nem célszerű megenni.

 • 2010.04.01 13:41:23mspoppy

  most vihar előtti csend honol :D :D

 • 2010.04.01 14:04:30mazsola84

  Nem kezdek el anyósozni, mert akkor itt ülnék napestig :)))

 • 2010.04.01 14:07:52Silverveil

  Legyen már anyósozás, én nagyon szeretem az enyémet, de így is az idegeimre megy néha :))

 • 2010.04.01 14:08:51Pandi

  Mazs, dettó.:))

  Mspoppy, szerencsés vagy, a vihar előtti is csak csend.:)

 • 2010.04.01 14:09:23Temptation

  Szerintem a sarok hátra kötése afféle parlagi tréfa, azaz az amúgy is hátra álló sarkat hátra kötik.

 • 2010.04.01 14:13:52hallohallo

  A „Hátrakötöm a sarkadat”; –„Megtanítlak kesztyűbe dudálni”; – „Körömszakadtig tagad” pedig a középkori kínzó-vallató eljárások köréből való, s egyáltalán nem tréfás gyakorlatra emlékeztet. Mint ahogy az „Elhegedülik a nótáját”, „Megtanulta a kállai kettőst is” rabvallatás kemény módjait idézi szólásokon keresztül.
  [link]

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta