SZÜLŐSÉG

Gyerek a kutya lábai között

2007. április 25., szerda 08:33

Nemrég volt szó arról, hogy az anyukák többsége felébresztené a kocsiban alvó gyermekét. De mi a helyzet, ha a ded a kutya mellett, a székről fejjel lefelé lógva, a vécén ülve vagy a járó elektromos terepjárón szenderedik el? Videó.


Igaz, én az a típus vagyok, aki egy kisbusz szűk ülésén összehajtogatva is jóízűeket tudok aludni, de az én csemetéim eme jó tulajdonságomat sajnos nem örökölték tőlem. Tologathattam őket órákig, a babakocsiban szinte sohasem szundiztak. Ezért különös figyelemmel nézem az olyan felvételeket, amelyen különböző helyzetekben elalvó gyermeket látok.
Baba a bébikompban, orra előtt rezgő játék, jámbor eb, hátán gyermekkel, hát nem édes? A székről lelógó gyerek láttán kicsit felállt a szőr a hátamon. A pálmát a 74. másodpercnél látható jelenet viszi. Érdemes megfigyelni a kutya arckifejezését. Szép álmokat!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.04.25 09:02:06erősbors

  jesszus....micsoda szülők lehetnek, akiknek jó poén lefilmezni, ahogy a gyerek fejjel lefelé lóg a székről és minden pillanatban fejre eshet....biztos, hogy én inkább óvatosan a karomba véve az ágyijához vinném aludni.  De remélem, hogy hamarabb észre fogom venni, hogy a gyerek álmos és nem hagyom majd ilyen pózokban elaludni. Eddig még sikerült.  Viszont eszméletlen a kutyák és gyerekek közti viszony!

  A mi Bodza kutyánk is szótlanul tűri és csak nyalogatja Kicsiangyal kezecskéjét, amikor az belecsimpaszkodik a pofájába. Igaz, hogy csak egy másodpercig, mert anya rémülten kióvatoskodta a kutya arcát a cseppet sem gyengéd markolásból és odaszólt, hogy ezt nem szabad, mert fáj a Bodza kutyának.:-D

 • 2007.04.25 09:04:39Tori

  Szüleim imádják a Kandi kamera-stílusú műsorokat, meg a vicces házivideókat is, kivéve a gyerekelalvós jeleneteket. Ilyenkor elküldték a halál egyebére a hülye szülőket, akik filmeznek, ahelyett, hogy lefektetnék a gyereket. Én csak hétfő óta értem meg az ilyen embereket, amikor lányom egyszercsak elejtette a vacsoráját, szájából kifordult a félig rágott falat, olyan hirtelen ájult el. Férjemmel mi is tíz percig röhögtünk a konyhában, mire le mertük tenni. Addig féltünk, hogy felébredne a vinnyogásunkra.
  Nálam a terpeszben elalvó csecsemő vitte a prímet a fenti válogatásból.

 • 2007.04.25 09:14:01katampusz

  én fiam múlt pénteken az ölemben ülve aludt el, miközben a nagyapjával bonyolítottunk kamerás msn-beszélgetést :) (a nagypapi beruházása a két webkamera, hogy mindig láthassa az unokáját)  csak azt vettem észre, hogy oldalra billen a feje és úgy marad. ránéztem a monitorra, hát látom ül az ölemben és alszik :D

 • 2007.04.25 09:24:44erősbors

  oké, még nem értünk ezek szerint abba a korba, amikor váratlanul és rajtaütésszerűen el tud aludni egy gyerek.:-)

 • 2007.04.25 09:27:36mizzimama

  A mi babánk sokáig nem volt hajlandó ágyban vagy egyéb vízszintes alkalmatosságokon aludni, csakis kézben tartva ülve, kibicsaklott nyakkal, összevissza kitekert pózokban, hátraívelt híd-alakban ölben, vállon áthajolva és onnan lecsúszva, arccal a két láb közé szorulva, stb. Én nem kelteném fel csak azért, hogy ágyban egyenesen feküldjön, volt hogy inkább két órán keresztül mozdulatlanul zsibbadtunk alatta, csak hogy aludjon végre. Semmi baja nem lesz attól, mert szerintünk neki látszólag kényelmetlen. Volt, hogy megpróbáltuk letenni, de rögtön felébredt és nem aludt tovább. Szerintem odabent megszokta szegény. Ha kényelmetlen, elzsibbad vagy ilyesmi, majd felébred... Azért a levegővételt folyton lessük!

 • 2007.04.25 09:28:08Tori

  Nálunk most kezd leszokni a kisasszony a napközbeni alvásról, illetve régebbóta produkál kb 3 havonta egy-egy déli alvás mentes napot, ilyenkor előfordul, hogy az esti alvás előzetes figyelmeztetés, szemdörgölés, ásítozás vagy átmenet nélkül lecsap lányomra az álommanó.

 • 2007.04.25 09:46:20erősbors

  Ó atyaég, mi vár még rám:-)

  Dehát folytonos tanulás velük az élet, minden szakaszában újra kellett tanulmányoznom az új szokásokat és hozzáidomulni. Ez a kör pedig csak bővülhet.:-D

 • 2007.04.25 10:13:38jidele

  a karomban alszik épp. vmi mágnesesség lehet az ágya körül, mert amint közelítek, ébred:s ki kell várni a pillanatot, amikor már elég mély az álma, és akkor lépésről lépésre ágyba tenni...

 • 2007.04.25 10:21:55jidele

  eltaláltam a megfelelő lélektani pillanatot-irány a rendrakás:D

 • 2007.04.25 10:27:06Tori

  Sose tudtam letenni a kiságyba. Megérezte a magasság-csökkenést. Hónapokig vagy mellettem aludt az ágyban, vagy a mellemen a szopis párnán, vagy a hordozókendőben. Sose tudjuk meg, mikortól tudott volna felállni. Hat hónaposan, csak egy percre tettem be a kiságyba, azonnal megkapaszkodott és felegyenesedett. Előtte hónapokig nem is tettük bele.

 • 2007.04.25 10:35:20marcangoló

  Jidele, gondold el, hogy nekem még fel kell nyikorognom vele az emeletre egy nagyon hülye lépcsőn... De nem kiságy, hanem jó anyaszagú nagyágy a cél. Az talán segít.

 • 2007.04.25 11:48:25jidele

  áááá, anyaszagú nagyágy anya nélkül semmit se ér:s de nekem dógom van most. Ha nincs semmi dolgom, nem vacakolok, ha nem találom el a megfelelő pillanatot, megyünk együtt alukálni:D Bár a tegnap érdekeesen alakult: egész nap rajtam lógott, gyakorlatilag egész du. az ágyamban fetrnegtünk és szopizott, vagy aludt. Viszont fürdés után már nem kellett neki szopi, egy picit dajkáltam, és 10től 4ig, majd 1/2 5től 1/2 9ig az ágyában aludt. A fene se érti ezt a gyereket...bár ez az alvás igazán nem jött rosszul. Mondjuk minden nyösszenésre vigyázzba vágtam magam, szopira készen:)

 • 2007.04.25 17:15:42Claire. Z. M.

  Nekem a kedvencem (bar ez a filmben nem volt), amikor hason aludva, labakat maguk ala huzva, a popsi az eg fele felnyomva, edesdeden alszanak. Mind a harom gyerekem imadott igy aludni. Eloszor meg a nagy lanyomnal, probaltam viszintesbe a labat finoman visszahuzni, de nemi forgoldas utan, ujbol ebben a pozituraban aludt tovabb. En meg vigyorogva hagytam, aludjon ahogy neki kenyelmes.

 • 2007.04.25 17:55:24evaandrea

  Az én kisebb fiam is hason felhúzott lábakkal szeret elaludni, néha meg hanyatt keze lába szanaszét. Én nem tudom, milyen az ilyen hirtelen elájulásszerű alvás a gyereknél, (velem viszont előfordult), mert azt mindig fontosnak tartottam, hogy legyen alvásidő, először délelőtt, délután, később ebéd után, amikor vízszintesen az ágyában aludtak. Ebben szigorú voltam, és járt sok lemondással is, mert ilyenkor nem mentünk sehova, ehhez igazítottuk az életünket.Ez a 2-3 óra volt az én a szabadidőm, ami persze néha nem volt annyira szabad. De más, mint a gyerekkel való foglalkozás, szóval regerenálódás. Egy kezemen meg tudom számolni, hány nemalvós napja volt 6 éves koráig...Szerintem megérte, mert a gyerek nyugodt, kiegyensúlyozott.

  Én sajnálom az ilyen itt-ott beájult gyerekeket, mert folyton túlpörögnek, és ez nem tesz jót az idegrendszernek. Se a szülőkének.

  Viszont ha már elaludt, én nem ébreszteném fel, bármilyen buta pózban sikerült is, csak biztonságba helyezném. Az én alvógyerekem lehet hurcolni, és nyugodtan alszik, míg betesszük az ágyába, mert elég mélyen alszik, de a túlpörgött gyerekek általában csak rebbenésszerűen alszanak, ők nem is akarnak elaludni, szóval könnyen ébrednek. Most, hogy elsős azt mondta a múltkor, anya, nem értem, miért nem akartam óvodáskoromban aludni, jó aludni. A suli után "pihen" a leckeírás előtt, és néha elalszik.

 • 2007.04.25 20:23:14Alvomacko

  evaandrea: "Ebben szigorú voltam, és járt sok lemondással is, mert ilyenkor nem mentünk sehova, ehhez igazítottuk az életünket."

  Végre valaki, aki az alvásban nem ismert tréfát! :-)

  Már azt hittem, hogy én voltam csak ilyen vaskalapos. :-))))

 • 2007.04.25 20:44:21atha

  Alvásban nálam sincs pardon, ahogy látom hogy nyűgös, ásít, indulás aludni. Ez ráadásul nagyjából ugyanarra az időpontra esik, így szokta meg és nincs is gond belőle. Mi sem megyünk sehova ilyenkor, mert az ágyán kívül max az autóban alszik, még babakocsiban sem.

  Történik mindez az ő érdekében elsősorban, és csakúgy mint Evaandreánál, nálunk is ez az én rekreációs-porontyozós-forró fürdős-nyugodt reggelizős időm.

 • 2007.04.25 21:04:28zsuli

  megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok ilyen "régimódi"  Marcangoló írta egyszer, hogy jobb egy kicsit nem rángatni - nekünk ez abszolút bejött. Bár lehet, hogy alapból is nyugodt, de szerintem nem rossz, ha már ilyenkor is vannak állandó keretek.  Az első hónapokban az igény szerinti szopiból alakult ki az a napirendje, amit azóta be is tartunk. Igaz, pár napja csak 1 órát alszik délben az eddigi 2 helyett, és ált.napközben már nem nagyon szundizik eken kívül, viszont azóta éjjel nem kel kétóránként - nekem jó ez a csere :)  Nekem fura, amikor ismerősöknél már az egyhónapos gyerekhez látogatók hada vonul, meg viszik mindenhova, mindegy, hogy álmos, vagy sem, nyugtalan, vagy sem. Mostanában kicsit vissza-rándultam a munkába, heti 2-3-szor 2 órát nem voltam itthon, de szerencsére az apja vele tudott aradni, nem kellett ráncigálnom.  Az már csak pluszban jó, hogy ez a napirend kb.stimmel a jövendő bölcsis rendhez is - talán kicsit könnyebb lesz így, hogy egyedül a saját ágyában el tud aludni délben, mint annak az ismerősnek, aki a jóval nagyobb lányát mellen altatja mindig, a földön hgy ha netán otthagyja, le ne essen...

 • 2007.04.25 22:44:21anyaallat

  bár én amúgy az életben elég vagány meg rugalmas vagyok és nálunk már nem az egy hónapos de az 1 hetes csecsemőhöz is látogatók hada jött, ugyanis velük végeztettem a házimunkát. de. az alvás az igen szabott. a délelőtti csak kiságyban a délutáni mindig babakocsiban akármilyen retek az idő. nekem nézni is rossz volt, hogy a bébikompban alszik a gyerek. Komolyan mondom fizikaliag rosszul lettem egy kicsit tőle. Hogy hagyhatják így túlpörögni? Na mindegy. Szóval a kicsinyem rendszeresen alszik mégsem lehet alvában arrébb tenni vagy ilyesmi. Rörtön felébred. Ismerőseim még a kocsiba is be tudták tenni az alvó gyereket ébredés nélkül. Nálunk ez elképzelhetetlen. De a kutyás az nagyon tetszett!

 • 2007.04.25 23:14:20pafff

  "ha nem találom el a megfelelő pillanatot, megyünk együtt alukálni:D Bár a tegnap érdekeesen alakult: egész nap rajtam lógott, gyakorlatilag egész du. az ágyamban fetrnegtünk és szopizott, vagy aludt. Viszont fürdés után már nem kellett neki szopi, egy picit dajkáltam, és 10től 4ig, majd 1/2 5től 1/2 9ig az ágyában aludt. A fene se érti ezt a gyereket...bár ez az alvás igazán nem jött rosszul."

  a szuperunalmas hozzászólás.

 • 2007.04.25 23:15:44pafff

  azaz mi teszi a porontyot olvashatatlanná. hát köszi.

 • 2007.04.26 00:22:56Hicudzsi

  Pafff!

  Olvasd csak a posztokat nem kell vesződnöd a kommentekkel, vagy tudok ajánlani pár pörgösebb témát/honlapot.  Egyébként a fenti - általad kiemelt és unalmasnak mondott szöveg - igencsak értékes lehet egy kezdő anyuka számára is. Ebből nagyon sokat lehet tanulni!  Részletezzem pontosan? Vagy az is szuperunalmas lenne?

 • 2007.04.26 06:57:37szanna

  Kedves pafff!  Most már nagyon aggódok az egészségedért! Szerintem a nyugalmad miatt, az enyémek mellett hagyd ki Jidele

  kommentjeit is. Meglátod a nevünket, ugorj!

  Jidele! Ne vedd magadra! Vagyunk jónéhány, akik kíváncsiak vagyunk rátok.

 • 2007.04.26 07:10:19eszter

  nahát, hogy valakinek mire van ereje! paff, szuperunalmas az Te voltál, de egyszerűen nem is értem....én sem írok be a barkácsmagazinba, hogy 3 éve rendelem ez az újságjukat, de még mindig halálra untat.

  helyes reakció: jidele, sztem ez tök jó. Az első 6 hét pont arról szól, hogy közösen fetreng és semmittesz az ember. Duplán megtérül: Te kipihent vagy, baba nyugodt, tej ömlik (ez 3....mindegy)

 • 2007.04.26 08:25:04Anyatünde

  figyelj, pafff: jidele már babavárás alatt is nagyon lelkes Porontyos volt. Vagyunk néhányan, akik drukkoltunk neki a - nem teljesen problémamentes - várandóssága alatt. A többiek nevében nem tudok nyilatkozni, de számomra van információtartalma annak a hozzászólásának, amit Te kifogásoltál, és egyáltalán nem tartom unalmasnak.

 • 2007.04.26 08:27:19Orsika

  Kedves paff!
  Ha nem érdekel, miért olvasod? Egy kisgyerek mellett teljesen kifáradva jólesik a sorstársakkal megosztani a gondokat és kérdésseket. Ha nem is kap az ember használható tanácsot, csak egy-egy jó szót, biztatást, már az is nagyon nagy segítség az első időszakban!!!!

 • 2007.04.26 08:27:48Orsika

  bocs: kérdéseket

 • 2007.04.26 09:18:55Erin

  Az egyévesem most épp lábait maga alá húzva, popsit égnek emelve alszik. :)

 • 2007.04.26 09:29:58Tori

  Nem bírom ki, hogy meg ne mutassam:

  http://family.webshots.com/photo/1168182087041771376QMJIEs?vhost=family

 • 2007.04.26 10:41:19Hicudzsi

  Tori .)

  Ez csúúcs :) :) Nagyon aranyos. :)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta