SZÜLŐSÉG

Sugárban hány szájba a bébi

2007. június 1., péntek 15:16

Ha túl sokat eszik a baba, a fölösleg általában visszajön. Előfordul, hogy annál több is. És van, amikor nem a legjobbkor. Babahányás különböző variációkban erős gyomrúaknak. Videó.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.06.01 18:27:55bohar

  wadomama:de lehet, hogy epp ez az, hogy ujra van fogalmazva..es valtoztatni kell az iranyon?!

 • 2007.06.01 20:51:15mizseiszilvi

  uhhh... ez azért nekem kicsit meredek. A hányás az, amit nem bííírok. :S

  Amit még nem értek: hogy a csudába tud ennyi kaja kijönni ezekből a babákból?? Jelentős túletetést sejtek a háttérben. Az enyém is bukott, elég sokat szerintem, de ezek szinte sugárban hánynak!

  A másik, hogy kb 6 hós koráig nem is emeltem így magam fölé arccal a gyerkőcöt, pont ettől tartva. Most 9 hós, de még most is minden játéknál figyelembe vesszük, hogy mikor evett. Nincs dobálás, bírkózás evés után legalább 1 órán keresztül.

 • 2007.06.01 20:57:38marcangoló

  Mizseiszilvi fiú avagy leány a béb?

 • 2007.06.01 21:14:42gala

  nem nézem meg.

  ezt kötelező volt berakni?

  ez nem ide való. ennyi.

  kissé fel is háborít.

 • 2007.06.01 21:18:40panka

  Nahát, Ezeket a bébiket egyáltalán nem zavarja, hogy sugárban hánynak! Nyugodtan sétálnak tovább :))). Nekem semmi bajom az ilyen videókkal, a South Park meg a Happy Tree Friends se különb, és mégis szeretjük. Már aki.

 • 2007.06.01 21:21:50regi

  vihar egy kanál vízben...

  gala: ha meg sem nézted, mitől felháborító? és miért is nem ide való? kisbabák vannak benne, ez pedig tudtommal egy baba-mama blog...

 • 2007.06.01 21:32:59boribon

  Hát, nem feltétlenül a felháborító a legjobb szó rá, de én pl. nem tudtam végignézni. Nem az egy- egy hányós baba a gusztustalan, hanem hgy vki ezt tényleg húde szellemesnek találja. Annyira, hogy összegyűjti, összevágja, stb. Nem szeretem ha direktbe arcbaprovokálnak. Ezért nem szeretem az ilyen "gyerek orral esik a kutyakakiba" típusú kandikamerás felvételeket sem.

  Panka, a South Parkkal(többnyire)nekem sincs bajom, értékelem a humorát, ha mégoly morbid is. De az egy rajzfilm...ezek itt meg élő gyerekek. Különbség.

 • 2007.06.01 21:40:18szanna

  Akinek ez a látvány nem ismerős igen szerencsés. Az én pici Annám immár 6 hónapja produkál hasonló hányásokat naponta akár többször. Mivel emellett is hízik, ezért a doki csak széttárta a karját, hogy nincs mit tenni. Kaptunk reflux elleni tápszert, aztán ennyi.

  Annát sem viseli meg túlzottan, de engem igen. Annyi takarítani és mosnivaló. Nem elég a bébiholmi, Apa is 2-3 pólót használ el naponta. Amióta a fiam is dajkálja a babót, azóta nem fér el a szárítón egyszerre a sok póló.  Ja, és az én drágám akár 3 órával az etetés után is hány, vagy a következő etetés előtt közvetlenül.

 • 2007.06.01 22:04:03bohar

  az en masodik babam is csinalta ezt a sugarhanyast, nehany honapig, es legtobbszor ejszaka, mozgolodas, sugarhanyas (mivel a mi agyunkban-lepedocsere, agynemucsere)majd bekes mely alomban elegedetten tovabbalvas, majd elmult

  lehet hogy valoban tulette magat, dehat igeny szerinti szopisbabavolt

 • 2007.06.01 22:04:33fair

  Az én lányom is elég sokat bukott, 3 órával evés után is, de nem ilyen mennyiségeket.  (szanna, rajtunk homeopátia segített, a doki és a gasztroenterológus nem tudott sokat tenni. A sok mosandót én is utáltam, de az ezerszer rosszabb volt, amikor a baba azért ébredt fel 20 perc alvás után, mert feljött neki a már savas kaja.)

 • 2007.06.01 22:35:30wadomama

  A képek/jelenség teljesen normális. Nem is hányásnak nevezik, hanem bukásnak. Nincs igazából összefüggésben a túletetéssel, inkább a mohósággal.

  Szoptatott babáknál is lehetséges, hiszen nem mindenkinek ugyan olyan a tejleadása....

  Számomra nem jelentet gondot a bukás, mert csak úgy mint a babakaki, az én gyerekem műve.DE ez így ízléstelen. Ha otthon pukizik valaki, akkor azt mondjuk neki egészségedre, mert better out than in, I always say, DE ez nem azt jelenti, hogy szívesen szembesülök a dologgal nyílvánoshelyen....

 • 2007.06.01 22:39:32heidi_mommy

  szerintem cukik! es teljesen termeszetes dolgok ezek! ez az elet rendje, plane ha gyereket vallalunk! ezek mind hozza tartoznak! es aki panaszkodik hogy undorito, az ne vallaljon gyereket es ne is nezze meg a videot, de ne is mondjon velemenyt!

 • 2007.06.02 09:09:19bohar

  heidi: es miert ne mondjon velemenyt?csak egyeterto kommentet szabad? senki sem a gyerekre, vagy magara a hanyasra panaszkodott, hanem arra, hogy valaki ezt osszegyujti es vicces vagy milyen videot keszit belole. Gyerekem is van, hanyos is volt, de ezt az otletet megsem tartom jonak, sem cukinak, masok vagyunk, ez igy jo.

 • 2007.06.02 09:11:40Hicudzsi

  Heidi-mommy!  Igen a bukás, kakilás teljesen természetes dolgok, mint a szex is (ami szuper) és gyerek is létrejöhet általa, mégsem vágom össze az ezirányú képeinket és teszem fel a Porontyra.  Ezek a poénok - hányás, kaki, pisi - szerintem csak igen fejletlen humorérzékű emberkéknek valók...  Panka!

  A Happy tree friendstől kiakad a "sikolymérőm" de a South Parkban van némi jártasságom. :) Azért hozzáteszem, hogy a leges-legjobb S.P. epizódokba is muszáj beletenniük egy alapos fosást (lásd. WOW epizód) vagy hányást... nem tudnak elszakadni attól, hogy amerikaiak...

  Pedig ezek nélkül sokkal jobbak lennének a részek.

  A férjem nagy rajongója a sorozatnak, de ő is utálja benne a szarós-fingós részeket...

  Szóval ha szeretjük nem azért szeretjük...

 • 2007.06.02 09:30:33Fertility

  Ez így nézve tök vicces.Pedig a valóságban egyáltalán nem az. :-((

  Az én fiam is szörnyen bukik.Nem lehet normálisan felöltöztetni vagy játszani vele.

  És nem lehet semmit tenni ellene.

  "Majd kinövi." :-(((

 • 2007.06.02 09:52:00Alvomacko

  Én meg megdöbbentem, hogy ezek a csöpp gyerekek milyen sugárban tudnak "bukni". Nálunk is előfordult egyszer-kétszer, de nem ilyen mennyiségben és méretben.

  Nagyon sajnálom őket! És tényleg nem lehet semmit sem tenni? Ez borzasztó lehet mind a szülőnek, mind a babának. :-(

 • 2007.06.02 09:58:48eszter

  Nálunk Hanna, ő a ketteske volt olyan bukós, hogy iszonyat. Ami tök érdekes, hogy nem volt soha hasfájós, szépen fejlődött, de már egy éves volt, amikor kétlábra állt, és elmúlt. Addig pedgi le kellett cserélnünk a padlószőnyeget az albérletben, mert a sárgarépás, tökös, banános-almás böfik mint ott figyeltek rajta.  Most biztos megköveztek, de amikor ő egy éves lett, akkor többek között ezért jelentettem ki: Köszönöm, elég a két gyerek, imádtama babakorukat, de szeretnék nem úgy kinézni mostmár mint egy disznó (az én ruháim állandóan össze voltak maszatolva - a diplomaosztómra ajándékba kapott Art'z model kosztumöm egy perccel a felvétele után maszatos lett. Szerencsére tógában osztják a diplomát.), szeretnék nem savanyú tejes ágyban aludni, szeretnék egy szép ágytakarót venni, és nem csak plédet borítani rá, tudván, hogy mp-ek alatt szekond-hand cucc lesz. Ez tartott 2 évig. Aztán pont az ellenkezőjét kezdtem el gondolni: de jó lenne megint egy pici büfizős, anyatejszagú baba! Meg még egy...

 • 2007.06.02 10:25:28mizseiszilvi

  Marcangoló! Lány, és egyenlőre egyke marad. :))

 • 2007.06.02 10:36:06zsuli

  heidi-mommy: az a helyzet, amit Hicudzsi máshol már leírt: nem mindenki számára ez a humor!!!

  Én pl. nagyon szeretem a férjemet, sőt magamat is, de a fosós-hányós vírus eredményeitől igenis undorodom! Eszem ágába nem jutna lefilmezni, közkinccsé tenni...  Amúgy már megint: Eszter adott a múltkor ötleteket, nem lehetne azokról beszélni?

  Manci még tavaly érdeklődött a tesóságról, mindig felmerül az etetés is, szerintem nem csak nekem lenne sok kérdésem a többgyerekes, tapasztal anyákhoz. Vagy igen?

 • 2007.06.02 10:45:29mizseiszilvi

  Eszter!

  Én nem szánok neked köveket. :)) Hidd el, hogy néha már én is besokallok, főleg a lassan 10 hónapja tartó törölközőn alvástól (különben minden éjszaka kétszer cserélhetnék ágyneműt a tej miatt). Szőnyegeket én felszedtem :)) csak rongyszőnyegek voltak és nagyon csúsztak a parkettán. Első körben attól féltem, hogy megbotlok benne vagy elcsúszok rajta, amikor épp a kezemben van a baba, de tisztántartási szempontból is sokkal jobb a parketta, mint a szőnyeg. :)) Szőnyegpadlósokat szoktam is sajnálni...

 • 2007.06.02 11:11:43eszter

  mizseiszilvi, úgy ahogy mondod: nálunk is a saját kéróban már nincs szőnyeg. Mindenhonnan mindent fel lehet törölni. Van egy kanapé, de annak is leszedhető, mosható huzata van. Most megint két baba után takarítom majd cuccot. Bár szabály, hogy konyhában eszünk, iszunk, azért a nagylányok is hagynak takarítanivalót maguk után.

 • 2007.06.02 11:44:22katampusz

  nálunk is minden foltos. annyit mosok kézzel, hogy lassan veszek egy teknőt. a rongyszőnyegeimet két napja mostam ki és szépen összetekerve beraktam a szekrény aljába.

  csúszó-mászó gyerekem ugyanis elkezdte legelni őket.  lelegel mindent. a legnagyobb csendben atomjaira szedett egy csörgőt. mindenhová elkúszik, tegnap egy ottfelejtett ikea újságot cafatokká csócsált másfél (!) perc alatt. (restauráltam a példányt, hogy minden cafat megvan-e, hát egy darabot a kölyök szájából halásztam elő)  délelőtt azt játsszuk, ki ér vissza hamarabb a dolgához. döntetlenre állunk.  azt hittem fel vagyok készülve a mászós korszak nehézségeire, de az elmúlt egy hétben számtalan baleset történhetett volna a gyerekkel. égnek áll a hajam, remélem belerázódunk nagyobb bajok nélkül...

 • 2007.06.02 11:51:45zsuli

  katampusz: akkkor Ti sem nézegettek még mesekönyvet, ha jól sejtem :)

  Hiába szeretném "nevelni" a gyerekem, még csak a kóstolásnál tart, az egyik már így is teljesen úgy néz ki, mint amit agyonhasználtak - pedig csak megdagadt a nyáltól...

 • 2007.06.02 13:02:52mizseiszilvi

  Hmm... nálunk a dobozok rágcsálása a nyerő. :)) Pl a légzésfigyelőjének a doboza a számítógép zsinórjainak eltorlaszolására volt használva, aztán észrevettem, hogy tenyérnyi lyukat rágott rá. Az tűnt fel, hogy túlságosan csendben van... :)) Aztán vettünk neki medencét. Apuka betámasztotta a szekrény mellé. Mire észrevettem, már hiányzott a doboz sarka! Olyan, mint egy kisegér...

 • 2007.06.02 13:11:34marcangoló

  Még jó, hogy nem a medencét rágcsálta szét. Persze azért arra nem hat olyan jól a nyál, mint a papírra.

 • 2007.06.02 13:25:13mizseiszilvi

  :)) másik kedvenc: porszívózsinór

 • 2007.06.02 13:49:27fair

  A bukás bizonyos mértékig természetes dolog (sok bukás pedig általában már reflux, ami sajnos nem normális állapot), de a sugárban hányásról úgy tudom, érdemes értesíteni az orvost.  heidi_mommy, ha neked ez így cuki, én nem szeretnék a gyereked lenni - a végén még azt is természetesnek találnád, ha napokon, hónapokon át mindig lázas vagy hasmenéses lennék.

 • 2007.06.02 14:19:35B-

  Szerintem a kisbabahányás és kisbabakaki-pisi nem gusztustalan. Nem lehet egy lapon említeni egy felnőtt ember hányásával vagy kakijával!!! Mi jót nevettünk a képeken a párommal, és nem úgy, mint aki más kárán nevet, hanem mint akivel már történt hasonló, és akkor is tudott nevetni magán és a helyzeten. (Pl amikor a gyönyörű, szerelmesen imádott szőnyegünket a pelenkázóasztalról kilőve végigfosta a gyerek...)  Ez nem olyan hányás, ez csak tejci. Szerintem.  Ja, és szerintem a South Parkban nem azért van hányás meg fos, mert amerikaiak, hanem mert 1, elég erős önirónai van benne 2, egy kilenc éves világlátását tükrözi a legtöbb epizód (és valjuk be, ez a befosós - megették Kennyt a patkányok típusú humor tényleg egy 9 éves szintje. Szóval szerintem ezeket szándékosan teszik bele.

 • 2007.06.02 16:08:33regi

  Szerintem a babáknak nem akkora trauma a hányás, mint nekünk, felnőtteknek. Sőt, meg is könnyebbülnek utána.

 • 2007.06.02 22:41:54Tori

  Babákról nem nyilatkozom, de amikor két és fél éves lánykám a róka után zokogva kérdezte, "anya, most mit csináltam", akkor nem megkönnyebbülést éreztem rajta. Inkább azt a rettegést, amikor az ember elveszíti addig engedelmes teste felett az irányítást.

 • 2007.06.03 08:55:35jidele

  Akinek refluxos a gyereke, annak ez ismerős. Nem jelentős túletetés, hanem nem zár a gyomorszáj. Amióta Dina kap rá gyógyszert, nem zavarja, mert nem fáj neki. Mondjuk ő orrán-száján eregeti, az az igazi.

  Eszter:"szeretnék nem savanyú tejes ágyban aludni, szeretnék egy szép ágytakarót venni, és nem csak plédet borítani rá, tudván, hogy mp-ek alatt szekond-hand cucc lesz" és szeretném, ha legalább észrevenném, hogy a vállamon keresztül hova köpött, mert undi belelépni.De a kisasszony néma csöndben csinálja, néha nem veszem észre.

 • 2007.06.03 10:04:43Medellin

  Hmm, én sem a hányós viccekre bukok, de nekem tetszett az összeállítás, jókat nevettem rajta! Ha tudnám, hogy ez rossz nekik, akkor nem lenne mókás, de ez nem zavarja a babákat. A borulós, elesős, sírós összeállításokat speciel utálom, és én sem értem, hogy hogy lehet nevetni rajta... De ez inkább olyan téma, hogy mivel "ez van" inkább nevet rajta az ember, és nem szörnyűlködik, meg rosszul lesz. Szerintem.

 • 2007.06.03 10:24:22szanna

  Jidele! Sorstárs!

  Figyelj a zajokra! Anna hányása pl. a parkettán jó hangosan loccsan. A pléden csak egy kis surranás hallatszik.

  Ha nem tudom rögtön feltakarítani, akkor pzs-vel jelölöm, hogy a fiúk ne lépjenek bele.

 • 2007.06.03 10:36:35jidele

  Dina sunyin csinálja-ritkán adja ki egyszerre, inkább csak "csöpög", ahogy járkálok vele fel-alá a lakásban. Viszont tökre bejött az ágyának a megemelése-azóta ott egyszer sem bukott. De sokszor alszik velem, és hiába fektetem úgy, hogy megemelem párnával, vagy a karommal, az én ágyamat mindig összehányja. Vajon miért? Arra gondoltam, talán azért, mert nálam oldalt, vagy a hátán alszik. De én nem szeretnék megemelt ágyon aludni, a párnámra meg mégse rakhatom hasra. Az minimum gondatlan veszélyeztetés:)

 • 2007.06.03 10:55:54szanna

  Nálunk nem vált be a megemelt ágy, mert Anna addig forgolódott, amíg legurult az ágy végébe. A reflux elleni tápszer sem segít, mert az is visszajön. Gyógyszert nem kaptunk, de nem is szívesen adnám be.

  Ami használ, az a szilárd ételek bevezetése. A főzelékből, gyümölcsből jóval kevesebb jön vissza. Mivel nem az anyatej, hanem tápszer helyett eszi őket, amint lehetett, bevezettem az étrendjébe. Most azon gondolkodom, hogy a 3. szilárd kajás étkezést mikor vezethetem be. Most a tízórai és az ebéd mellé bevezethetem-e az uzsonnát? Nem akarom az emésztőrendszerét terhelni.

 • 2007.06.03 10:58:54jidele

  A gyógytápszert hívom gyógyszernek, mert így hosszú lenne:) Szentjánoskenyérbizé 2-2,5 milit kap minden étkezés előtt. És így is jön vissza, viszont már nem szenved, nincs az a hátrafeszülős jajgatás. És elmondom még, hogy így kakilni is tud, ha már a gyermekeink bélműködéséről csvegünk;)

 • 2007.06.03 10:59:34jidele

  ja, és D. most kezdett el forogni, szóval lehet, hogy vége a megemelés nyújtotta kényelemnek

 • 2007.06.03 22:49:31druantia

  El vagyok képedve, hogy ilyen kicsi babákból hogy jöhet ki olyan sok cucc :-).  Péterem bukogatós baba volt, de nem vészesen. Viszont nála minden betegség hányással kezdődik. Megy a gyerek nagy vidáman a szobában, vigyorogva, egyszercsak hányik egyet, megrázkódik és megy tovább :-). Na, olyankor tudom, hogy akkor most lázmérés és irány a rendelő, mert tutira be van valamije gyulladva. Eddig száz százalékos volt a találati arány.

 • 2007.06.03 23:40:38rombusz

  Jó olvasni, hogy sokan vagyunk, akiknek bukós gyerekük van, mert a környezetemben egyedül az én kisfiam bukik ilyen mértékben. Mindenhova nyakába kötött előkében jár, így legalább megúszok egy csomó átöltöztetést, én meg már beletörődtem, hogy mindig bukásos a ruhám, majd csak túlleszünk rajta.

  A szilárd kaja bevezetése nálunk csak annyi változást hozott, hogy most már élénk narancssárga színe (répa) van a kijövő cuccnak.

  Mi van akkor, ha ez nem múlik el?

  Az orvosunk mindig csak azt mondja, h várjunk, hátha megszűnik majd ez. Eddig a szilárd kajától remélte, most attól, h már üldögél, de én nem látok javulást.

 • 2007.06.04 07:20:46eszter

  rombusz, de elmúlik, ez biztos, nekem kettőnél is elmúlt, de baromira soká. Még egyévesen is jöt vissza cucc.

 • 2007.06.04 09:35:36mókusfácán

  Katampusz: akkor készülj az indulásos korszakra, enyémke úgy dönt hogy neki sürgős mehetnéke van A-ból B-be! CSak még azt nem közölte, hogy hol van A és B, és keressük naphoszt a lakásban. Szóval totyogunk ,mert még egyedül nem tud járni!  Bukás:utáltam,nálunk is volt, míg a hozzátáplálás el nem jött.Azóta nincs, bár három napja pontban 5-kor visszaküld egy kis kaját! Lenyelt egy vekket is???

  Én hülyére aggódtam magam, mert max 400g-ot hízott havonta, doki szerint ez a minimum és ez így jó, max.nem lesz dagi!Amióta meg mozog ezerrel, és eszik rendesen ez a 400g is csakhogy megvan! Ez van! Már en magyalok rajta: eszik, szarik, pisil rendesen, bár nagyon keveset iszik napközben de napi fél liter folyadék táp formájában megvan!

 • 2007.06.04 10:33:54iricc

  Megnéztem a videót, a babák tényleg "csak buknak".

  Azt is tudom (tapasztalatból), hogy ezek nem viselik meg őket.

  Mégis azt gondolom, hogy az a szülő, aki egy ilyen videót felnyom a netre, az igen komolyan megsérti a gyerek személyes jogait...

 • 2007.06.04 10:42:47katampusz

  egy kicsit meglepődtem a kisfiamon én is, mert alig két hete kezdett el igazándiból kúszni (nem mászni), de pár napja minden magasabb tárgyba belekapaszkodik és karizomból húzza fel magát térdre és még tovább.  olyan mintha egy sellő akarna felállni, mert fogalma sincs, hogy a lábaival mihez kezdjen.  azt hiszem a jól lelakkozott csúszós hajópadló az oka, hogy nem mászik négykézláb. hason csúszni könnyebb. a karjaival húzza magát előre, a a lábaival tempózik közben mintha mellúszást gyakorolna, ezzel a világon semmit nem segít a kúszásban. néha megpihen, feltolja a popsiját az égbe és mint egy rugó kipattanva a lábaival megtolja az egész testét előre.

  ennyit tud, de ezzel villámtempóban bejárja a lakást.  bukás: enyém is szokott, de nem vészes mértékben. imádom mikor csendben viszajön pár kanál kaja, majd ezt azonnal szétkeni a padlón, esetleg megkóstolja.

 • 2007.06.22 08:41:23Eledh Laure

  iricc, egyetértek, érdekes, hogy ez nem merült fel több emberben. Persze, hozzátartozik a babához, attól nem undorodik meg az ember a gyerekétől, de melyik kedves hozzászóló örülne, ha levideoznák hányás közben, aztán felnyomnák a Netre??? Pedig olykor felnőtteknél is előfordul ilyemsi. És egyáltalán, ha hányna a gyerekem (aki még nincs, de biztosan lesz pár) valószínűleg nem a videokamera után kapkodnék, hanem mint a villám összeszedném a gyerekem, próbálnám megtörölni, valamilyen módon megakadályozni, hogy letüdőzze a dolgokat, takarítani, tiszta ruhába helyezni stb...

 • 2007.06.22 08:46:14Eledh Laure

  Elnézést, most láttam, más is írta már, a férjével kapcsolatban.

 • 2007.06.22 08:58:06B-

  Eledh Laure: majd ha lesz gyereked, meglátod, hogy a bukás nem olyan rémes nagy vészhelyzet az esetek 90%-ában. Egy pár hetes babánál naponta többször is előfordul (mondjuk ha naponta többször hány sugárban, akkor irány a doki). Először az ember még ugrik átöltöztetni, huszadszor már csak letörölgeti egy textilpelussal :-) Ezen kívül egyáltalán nem darabos, gyakorlatilag a tej jön vissza, nagyon ritkán egy kicsit betúrósodott formában (összeugrik a gyomorsavtól). De ettől nem szabad megijedni, a kisbabák gyomorszája még nem zár jól és sok levegőt is nyelhetnek evés közben.  A legritkább esetben tüdőzik le, már az újszülöttek is nagyon ügyesen felköhögik, ami félre megy (néha visszanyelik :-), jó lesz az még ), és egyáltalán nem élik meg fájdalmas vagy szégyenletes élményként (kivéve a refluxos babákat, akiknél jön a gyomorsav is - na, az fáj). Ezeket csak mi vetítjük beléjük, mert mi darabosat hányunk és egy felnőttnek ez ciki, de ők még nem gondolkoznak ilyen fogalmakban.  Egyébként egy csomó minden, amit az ember gusztustalannak vagy kiakasztónak tartott azelőtt, más színben tűnik fel, ha az embernek van gyereke. Én pl tökre kiakadtam, amikor a barátnőm azzal szórakoztatott, hogy x napig nem kakilt a gyerek, de aztán olyat, hogy lepedőt kellett cserélni. Én meg azt gondoltam, hogy ez egyrészt undorító, másrészt mi közöm?? Egyáltalán, normális, hogy ilyet elmond?? Most meg én is szórakoztatom az ismerőseimet ilyen sztorikkal, persze próbálom magam visszafogni, de nem mindig sikerül :-)  A párom, aki undorodik a vértől, a szülés során semmin nem akadt ki, ami kijött belőlem, és azt mondta, hogy abban a helyzetben valahogy természetes volt és nem zavaró. Szóval gyerekkel valahogy változik a perspektíva :-)

 • 2007.06.22 09:11:41druantia

  Azért a bukás meg a hányás között van különbség :-). Ha hányás van, én azonnal futok a gyerekkel az orvoshoz, igaz, az én gyerekemnél amúgy is a hányás az első jele bármiféle betegségnek. Ha biztos vagyok benne, hogy csak túlette magát, akkor természetesen nem rohangászok sehova, de egyéb esetekben a hányást szerintem tényleg komolyan kell venni, mert oka van.  A bukás általában nem szokott nagy ügy lenni, de ismerek olyan kisfiút, aki egyébként nem volt bukogatós, de amikor volt benne baci, akkor igen. Van olyan is, hogy túl sokat és túl gyakran bukik egy baba, én ezzel is orvoshoz mennék.

 • 2007.06.22 09:19:26B-

  druantia: nálunk úgy volt, hogy amikor hazahoztam a kórházból, minden sírást úgy értelmeztem, hogy éhes, és megetettem. Ő meg nem mondott nemet :-) Eredmény: sugárban hányta kifelé a cuccost. Neki is, nekem is kellett egy kis idő, hogy kitanuljuk, mennyit lehet egyszerre begyömöszölni a gyomrába. Ezért azt mondanám, hogy egészen kezdő babáknál és mamáknál nem kell feltétlenül bepánikolni egy kis sugárban hányástól sem. Később, amikor már mindketten ügyesebbek, akkor más a helyzet, de akkor már az ember tudja, hogy most valami más vagy szokatlan.  Ugyanez vonatkozik a bukásra is: első hetekben szerintem az is sokkal gyakoribb, aztán valahogy kialakul a dolog. Szerencsére ebben az időszakban gyakran látja a gyereket orvos, lehet tanácsot kérni. Szerintem amíg a gyerek jól fejlődik és nem marja a torkát az esetleg feljövő gyomorsav, nem érdemes parázni a bukás miatt sem.

 • 2007.06.22 12:20:23Eledh Laure

  B, ez mind rendben, tudom, hogy természetes, és nyilván az első baba után én se fogok már pánikolni. :-)))

  De azt a szülői hozzáállást, hogy levideozzam a gyereket, ahogy hány, valami teljesen elmebeteg és aberrált dolognak tartom.

  A személyiségi jogait meg nem mostanra értem. De amelyik szülő ezt a videot elkészíti, az arra is képes, hogy 15 év múlva is mutogassa boldog-boldogtalannak, amikor a kamasz kölyök a falra fog mászni tőle...

 • 2007.06.22 12:50:12druantia

  B-, ezért írtam, hogy túletetéses hányás esetén csak mosakodás és átöltözés van, pánik nincs :-). Az én gyerekem is bukogatott, nem volt belőle baj, mert nem ipari méretekben művelte.

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta