Eperevés és kacatvásár

A nyár első hétvégéje a sportos, a zabás, a turkáló-függő (igen ma már ilyen is van szerintem) és a műveltségre éhes családoknak is kedvez. Kezdjük máris a sportos népek törpe kisebbségével! Nekik irány vasárnap reggel az ELTE Sporttelep Lágymányoson a Mérnök utcában, a Maccabi Családi Sportnap. Lesz sportolás, ugrálóvár, arcfestés, családi váltóversenyek, sportbemutatók, kirakodóvásár, tíztől.

Akik szeretnék a kulináris élvezeteket a kulturálissal összekapcsolni, azok vegyék az irányt a Néprajzi Múzeum felé, melynek Tahitótfalu és az ő Eperfesztiválja a vendége. Friss eperlekvár és egyedi címkekészítés valamint palacsintaevészet várja a gyerekeket meg persze mindenféle kézművesség; a nagyobbak az epertermesztés csínjába-bínjába kóstolhatnak bele.



Az evés előtt a kifinomultabbak kitanulhatják a Bethlen Gábor korabeli terítés művészetét is. A Habán kiállítás keretében az Iparművészeti Múzeumban szombaton 10-12-ig szerepjáték keretében megteríthetik Bethlen Gábor erdélyi fejedelem asztalát, saját készítésű habán kerámiákkal, díszíthetnek asztalt szalvétatechnikával, ragasztással, festéssel! Van fejedelmi ajándék és pohárköszöntő is. Bővebb információ »

Aki Katicához hasonlóan kacat-hegyekkel küszködik, annak ideális program a Holmi Cserepiac június 3-án, vasárnap, tíztől fél egyig, a Közért Egyesület helyiségében (Tűzoltó utca 33/a). Régi, feleslegesnek ítélt tárgyaid, könyveid, sajátkezű alkotásaid ideális cserehelye, mindez pénz nélkül. A belépő csupán egy hátizsáknyi csereholmi.

Az MTI-től kaptuk a hírt, hogy a hiperaktív gyermekeik és családjaik támogatását szolgáló Eleven Teamnek Nyílt Napja lesz szombaton délelőtt 10 és délután 4 óra között Budapesten (XIV. ker. Stefánia út 61.) a szervezet Tréningközpontjában. Minden érintettnek a figyelmébe ajánljuk, hiszen nyaruk megszervezésében sok segítséget kaphatnak, nyári táborokról, tréningekről informálódhatnak. Magyarországon mintegy 60 ezer alkalmazkodási, beilleszkedési nehézségekkel küzdő gyerek él, akik az átlagosnál nagyobb veszélynek vannak kitéve a nyári szünetben. Sok hiperaktív, figyelemhiányos gyerek már a tanév végi kirándulásokon is ritkán vehet részt, az erdei iskolákba is nehezen jut be. Számukra a nyári szünet 77 napja alatt fokozódik a kirekesztettség érzése, az őket érő balesetek száma pedig nő.

A hétvégén kezdődik a legnagyobb nyári gyerekrendezvény Budapesten, a Gyereksziget a Hajógyári-szigeten.

Június első hétvégéjével elkezdődik az idei Gyerek Sziget. A hat hétvégét felölelő ingyenes rendezvénysorozat június 2-án indul és július 8-ig önfeledt gyerekzsivallyal tölti meg a Hajógyári-sziget nagyrétjét. Az idén a szervezők több koncerttel a Nagyszínpadon, külföldi fellépőkkel és még számos újdonsággal örvendeztetik meg a kilátogató gyerekeket, szülőket, barátokat. Az első hétvégén lesz Halász Judit koncert, Ludas Matyi, Paprika Jancsi, óriásbábok, reneszánsz játék, társasjáték, Vándorvurstli és még temérdek izgalmas program gyerekeknek és szülőknek egyaránt. A szülőknek például már felügyelni a gyereküket ennyi dolog között is nagyon izgi, ezt garantálhatjuk! Részletes program ».

Kellemes családi tömegverekedésre számíthatnak azok a bátrak és gazdagok, akik kimerészkednek a Vörösmarty térre, illetve a Liszt Ferenc térre a Gyermekkönyvnapokra (és az Ünnepi Könyvhétre). A könyvvásáron kívül dedikálások, író-olvasó találkozók és koncertek várják az érdeklődőket. Részletes országos program (pdf) »

Oszd meg másokkal is!
Címkék

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek