Anyu, hogyan lesz a kisbaba?

Az alábbi kérdőív az abortusszal kapcsolatosan fogalmazódott meg bennünk. Az abortuszok száma ugyan csökkenő tendenciát mutat ma Magyarországon (wikipédia), de még mindig évi 52 ezer körül mozog. Ez Magyarország népességének nagyjából 0,52 %-t érinti. Dániában 0,29%, Angliában 0,33%, Franciaországban 0,34%, az USA-ban 0,44% ez az arány.



Mindannyian egyetértünk azzal, hogy még mindig a megelőzésen, a felvilágosításon van a hangsúly. De vajon mi kaptunk a szexualitás témakörében felvilágosítást? Mi tudtuk, hogy mi történik majd az első aktus során? Szüleink segítséget nyújtottak nekünk a bajban? Mi mit tanultunk szüleink hibáiból? Mi hogyan neveljük a szexualitásra gyermekeinket? A mai családokban tabutéma még mindig a szex, a nemek vonzalma?

Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat, egyelőre lányok, asszonyok körében. Tagadhatatlan tény azonban, hogy a felvilágosítás nem kizárólag csak a lányokra kell, hogy vonatkozzon. A párkapcsolatokban a fiúknak, férfiaknak is ugyanannyi felelősségük van, mint a lányoknak, nőknek.

Kérem, hogy akinek van ideje, kedve, töltse ki a kérdőívet. A kérdőív kitöltése teljesen anonim, így mindenki őszinte válaszokat adhat a kérdésekre. Amennyiben a kérdőívet hasznosnak és fontosnak találjátok, kérem, hogy küldjétek tovább a linket barátnőiteknek, rokonaitoknak, ismerőseiteknek, hogy a felmérés minél szélesebb köröket érinthessen.

2-3 hét múlva a válaszok összesítését ugyanitt, a Porontyon olvashatjátok majd.

A kérdéseknél nem választottam szét a "szülő" szót. A szülő a legtöbb esetben az anyát jelöli, mert a lányok inkább az édesanyjukkal tudják kérdéseiket megbeszélni. Ugyanakkor nem akartam azokat sem kizárni, akik esetleg édesapjukkal éltek vagy inkább vele tudták megbeszélni problémáikat, gondjaikat.

Előre is köszönjük az együttműködést és a válaszokat!

A kérdőívet itt lehet kitölteni.

Alvómackó

Oszd meg másokkal is!
Mustra