SZÜLŐSÉG

Ember tervez, gyerek borít

2007. május 24., csütörtök 11:15

Vajon miért van az, hogy ha betervezünk egy kirándulást, utazást vagy egyéb izgalmas programot, biztosak lehetünk benne, hogy valami közbejön? Mert valami tényleg mindig közbejön. A legvalószínűbb, hogy a gyerek beteg lesz. Fokozódik a helyzet, ha elkapjuk tőle még indulás előtt.


Négy és fél éves Málna lányoméknak mára egész napos óvodás kirándulást szerveztek egy lovas parkba. Hetek óta erre készülnek, itthon százszor elmondta a gyerek, hogy mit kell vinnie a túrára. Tegnap este leellenőrizte, megvan-e minden: hátizsák, esőkabát, keksz, üdítő, és még azt is megbeszéltük, hogy reggel gyártok neki szendvicset.

Szendvics helyett háztartási keksz és főtt krumpli lesz a menüje egy kis sárgarépával kiegészítve, a lovaglás helyett pedig a vécén fog ücsörögni szegény. Hajnal háromtól felváltva jön a cucc belőle alul-felül. Én pedig hiába terveztem el, hogy kivételesen ebéd után szunyókálok egyet Pötyivel, hogy kipihenjem a tegnapi koncert fáradalmait, ehelyett valószínűleg hányást fogok takarítani a parkettáról.

És akkor még izgulhatok, elkapja-e a kicsi és átmegy-e az egész családon a betegség megint. Sajnos nagy az esély, hogy így lesz, holnap ugyanis el akartunk menni hosszú hétvégézni a Balatonra.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.05.24 12:15:08Kékfelhő

  Múlt hétfőre az óvoda buszos kiruccanást tervezett a repülőtérre és az ott lévő múzeumba. 2000 Ft volt a beugró. Természetesen előtte este a gyerek belázasodott, így kénytelen volt itthon maradni. Élmény ugrott. Pénz ugrott.

  Ez van :)

 • 2007.05.24 12:19:12leg

  Síszünetben három nap után hazamenni rotavírusos kicsi gyerekkel megvolt már rajtam kívül valakinek? Ugye miután egy teljes éjjelt végig...tt, tele a vendégház matracát stb. fizetni az egész hetet kellett...

 • 2007.05.24 12:22:34Illatos nyár

  Szerintem vidd el a balcsira. a jó levegő meggyógyítja.

 • 2007.05.24 12:25:01Kékfelhő

  Mi tavaly Miskolc-Tapolcán jártunk úgy, hogy az első reggelt a gyerek hányással kezdte. Viszont szerencsénk volt, mert a párom szülei Miskolcon élnek, ráadásul az anyukája körzetis dokinál asszisztens, így kerített egy gyerekorvost, aki megnézte. Másik szerencse, hogy nem vírus volt, hanem gyomorrontás, így nem kellett hazamenni, csak azt a napot ágyban tölteni. Igaz, a három nap nyaralásból egy nap kiesés már jelentősnek számít, nem? :)

 • 2007.05.24 12:47:25Dexter68

  Három gyerekkel a hátam mögött (lábam alatt, stb) csak annyit tudok mondani, hogy ez egy ilyen műfaj. Probléma nincs, megoldandó feladatok vannak.

 • 2007.05.24 12:50:01manci

  Enyém gyerek már a hasamban elkezdte: a terhesség alatt 4-szer kellett beszaladni a kórházba (kétszer annyira keményedett a hasan, kétszer hólyaghurutom volt - na ez se fordult elő se előtte, se utána), persze 3 alkalommal hétvégén, egyszer szilveszter éjjelén.

  Azóta folytattuk is e hagyományt: 14 hónap alatt kétszer volt beteg a kiscsibém, persze ezek is hétvégén kezdődtek. A programok, utazás lemondása egy dolog, ami rosszabb, hogy nem a saját doktornéni van ilyenkor rendszerint ügyeletben.

 • 2007.05.24 13:10:46Dexter68

  Speciel a hugom úgy született, hogy le akartunk menni a Balatonra :o) És a vakbelét ugyanilyen módon intézte. Mindkét alkalommal Törökbálintnál fordultunk.

 • 2007.05.24 13:19:03rózsa

  Hát egy gyerek sose akkor beteg amikor alkalmas a pillanat. És minél több gyerek van, annál biztosabb, hogy beteg lesz valamelyik. Mi az idén először úgy döntöttünk a férjemmel, hogy kettesben töltünk pár napot egy wellness szállóban. Előtte mindig a gyerekekkel mentünk mindenhová. Na mikor lett beteg az egyik gyerek? Na ná, hogy akkor...

 • 2007.05.24 13:51:18sincity

  A március 15-i hosszú hétvégére csomagoltunk 14-én délután. A 2,5 éves lányom délután 6-kor leült a bőrönd mellé és 2 mp alatt elaludt. Tudtam, hogy kicsomagolhatok. A lefoglalt, leelőlegezett szállást a barátainknak átadtuk, én pedig 2 napig hűtőfürdőket készítettem. Mire az ünnep elmúlt, Mazsola is "nyom nélkül" meggyógyult, úgyhogy hétfőn mindenki mehetett a dolgára. Szeretem a hosszú hétvégéket, most is ez elé nézünk. :-))

 • 2007.05.24 13:58:28Lexy

  Nálunk múlt hét végén volt az első a hétvége, amit Márk fiunk teljes mértékben a nagyszülőknél töltött.Itt nem előtte, hanem közben jött ki egy kis torokgyulladás.(ami addig lappangott:))Mondanom sem kell azzóta szegény nagyszülők is rémes lelkiismeret furdalásban szenvednek, pedig tényleg nem tehetnek róla.

 • 2007.05.24 14:11:21dijon

  Az bejön, ha pl más időpontot mondok neki, hogy mikor utazunk:)? Nyárra van szálás, utazás foglalva, de még itt sem merek közelebbit írni, hátha már 6,5 hónaposan be tudja kapcsolni a gépet ée elolvassa.

 • 2007.05.24 17:19:26kiscica33

  Rota vírus nekünk megvolt, elég gáz.. A fiunk 6,5 hónapos volt, 3 napot a Budai gyermekkórházban töltöttünk, de egyébként az egész családon végigment. Persze vendégségben kezdett el hányni :-). Akik még babavállalás előtt állnak, vagy nagyon pici a babájuk: van ellene védőoltás, 24 hetes korig kell beadni, ősszel hozták be így mi már nem fértünk bele, állítólag drága, de megéri, szerintem..

  A bölcsitől félek majd egy kicsit, hogy miket is szed majd ott össze.

 • 2007.05.24 17:30:39katampusz

  kiscica, 3 oltás kell (két emlékeztető később) darabja ha jól emlékszem 17ezer körül.

 • 2007.05.24 17:41:06babateve

  Amig kicsik voltak- főleg, mire megvolt a második is- már absz. nem mertünk tervezni semmit.Igy volt a legbékésebb mindenkinek, ugyis csak halálra frusztrálódtunk volna! ( korábban volt egy-két bátortalan kisérletünk program ügyben, de aztán feladtuk)

  Rota elleni oltást mindenkinek ajánlom, mi is átestünk egy rota fertőzésen kórházastul, kiszáradásostul, hát......nem kivánom senkinek!

 • 2007.05.24 20:01:03lucafranci

  Nálunk mindig, akkor beteg a gyerek amikor vizsga időszakom van. Általában akkor nem alszik éjszaka amikor több hónapi insomnia után elhatározom, hogy kialszom magam. A legborzalmasabb az volt amikor úgy mentem epeműtétre, hogy egész éjjel nem aludtam semmit, mert a 2 éves gyerekem folyton nyafogott. ASemmi gond az altatás alatt kipihentem magam. Biztos megérzi rajtam, hogy v.mire készülök(nék), mert soha nem úgy sikerülnek a dolgok ahogy eltervezem. Amióta gyerekem van megtanultam jobb ha semmit nem tervezek.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta