SZÜLŐSÉG

A számoló bárány és az ufók esete

2007. június 2., szombat 09:35

Azt mindig is tudtam, hogy a japánok nem normálisak - említeném e kijelentés alapjául a használtbugyi-boltok és a jelmezes kávézók intézményeit - az viszont, hogy emellett rém aranyos és kissé dilis mesekönyveket is képesek előállítani, csak most derült ki számomra.

Satoshi Kitamura Bárány altató című könyvecskéjével a gyerekek számolási képességeiket gyakorolhatják (egészen 22-ig), mire pedig a könyv végére érnek, remélhetőleg ők is épp annyira elálmosodnak, mint a főhős.


Az egyszerű, igényes kiállítású kis könyvecske egy mondat-egy kép oldalpárokból áll, ám a szövegből nem derül ki, hogy azon az oldalon épp mit is kell megszámolni - ezt a gyerekeknek kell eldönteniük. Nekem az tetszett benne legjobban, amikor a kiszámítható kisállatos történet közepén hirtelen megjelenik, majd eltűnik egy csapatnyi ufó, minden további magyarázat nélkül. Értelmezésért írjanak Japánba, addig is jó számolgatást kívánunk.

Satoshi Kitamura: Bárány altató
Pozsonyi Pagony Kft, 2006
16,5x16,5 cm, kemény borító
52 oldal, 1490 forint

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.06.03 18:31:27bohar

    belelapoztam ebbe a konyvbe par honapja, nekem tetszett, a CICUS ALMOS is szeretjuk, es a szerzo neve alapjan azt is japannak tippelem I-)

  • 2007.06.04 09:45:49moon

    bohar, jol tippeltel, ugyanaz a szerzo/rajzolo :)

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta