SZÜLŐSÉG

Felgyújtotta a parkot a párom kiskorában

2007. május 17., csütörtök 14:29

Bármilyen nehéz elképzelni: gyermekeink apja is volt egyszer kisfiú, aki verekedett, rosszalkodott és különböző csínyeket eszelt ki környezete és saját maga szórakoztatására. Kutassunk egy kicsit a családi legendáriumban, és könnyen kiderülhet, hogy a mi komoly, felelősségteljes párunk valaha felgyújtotta a közeli parkot vagy bezárta édesanyját a fürdőszobába.


Az én férjem otthon angyali kissrác volt, ahogy azonban átlépte az iskola kapuját, személyiségváltozáson ment keresztül. Elsős korában például kilökte az osztálytársát az ablakon. Állítása szerint a társa ki akart menni az udvarra, ő pedig csak segített neki. Bátyja az édesanyjukat zárta be a fürdőszobába, aki hiába könyörgött neki sírva, nem engedte ki.

Egy barátnőm párját egyszer a fülénél fogva rángatták be az igazgatói irodába, miután megunva a focizást, kővel dobálták egymást és az egyik kő gellert kapva egy néni fején koppant. Az ellenőrző magatartás rovatába az eset miatt egy fekete pont is került.

Gábor még nem volt hároméves, amikor azzal ébresztette szüleit, hogy gyufából máglyát rakott az asztalra, de szép nagyot, és meg is tudta gyújtani.

Katica így mesél: „Páncsó - gyerekeim apja - tízévesen felgyújtotta a cimboráival a közeli parkot. Idegesen várták haza a szülei, azt látták, hogy füstcsík száll fel a Martinovics hegyről - ott van a park - de álmukban se gondolták volna, hogy a fiuk volt. Pedig de.

A kis Páncsó egy nagy, felnőtt baltával szét akart verni egy fahasábot. Feje fölé emelte a baltát, hogy jól lesújt, és ebben a pillanatban - szerencsére ugye a balta fokával, nem az élével - nagy erővel tarkón vágta vele saját magát. János kórház, ügyelet.

Egy másik történet pedig a barátommal esett meg gyermekkorában: Laciék tízemeletes ház nyolcadik emeletén laktak. Az építkezés folytatódott tovább, építették a többi házat, de a készekbe már beköltöztek a lakók, mint ahogy ők is. Ezért a kész házak közvetlen közelében építési terület volt. Laci csintalan kisfiú volt, tízéves forma volt ekkor. Egy délután már rég lent játszott a barátaival, amikor anyukája teregetett az erkélyen, és a következő dologra figyelt fel: vele körülbelül egy magasságban - 8. emelet!- egy ismerős pólós kis alak mászik fel a pihenő toronydaru létráján... Igen. A Laci volt. Már a nyolcadik magasságában járt. Na, azt az érzést amit a mama érzett, akkor most próbáljuk elképzelni...”

Kérdezzétek meg anyósotokat, milyen kisfiú volt szeme fénye, biztosan lesz egy-két szaftos története gyermekeitek apjáról. A sztorikat osszátok meg velünk is!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.05.17 15:02:52kovvacs

  Anyám mesélte a nagybátyámról, hogy a következő szövegű intőt hozta haza az iskolából: "T. Szülő, a gyermek óra alatt kiugrott az ablakon, majd visszaugrott. Ezért megintem." (A suli földszintes volt.)

 • 2007.05.17 15:13:19emma

  Azt nem tudom a férjem milyen gyerek volt, de én igazi ördögfióka!! Az osztálytársam bezártam a szekrénybe, a parkban bróbáltam ki a cigizést(Természetesen ősszel), mindig feketepontal tértem haza!! Remélem nem rám fog hasomlítani a fiam!!!:)

 • 2007.05.17 15:13:59akárki

  Szerintem életünk párja maga is szívesen elmeséli, nem kell az anyóstól kérdezni. Mind büszkék arra, hogy milyen tökös kiscsávók voltak.

 • 2007.05.17 15:15:27sportos

  A férjem áldott jó gyerek volt - anyósom szerint. Én is áldott jó voltam - nem az anyukám szerint. Egyszer a következô beírást kaptam: 'T. Szülô! testnevelés órán nem mertem rendesen távolba ugrani, mert féltem, hogy zoknim piszkos lesz. ezért figyelmeztetôt kapok.' egyébként tesitagozatos osztályba jártam :-))

 • 2007.05.17 15:24:35gyöngy1

  Férjem àllitolag semmi nagyobb csintevésben nem volt benne, és utàlta bepiszkolnia magàt.

  Viszont én voltam az aki felgyùjtotta a kanapét (csak segiteni akartam), aki bemutatott a tanàrànak, aki ùgy sipcsonton rugta az oszt.tàrsàt, hogy utàna egy fiù sem piszkàlt.

  Ami tényleg emlékezetes a szüleim szàmàra, hogy a nagymamàmnàl, amikor kicsi voltam, nem lehetett felügyelet nélkül kiengedni a kertbe mert kihùzgàltam a karalàbékat. Semmilyen màs növényt nem bàntottam, csak nagyon szerettem a karalàbét (ma is szivesen ropogtatom).

 • 2007.05.17 15:27:55Alvomacko

  sportos: :-))))  gyöngy1: ha megetted, nem értem, miért volt baj? :-)

 • 2007.05.17 15:28:02Tish

  Nekem csak a bátyám volt istentelenül rossz gyerekkorában, a legkisebb balhéja az volt, mikor a papáék szőlőlugasában a szőlő tövéről lekaparta a földet, elvágta egy fűrésszel őket, és visszapúpozta rájuk úgy, hogy nem lehetett látni. Szegény papa, két évig nem ivott saját bort:)  A bátyus egy év alatt, 3 igazgatói pecsétes intőt szedett össze. Rekord volt abban az időben:)

 • 2007.05.17 15:47:11rnagy8

  A férjem egyszer jó alaposan fenéken rúgta az edzőnőjét, mert a többiek elhitették vele, hogy az egyik lány (fiatal edzőcsaj volt). Szegény égett, mint a rongy.

  Ja és ő volt az a gyerkőc, aki 24 évesen rendőrként bement az ovijába helyszínelni, és az óvónő megkérdezte (így tegezve): Te vagy XY? Semmit nem változtál!!

  Már előre fél, hogy ezeket mind visszakapja a gyerekünktől. Mert állítólag ilyen is van, mindent visszakapunk.

 • 2007.05.17 17:06:21Claire. Z. M.

  Igazad van akarki! Elmeselik maguktol is, es milyen buszken! Az en parom varosi gyerek volt, de minden nyarat falun, a rokonoknal toltott. Allitolag negy eves korulikent, nagyon tetszett neki ahogy a libakat tomik, gondolta O is megprobalja. Viszont a libak tul nagyok voltak neki, felt toluk. Gondolta, a kacsak is ugy neznek ki, csak kisebbek. "Jol" megetette oket, es szegenyek nem nagyon eltek tul. Majd bement es mondta, hogy "szepen ebedeltek a kacsak, es most tele a pocijuk, ugyhogy letettem oket aludni". Szepen kiteritve egymas melle lefektette oket.Az osszes kacsat eltette labalol!!! Hetekig csak kacsat ettek ok is, es az egesz szomszedsag. Parom persze, ebbol semmirol sem emlekszik, de a rokonok azota is emlegetik. Az en parom nagyon-nagyon rossz gyerek volt, orakig tudnek meselni. Nem is merek belegondolni mi lesz a kisfiunkbol:)))

 • 2007.05.17 17:15:44kovvacs

  Anyósom... nem, na jó, de csak egy kicsit. Szóval amikor a fiacskájáról beszél, csak olyan sztorik jutnak eszébe, hogy az ő angyali gyerekét - aki sose bántott senkit - hogyan verték mások laposra, hogyan volt képtelen megvédeni magát bárkitől, hogyan csesztek ki vele, hogyan kellett átvinni másik iskolába (ha jól emléxem, mert kéccer nem meséltettem el vele), hogy egyáltalán életben maradjon, az ő drága picike édes tutyulimutyuli fiacskája.

  Na én nem ehhez a pasashoz mentem feleségül.

  De duplán megbecsülöm, hogy az lett belőle, aki, egy ilyen "remek" anya mellett, aki büszke rá, hogy a fiát gilisztaként taposták mások, és az életét áldozta arra, hogy a fia giliszta is maradjon, ő pedig mindig az ő anyucija, aki megvédi minden bajtól.

  Hát nem kell megvédeni, az egyszer biztos.

  Na ennyit az anyósomról, mert már lassan abból elkészülhetne az Első Önálló Poronty Könyv, hogy "Kovvacs ezt mesélte az anyósáról".

 • 2007.05.17 17:20:25lii

  a férjem (elmondása szerint) tipikus bioszszakkörös, koravén, csendes kis okostojás volt gyerekkorában. még egy iskolai verekedést se tud felmutatni. :)

  nekem viszont volt elég sok minden általánosban, az iskolai lopástól kezdve a temetői randalírozásig. meg amikor nagyanyám szomszédjának a kiscsirkéit versenyeztettem a kutyával.. (vajon ki nyert? :(

  és ez csak alsó tagozat volt.

  mondjuk általában mindenből jól jöttem ki otthon, meg jó tanuló voltam, így a tanárok se szálltak rám, nem lettem fekete báránynak címkézve.

 • 2007.05.17 17:43:30Csöre

  Az én drága férjem elhitette (azóta végzett biológus) húgával, hogy AZ a növény nem csalán, nem csíp és markolja meg nyugadtan.

  Egyszer pedig betörést szervezett az egyik szomszédos nyaraló pincéjébe. Na ez volt az az alkalom, amikor az apukája jól elnáspángolta - őt is, és a tettestársakat is.

 • 2007.05.17 17:58:50Hicudzsi

  Az én drága Uram beesett a Duna jege alá kutyasétáltatás közben. Teljes téli felszereléseben, csizmában...

  Senki nem volt közelében a kutyáját meg hiába hívogatta mikor felbukkant, az eb oda se bagózott.

  Valahogy kijött, de nem tudom hogyan, ő sem emlékszik tisztán rá.  És ez csak egy dolog volt a sok "apróság" közül.

 • 2007.05.17 18:09:01peppermint

  A férjem "óvatos duhaj" volt: nem ért haza időben, kaviccsal focizott és lekoptatta a cipője orrát stb. Én viszont eltűntem egész délutánra 8 évesen. A városka másik részén szedett össze apám, miután kocsival járőrözött miattam, végigtelefonálta az összes ismerőst és kollégát stb. U-alakban meghajlított szigetelés nélküli drótot dugtam a konnektorba a nagyanyámnál. Azért írhatok most itt nektek, mert az a drótszár volt a hosszabb, amelyiket a nullás lyukba dugtam. Stb-stb. Röviden: sokszor voltam büntiben. De lagalább jól tanultam, énekkaros voltam, irodalmi színpados, orosz szakkörös, matek szakkörös és sportoltam. Hála istennek, azért ezeket nem egyszerre... :-))

 • 2007.05.17 18:13:55peppermint

  Kovvacs, szóval miután anyós pajti nem tudja ugye visszadugni oda a magzatát, ahonnan jött, inkább szívja a véreteket... (Ki is az igazi szörnyeteg a családban tehát? :-)))

  Na csak kitartás, te vagy az erősebb, és tovább is fogsz élni, ha minden jól megy. Kitartás!!! :-))

 • 2007.05.17 19:59:36Brumibaby

  Az enyim olyan helyen lakott, ahol az utcán szilvafák voltak, és az unokatesóival az egész utca összes zöld szilváját leszedték és azzal háborúztak...Jól megverte őket az anyjuk, pedig abban az évben a Tata nem pálinkázott...

  Anyukám a nagybátyjáéknál volt, ők vigyáztak rá 2 évesen. Unokatesója 10 éves lehetett. Nagybátyja szólt neki: Mosd meg a kicsi lábát, mert piszkos. Megfogta anyukámat a hóna alatt, átemelte a kútkáván és a magasan levő talajvízben lötyögtetni kezdte a lábát. Az öreg óvatosan mögé került, anyámat kisezdte a kezéből, aztán egy deszkapallót ripityára tört a hátán.

  Nagyanyámék disznótorosat játszottak, a "disznót" (Nagymama öccsét) a szalmakazalból vett szalmával perzselték. Ahogy meggyújtották, szaladni kezdett és az égő szalmát sikeresen szétszórta, felgyújtva kazlat és a házat.

  Én "csak" a halász csónakját engedtem el 10 évesen, mert foglalkoztatott, hogy tényleg elviszi-e a víz. A folyó ugyanis olyan lassú folyású volt, hogy nem hittem el, hogy folyik. Hát folyt és elvitte. Sose derült ki, hogy én voltam, de nagyanyám szerint igazán válogatott cifra átkokat szórt rám a halász.

 • 2007.05.17 20:03:02Alvomacko

  Én meg a macska farkát húztam állandóan és mondogattam, hogy "nyávog a tita". :-)  Alsósként meg becsöngettünk lakásokba és utána spuri.  Meg ráültem a vadiúj farmeromban a felfordított hintára, amin a festékcseppek "felfakadtak" és megfogták a nadrágomat.

 • 2007.05.17 20:24:23kovvacs

  BRÉKING NYÚZ: ma este 3/4 9 és 9 között vszínűleg megtudhatjuk az OEP szóvivőjétől

  az infórádión bp 95,8 urh frekvencia (

  vagy adás után neten felvételről http://www.inforadio.hu oldalon a Fórum nevű műsor negyedik részét kell keresni, asszem mp3),  hogy mi a fészkes nyavalyáért nem utalhat(na) be állami laborba a magánorvosként rendelő nőgyógyász kismamát.

  És hogy honnan nem lehet tudni, hogy melyik laborvizsgálat mégis mibe kerül.  Helyettem is hallgassátok meg, mert én ma extrahisztis lányt altatok, nem rádiózom....

 • 2007.05.17 20:29:47moon

  Mi általánosban vizes vécépapírcsomókkal dobáltuk a járókelőket a harmadikról. De apukámék még azért kaptak intőt, sőt majdnem kirúgták az egész bagázst a gimiből, mert berakták a Lenin-képet az akváriumba. Szerencsére az egyik elkövető a párttitkár fia volt.

 • 2007.05.17 20:31:48gyöngy1

  Alvomacko! Mert kihùztam hàrmat-négyet, de sokat ugye nem lehet belöle enni mert bànthatja a gyomrot. Meg aztàn akkor is kihùztam amikor még nem volt elég nagy.

 • 2007.05.17 20:43:13szinovea

  Sziasztok

  Az én drága párom egyik legnagyobb csinytevése hogy belepisilt a kész bográcsba fött halászléba.Apósóm épp kért volna anyósomtól egy tányérral mire anyósom látta hogy drága kicsi fia épp a kisdolgát végzi bele.Lehet hogy ízesiteni akarta????

 • 2007.05.17 21:17:01babó

  jajj csajok, a nagypapák, apukák, párom az semmi!  a nagymamám, az igen! az én komoly, szigorú, katolikus nagymamám, Isten éltesse soká, na ő volt aztán az ördögfióka. (valszeg ezért lett olyan komoly felelősségteljes felnőtt)  téglagyár mellett nőtt fel, dédpapa volt ott intéző vagy miszösz. folyton a fiúkkal haverkodott. annyira, hogy egyszer betörték a fejét egy féltéglával. üres csilléken száguldoztak a domoldalról levezető sínen. télen kiment korizni a bányatóra, de beszakadt a jég, derékig elmerült. kimászott, de nem tudta lecsavarozni a korit a bakancsáról (!!), így abban ment haza. mire hazaért ropogott a ruhája a jégtől. úgy tanult biciklizni, hogy elment egy körre a látogatók biciklijével, míg bent voltak, de kicsi volt, ezért a férfi bringákon váz alatt tekert. (nem tudom hogyan csinálta)  és ezek azok, amiket bevall :)) nagyon szeretem...

 • 2007.05.17 21:35:46druantia

  Az öcsém a western-filmek hatására tüzes végű bottal hónaljba nyomta apámat, mert azt játszotta, hogy ő a cowboy, apám meg a marha, akit meg kell billogozni. Én csak a rágómat ragasztottam a hónaljszőrzetébe.  Az unokatesóm kővel fejbedobta a nővérét, és sarokba állították. Egész nap azt hajtogatta, hogy "édesanya, ez borzactóóóó, borzactóóóó".

 • 2007.05.17 21:53:50jidele

  a férjem a villámhárítón mászott le a másodikról az elsőre. és megbüntette a rendőr, gyorshajtásért...biciklivel volt, azt játszotta, hogy megelőzte a lejtőn a buszt. És hogy a seregben miket csinált, annak csak egy részét merte elmesélni-többek között Gázában szolgált

  én csak bezártam a húgom a wcbe, meg álmában kinyitottam a szemét, mert érdekelt, hogy milyen, amikor alszunk. meg versenyeztem magammal, hogy mennyi idő alatt tudom magam kidobatni a tornaóráról. a rekord az volt, amikor a sorakozóról vágtak ki;) viszont egyszer sikerült elérnem, hogy a tanárnő meg akarjon pofozni. Végül csak megrángatott egy kicsit. Pedig akkor kivételesen konstruktív voltam, és nem szabotálni akartam az óráját...

 • 2007.05.17 23:07:13Brumibaby

  druantia, nagyon röhögök a rágón!!!!!!:DDDD

 • 2007.05.18 00:01:14Anyatünde

  druantia sztorija volt az egyik, amin nyüszítve röhögtem én is... És én is a rágón elsősorban.  Én gyerekkoromban minden lehető és lehetetlen helyre felmásztam. Garázstető, disznóól teteje, padlás egyik nagymaminál. A gólyafészekig nem jutottam fel, mert nem fértem ki a padlásablakon...  Diófák, kerítésen át a szomszédba az elbitangolt kiscsibékért (amíg még kicsik voltak, át tudtak repülni a kerítésen) a másik nagymaminál.  Most a 3 gyerekemből kettő (5 éves kislánykám és a kis töki 15 hónapos) ugyanezt csinálja, egyelőre leginkább lakáson belül, ill. játszótéren... ;-))) • 2007.05.18 08:02:01borsika

  A fiaim most kezdik elmesélni, hogy mit műveltek gyerekkorukban,(jó hogy nem tudtam, mert most is csak ájuldozok) mostmár persze nem tudom megrakni őket, mert mind 190 felett vannak.

 • 2007.05.18 08:04:49borsika

  Amikor kicsi voltam a nagyanyám elképedve mesélte, hogy az apám egyszer befeküdt egy koporsóba az asztalos műhelyben, jött a mama, és az asztalosok meg akarták neki mutatni a "halottat". - Utána nagyon megvertem az apádat. Akkor nagyon nem értettem, mert jó viccnek tartottam. Mostmár értem: a mamának volt igaza.

 • 2007.05.18 08:58:40koaladia

  Sziasztok!  Én se voltam semmi gyerek, az tuti! Mamáméknál én is csupa jó szándékból etettem meg a kacsákat és a libákat, bár én nem megtömtem, hanem a veteményesbe az összes répa zöldjét bedobáltam nekik. A szárnyasok örültek, tatámék nem annyira :-), aztán elsősen belerajzoltunk egy pár autóba, mert azt hittük, hogy a kő nyomát ugyanúgy le lehet törölniaz autóról, mint a betonról. Aztán autós rágó lopása a fél osztállyal csoportba is megvolt, illetve nem egyszer-kétszeri telefonbetyárkodás, amit a mai napig, nagyon szégyellek, de akkor nagyon jó poén volt.

  Apám anno belesett az üste amibe forró zsír volt, és öreganyám először ijedtségébe megverte mint a lovat szegényt, jó falusi szokáshoz híven :-)

 • 2007.05.18 09:00:41koaladia

  Ehe, nem belesett, hanem bele esett! Azé nem mindegy :-)

 • 2007.05.18 10:03:34marcangoló

  Koaladia, csoda, hogy túlélte az apukád. :-O

 • 2007.05.18 10:44:39Jerusha

  A férjem kiskorában kíváncsi volt, hogy mi történik a sóval, ha felforrósítják, megolvad-e, meg ilyenek. Ezért feltette a fa sótartót a villany főzőlapra, aztán kiment a kertbe, és elfeledkezett róla. Az anyukája az égett szagra rohant ki a fürdőszobából...

 • 2007.05.18 10:56:14Tish

  5.-es koromban három napon keresztül nem jártam suliba, helyette cseresznyézni mentem a kertes házakhoz. Anyám nagyon kibukott rajta, de nem kaptam ki, mert kezdő voltam a bátyám csínyeihez képest... rajta már megedződött:)

 • 2007.05.18 13:23:15beste

  tesókról mesélhetek? :-)A sztori kábé 35 éves....  tásasházban laktunk, éppen kívülről vakolták. Délben munkások el ebédelni, tesók (5 és 7 évesek) az udvaron játszanak. A munkások a kész vakolatot egy hatalmas ládában hagyták az udvaron - lefedetlenül. Nagytesó egy deszkát áttett a ládán, és átsétált azon kistesó csodáló tekintetében sütkérezve. - Te ezt nem tudod, közölte kistesóval, aki ezen felbuzdulva rálépett a deszkára. Már éppen átért volna a túloldalra, amikor nagytesó megrántotta alatta a deszkát.  Anyánk reakcióját inkább nem részletezném.

 • 2007.05.18 13:29:37koaladia

  Jah, szegény apámnak a lábán át is kellett ültetnia bőrt az égési sérülések miatt. Szegény öreganyám (szerintem azóta is restelli), de annyira elkapta az ideg, hogy jó falusi szokás szerint elég jól elnáspágolta.  Szegény tatámámat, meg majdnem akkor "verték halálra", amikor hárman elbújtak a széna kazalban és 12 évesen életükbe először kipróbálták milyen is dohányozni, csakhogy arra ment a dédi tatám, aki észrevette, hogy a kazal mögül szálldogál a füst....

  A többit nem részletezte, de utána Tatám olyan 55-60 éves koráig, azért csak dohányzott masszívan. De becsületére legyen mondva, annyi év után pikk-pakk eldobta egyik napról a másikra a cigit.

 • 2007.05.18 13:30:50meggymárka

  Én már nagyobb voltam akkor, de máig büszke vagyok a rekordomra, hogy középiskola első nap, második órán igazgatói intőt kaptam. Az ablakban ülve a negyedikről lógattam ki a lábam az Andrássy útra. Kiskoromban anyukám szerint (én nem emlékszem) kedves szórakozásom volt a sóvár építése, amikor is különböző fotelokba építettem minél magasabb só várat, ha nem volt elég só, kiegészítettem liszttel.

 • 2007.05.18 13:54:04beros

  En egy rozoga udvari budiba szakadtam bele otevesen, nyakig kaki meg miegyeb.....korhadtak voltak a deszkak es nem birtak el sulyomat. Szegeny apam a slaggal mosott le kb. 10 meterrol es allitasuk szerint meg napokig buzlottem. Noverem ugyanezt a budit gyujtotta fel par hettel kesobb... A tetorol valo leugralast nyitott esernyovel mar nem is reszleteznem....Ja es egyszer osszegyujtottunk kb. 500 varangyosbeka-bebit, majd kiboritottuk a nappali kozepre, anyam annyira megorult, hogy ket het szobafogsagot kaptunk.

 • 2007.05.18 13:58:13beros

  Ja, a legjobb, amikor a Balatonon nyaralva elkoboroltam es felszalltam egy arra jaro buszra, majd ket varossal odebb leszalltam. Anyamekat a sikitofrasz kerulgette, es nemtom mer, de soha tobbet nem vittek el a Balcsira nyaralni...

 • 2007.05.18 14:10:34koaladia

  Szegény budi!!!!! :-)  Nagybátyám is jó arc volt, amúgy ő imádta és imádja is a mai napig az állatokat, de volt egy kismacska aki olyan aranyosan prüszkölt mikor kivette a fejét a lisztes zsákból, ám a kismacska nem bírta túl sokáig ezt a játékot és eltávozott az örök macskamezőkre.

  Mikor nagybátyám rájött, hogy megfullasztotta (akaratán kívül)a macsekot, annyira elszomorodott, hogy akkor meg a saját fejét kezdte verni bele a falba, de olyan szinten, hogy majdnem agyrázkódást kapott. :-) • 2007.05.18 16:44:40raptie

  Sziasztok!

  Több mint fél éve olvaslak titeket, de valami miatt eddig nem tudtam belépni. Ma végre sikerült,ugyhogy most már aktív hozzászólója szeretnék lenni ennek a kis csoportnak:).

  Én nem nagyon emlékszem csínytevésekre, csak egyre, az unokatesóimmal gyufákat gyújtogattunk az olajoshordó tetején. Szegény nagymamám jól elnáspángolt minket amikor meglátta. :)

 • 2007.05.18 20:21:45erősbors

  hát mesék azok vannak rólam is, férjemről is, áldott jó gyerekek voltunk mindketten.:-D De keresztanyámnál leleményesebb kis csirkefogó nemigen akadt a családban. Számtalan történetet mesélt nagymamám, hgy miket művelt középső lánya, de a kedvenc a köv: szomszéd lányok nagyon élvezték, hogy bármire betanítható a gyerek. Megkérdezték tőle mit főzöt a mama. Pacujt (bab), de nem szejetem, jött a válasz.

  Mire lányok betanítottak egy mondatot és szépen hazakísérték. Irénke megáll mama előtt: "mit fództál? Paszujt. Hod bactad vón meg azt a pacujt" jött a válasz kapásból, mire a lányok rettenetes röhögésbe kezdtek.

 • 2007.05.18 20:49:42marcangoló

  :-) Ez nagyon jó volt. Persze én sem szeretem ám, ha csúnyán beszél egy gyerek, sőt nem is vicces... ;-)

 • 2007.05.18 21:15:10druantia

  Erősbors :-)))))).

 • 2007.05.18 22:52:57Memme

  Mamáméknál is pacuj volt, én sem terettem :-)

  S.-ről kéne gyerekkori sztorizni? Van neki 34 éves kori sztorija is, lassan könyvet kéne írnom belőle :-))) De a kedvemcemet főiskolás korában követte el a barátjával. Kihajintották őket a koleszból, mentek albérleti szobába egy Kecskeméten ragadt oroszhoz. Bácsinak volt kanárija, a reggeli torna ideje alatt mindig rikoltozott (100-as izzó, nyitott ablak, hajnali 5 óra) és a fiúk a vizsgaidőszakban rosszul tolerálták. Úgy gondolták, talán ha megfázik a madár, akkor bereked, és csönd lesz, úgyhogy kicsi időre betették a fagyasztóba,hogy hátha... Hát nem. (lőtték gumival, etették sóval, a madár egy highlander volt) Míg Budán laktunk, a gerléket lőtte (kukúúmadár, rémes hallgatni) meg a szomszéd kutyát csúzlival, hajnali 4-kor, ha éppen zajongtak.

  Én csak az oviból hazafelé szólogattam be a vakolt néniknek: Miért festette ilyen csúnyára magát a néni? Anyukám szegény majd elsüllyedt.

  A 4-6 villamoson pedig apukám katonaruhás ismerősének elnékeltem teli torokból (túl kell üvölteni a villamost a Margit körúton) a Katona bácsi haptákban c. nagysikerű örökzöldet. Volt ám mosoly - de nem anyukám arcán.

 • 2007.05.19 10:00:48Alvomacko

  Memme: :-)

 • 2007.05.19 11:49:07koneko

  Mennyi tüneményes anyuka és apuka :D :D :D

  Könnyesre röhögtem magam. Meg felovastam a páromnak, aki csak ennyit fűzött hozzá: "Úristen!! Mi vár ránk, ha lesz gyerek!"  Legfeljebb nem nézhet westernt.  A párom unokatesói a járdát locsolták fel a nem túl rajongott nagymama házánál télen. Mikor a párom rájuk szólt, hogy a nagyi össze fogja törni magát, ezt a választ kapta: "Miért, te nem vagy kiváncsi a végrendeletére?"  Én viszont egy kis tündér voltam, legszebb intőm szövege így hangzott: "T. Szülők! Lányuk a szünetbe osztálytársa fejét többször addig verte a táblába, amíg közbe nem avatkoztunk..."

 • 2007.05.19 13:13:35Alvomacko

  Én csak az osztáltársamat gyömöszöltem bele a kukába ének órán. A tanárnő nem bírt fegyelmezni bennünket, így felállította az osztályt vigyázállásba. Egy hülye osztálytársam meg elkezdte a szoknyánkat felhuzigálni. Én meg baromira dühös lettem, már az önmagában a tény is dühített, hogy kedvenc tanáromnak nem fogadnak szót és az nem tud tenni semmit ellene. Így nagyon megvertem a kiskölyköt. A kuka meg az a nagy négyszögletes fa alkalmatosság volt a levehető tetővel. Igazgatói intőt kapott kollektíven az osztály. De a srác onnantól nagy ívben elkerült. :-)

 • 2007.05.19 13:26:34marcangoló

  Alvomacko, nocsak. Persze, hogy akkor is az igazságérzeteddel volt a baj. ;-)

 • 2007.05.22 20:12:51glad az egyetlen

  Hmmm.  Van aki írta hogy: "az Ő férje csak..."

  Nos erről Dr Verestől szövege jutott eszembe, bár az kicsit más tészta.  Három fajta férfi van:

  1, Aki csinált gyerekkori balhékat és néha viccelve néha szégyelősen ezt elmeséli párjának.

  2, Aki csinált balhékat, de párjának rösteli még x évtized után elmondani, hogy csemetéjük a régi énjéhez képest kisangyal.

  3, Vegetativ, öntudatlan állapotban lévők akik cselekvés képtelenek voltak egy kis csibészségre.

 • 2008.08.18 16:04:58tsz1993

  Én például titokban este lementem a konyhába fogtam 1 kis sót és anyám virágai tövénél megszórtam és nem vették észre és a növényeknek valami bajuk lett.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta