SZÜLŐSÉG

A számoló bárány és az ufók esete

2007. június 2., szombat 09:35

Azt mindig is tudtam, hogy a japánok nem normálisak - említeném e kijelentés alapjául a használtbugyi-boltok és a jelmezes kávézók intézményeit - az viszont, hogy emellett rém aranyos és kissé dilis mesekönyveket is képesek előállítani, csak most derült ki számomra.

Satoshi Kitamura Bárány altató című könyvecskéjével a gyerekek számolási képességeiket gyakorolhatják (egészen 22-ig), mire pedig a könyv végére érnek, remélhetőleg ők is épp annyira elálmosodnak, mint a főhős.


Az egyszerű, igényes kiállítású kis könyvecske egy mondat-egy kép oldalpárokból áll, ám a szövegből nem derül ki, hogy azon az oldalon épp mit is kell megszámolni - ezt a gyerekeknek kell eldönteniük. Nekem az tetszett benne legjobban, amikor a kiszámítható kisállatos történet közepén hirtelen megjelenik, majd eltűnik egy csapatnyi ufó, minden további magyarázat nélkül. Értelmezésért írjanak Japánba, addig is jó számolgatást kívánunk.

Satoshi Kitamura: Bárány altató
Pozsonyi Pagony Kft, 2006
16,5x16,5 cm, kemény borító
52 oldal, 1490 forint

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.06.03 18:31:27bohar

    belelapoztam ebbe a konyvbe par honapja, nekem tetszett, a CICUS ALMOS is szeretjuk, es a szerzo neve alapjan azt is japannak tippelem I-)

  • 2007.06.04 09:45:49moon

    bohar, jol tippeltel, ugyanaz a szerzo/rajzolo :)

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta