SZÜLŐSÉG

Járni akarok!

2007. május 14., hétfő 10:50

Igen, jól látjátok, kedves olvasóim, állok, és közben dobolok. Egyelőre egyszerűbb dalokat kísérek, a Virágéknál áll a világ meg a Bújj, bújj zöld ág és hasonlók. Nem mintha nem tudnék bonyolultabb ritmusokat kiütni, csak az anyámnál ez az éneklés maximuma, ez van. És nyilván azt is észrevettétek, hogy fönt villan valami a számban: na azok a fogaim.

Először azt hittem, hogy azokkal is zenélni kell, ezért az alsó fél fogamat a felső kettőhöz csikorgattam, de aztán rájöttem, hogy frankón le lehet vele reszelni az almát, meg aztán a mama orrára is jobb fogas-nyálas puszikat tudok adni.

Ez a hét egész jól telt el. Nagyon sokat haladtam a melóimmal, le tudom rakni mind két sarkamat kapaszkodás közben, a hónaljamba beakasztom a kiságy rácsának tetejét és úgy tapsolok, ez elég erős szülő bűvölésnek minősül egyébként, és körbe is tudok menni oldalazva a kiságyamban. Az anyám szerint már csak aludnom kéne megtanulni benne, de tudom, hogy csal, mert direkt mindig az ő ágyukban altat, és éjszaka álmomban is visszacsempész oda. Egyébként jó alvó vagyok, végigalszom az éjszakát, közben öt-hat alkalommal iszom egy kis tejet, hogy mélyebben tudjak aludni, csak akkor ébredek fel, ha nem lóg a számba a tejcsárda. A mama szerint le kéne szoknom az éjszakai dorbézról, de hát én nem dorbézolok, ő szokott csak felkelni, és tejezés után még netezget hajnalban, nem csoda, ha nem alussza végig rendesen az éjszakát.

A járásról még annyit, hogy sokat próbálkozom, de az a fránya kisszék meg autósülés meg asztal mindig elengedi a kezemet, és néha nem találom el a mamát, olyankor nagyot koppanok és nagyon fáj, szerencsére a mama odafut és megvigasztal. Van is egy kis lila púp a halántékomon, de a sminkem szerencsére takarja.

Nagyon jókat kacarásztunk a héten a mamával, egy pogácsás mondókát tanított, nagyon bejött, a papa meg a szemem előtt húzkodta el az ujjait, állítólag a retrodiszkóban is ez megy, haláli nevetséges, fájósra röhögte magam rajta.

Csak a kedd volt rossz, mert a mama őrült szeszélyes kedvében volt, lerakott a földre, és azt hajtogatta hisztisen, hogy a mamának dolgoznia kell, kicsi cicó, játssz szépen egyedül. Már pedig ez contradictio in adjectio – játszani nem lehet egyedül! Ezenkívül nem is dolgozott, láttam, zsebes papírokba gyürködött színes papírokat, amiket a zümmögő szürke láda köpött ki magából, és aztán becsukta a zsebet és a másik oldalára rajzolt valamit. Nekem persze nem szabadott gyürködni, mert a mama annyira fantáziátlan, hogy mindig ugyanazt az egy alakzatot hajtogatta ki a papírokból, és meg se próbálta a zsebest tenni a másikba. Írni meg egyszerűen nem hagy, mert fél a szellemi konkurenciától. Na ezek után képes volt rám, értitek, rám haragudni, amiért kicsit megsértődtem és kiakadtam. Még most is felbosszant a dolog, pedig már kibékültünk.

Szombaton megismerkedtem egy nagyon menő pasival: hatalmas kék szeme van, nyáriasan rövid szőke haja, és nagy pocakja. Szerintem összeillünk, mert mindketten szeretjük az almát és a muffint, legalább nem lesz gond a főzésből. Edének hívják, és vasárnap újra összefutottunk. Nem valami nagy dumás, na de az a nézés! Szövegelni meg kettő helyett is tudok.

Na zárom is soraim, jövő héten ugyanitt ugyanekkor,

Lea baba

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta