SZÜLŐSÉG

Rizskeményítőben áznak a gyerkőcök

2007. április 30., hétfő 10:10

Száraz és problémás bababőrre ajánlottak már sok mindent: étolajat, mandulaolajat, különféle fürdőolajokat és testápolókat. Lányaimon ezúttal a rizskeményítős fürdősót, a biokamillás babaszappant és a biogyógynövényes nyugtató krémet teszteltük.


Egy korábbi cikkben említettem, hogy Pötyi bőre hajlamos a szárazságra, ezért gyakran kell testápolóval kenegetni, hogy megfelelően hidratáljuk a bőrét. Egy ismerősöm ajánlására kipróbáltuk a BioBio Baby termékcsaládot, amelynek lényege, hogy biokertészetekből származó gyógynövények kivonatát tartalmazza.

Szeretek új dolgokkal kísérletezni, kivéve ha a gyermekeim egészségével kapcsolatosak, ezért kicsit aggódva kezdtem el használni a termékeket, figyelve, hogy nem lesz-e rosszabb a lányom bőrének állapota.

Néhány héten keresztül a következőképpen zajlott az esti fürdés: egy maréknyi rizskeményítős fürdősó a kádba, amelynek következtében a víz érdekes, tejszerű alakot öltött, majd bele a csemetéket, hadd ázzanak és puhuljon a bőrük.

Átcsutakolás kamillakivonatú biobabaszappannal, amelynek illata annyira tetszett, hogy magam is gyakran használtam, majd kezdődött az est fénypontja, a lányaim kedvence: egésztest-masszázs körömvirág-, karotin-, jojobaolaj- és avocadoolaj-tartalmú nyugtató krémmel. A termék kellemes illatú és könnyen felszívódik, nem lett zsíros-tapadós a lányok bőre utána, mint sok más testápolónál.

Azokban a hetekben, amíg kitartottak a cuccok, elégedett voltam: a berepedezett bőr selymessé és illatossá vált, azonban nem sokkal a használat befejezése után újra előjött a probléma. A gyerek egészsége és közérzete szinte bármit megér, a száraz bőrre való speciális termékek viszont nem túl olcsók, a tesztelt fürdősót 1200, a folyékony szappant 1100, a krémet 2000 forint körüli áron adják.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.05.01 11:11:58wadomama

  vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj,

 • 2007.05.01 11:42:21Anyatünde

  wadomama, wadomama, wadomama, wadomama, wadomama, wadomama, wadomama, wadomama, wadomama, wadomama, wadomama, wadomama, wadomama, wadomama,wadomama, wadomama, wadomama, wadomama, wadomama,wadomama, wadomama, wadomama, wadomama, wadomama,wadomama, wadomama, wadomama, wadomama, wadomama,wadomama, wadomama, wadomama, wadomama, wadomama,wadomama

 • 2007.05.01 16:32:05Jelle

  Egyet mondok, kettő lesz belőle, nem mindig a bió a legjobb. Pontosabban, a nagyon száraz bőrnek nem árt némi ásványi anyag, mondjuk vazelin, mert az a növényi olajokkal ellentétben nem csak visszazsírosítja a bőrt, hanem meg is védi a további kiszáradástól. Tudom, hogy ez rossz hír minden biómamának, de tapasztalatból mondom, sok-sok extra bio és gyógynövényes cucc kipróbálása után, hogy a legjobb az a vazelin...

 • 2007.05.01 18:09:05Csöre

  Hová tűnt az első két hozzászólás??????????

 • 2007.05.01 18:13:41Brumibaby

  Aha, hova tűnt? Egy órája olvastam, most akartam ide írni, hogy wadomama, köszi, ezeket helyettem írod. De mostmár csak Csöre tudja, hogy mit, na meg, aki wadomamát szokja olvasni:))

  Ez rosszul néz ki, mer ettől olyan promóciós bukét kap a cikk...

  Tünde, amúgy ezek mekkora adagok?

 • 2007.05.01 18:14:19marcangoló

  Épp ezt beszéltük meg a zurammal. Elmeséltem Wadomamát, illusztráltam, aztán pár óra múlva semmi....

 • 2007.05.01 18:21:54eszter

  én is csak lesek! Egy ideig csak nevetgélve olvasgattam wadomama írásait (mindig ugyan azt: vásárolj....), aztán jött az aboruszos topik, és be kell vallanom, hogy ki is nyomtattam a hsz-át, hogy a férjemnek elolvassam. Nagyon meghitt, mély-beszélgetős esténk lett, azóta sem felejtem el. Felmerült minden a hsz kapcsán.

 • 2007.05.01 18:28:29Anyatünde

  ejnyebejnye, ejnyebejnye, ejnyebejnye, ejnyebejnye, ejnyebejnye, ejnyebejnye, ejnyebejnye, ejnyebejnye

 • 2007.05.01 19:13:27Jelle

  Jó ez a blog... Wadomamának igaza lehetett, mert az esetleges megoldások senkit nem érdekelnek.

 • 2007.05.01 19:22:34jidele

  mit írt wadomama? mert én csak a szokásos vásárolj-t látom

 • 2007.05.01 19:25:04Csöre

  Most már ismét. Mert átmenetileg ki volt iktatva az első két hozzászólás. Talán mert szkeptikusnak hatott a csodakencék viszonylatában.

 • 2007.05.02 10:01:54smiley

  őőő  Lehet hogy túl naiv vagyok és javítsatok ki, ha tévednék: Nem lehet, hogy esetleg CSAK annyi történik, hogy Tünde kipróbált dolgokat, és most leírta, hogy hogyan használtak...?  Speciel ha valami új dolgot akarok kipróbálni, én teszteket szoktam róla olvasgatni a neten. És inkább akkor vagyok dühös, ha nem találok semmit...  Ráadásul ezeket a dolgokat nem is csak a Velveten lehet megvenni. Ha ilyet akarok, úgyis körülnézek, hátha esetleg vhol olcsóbb.

  Amúgymeg úgyse vásárolok vásárolok vásárolok vásárolok vásárolok vásárolok vásárolok vásárolok vásárolok vásárolok vásárolok vásárolok vásárolok vásárolok vásárolok vásárolok vásárolok fölöslegesen babakencéket, csak ha rá akarom kenni a gyerekre, nem...? Igazából már én ezeken a hiperszuper gyerekcuccokon is csak vigyorogtam néhányat, mert kétszázezerért NYILVÁN épelméjű átlagember nemnagyon vesz etetőszéket, meg ilyenek. Azt se gondolom, hogy azér volt, hogy vásároljak vásároljak vásároljak (stb.) Inkább azt gyanítom, hogy érdekességképpen. :-) Szóval énezt nem értem annyira... :$ bocsi...:$

 • 2007.05.02 10:08:18hanyattka

  Sziasztok!

  Én nem vagyok biomama, de érdekelnek az ilyen dolgok, mert bár a babócának szép a bőre, de a férjemnek olyan száraz foltok vannak a lábán, amiről a dokik nem tudják, hogy mi az, és, hogy hogyan kellene gyógyítani. Apócánk szerint egyszer kifejlődik az ő betegségéhez is az orvostudomány, de én mint anyatigris inkább kísérletezek, hátha én leszek a nagy felfedező.:-)))))

 • 2007.05.02 13:15:52szeszter

  Blanka bőre kezd a rinocéroszéhoz hasonlítani, több helyen ekcémás :(( Voltunk gyerek bőrgyógyinál és 3 éves korig nem ehet: diós, mogyorós, mákos, narancsos (citrusos), kakaós, paradicsomos cuccokat. Mosóport kell váltanom (ne legyen enzimes), + ne használjak öblítőt, ill. csak 100% pamut dolgokat. No eddig ennek a 80%-át eddig is így csináltuk.  Ha vkinek van hasonló problémása az ismerősi/családi körben, és van vmi módszer ami bejött, kérem jelezze!

  Köszi nagyon

 • 2007.05.02 13:24:02marcangoló

  Szeszter, én csak az együttérzésemről tudom biztosítani a kicsi druszát. :-(

 • 2007.05.02 13:48:21iricc

  Az én fiamnak nagyon ekcémás bőre van, és ami nekünk nagyon bejött, az a sima gyógyszertári karbamidos testápoló (receptre 50 ft).
  ha nagyon beekcémásodik, akkor a homeopátiás Halicar nevű kenőcsöt kenek rá.
  Ennek a kettőnek a kombójával kb 1 éve bírjuk szteroid nélkül, ami nagyon jó!
  És persze szigorúan gyógyszertári fürdető...

 • 2007.05.02 13:50:57Alvomacko

  iricc: a karbamidos testápolót lehet recept nélkül is kapni? Nekem azt írta fel a bőrgyógyász, de nincs időm visszamenni hozzá, mert a város másik végében van. Viszont nekem is használ.

 • 2007.05.02 13:57:38szeszter

  iricc: homeopatiás kenőcsöt merjek csak úgy tesztelni a gyerkőcön? Bár úgy vagyok, hogy bármi csak szteroid ne... ezeket felírkálom amit írtál, és kipróbáljuk.

  Mi most fürdetéshez az Eucerin fürdetőolajat használjuk.

 • 2007.05.02 13:57:38Alvomacko

  Ekcémával én is küzdök, bár most már csak keveset.

  Nekem a folyékony mosószert ajánlotta a bőrgyógyász.

  Meg a Lipikar termékcsaládot.

  Mostanában Elocomot használok, de az is szteroidos, bár csak nagyon kicsit.

  Rohadt nehéz kezelni, tudom. Gyerekkoromban többször feküdtem egy-egy hetet a János kórház bőrgyógyászatán, talpig kenőcsben és gézben. Úgy néztem ki mint valami múmia. A kezem, meg a térdem nem is tudtam behajlítani, mert úgy be volt tekergetve, hogy a pizsamámat ne fogja össze a kenőcs.

  Utána kb. 2 hétig volt jó. A szteroidok csodát művelnek, de ki tudja mennyire hasznosak a szervezetnek. Engem egy idő után baromira nem érdekelt már, hogy mit kenek magamra, csak használjon.

  A szülések után majdnem teljesen elmúlt, de lett helyette egy enyhe asztma.

  Az éjjel azt álmodtam, hogy asztmás rohamom van, reggel arra ébredtem, hogy sípolok, mint egy mozdony. :-) De gyógyszerek nélkül is elmúlt, hála az égnek.

 • 2007.05.02 14:54:18iricc

  Alvomacko lehet, csak úgy 10x annyiba kerül (na persze igy is kb 5-600 ft).

  szeszter simán rákenheted a gyerekre, a homeopátiás szerekkel a legrosszabb dolog ami történhet, hogy nem használ...
  eucerint mi is használtunk, de nem jött be, maradt a fürdetőkenőcs...

 • 2007.05.02 15:07:24Alvomacko

  iricc: a receptes is 350! Elfelejtetted a vizitdíjat. :-)

 • 2007.05.02 15:24:18Csöre

  jah, gyerekeknek nincs vizitdíj

 • 2007.05.02 15:34:49Alvomacko

  Csöre: télleg! Ezt el is felejtettem.

  De én felnőtt vagyok! :-)

 • 2007.05.02 19:35:45Brumibaby

  Egy másik poszton már írtam, hogy a lányom küzd ekcémával. Már vérből is vizsgálták a túlérzékenységi reakciókat, külön-külön negatív, együtt emelkedett. Megvontuk a paradicsomot, az uborkát és a déligyümölcsöket, a banánt kivéve, amelyet mondjuk egy héten egyszer kap. Fürdetőkenőccsel fürdik, és gyógyszerész családtag kevert neki egy karbamid-tejsav alapú testápolót, ezt kenjük rá vastagon, és a problémás területekre Elocomot vmi testápolókencével nagyon hígítva (gyerekorvos receptje szerint). Így majdnem tünetmentes.

  Lipikar, Halicar, Eucerin, Lipoizék semmit se értek.

  OFF. Ja, Alvomacko! Cavinton... De nem jutott ám eszembe, rá kellett keresnem a guglival.:((

  OFF2. Kösz mindenkinek a pár nappal ezelőtti biztató szavakat!

 • 2007.05.02 19:46:34tistedur

  esetlegesen zabkorpa a fürdővízbe :)

  (rizskeményítőt pedig lehet venni élelmiszerboltokban is:) főzéshez is jó-liszt helyett használható )

 • 2007.05.02 19:53:53Brumibaby

  tistedur, aztán utánam az özönvíz meg a duguláselhárítás!

 • 2007.05.02 19:57:13tistedur

  Brumi!

  ma,a különböző vászonzacskók világában ez nem okozhat problémát :)

 • 2007.05.02 19:59:12Brumibaby

  Ostoba Brumibaby!

 • 2007.05.02 20:33:02tistedur

  Brumi még csak gyakorlatlan ebben..:)

 • 2007.05.02 21:08:14erősbors

  Nekünk a jó öreg gyógyszertári fürdető tökéletesen bevált és az elején, amíg egy-két hétig száraz volt a bőre, szintén az eccerű gyógyszertári krém segített pillanatok alatt. És alig került valamibe.

  Tán a régi jó bevált cuccok a legjobbak.

  És csak halkan említeném, hogy évekig használtam mindenféle márks ilyenolyan tusfürdőt meg testápolót és szép bőrszáradások kezdtek megjelenni itt-ott, amikor egy bőrgyógyász letiltott a kemikáliákról, mert ultraszáraz a bőrőm és én is gyógyszertáti babafürdetővel fürdöm és lypobase krémmel kenőcködöm.:-D

 • 2007.05.02 21:39:55szeszter

  kb. 7 hónapos koráig nekünk Blanka bőrével semmi gond nem volt. Talán a hozzátáplásással kezdődött minden? és igazából azóta szenvedünk. Pelenkakiütés + ekcéma. mikor mi. Most minden egyszerre és elég intenzíven :(((

  Nem tom mit tegyek. Próbálkozunk ezzel-azzal, csak bejön már vmi ami használ.

  Blankát talán annyira nem zavarja (nem vakarózik) a dolog, de az lenne az igazi, ha tudnám mi az, ami használ.

 • 2007.05.02 21:45:47Brumibaby

  szeszter, nekünk ezt négy és fél éves korára sikerült kikísérletezni. Igaz, csak kétévesen kezdődött, amikor elválasztottam.

 • 2007.05.02 22:00:05szeszter

  Brumibaby: akkor még szép hosszú út áll előttünk... vmi csak jó lesz neki is. Megtaláljuk a megoldást!

 • 2007.05.02 22:14:46Brumibaby

  szeszter, az a rossz, hogy ő a lelki nyavalyáit hajlamos maga ellen fordítani. pl. nem sírt az óvodai beszoktatásnál, épp "csak" ellepték az ekcémás foltok.

  Ma ezzel a szelektálós diétával asszem elég jól boldogulunk, de így a család többi része sem eszik ilyeneket, hogy ne ácsingózzon. És olyan édes, hogy az oviban ő maga mondja,hogy mit nem ehet, pedig a milánóit pl. imádja.

 • 2007.05.03 00:26:31kovvacs

  Brumibaby, Avéne Trixéra kenőcs? Persze ha évek óta próbálkoztok, lehet, hogy ez már kilőve.

  http://www.avene.fr/ ha angolt választasz, ott a Skine Care Products alatt található a Trixéra. Nagyobb gyógyszertárakban lehet kapni általában. Már nem emléxem, mennyibe kerül, de drága. És picit büdös is, de használ...

 • 2007.05.03 06:05:33Alvomacko

  Nem tudtok valamit száraz arcbőrre ajánlani? Én mostanában azzal kínlódok.

  Nem valami drága cuccot keresek, hanem hatékonyat.

  Már azt sem tudom eldönteni, hogy vízhiány okozza-e a szárazságot.

 • 2007.05.03 07:24:48kovvacs

  Alvomacko magadnak? Hélia-D nappali krém extra száraz bőrre. Kb. 1500 Ft körül lehet, de kitart hónapokig. És egyszer érdemes elmenni kozmetikushoz egy arctisztításra-arckezelésre, hogy mellesleg ugyanmár mondaná meg, milyen a bőröd, hogy mitől feszül vagy száraz vagy vízhiányos, tehát ez melyik kategória és mit kenj rá.

 • 2007.05.03 08:22:05Alvomacko

  kovvacs: köszi, megpróbálom mind a két tippet.

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta