SZÜLŐSÉG

Indulnak a nyári bulik

2007. május 21., hétfő 12:30

A legjobb dolog a héten az volt, hogy minden nap a mamával fürödtünk a nagy kádban. A mama szerint ez azért van, mert itt a nyár, és fontos, hogy ne melegedjek túl és kellő ideig fürödjek, de ez csak kifogás. Igaziból erős nyomást gyakoroltam rá, többször megpróbáltam fejjel kivetni magam a piros kádamból, meg ráestem a szélére, persze csak úgy, hogy látványos legyen, de ne fájjon, állítólag Ronaldinho is így csinálja, na de a ki a fene az a Ronaldinho? Másrészt viszont titokban a mamám imád velem meztelenkedni és vizesen ölelkezni, egyszer még enni is kaptam a kádban, amikor kicsit elpityeredtem, a hatás kedvéért, meg hogy a kedvére tegyek. Mi úgyis mindig átlátunk a szitán.


A nagykádhoz jártak iszonyú király színes halak is, le lehet őket tépni a falról, a mama visszaragasztja, én letépem, ő megdicsér. Már így is megfigyeltem, hogy a mamának az a mániája, hogy mindig az ellenkezőjét csinálja annak, amit én, és ennek még örül is! Például kiveszem a tollakat a tolltartóból, beteszi, és odanyújtja újra. Kiveszem a ruhát a fiókból (igen, jól hallottátok, rájöttem, hogy kell kinyitni azt a vacakot, csak ne akarná mindig megharapni az ujjamat, de visszaharapom), ő visszateszi. Odanyújtom neki a játékomat, ő elveszi és visszaadja, közben ilyen mantrákat mondogat, hogy kéremköszönömszívesen. A nagyapám különösen magas szintre fejlesztette ezt a viselkedést. Épített egy lyukas kockát színes lapocskákból, először azt hittem, csak magát szórakoztatja, amíg én elolvasom a Jelenkort, de aztán belerakott egy irtó ijesztő barna szúrós gömböcöt, amit a fa alól szedett össze, és kivette. Sokszor. Nagyon figyeltem, hogy rájöjjek, mit akar ezzel mondani, és én is ki-bepakoltam a cuccot, hátha valami különösen jó érzés lesz, és azért ismételgeti ezt folyton, de aztán csak röhögtem az egészen.

A nagypapánál egyébként most teljesen összement a lakás és lecserélte a szőnyegét is, mert valami undorító szúrós, magas zöld izét rakott a földre. Az anyám azt mondta, hogy fű, de csak át akart verni, mert én láttam már a parkban a füvet, és az nem ilyen. Mikor ezt jeleztem felé, akkor megpróbált csúsztatni, hogy ez a fű, az meg gyep, de utólag nekem már magyarázhatja. Biztos, ami biztos, inkább nem tettem rá a kezem.

Szombaton elmentünk bulizni, na ez is a mama fixa ideája, hogy nyáron meg kell tanulnom a szabadtéri szórakozóhelyek látogatását, és/vagy az éjszaka végigalvását, hát ez az, amikor a szülői igények abszolút felülírják a gyerekekét, és ilyenkor ugye az úgynevezett liberális nevelési elvek meg az úgynevezett tolerancia, na azok zsupsz és sutty és ki a szemétbe. Mindegy is, nem ragozom, elmentünk valami lepusztult vacak helyre, ahol annyira ronda volt a padló, hogy csak egy finciri mocskos asztalon mászkálhattam, eleinte úgy tettem, mintha élvezném, ismerem az illemet, nem akartam a mások bulijába belerondítani, de egy idő után baromira unni kezdtem, szerencsére nem maradtunk sokáig. Romkocsma, így hívják ezt, legalább kipróbáltam. Legközelebb jobb helyre megyünk, ezt legalább megígérte nekem a mama. Meg azt is, hogy a strandra. Nem tudom mi az, de amennyire felvillanyozza a mamát, annyira tartok tőle. Asszem kicsit más az elképzelésünk a szórakoztatóan eltöltött délutánokról. De igyekszem tanítgatni. Azért a strandot majd elmesélem.

Jó hetet,
Lea baba

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta