Ovis szerelmet idéz a gyerekcédé

A minap egy gyerekeknek szóló zenei cédé akadt a kezembe, igaz, a célközönség a kisiskolás korosztály, azért betettem a lejátszóba és kíváncsian figyeltem, mit szól a négy és fél éves és a kétéves lányom az idősebbeknek való dalokhoz.



A Zimme-zum című albumon gyermekek énekelnek, ez már önmagában is vonzó a lányaimnak, és én is találtam jó néhány olyan dalt, amely régi néptáncos emlékeket elevenít fel bennem: Tücsöklakodalom, Marosszéki kerek erdő, Béreslegény. A Két szál pünkösdrózsa című dal a kedvenceim közé tartozik, erős érzelmi köteléket jelent, hogy együtt énekeltük az óvodai évzárón Papp Gabival, ovis szerelmemmel.

Gyermekeim fogékonyak a zenére, jól esett nézni őket, ahogy táncolni próbáltak, Málni pedig egy-egy refrént igyekezett énekelni. A 31 zeneszámot tartalmazó cédé közel egy órán keresztül szórakoztatta őket, amíg ismerkedtek a dalokkal, ki-kimentem a konyhába vacsorát készíteni.

A cédéborító belsején megtalálhatók a dalszövegek is, amely nagyobb gyerekeknek hasznosak a tanuláshoz, az olvasni nem tudók pedig hallás után tanulhatják meg az énekeket. Lányaimnak a Virágéknál ég a világ című dal jött be nagyon, legalább ötször kellett újra betenni és azóta is gyakran hallom a gyerekszobából: rece-fice, bumm, bumm, bumm.

Zimme-zum – Kisiskolások dalai 2400 Ft.
Zeneker Kiadó

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek