SZÜLŐSÉG

Vadászat az olvasókra

2007. április 25., szerda 11:38

A Poronty kommentjei között elszaporodtak az iwiw-vel kapcsolatos bejegyzések, a kismamák és anyukák lázas igyekezettel keresgélik a többi Poronty-olvasót, amely némi meglepetéssel is szolgálhat: vajon úgy néz-e ki egy-egy kommentelő, mint ahogy a nickje alapján elképzeltük? És vajon milyenek a gyerekei? És a férje? A titkokra most fény derül!


Hogy megkönnyítsük a kapcsolatépítést és hozzájáruljunk a közösségfejlesztéshez, létrehoztunk az iwiwen egy Velvet Poronty nevű felhasználót, amelyet ismerősnek jelölve könnyen és egyszerűen megtalálhatók a Poronty-olvasók. Gyűljünk, kedves anyukák! Ki lesz az első ismerős?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.04.25 21:08:41Hicudzsi

  Olvastam a cikket, de szerintem túl vitriolos. Ismerem a "Róna" és a "Barangó" kérelmező szülőket :) Szerintem tök normálisak és egyáltalán nem szélsőségesek.

  Pl. a Róna az anyuka szülőföldjén (környező ország) élő adható név, inne jött az ötlet.

  :)

 • 2007.04.25 21:11:46Hicudzsi

  Egyébként a harmadik nevét lehet mi sem mondjuk majd el.

  Csongor Koppány lett volna, ami szerintem jobban illett volna rá, de sajna addig addig nyúztak minket vele, míg letettünk róla... :(

 • 2007.04.25 21:15:14macikababa

  Sziasztok!

  Én is régi-uj vagyok:régóta olvaslak benneteket, de csak most regeltem.Megjelöltelek benneteket az iwiwen.Julius közepére vármom a babám, és máris sokat tanultam töletek.
  Kösziiiiiiiiiiiiiiiiii:DDDDDDDDDDD

 • 2007.04.25 21:23:05p.eszter

  Nekünk is tradicionális nevek tetszenek. Ezért is lett Peti Péter, ha lánynak születik, akkor pedig Virág. Nem mintha nem tetszene a Marcell, Gergő, Martin, stb...név, csak annyira gyakori mostanában, szép régi nevek pedig háttérbe szorultak. Egyszer álmodtam egy kisbabáról, még az arca is előtem van, a lányunk volt és Lizának hívtuk. Ha egyszer lányom születik, megvan a neve. :)

 • 2007.04.25 21:23:45atha

  Sztem az Ármin tök aranyos, a Róna is szép. Én csak a Krisztofer és társaira vagyok fázós kissé, de tartózkodom a kritikáktól, mert mi sem vagyunk egyszerűek.

  Én a munkahelyemen is közvélemény-kutattam, mert annyira biztosak voltunk a lányban, hogy a fiamnak csak a 8. hónap végére lett neve. De aztán különösebben nem érdekelt minket senki véleménye. A többség még mindig azt gondolja, hogy az Iván és a Léda is csupa próza, főleg a vezetéknévvel együtt. Az Ivánt nem sikerült becézni mondjuk, de így szoktuk és szerettük meg. Léda meg nekünk csak Licike lesz.

 • 2007.04.25 22:28:01kullikki

  sziasztok,amióta babát várok (33.héten járok) minden nap többször is bekukkantok ide,igazi függő lettem:) június elején érkezik Kende, az első babánk. Lebeszélni, elbizonytalanítani már nem tudnának,de a véleményekre kiváncsi lennék,eléggé megoszlanak a reakciók (úristen, milyen hülyeség - az egyik legjobb név,amit eddig hallottam)megyek iwiwre:)

 • 2007.04.25 23:03:22Tori

  Hangzásra tök jó a Kende, csak szerintem első hallásra nem feltétlenül tudja mindenki, hogy fiú- vagy lánynév-e. A férjem még a Csenge hallatán is bután nézett. :) Pedig azt meg imádom. Árminról én elsőre az ármányra asszociálok, a Frida pedig az én flancos ízlésem szerint túl kemény hangzású egy lánynak. Fruzsinával is csak ez a bajom. Iván simán nem tetszik, pedig középsuliban tök szerelmes voltam egy Ivánba, akit tavaly találtam meg az iwiwen és tök jó pasi lett. :) Léda viszont nagyon klassz. Csak Ady tanulásakor fogják cikizni az osztálytársak, de azok úgyis cikizni fognak mindenkit, ha alkalom adódik. De a Róna is tetszik, sőt, bevallom, a Szavanna is. De maradunk a László és Tünde mellett. Csak tudnám, a Tímeára hogyan lehet rávenni Apát!

 • 2007.04.25 23:04:05Tori

  eszter, istenúccse, nem is emléxem semmi ilyenre! Soha többé nem logolok be kávézás előtt! %-)

 • 2007.04.26 07:20:13eszter

  Kende tetszik, nálunk K-val kezdődik a családnév + oviban van egy Kende, rá asszociáltam mindig, így lett Bendéből Bende. De piszkosul illik rá. Már írtam, engem szabályos megnyugvás tölt el, amikor a helyes nevet kiválasztjuk. Nagyon sok tetszik, de van, amit egyszerűen érzek, hogy nem illene a babára. Van egy "ez az!" érzés.  Tori, már mindegy, csak akkor kezdtem el kételkedni, hogy ilyen titokzatos volnék? Igazság szerint a kezdet kezdetétől MINDENT írtam, meg bárki olvashatja is. Neveket, várost, iskolát, meg hát a nick-em is nagyon titokzatos...

 • 2007.04.26 07:30:25bagya

  Most megyek az iwiw-re jelölgetni... abban a boldog tudatban, hogy a Margitszigeten úgyis sokan fogunk találkozni, igaz?

 • 2007.04.26 07:32:57szanna

  Hogy megy a szopi Bagya?

 • 2007.04.26 07:35:35bagya

  Na, most jövök az iwiw-ről... azt hittem, rengeteg ismerőst fogok találni, de csak elvétve láttam a porontyos nickeket. Most akkor honnan tudjam, hogy k az a Földesné, vagy Balogh Timi, vagy akárki? Én olyat akarok, hogy jidele meg tori meg kékfelhő... :( Én Titeket így ismerlek! SEGÍTSÉG!

 • 2007.04.26 07:43:24szanna

  Bagya! Megírom neked levélben a vezeték neveket! De csak akkor, ha elmondod hogy vagytok.

 • 2007.04.26 07:44:36bagya

  Jajjjjj, szia szanna! Ippeg most jelöltelek ismerősnek:)

  Szopi ügyben kompromisszumot kötöttem magammal: megelégszem azzal, hogy kb. 50%-ban anyatejet eszik a gyermek, cserébe viszont már 5 hetes és még mindig van valamennyit tej. Tegnap voltunk a védőnőnél, a drága szívem egy hét alatt 40 dkg-t hízott és nőtt 2 cm-t. 3400-al jöttünk haza négy hete, most 4800. Én már kezdtem volna aggódni, de a doki és a védőnő megnyugtattak, hogy pusztán csak szép nagy gyerek, de semmi egyéb.

  Szóval köszönöm, hogy emlékszel a nyomoromra és megkérdezted, így állunk. Igyekszem élvezni, hogy azért naponta 6-szor az ölemebe kucorodik és átszellemült arccal szopizik. Ezt semmi nem tudja pótolni, úgyhogy az utolsó cseppig ki is fogom használni :)

 • 2007.04.26 07:45:28bagya

  szanna: tadadadaaaaam! megírtam :)

 • 2007.04.26 07:53:31szanna

  Ment a levél bagya!

 • 2007.04.26 07:58:22bagya

  szanna: köszönöm! ismerősök: remegjetek, jön bagya és bejelöl! :))

 • 2007.04.26 08:09:47ananasz

  khm, latom mas is koran kelest preferalja...:)
  Orsika, Armin volt az en valaszottam, de Papa leszavazta. meg mindig teccik, hajra!!! aszittem mas nem is ismeri

 • 2007.04.26 08:46:25Juliet

  Én is jelöltem, bár csak a legritkább esetben szólok hozzá, de azért minden nap itt vagyok :)

 • 2007.04.26 08:50:40koaladia

  Ez a Kende név nagyon-nagyon-nagyon teccik :-), tök belelkesültem rá, de aztán eszembe jutott, hogy a párom vezetékneve Papp és ahhoz tök nem megy, pedig annyira teccik :-(

 • 2007.04.26 08:52:53rnagy8

  Nálunk este férjuramé a net, így csak most látom felfedezéseteket. :o)

  A saját nevemmel továbbra sem enged be a rendszer, így maradok Rnagy8 (mint Nagy Rikus). Először nem értettem miért vagyok magy, de tényleg össze lehet olvasni a betűket, úgyhogy semmi gond, nem vettem magamra.

  A mi kis Babszemkénk Viola lesz, ezt kb 10 évvel a születése előtt közösen eldöntöttük, remélem passzolni fog rá. Kár, hogy Babszemet még nem lehet anyakönyvezni, már úgy hozzánőtt ez a név, bár tény, hogy vicces lenne. Sebaj, jó lesz becenévnek.

 • 2007.04.26 08:53:20erősbors

  Tyű mennyien vannak már a poronyt ismerősök közt!!!!:-D
  Én csak most kapcsolódok és jelölök, angyalka aluszkál. Szokásos reggeli nyugi helyett reggeli nyügi volt. Aszem minden percben előbújhat a fogunk, egész éjjel nem aludtunk...:-D

 • 2007.04.26 08:53:32kovvacs

  Én vagyok az offoló.

  Csajok... hogy én mekkora hülye vagyok, az ritkaságszámba megy:( Felhívott a (valahavolt) legjobb barátnőm, nem beszéltünk már vagy fél éve, de van az több is. Hogy lenne egy milyenjó meló nekem, pont passzolni. Meséli nagy beleéléssel. Hát most őszintén csak Nektek megsúgva, vele ellentétben egy másodpercig se éreztem azt, hogy ez volna életem kihagyhatatlan lehetősége. Kilóra legyártani szülősgyerekes témakörben X db cikket, és azért én, "mert ugye te érintett vagy a témában és biztos tudod. Amúgy a korosztály kb. 14 éves korig, úgy kellene venni". Hát tényleg magam vagyok az érintett így egy darab 15 hónapos gyerekkel, de le van ... Azért, gondoltam, mégiscsak meló, ilyeneket nem dobunk ki az ablakon, akár tetszik, akár nem. Momentán még nem én vagyok a legbefutottabb újságíró ebben az országban.

  Igent mondtam.

  Még egy kicsit lelkesített, én meg bizonygattam, hogy persze, szívesen.

  Majd jött a következő mondat: "Hát fizetni sajnos nem tudunk, de úgy gondoltam, neked megéri a dicsőségért, mint referencia..."

  ÉS ERRE MIT VÁLASZOLOK?!

  "Hát persze, köszönöm a lehetőséget, igen, nem baj, hogy nem tudtok fizetni, úgy is jó, remek"  Áááááááááááááááááááááááááááááááááááááá  Hol voltam én akkor, amikor ezek a szavak hagyták el a számat?! Hogy nem baj, hogy nem tudnak fizetni?! Hogy ingyér szeretetből megcsinálok egy melót (egyet?! Legalább 10 cikket kell írnom!), olyan vállalkozásba, ami ok-ok, társadalmilag ilyenolyan fontos, de csak úgy hemzsegnek ott a szponzorok, hogy még az elnevezésében is egy bazinagy multi neve áll?! Ráadásul semmi kedvem, mert NEM ÉRTEK HOZZÁ, blöffölnöm kell, nem vagyok ráhangolódva, és a dicsőségről meg annyit, hogy még véletlenül se akarom a nevemet adni hozzá:(  Mindegy, most már nem mondhatok nemet, le kell gyártanom kilóra a karaktereket. Ahelyett, hogy fizetős meló után kuncsorognék vagy a zseniális regényemet írnám. (A regénnyel meg az a baj, lányok, hogy minden grafomán ír egy regényt. Valószínűleg Magyarország a félmillió kiadatlan regény országa. Szóval, kettőnk között megmondva a frankót, az is az álmodozások meg az időhúzások kategóriája, de ez meg egy másik lemez.)  Azóta már próbálgattam a tükör előtt mondogatni:

  "Nem, igazán sajnálom, de ha nem tudtok fizetni, akkor nem vállalom. Az a helyzet, hogy az írás is munka, még akkor is, ha sokan nem hiszik el. Ha belefektetem azt az időt-energiát, amitől egy cikk igazán jó lesz, akkor bizony sokat kell dolgoznom vele. Sokat pedig csak pénzért dolgoznak az emberek. Én is. Ingyenmelónak ott a családom és a háztartásom. De azért köszönöm, hogy gondoltál rám!"

 • 2007.04.26 08:57:57atha

  Szanna, nekem is továbbítsd légyszíí a neveket, már akinél nem egyértelmű.

 • 2007.04.26 09:07:55szanna

  atha! Az iwiwen látható email címedre ment a levél!

 • 2007.04.26 09:13:45erősbors

  kovvacs: :-)))) hát igen, valóban a kiadatlan regények országa lehetünk...én is írogatok, meséket is, mást is, bár mostanában nincs időm folytatni, befejezni.....

  Valahogy nincs embernek önbizalma ahhoz, hogy értékelje annyira a kis irományait, hogy megmutassa valakinek, ér ez vmit?

  Nálam abból ered, hogy középiskolában a faktos tanárom leszólta a verseimet, pedig aztán a pedagógusok valamilyen lapja megjelentetett belőlük.

 • 2007.04.26 09:15:48Hicudzsi

  Kovvacs!

  Szerintem még mindig felhívhatod és azt mondod:

  figyelj, a családi költségvetésbe ez baromira nem fér bele, hogy inygen dolgozzak. Nincs kire hagyni a kicsit éjszakázni nem fogok.  Ha nincs szerződés simán visszaléphetsz!  Azért merem ezt mondani, mert a férjem is mindig ezt csinálja. Bevállalja az olyan munkákat amik alig fizetnek, csak mert nem tud nemet mondani, közben a jópénzes, rendes melók elúsznak.  7 éve asszisztálok lassan ehhez, de már nagyjából megtanítottam nemet mondani :) :) :)  Egyébként meg tök jó, hogy látlak :)

 • 2007.04.26 09:25:08Tori

  Viola teljesen szép név. A Kendét illető fejtegetésem teljesen elméleti. A családnevünk K-ra végződik, ezért K-val kezdődő keresztneve senkinek nem lesz.

 • 2007.04.26 09:28:08kovvacs

  Hicudzsi :))) Köszönöm a fogadtatást :)))  Igen, igazad van, felhívhatnám és lemondhatnám, de két dolog miatt nem teszem: 1, valóban ő (volt) a legjobb barátnőm, nem akarok és nem tudok kiszúrni vele. (Most is lehetne a legjobb, csak hát se férje, se gyereke, és "nem akar zavarni", magyarul tojik a fejemre. Lsd még idevonatkozó ezer cikket, beleértve is a porontyosakat, melyekből kiviláglik, hogy a barátaid jelentős hányadánál abban a pillanatban, hogy gyereked születik, meghalsz. Jó esetben tiszteletreméltó hősi halott vagy, de attól még halott.) 2, ki fogom bírni. Pont annyit kell dolgoznom vele, hogy egy életre megtanuljam, hogy SOHA TÖBBÉ ne vállaljak ingyenmelót. Soha! De ahhoz, hogy rögzüljön, most szenvednem kell. Kötelező. Így döntöttem:)

 • 2007.04.26 09:32:59rnagy8

  Kovvacs, akkor szurkolunk, hogy legalább a szavak könnyen jöjjenek, és gyorsan végezz.

  Én még csak kukucskáltam mikor eltűntél, de jó újra olvasni tőled.

 • 2007.04.26 09:38:00marcangoló

  Viola rulez!:-) Az én vágyam volt a Blanka helyett, de apa szerint nyávogós. Eszter, nekem is volt ilyen ráismerésem, a Lőrincnél. A Blankába beletörődtem. És igaz, hogy egyáltalán nem Viola-típus. Inkább Rebeka, Rozi és Lujza. :-)

  Mostanában sok Ármint láttam, és nem jöttek be :-(, mármint a srácok. A név szép. Ismertem Ábris és Ármin nevű tesópárt.

  Kovvacs, 26-a van. Akkor végre legálisan újra itt? Mintha magamat hallottam volna.:-) Jó, regényt nem írok (régen verseket, de most gyűjtöm inkább az élettapasztaltot, aztán majd öregkoromra, ha még lesz kedvem, majd nekiállok), de ingyenes tanácsadást azért simán vállaltam. Akkor mertem csak lemondani, amikor Blanka jött, de iszonyú idegtépő volt, hogy itt ültem a gép előtt alvásidőben és próbáltam időben mindenkinek válaszolni. Fárasztó volt és lelkileg nagyon megterhelő.

 • 2007.04.26 09:42:54kovvacs

  erősbors :)  A kritikáról a következő jut eszembe. Ugye tudod nagyjából, ki az a Shakira? Valószínűleg világviszonylatban benne van most a legmenőbb 100 énekesben. Na őt kiszórta az iskolai kórusból az énektanárnője, azzal a szöveggel, hogy úgy énekel, mint egy kecske.  A másik. Van mostanában egy csomó írósuli, tanfolyam, miegymás. Pl. nekik is: http://www.jozsefattilakor.hu/ Ez most éppen megy, de van minden félévben. Vagy van ez, ezt nem ismerem belülről: http://www.iroakademia.hu/

  Elvileg ilyen helyeken segítséget meg valódi "külső szemet" kaphat az ember ahhoz, hogy a saját írásait jobban meg tudja ítélni. A jak-on felolvassuk, amit alkottunk, és szétszedik a többiek, mi tetszett, mi nem, nehézkes vagy érdekes, jópofa vagy unalmas, szóval mindenféle szempontból. Finomításra, önbizalomszerzésre és kikapcsolódásra alkalmasak az ilyesmik.  Elvileg vannak mindenféle pályázatok, amelyekre be lehet küldeni kész írásokat. Meg hát lehet beküldeni lapoknak. Csak akkor tudod meg, hogy a gyakorlatban tényleg jók-e az írásaid, ha próbálkozol. Nagyon sokszor, sok helyen, kitartóan. :)

 • 2007.04.26 09:44:07Tori

  (dicsekvés ON) Egy nagyobb haveri csoportom évente rendezett bárdversenyt. Verseket és novellákat lehetett nevezni, meghatározott témákban. Általában, amire beneveztem, megnyertem. Aztán, amikor a versenytársaim megkérdezték, indulok-e, mert akkor ők nem, hiszen minek, nem neveztem többet. :) De volt hat vagy nyolc első helyem, az jól esett a lelkemnek. (dicsekvés OFF) Ha valakit érdekel, megkereshetem, némelyik megvan online.

 • 2007.04.26 09:49:21kovvacs

  marcangoló, ez azér is van, mert pszichomókusnak nem azér megy az ember, hogy csúnyán kihasználja az emberiséget, hanem hogy segíccsen rajta. Ebből azok a kedvenceim, hogy "van 3 fizetős és 5 ingyen betegem. Nem volt szívem elküldeni őket..." :P

 • 2007.04.26 09:53:01katampusz

  én egyetlen egy darab szerelmes verset írtam életemben, 7 évvel ezelőtt. meg kell mondjam, nagyon jól sikerült. mai napig megvan az ezerszer összehajtott kitépett spirálfüzetlapon, (aminek az egyik sarka hiányzik. párom nem túl romantikus alkat. eccer hirtelen kellett egy cetli, telefonszámot felírni... így esett, hogy szépen elvettem tőle emlék-megőrzésre a megkurtított dokumentumot)  ezen kívül kismamságom eleje óta naplót vezetek, szigorúan magamnak, illetve a családomnak. néha elküldöm apunak meg egy barátnőmnek, elolvassák, elérzékenyülnek. a blog nekem túl kitárulkozó lenne. (hehe, fél éve írkálok ide, amit még nem mondtam el magamról, azt tudni sem érdemes)  én is ikszeltem a porontyra, nincs fenn a nickem de nem is írom oda, nagyjából lehet tudni szerintem hogy én vagyok az.

 • 2007.04.26 09:54:57Kékfelhő

  én egyszer írtam verset, az volt az utolsó két sora, hogy "úgy veszek el én is az emberi hülyeségben", aztán elvesztem :)

 • 2007.04.26 09:56:19Hicudzsi

  Kovvacs!

  Megértem.. .(

  De szerintem még annyit megér a dolog, hogy valami kis fizetséget próbálj kicsikarni érte. :) Legalább egy repi-ajándékot az egyik fő szponzortól :)  Az írások. Rengeteg novellát írtam régebben, általában kísértetekről. Van ami megjelent újságban, de igazából azt sem adtam volna ki soha akezemből ha nem nyaggatnak vele.  Mind a fiőkban nyugszik. Mikor néha a férjem elővesz egyet ámul, hogy jók, de szerintem nagy rakás f*s :)

  Szóval én a fióknak írok. :) :) :)  (Voltam én is újságíró, de attól éhenhalhattam volna :( + a legjobb barátnőm cikkei százszor jobbak, sziporkázóbbak voltak az enyéimnél, így utáltam a sok oknyomozó szarságot a végére :))  Na ennyi.

  Azért egy dolog baromira fel tud bosszantani.. hogy sorra adnak ki olyan idióta regényeket, aminél vagy a fordítót kéne nyakonverni, vagy az álneves hülyét aki írta... mert egyszerűen ordítóan borzalmasak.

 • 2007.04.26 09:57:392cica

  kowacs, egyszer azt mondta valaki, hogy "felesleges munka nincs"!

 • 2007.04.26 10:04:19Kékfelhő

  kovvacs: én úgy csinálnám, hogy megírnék 2-3 cikket, aztán közölném a barátnőmmel,hogy a többit nem tudom vállalni, mert kisgyerekes anyaként muszáj olyat is csinálni, ami fizetős, és te személy szerint ennyit tudtál tenni a közjó érdekében.

  a. vagy fizet érte a jövőben

  b. megúszod a többi 7 cikket

 • 2007.04.26 10:06:01marcangoló

  Na tessék, mennyi kreatív ember van itt!:-)

  Kovvacs, igazad lehet, hogy az ember szívjóságból csinálja. Ezért dolgozom én jól fizető közalkalmazotti státuszban. Nem lenne pofám (egyelőre) pénzt kérni azért, hogy dumálgatok emberekkel. :-) Pedig minél nagyobb űldozatot kell hozni valmaiért, annál többre értékelik. De a mostani tarifák (5-6, sőt több ezer) egy 45 perces ülésért nekem nagyon durvák.

 • 2007.04.26 10:10:53Hicudzsi

  Marcangolo!

  jaja..

  Az 5-6 ezer szerintem alaphang egy pszichoterápiás ülésnél.. :(

 • 2007.04.26 10:19:51Tori

  Anyám mindig nyúzott, hogy menjek el pszichomókusnak, mert van valami az aurámban, ami vadidegen embereket arra késztet, hogy két percen belül kitálalják nekem a legintimebb problémáikat, és hogy ezt ki kéne aknázni. A durva az egészben az, hogy kb 5 (!) éves voltam, amikor először feltűnt, hogy felnőtt emberek a házasságukról és a boldogtalan gyerekkorukról mesélnek nekem. Bár kamaszként volt a legnehezebb elviselni, amikor úgyis én voltam a legszerencsétlenebb lény a Földön. :DDD  kovvacs, a kritikáról nekem mindig az a pasi jut eszembe, aki egy film főszereplőjéről azt írta: kopaszodik, nem tud énekelni, nem tud játszani, egy kicsit tud táncolni. A filmszínész neve egyébiránt Fred Asteire, és szegényebbek lennénk, ha szívére veszi a kritikát. ;)

 • 2007.04.26 10:20:41Tori

  Pszichológusnál 5 éve adtam 5K-t egy óráért, most a kineziológusnak 7-et adok.

 • 2007.04.26 10:23:572cica

  Bocs, rossz helyre írtam.

  Küldjön nekem valaki iwiw-es meghívót!

 • 2007.04.26 11:03:33a:a

  Bejelöltelek, Poronty!

 • 2007.04.26 11:07:40eszter

  kovvacs, Isten hozott vissza közénk!! ja, ja egy balfasz vagy, de ahogy elnézem sokan vagyunk itt ebből a kategóriából...Én is be-be kebelezem drága nagybácsim előadásait, tökölök vele pár órát, majd két puszi mellé átveszek még egy tábla mogyorós csokit. A szaporodó gyerekeim száma sem tántorítja vissza, én meg már nem mondhatom, hogy "figyi, most egyébként ebből élek, és 2000+Áfa az órabérem, kb 20e Ft-tal jössz..."

  Balfasz meg azért is vagyok duplán, mert pl. viszont már tök ritkán van pofám segítséget kérni.  Tori, kovvacs, írjatok, nyomtassátok, mi meg megvesszük. Mindenkiére kíváncsi vagyok. Egyegy szösszenetétért, ami este elszórakoztat hajlandó vagyok fizetni. Legyen vmi egységár, mi pedig becsületesen nem másolgatjuk. Ilyenre sokkal szívesebben áldozok, mint mozijegyre. Utánvétellel nekem már küldhetitek is. Ez vér komoly.

 • 2007.04.26 11:08:25Alvomacko

  Jaj, kovvacs! Ne hatódj meg, nem szabad. Ő azt akarja, hogy ingyen írj. Ha igazán barátnőd lenne, akkor nem kérne ilyesmit! De komolyan. Visszaél a kettőtök közötti kapcsolattal. Még ha nem is mondja ki. 10 vagy 15 cikk megírása nem kis munka, már csak időben sem. Nem beszélve arról, hogy több óra maga az előkészítés is.

  Ez nem olyan, mint egy fényképezés, hogy kattintok kettőt, hármat és már kész is.  Én biztos visszautasítanám, még akkor is, ha már egyszer igent mondtam. Jártam már így nem egyszer, de az őszinteséggel nem jár rosszul az ember. Nyugodtan mondhatod, hogy az elején jó ötletnek tűnt, de átgondoltad, egy cikk megírása X óra és a családod mellett nincs ennyi idő ingyenesen. Mert megfosztod őket magadtól és még csak kárpótolni sem tudod őket semmivel.

  Szerintem.

 • 2007.04.26 11:13:34bagya

  Hát Poronty: adtál mára melót szegény, elfoglalt kismamáknak... :) Másse csinálok, mint az iwiw-en örülök a sok kedves ismerősnek.

  Házi feladat: arc párosítása a nevekhez :)

  Azért nagyon klassz ötlet volt! Még több ilyet (kevesebb abortuszos témát).

 • 2007.04.26 11:15:52Kékfelhő

  bagya :)

  egyébként pedig kikérem magamnak, én odaírtam a Porontyos nicknevemet a reglapra :)  mondjuk képeket nem fogsz találni rajta, ennyire még nem vedlettem le a régi beidegződéseket :)

 • 2007.04.26 11:15:52Tünde

  :)))
  Jelentem, már 125 ismerős van.

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta