SZÜLŐSÉG

Hétvége: múzeumok minden mennyiségben

2007. május 18., péntek 11:42

Itt a nyár – és ennek az időjárásnál is biztosabb jele, hogy számtalan szabadtéri gyermekprogram és -fesztivál közül választhatunk, ha hétvégén ki szeretnénk mozdulni. (Persze nem kötelező! Időnként otthon is kell punnyadni. De ha már múlt héten és előtte is azt választottuk, most csinálhatunk egy csomó izgalmas dolgot.)

Mind két napra ajánljuk a Múzeumok Majálisát a Múzeumkertben, ahol az egész család, kicsitől nagyig találhat magának való programot: játszóház és kézművesfoglalkozás várja kisebbeket, koncertek és sörsátor a nagyobbakat és esetleg a szülőket. A vásárolgatni vágyók rengeteg kézműves és iparművészeti termék közül választhatnak. Ha pedig kultúrára is vágynánk, akkor vicces tárlatvezetéseken vehetünk részt.

Ugyancsak két napos rendezvény a Floralia az Aquincumi Múzeumban, mely az ókori tavaszünnepet idézi, szelíditett, korhatár nélküli verzióban – afféle ókorias majálisként. Az ódon falromok között a gyepen gladiátorsimogató, hadibemutató, autentikus római ízek, kézművesprogramok, jósda és egyéb római nyárcsalogató események várnak mindenkit.

Vasárnap a népszerű egyszervolt.hu Vízfesztiválja lesz a Millenárison. A vízfesztiválon a gyerekek „megismerkedhetnek” a tiszta vízzel, vízőrző játékokat játszhatnak, és természetesen ihatnak is az éltető vízből. A fesztivál szervezői segíteni szeretnének a szülőknek abban, hogy gyermekeiknek már egészen kicsi korukban megtaníthassák, mennyire fontos a tiszta víz tisztelete és védelme. És eközben talán mi, felnőttek is változtathatunk rossz beidegződéseinken, vízpazarló szokásainkon.

A víz egy részét aztán „kitáncolhatják” magukból a fesztivál színpada előtt, ahol fellép: Szalóky Ági, Gryllus Vilmos, Palya Bea, a Kaláka, a Szélkiáltó és a Makám együttes. A pihenő, vízkortyolgató gyerekeket várja a Kereplő Színház, a Ládafia Bábszínház, a felfrissülteket pedig a mutatványosok, kézművesek, vásározók és az elmaradhatatlan Langaléta Garabonciások.

Ha az apukák szeretnék, hogy végre ők legyenek a középpontban, ellátogathat a család a Szülők Háza vasárnapi családi napjára Budaörsre a Csiki Pihenőkertbe. Lesz lovagi torna, bográcsgulyás és mentálhigiénés tanácsadás. Míg a nagyok Kepes András apai tapasztalatait, a kicsik távoli földrészek meséit hallgathatják.

Akinek a kultúra smafu, a pénz viszont égeti a zsebét, az szaladjon a Budapesti Vásárközpont "A" pavilonjához vasárnap, mert ott lesz a Kismama babaruhabörzéje reggel 8-tól délután 3-ig. Parkolóhely előreláthatólag kevés, fashion victim kismama viszont annál több lesz, úgyhogy az elmélyült vásárlás érdekében aput és a gyerekeket érdemes otthon hagyni játszózni.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.05.18 14:27:16marcangoló

  Most már elmegyünk Szalóky Ágira.

 • 2007.05.18 20:34:58kaposztalepke

  Én is tervezem a vízfesztivált, az egyszervolt.hu chat-jén moderátor is vagyok, így az egyszervolt-rendezvény a szívem csücske..:)

  Nomeg Dani nagy kedvence Gryllus, én rá pályázok..  Persze csak ha mindenki jól lesz, stb-stb..  Jön esetleg még vki?:)

 • 2007.05.18 20:46:02marcangoló

  Na, akkor oda kűdöm a gyereket csetelni. Legalább tudom, hogy jó kezekben lesz. :-)

 • 2007.05.18 21:01:41kaposztalepke

  ha van bent modi, akkor biztosan..elég szigorúan vesszük a dolgot...

  sajna én mostanában keveset vagyok, ide meg tudom csinálni, hogy gépelek, itthagyom, visszajövök ránézek, elfutok, és oda-vissza rohangálok, de chaten lenni úgy nem lehet:(

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta