SZÜLŐSÉG

Válasszon vezetéknevet tízezer dollárért!

2007. május 18., péntek 14:04

A háromgyerekes Karen teljes munkaidőben dolgozik, egyetemre jár, háztartást vezet és egyedül neveli gyermekeit. A megfeszített munka ellenére alig tudja fizetni a hitelrészleteket, nem tudja megjavíttatni az autóját és időnként ételre is alig futja. A gyerekeknek pedig szükségük van nyári ruhákra és cipőkre is, ezért érdekes pénzszerzési lehetőség jutott eszébe az anyának: áruba bocsátja vezetéknevét.


Az eBayen olvasható ajánlat szerint a licit nyertese választhatja ki Karen új vezetéknevét, amit anyakönyveztet a hölgy és naponta használni fogja. Tízezer dollárért 10 évig él a névvel, ez után évenként ezer dollárért megtartja a választott nevet. Szerinte ez óriási reklámlehetőség: a következő tíz évben akárhányszor megmutatja a személyijét vagy kitölt egy űrlapot, az emberek beszélni fognak róla. A nyertes ezzel segít három gyönyörű és okos kisgyereknek is. Mi lehetne ennél jobb?A kikötés annyi, hogy a választott név nem lehet diszkriminatív, illegális és obszcén, nem tartalmazhat speciális karaktereket, valamint a vezetéknevet csak az édesanya veszi fel, gyermekei nem.

Karen az ajánlatban röviden megfogalmazza eddigi életét, amelyben beszámol a 18 évesen kötött házasságáról, annak tönkremenéséről, munkáiról, iskoláiról és vágyairól, valamint levezeti matematikailag, hogy a 10 ezer dollár, bár soknak tűnik, valójában reklám szempontjából igen kedvező: egy évre 1000 dollár, havonta 83,33, napi 2,78 és óránként mindössze 11 centbe kerül a reklámnév.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.05.18 19:32:00Miss Marple

  Csak egy elszánt nő tud ilyen leleményes lenni! Kár, hogy nincs 10e $-om. Bizisten megfizetném, hogy viselje a saját nevét, de csupa nagybetűvel.

 • 2007.05.18 21:46:30Pinky

  10e$, hogyne. Az a kikiáltási ár. De most még 155e-ért azonnal vihető.

 • 2007.05.18 22:09:20regi

  Kikiáltási áron is el lehet vinni, mellesleg az aukció már lezárult és senki nem licitált. Pedig tényleg eredeti az ötlet.

 • 2007.05.21 15:01:04borsika

  Én már egyszer eladtam a nevem: az ember saján nevén bejegyeztethet gazdasági társaságot: olyan nevem van, hogy ilyen néven csak nekem lehetett bejegyztetni a cégbíróságon, mikor felhagytam a tevékenységgel, nem szüntettem meg a társaságot, hanem "eladtam", így most ezzel a névvel - ami egy födrajzi név és egy Volán társaság neve is, most egy fuvarozó cég működik.

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 6 ruhadarab, ami tiltólistás az irodában

Minden munkahelynek más dress code-ja van, és általában rugalmasak a határok. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármit felvehetünk. Legalábbis akkor nem, ha szeretnénk karriert építeni.

SZEMPONT 10 dolog, amiért óvatosan a népmesékkel

Elérkezett az ideje kimondani, hogy a népmesék már nem alkalmasak, vagy önmagukban nem alkalmasak arra, hogy pozitív, adaptív világképet közvetítsenek.

ESKÜVŐ Így néz ki egy 1,7 MILLIÁRD forintos esküvő

Egymillió fehér virág, többméter magas esküvői torta, a márványpadlóba arannyal gravírozott monogram.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta