SZÜLŐSÉG

Eperevés és kacatvásár

2007. június 1., péntek 12:00

A nyár első hétvégéje a sportos, a zabás, a turkáló-függő (igen ma már ilyen is van szerintem) és a műveltségre éhes családoknak is kedvez. Kezdjük máris a sportos népek törpe kisebbségével! Nekik irány vasárnap reggel az ELTE Sporttelep Lágymányoson a Mérnök utcában, a Maccabi Családi Sportnap. Lesz sportolás, ugrálóvár, arcfestés, családi váltóversenyek, sportbemutatók, kirakodóvásár, tíztől.

Akik szeretnék a kulináris élvezeteket a kulturálissal összekapcsolni, azok vegyék az irányt a Néprajzi Múzeum felé, melynek Tahitótfalu és az ő Eperfesztiválja a vendége. Friss eperlekvár és egyedi címkekészítés valamint palacsintaevészet várja a gyerekeket meg persze mindenféle kézművesség; a nagyobbak az epertermesztés csínjába-bínjába kóstolhatnak bele.Az evés előtt a kifinomultabbak kitanulhatják a Bethlen Gábor korabeli terítés művészetét is. A Habán kiállítás keretében az Iparművészeti Múzeumban szombaton 10-12-ig szerepjáték keretében megteríthetik Bethlen Gábor erdélyi fejedelem asztalát, saját készítésű habán kerámiákkal, díszíthetnek asztalt szalvétatechnikával, ragasztással, festéssel! Van fejedelmi ajándék és pohárköszöntő is. Bővebb információ »

Aki Katicához hasonlóan kacat-hegyekkel küszködik, annak ideális program a Holmi Cserepiac június 3-án, vasárnap, tíztől fél egyig, a Közért Egyesület helyiségében (Tűzoltó utca 33/a). Régi, feleslegesnek ítélt tárgyaid, könyveid, sajátkezű alkotásaid ideális cserehelye, mindez pénz nélkül. A belépő csupán egy hátizsáknyi csereholmi.

Az MTI-től kaptuk a hírt, hogy a hiperaktív gyermekeik és családjaik támogatását szolgáló Eleven Teamnek Nyílt Napja lesz szombaton délelőtt 10 és délután 4 óra között Budapesten (XIV. ker. Stefánia út 61.) a szervezet Tréningközpontjában. Minden érintettnek a figyelmébe ajánljuk, hiszen nyaruk megszervezésében sok segítséget kaphatnak, nyári táborokról, tréningekről informálódhatnak. Magyarországon mintegy 60 ezer alkalmazkodási, beilleszkedési nehézségekkel küzdő gyerek él, akik az átlagosnál nagyobb veszélynek vannak kitéve a nyári szünetben. Sok hiperaktív, figyelemhiányos gyerek már a tanév végi kirándulásokon is ritkán vehet részt, az erdei iskolákba is nehezen jut be. Számukra a nyári szünet 77 napja alatt fokozódik a kirekesztettség érzése, az őket érő balesetek száma pedig nő.

A hétvégén kezdődik a legnagyobb nyári gyerekrendezvény Budapesten, a Gyereksziget a Hajógyári-szigeten.

Június első hétvégéjével elkezdődik az idei Gyerek Sziget. A hat hétvégét felölelő ingyenes rendezvénysorozat június 2-án indul és július 8-ig önfeledt gyerekzsivallyal tölti meg a Hajógyári-sziget nagyrétjét. Az idén a szervezők több koncerttel a Nagyszínpadon, külföldi fellépőkkel és még számos újdonsággal örvendeztetik meg a kilátogató gyerekeket, szülőket, barátokat. Az első hétvégén lesz Halász Judit koncert, Ludas Matyi, Paprika Jancsi, óriásbábok, reneszánsz játék, társasjáték, Vándorvurstli és még temérdek izgalmas program gyerekeknek és szülőknek egyaránt. A szülőknek például már felügyelni a gyereküket ennyi dolog között is nagyon izgi, ezt garantálhatjuk! Részletes program ».

Kellemes családi tömegverekedésre számíthatnak azok a bátrak és gazdagok, akik kimerészkednek a Vörösmarty térre, illetve a Liszt Ferenc térre a Gyermekkönyvnapokra (és az Ünnepi Könyvhétre). A könyvvásáron kívül dedikálások, író-olvasó találkozók és koncertek várják az érdeklődőket. Részletes országos program (pdf) »

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.06.01 14:31:11katampusz

  könyvheti rendezvények és könyvvásár a Ráday utcában is lesz!

  most megyek nyálat csorgatni a Vörösmarty, és Liszt Ferenc térre. ilyen idióta időpontot, csak jövő héten jön meg a gyedem! :(((

 • 2007.06.01 15:14:08babesz

  Szeretem ezt a rovatot! Ritkán töltjük Pesten a hétvégét, de itt mindig találok valami fogunkra valót.  Könyvet kb. egy éve nem veszek, azóta nem tudok egyet sem elolvasni. A férjemtől esténként úgy köszönök el, hogy megyek, olvasok egy sort, utána alszom. Ilyen tempóban nem apad el túl gyorsan a korábban felhalmozott készlet.  Eredetileg azt terveztük, hogy megnézzük a Varga biogazdaságot (www.vargabiogazdasag.hu). Pesti gyerekek lássák, hogy miből lesz a kolbász :) De azt hiszem, most mégis a Gyerekszigetre szavazok. Mindig megkönnyezem, amikor Halász Judit azzal kezdi a koncertjeit, hogy lát ismerős arcokat, akik már maguk is anyukák...

 • 2007.06.01 17:12:03kovvacs

  Könyvhét :) Istenem. Na ez is egy olyan pont volt együttjárásunk kezdetétől, ami miatt biztossá váltam abban, hogy a "pasim" egy életre szól. Azt a vadászatot, szenvedélyt, fáradtságról elfeledkező kitartó csemegézést... hmm. Addig sose álltunk odébb, amíg nem fájt a hátunk (mert oda hátizsákkal kell menni, hogy elég cuccot el bírjunk hozni). Hálát adok az Égieknek, hogy megengedhetjük magunknak ezt a luxust.

  Most először készülni fogok, hogy melyik standokat akarom mindenképpen megnézni, azokat hol keressem.  Kolleginák, aki ki fog menni esetleg,

  ha látja a Naphegy Kiadó standját (nemtom lesz-e, de hátha), érdemes belekukkantani a Tavaszi böngészőbe, talán már a Nyári böngésző is megjelent. Gyerkőcömnek fullkedvenc, megunhatatlan könyv.

 • 2007.06.01 21:20:41babesz

  kovvacs: megnéztem a honlapjukat, tényleg nagyon jó lehet ez a könyv, meg is rendeltem a kicsike kis házi könyvmolyunknak.

 • 2007.06.01 22:27:47Csöre

  IIIGEN! Böngésző! Megvan már a nyári is. Picit nagyobbaknak még hasonló: Ki vár a várban? De a többi könyvük is nagyon szép.

 • 2007.06.02 09:40:39zsuli

  OFF: kowacs, csöre: mivel nem lehet belelapozni a könyvekbe, melyiket ajánlanátok még jó szívvel piciknek?

  A honlapot már rég nézegettem, de látatlanban nem mertem rendelni, pedig jó lenne tíz fölé kerülni (kiszállítás miatt) Köszi!

 • 2007.06.02 12:31:58Csöre

  Zsuli! Én akkor megrendelném a három böngészőt (téli, tavaszi, nyári), ezt sztem már most is nézegethetitek, meg a várasat (Ki vár a várban?) Nekem tetszik még a vakondos könyvük (NEM KISVAKOND!) (Ide nekem a Holdat! a címe), vagy most jelent meg a Pauli, de azt jövő héten veszem csak meg, még nem láttam. Utóbbiak kicsit nagyobbaknak (2 fölött) való. De ha az Alexandráról rendelsz, akkor más kiadó termékeiből is összehozhatod a 10e-t, és akkor ott sem fizetsz a kiszállításért.

 • 2007.06.02 12:38:16zsuli

  Csöre: köszi, nem is tudtam, hogy ott is megvannak ezek. Az a baj, hogy ott mindig egy általam nem annyira kedvelt kiadó gagyijai tűnnek a szemembe...A Naphegy, Pagony sokkal igényesebnek tűnik. De akkor keresem célzottan.

 • 2007.06.02 13:25:01Alvomacko

  Jaj, a Barátom Gombocska nagyon aranyos lehet.  Holnap mi is megyünk ki, majd megnézem én is a kiadó standját.

  Jaj, nekem is kellenek ilyen könyvek. A vakondos is nagyon aranyos. :-)))

 • 2007.06.02 23:13:07kovvacs

  Tanulság a könyvhétre:  Első: 17 hónapossal jóval bonyolultabb könyvet venni, mint egy 5 hónapossal.  Második: (az első folyományaként) de legalább azt mind el is fogom tudni olvasni, amit vettem, olyan kevés :P • 2007.06.03 08:32:38zsuli

  Csöre: a Núria Roca-könyveket ismered? 1 család, 4 elem, stb. Kíváncsi lennék vmi véleményre. Megnéztem az Alexandrát, tök jó kedvezmények vannak, tényleg jobban járnék onnan vásárolni. (a Tavaszi böngésző nincs meg :( )

 • 2007.06.03 12:09:30Csöre

  Nem ismerem.

 • 2007.06.03 13:39:41zsuli

  Csöre: azért köszi :) Sajnos a boltban soha nem lehet kapni - így megnézni sem tudom :(

 • 2007.06.03 16:07:22Paramami

  Eperfesztivál sok mindenről szólt, csak eperevésről nem... Képzeljetek el egy bor nélküli borfesztivált. Vagy egy víz nélküli aquaparkot. Na jó, nem folytatom a sort... Délre értünk oda. 800 ruppó fejenkénti beugró leperkálása után csalódottan tapasztaltuk, hogy az egyetlen ízleléssel is megtapasztalható áru az eperlekvár volt a kiállítás területén (kint árultak méregdrága és nem finom epret - szépnek szép volt - de ahhoz nem kellett volna kifizetnünk a belépőt). Na a 800 forintért a lekvárból egy nyalintásnyi kóstoló sem járt, venni lehetett. (Vácrátóti botanikus park előtt ezerféle lekvárt áruló stand van, mindet meg lehet kóstolni vásárlás előtt, és isteniek, még rózsalekvár is van!)  Volt két talpig eperjelmezbe öltözött ember, meg reklámoztak valami előadást az eperről, meg láttunk eperről kisgyerek-festményt, de epret sehol nem láttunk. Miután a szervezőknek szóvá tettük a tapasztalatokat, mondták, hogy ja, tízkor még voltak kóstolni valók, akkor kellett volna jönni. Akkor délben miért engedtek be, vagy legalább miért nem mondták, hogy "ha akarod kifizetheted a beugrót, de már nincs bent semmi érdekes"?. A tízórás időpontot meg így is-úgy is bebuktuk volna, mert az én nyolchónaposom rendszerint 9 és 11 között alszik reggel. Ennyit a programról. A szumma 1600 ruppót bebuktuk...

 • 2007.06.03 18:54:29mókusfácán

  CSajok A Gyereksziget CSÚÚÚCS!  Én nekem nagyon bejön!!!!!!!!!!:)))))))))))

  Na jó,enyémke is 11 hósan imádta, aztán ha elfárdt aludt egyet,majd újra játék!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  És van kukorica, meg lángos, meg gyümölcs, meg túró rudi, meg sült krumpli, ja és lángos!!:))))))

  És rengetek cuki játék, meg kosaras kis körhinta,amiért kétszer álltam sorba aa gyerekkel,mer tnem lehetett elrángatni, meg játszóházak, me ghinták ,meg meg meg....:))))))))))

  Apával azt beszéltük, hogy egy 5-6 évessel nehezen lehet úgy kimenni,hogy aszülő ne döljön ki délutánra, mert mi már most elfáadtunk.

  A gyerek amikor enm játszott,akkor ide-oda járkált!

  És teljesen rossz szülőként megetettük kukoricával,meg krumplival,meg gyümölccsel!  És a sziget hátsó részén senki nem volt, ott meg aludtunk kollektívan!

  SZÓVAL NEKÜNK CSÚÚÚÚCS volt!

 • 2007.06.03 20:29:12babesz

  Nálunk is sziget volt. Szombat du. Halász Judit (könnyeztem). Szerettem volna sárgarépából zsiráfot csinálni, de a lányom erre nem volt vevő. Egyátalán nem veszi figyelembe az én játék igényeimet :). Így, tekintve, hogy egy zenemanóval állunk szemben, minden koncertet végighallgattunk, táncoltunk, mi is ettünk lángost, lovagoltunk, utaztunk a pöttyös vonaton, rajzoltunk, építőztünk. Mi is kerestünk egy árnyas helyet, és amít apa vért adott, mi pihentünk egyet.Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta