Átalakul a Schöpf-Merei Kórház

Anyák napja alkalmából vasárnap egész napos rendezvényre várják az érdeklődő családokat a Schöpf-Merei kórház épülete előtti Bakáts téri Gesztenyés-udvarba. A néptáncbemutatóval, élő zenével, kézműves-udvarral, vásárral tarkított rendezvényen ingyenes szűrővizsgálatok is lesznek.



A rendezvénnyel nyomatékosítani szeretnék, hogy a kórháznak van jövője, továbbra is fogad betegeket, igaz egészségbiztosítási finanszírozás nélkül, "kalkulált árlistával" - mondta el Szőnyi György projektvezető. A szülész-nőgyógyász elmondta, hogy továbbműködésükhöz megerősítést kaptak a jelenlegi tulajdonostól, a Fővárosi Önkormányzattól, hogy támogatják az intézmény vezetése által felvázolt terveket, írja az MTI.

A kórház 2005 óta kht.-ként működik, most a tulajdonosváltásra kerülhetne sor. Az új tulajdonos a kórház dolgozói által létrehozott Schöpf-Merei Kórház Menedzsment Kht. lesz, és a tervek szerint 3-4 hónapon belül befejeződhet az átalakulás - tette hozzá Szőnyi György.

Mint mondta: az "új" struktúrában 70 szülészeti-nőgyógyászati ággyal és 30 ágyas újszülött részleggel fogadhatná a pácienseket az intézmény. A betegforgalmi adatokról szólva elmondta: áprilisban 61 szülést vezettek le és több mint 180 műtétet végeztek el a Schöpf-Mereiben.

Az anyák napi rendezvény során kérhető ingyenes vizsgálatokról Szőnyi György elmondta: ultrahangos- és nőgyógyászati rákszűrésre, szexuális úton terjedő betegségek szűrésére, valamint kedvezményes négydimenziós ultrahang-vizsgálatra is lehetőség nyílik.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek