SZÜLŐSÉG

Kajakotyvasztó: illatos zöldségleves

2007. április 25., szerda 14:36

Szinte minden gyerek életében van egy hosszabb-rövidebb időszak, amikor foggal-körömmel ragaszkodik egy bizonyos ételhez, lehet az kakaós tészta, májkrémes kenyér vagy virsli. A virsli-korszakon már átestünk, mostanában viszont nagy feladat elé állított a kétéves lányom: csak levest hajlandó enni, sok tésztával.




Néha-néha nincs más választásom, mint zacskós levest főzni, de őszintén szólva irtózom a sok adaléktól, sótól, ami benne van, no meg annyi köze van egy igazi húsleveshez, mint a tablettás bornak egy üveg 2002-es Takler Regnum Cuvée-hez. Ezért kénytelen voltam nekiállni levest főzni, elmesélem, hogyan sikerült, annyira egyszerű, hogy hozzám hasonló kezdő főzőcskézők is bátran nekiállhatnak.

Hazafelé az oviból megálltunk a piacon és vettünk egy nagy zacskó leveszöldséget, pucolva, felhasználásra készen, csak hogy könnyebb dolgom legyen. Egy kis fej hagymát apró kockára vágtam és a levesesfazékba öntött kis mennyiségű olajon picit megpároltam. Ezután rádobtam a megmosott zöldségeket (kivéve a petrezselyem felét), lejjebb vettem a lángot és a fazekat lefedtem.

A zöldségek a hagymás olajon párolódtak, puhultak, és amikor levettem a fedőt, hogy kicsit megkavargassam, isteni illat csapta meg az orrom. Öt-hat perccel később felöntöttem vízzel az edényt, tettem hozzá sót, daráltam rá borsot és egészen picire állítottam a lángot. Főztem úgy egy órát, majd mikor a sárgarépa teljesen puha lett, levettem a tűzről az edényt, beletettem a petrezselyem másik felét és visszatettem a fedőt rá.

Közben kifőztem a tésztát is és már mertem is ki egy kistányérba az első adag levest, és tettem ki az erkélyre hűlni. Lányom az erkélyajtó előtt toporgott türelmetlenül, alig bírta kivárni, amíg ehető hőmérsékletű lett a leveskéje.

Hozzávalók:
- egy csomag leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, káposzta, karalábé, zeller, petrezselyem)
- egy kis fej hagyma
- 2-3 evőkanál olaj
- só
- bors

További ötleteket, tippeket, recepteket várunk leves témakörben.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.04.28 13:46:59peppermint

    p. eszter, vedd úgy, hogy meg vagy hívva egy kóstolóra hozzánk.De persze kérheted te is az obligát zacskónyi csicseriborsót is. :-))

    Egyébiránt ha már elhangzott a sütőtökkrémleves, bizony nálunk is nagyon népszerű. pici borssal és sok tejszínnel, hagy nőjjön a fenekünk. Hát igen...

  • 2007.04.28 14:33:47kaposztalepke

    peppermint: a csicseriborsóleves receptjét kérhetjük?:))



    a gyümölcslevesekért külön köszönet mindenkinek, ha van még, érdekel:) főleg a főzés nélküli verziók:) a férjemre pár hete rájött, minden nap gyümölcslevest eszik (ha van), néhány receptet szereztem a netről, de még nyitott vagyok, mert ha ez sokáig tart nála..:))))



    a sütőtökkrémleves sztem is tuti, kár, hogy egyedül én gondoltam így a családban..

  • 2007.04.28 14:52:17manna

    A legegyszerűbb gyümölcsleves!
    2 üveg befőttlevet/meggy+más gyümölcs/ felforralok fűszerekkel-vanilia,fahéj,citromhéj. A forrás pillanatában sűritem 1 doboz tejföl+ 1-2 kanál kukoricakeményitővel. Ha véletlenül csomós lenne, botmixerrel lehet segiteni /ilyen még nem fordult elő/.
    A kész levesbe belerakom a kimagozott gyümölcsöt.
    Ha sietek, a forró levest fagyasztott meggyel hűtöm hirtelen.Tejszinabbal diszithető

  • 2007.04.28 15:12:35emma

    Anyósom gyümilevese: 1 liter tej, 2 deci tejszín, friss vagy fagyasztott gyümölcs. Ha a gyümölcs fagyasztott, előző este kiveszi a fagyasztóból, tálba teszi, majd megszórja vaniliáscukorral, és beteszi a hűtőbe. Másnap a tejet és tejszínt összekeveri, hozzáadja a gyümülcsöt és már készen is van! Ennyi az egész, tálaláskor lehet hozzá adni tejszínhabot.

  • 2007.04.28 19:17:19p.eszter

    peppermint! Köszi, egyszer szavadon foglak! :)

  • 2007.04.29 10:26:47peppermint

    A receptet J. Olivertől származtatjuk, nem én agyaltam ki.
    Tehát a csicseriborsó leves: egy kis vajon/olivaolajon megpárolunk egy óriási adag felkarikázott póréhagymát és 2-3 gerezd fokhagymát. Az előző este beáztatott csicseriborsót hozzáadjuk, és fölengedjük csirkelapalével vagy zöldségleves alaplével. (Én szoktam lefagyasztani füstölt sonka főzőlevét is, azzal is nagyon finom lesz.)
    Beledobunk a főzőlébe egy nagyobb v. két kisebb hámozott, egészben hagyott krumplit, kevés kakukkfüvet. Aztán szép csendesen addig főzzük, amíg a csicseriborsó megpuhul. Kóstolgatjuk, persze ha kell bele, kicsit utánasózunk, borsozunk. Aztán jön a rúdmixer. Nekünk az a kedvencünk, amikor nem végzünk vele tökéletes munkát, vagyis marad benne borsó egészben is.
    Aztán tálaláskor kis olivaolajat loccsantunk a tetejére és parmezánnal megszórjuk.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • 2007.04.29 10:28:53peppermint

    És persze elfelejtettem megjegyezni, hogy ebből nem érdemes keveset csinálni, ugyanis le lehet fagyasztani. Roppant kényelmes.

  • 2007.04.29 10:39:53Alvomacko

    Életemben először főztem zabkását. Nekem nagggggyon ízlik. Hogy ezt miért nem csináltam már hamarabb.

    És az én drága jó anyukám csinált már nekem puliszkát! Az is nagyon jó lett, de a családból csak nekem ízlik. És azt ígérte, hogy készít nekem a jövő héten is. :-)

  • 2007.04.29 12:28:38kovvacs

    Alvomacko, épp hozatok drága párommal külhonból zabpelyhet. Ez így eléggé sznobnak tűnik, de a helyzet az, hogy a kinti zabpehely mintha feleolyan vékony és könnyű lenne, mint a magyar.

    Eltűnik pl. a házilag készített kenyeremben.

    Mostanában kísérlezetem olyan kenyérrel, amely egyensúlyt tart a fogyaszthatóság és az egészségesség között: én rühellem, amikor ehetetlen dolgokat ajánlgatnak, hogy attól átlagban 8 évvel tovább fogok élni.

    Szóval olyan kenyérke a cél, amiben minél több az egészséges összetevő, pl. a teljeskiőrlésű liszt meg a zabpehely, de finom.



    Netről loptam és továbbvariáltam:

    néhány evőkanálnyi zabpelyhet csak úgy megfőztem vízben, belekevertem egy kevés tejpép-port - na ilyenekből dögivel van minden babakaja árusító részlegben (ez speciel vegyes gyümölcsös volt), belekevertem még szárított almakockát. Eddig olyan íze van, mint egy felturbózótt tejbegríznek. Kapott még egy kis házi baracklekvárt, és relatíve egészséges de főleg nagyon finom cucc lett belőle:)

    Bonyolultnak tűnik, de gyorsabban megvoltam vele, mint a tejbegrízzel.

  • 2007.04.29 12:32:25Alvomacko

    kovvacs: nem vagy sznob. Egy csomó dolog jobb kint, mint otthon. Arról nem is beszélve, hogy jó pár dolog van, amit itthon nem is lehet kapni.

    Pl. mit nem adnék egy jó kis ecetes chip-ért. :-)

    Csakis ezt az egy féle chips-et esszük, de nagyon ritkán mostanában.



    Én tejjel főztem a zabpelyhet és házi eperlekvárral ettük. De legközelebb nyers almát fogok belekockázni az utolsó percekben.

  • 2007.04.29 13:03:03Csöre

    Alvomacko, férjem virtuálisan a keblére fog ölelni, ő is minden ismerőssel ecetes chipset hozat a ködös Albionból. Nekem egy kicsit túl erős az íze, de erre akkor jövök rá, ha már fél zacskóval elpuccantottam.

  • 2007.04.29 13:11:22jidele

    dicsekedhetek? Olyan csireklevest főztem pénteken, hogy csuda:)

  • 2007.04.29 13:51:50kovvacs

    Alvomacko, így van, egy csomó minden nincs idehaza. Csak mostanában jelentek meg, kb. egy éve a magyar piacon a normális filteres gyümölcsteák. Nem az ízesített fekete vackok, hanem az igaziak, teekanne, milford.

    Viszont még most is lehetetlenség beszerezni normális cappuccinoport normális kiszerelésben. A normális minőség alatt olyanokat értek, hogy kávéjellegű íze van (nem keserűmandula meg dióhéj meg széna), és meglepő módon pl. hab van a tetején összekeveréskor. Normális kiszerelés meg az, amikor egy nagy dobozban 350-500g van, ami 30-50 adagra legalább elegendő. És akkor annyit raksz belőle, amennyit te jónak látsz.

    A magyar adagonkénti csomagolások, meg a 10adagos nagyzacskós kiszerelések botrányosak. Az meg egy másik történet, hogy jónevű kávés cég német forgalomban német gyártású port alkalmaz, a magyar forgalomban lengyel gyártásút, ami nem lenne önmagában baj, de az elvileg teljesen azonos porok között botrányosan nagy a különbség :(((

  • 2007.04.29 13:52:29Alvomacko

    Csöre: komolyan gondolkodom valami ecetes chips export cég alapításán. :-)

  • 2007.04.29 13:54:48Alvomacko

    jidele: nagyon ügyes vagy! Gratula. Mostanában lesz bőven időd főzni. :-)

  • 2007.04.29 13:57:31Alvomacko

    kovvacs: én a kakaó és forrócsokikkal kínlódom. Nincs normális por a piacon. Illetve mostmár találtam egy boltot, igaz az meg méregdrága, de nem iszom mindennap belőle. Csak, ha élvezkedni akarok. Egyéb napokon megteszi a Cadburry's is. A Milka, meg a Nestlé pocsék.

  • 2007.04.29 14:03:28Alvomacko

    kovvacs: milyen capuccino porra esküszöl? Biztos német, ugye?

    Pl. Suchard terméket sem lehet igazán kapni itthon. :-(



    Na, most jól elkommentezgetek itt egymagamban. A gyerekeimnek még van leckéjük, így a délutáni kimozdulásnak lőttek.

  • 2007.04.29 14:13:22Csöre

    Alvomacko, a férjem felhívta pár éve valamelyik chipses céget (amelyiknek odakint van ecetese), és azt mondták, hogy egyszer kipróbálták, de Magyarországon nem fogy. Itt csak a tejfölös-hagymás, meg a magyaros-szalonnás ízesítés megy.

  • 2007.04.29 14:15:40Alvomacko

    Fúúúúúj! Le velük. Az ecetes a nyerő! :-)

  • 2007.04.29 14:40:21jidele

    hogy lehet egy chipsnek ecetes íze? mondjuk szerintem csak és kizárólag a sima sós chips a jó. begyöpösödött az ízlésem;)

  • 2007.04.29 16:07:23Anyatünde

    Kóser csirkeleves!!!! Én is kérek! Nyamiiii!!!!!!!!

    :-)))))))))))

  • 2007.04.29 16:33:47Alvomacko

    Anyatünde: az meg milyen? Csak a jószág vágásán múlik vagy az összetevőkben is van valami eltérés?

  • 2007.04.29 16:54:10kovvacs

    Alvomacko, úgy kezdődik a feltétel, hogy német.

    Utána meglepően hétköznapi módon folytatódik a felsorolás, mert pl. Jacobs, Nescafe, és persze vannak Mo-n nem ismertek, mint Maxwell House, Krüger, Melitta. És az alkategóriák, mint csokoládés (Milka csokis is van), klasszikus, krémcappucino, koffeinmentes(!), cukormentes(!). Most tele a kamra, párom múltkor beraktározott.

    A vicc az, hogy amúgy nincs kitüntetett kedvencem,

    igazán vacakot még nem sikerült venni a németeknél.

    (Olyan ez, mint pl. a portugáloknál a bor, és nem a portóira gondolok, hanem a kutyaközönséges vörösborra - képtelenek voltunk odakinn rosszat venni. Pedig nagyon olcsót is vettünk. De kb. 2 hét alatt kb. 15 tételből egyszer sem sikerült rosszba belenyúlnunk, mindegy, hogy étteremben, kiskocsmában vagy abc-ben vettük!)



    De most komolyan mondom, hogy az egy botrány, hogy megveszed pl. a normál Jacobs cappucino port a magyar boltban, amiben 10 adagnyi van egy zacsiban ömlesztve - és az íze valami dióhéj-keserűmadula kivonat mosóporos beütéssel,

    majd ugyanezt a németeknél, és isteni finom kávé íze van.



    Egy ellenkező előjelű érdekességgel találkoztunk csak kávéfronton:

    nekem nagyon bejött a 3in1 nescafe anno, és kértem a páromat, hogy hozzon ilyenből jó nagy kiszerelést kintről. Erre akkor és ott nem is létezett ez a termék. Nem is kérdeztem tőle, hogy most látott-e ilyesmit.

  • 2007.04.29 17:13:46Anyatünde

    Amaci: Jidele-t kérdezd, én nem tudom...

  • 2007.04.29 21:13:33kaposztalepke

    ha már az élvezeti cikkeknél tartunk...:)

    Én első gyerkőccel terhesen abbahagytam a kávézást (azt a napi egyet:)) ), utána szopi, megint terhesség, most megint szopi..ráadásul a vérnyomásom is határeset, nem baj, ha nem dolgozok rá. De ha nagyritkán nagyon kávét akarok inni, akkor itt Mo-n pártolom a ritka kávéházakban kimérve kapható fajtát, ízlésem szerinti pörköléssel..;)aranyárban :( Teát már ősidők óta nem használok filterest, így a gyümölcsteák sem voltak problémák eddig sem, a teákat is teaházban stb kimérve veszem, a gyümölcsön kívül mondjuk a rooibos és honeybush variációk a kedvenceim, mert koffeinmentesek, ihatom szopi meg terhesség mellé:) A tejszínes karamelles rooibos télen pl nagy kedvencem :)



    Az viszont tényleg bosszantó, hogy sok dolgot nem lehet Mo-n kapni...engem ami nagyon bosszant, az a Milupa-nak van ilyen mézes ízű puffasztott rizses korongocskája babáknak 7hós kortól (hasonló, mint a hamlet, csak direkt babáknak, szétolvad könynen a szájában, finom, stb). És ugye gluténmentes. Ha megnézi az ember a kapható babakekszeket, babapiskótákat, stb mind gluténos. És pont most, amikor állítólag egyre több az allergia, és az allergiára veszélyeztetett gyerekeknél egyéves korig nem célszerű gluténos cuccot adni..viszont azért ha kijönnek az első fogak, szeretnek vmin elnyammogni, arra pont jó ez a rizses korongocska (a hamlet mindig szétesik nagyobb darabokra, nemolvad szét olyan jól, stb, frászban vagyok a fulladástól, azt nem adom). No, szóval itt van ez a jó kis babacuccos, és hiába hívtam fel a Milupa Mo-t, mondták, hogy nem forgalmazzák, Mo-n nem kapni, és kész. Úgyhogy lehet Ausztriából behozni, feltéve, hogy van. Ugyanis a magyarok az összes határmenti faluban kifosztják a boltokat ezután. Az összeset magyarok hordják el, úgyhogy nem hiszem, hogy ne lenne rá kereslet.



    Hasonlóan nem értem a logikát a HA tápszerekkel/babatejekkel kapcs..elvileg a HA biztonságosabb, hiszen az minden babának jó..a nemHA nem..és mégis boltokban, recept nélkül stb a HA nem kapható. Külföldön igen, ugyanúgy a drogériában a normál babatejek mellett ott van a HA is..és tejpépben is. Nem értem, hogy ami elvileg sokkal "biztosabb", azt miért nem lehet venni recept nélkül, a "rizikósabbat" miért igen.



    Egyébként most jöttünk az ügyeletről, amennyire nem hasonlít rám a fiam, a lányom annyira igen..tiszta ekcéma mint én, ráadásul úgy tűnik penicillin-érékeny lesz, mint az anyja. Szerdától lázas, péntektől antibiotikumot szed, ugyanazt a Curam-ot kapta, mint a fiam..ugyan a láza lement, jobban van, viszont mára tele lett kiütéssel, vihettük az ügyeletre. Megkaptuk, hogy vagy a penicillinre, vagy vmelyik hordozóanyagra allergiás..hát, van egy tippem azok után, ahogy én pl a Vegacillintől kinéztem anno:) Úgyhgy most Fenistil cseppek..



    opsz, bocsi a tökoffért...



    de hogy témába vágó is legyek, tuti lett az avokádókrémem, a lencsés csirkelevesem és a banános/teljeskiőrlésű sütikém:))) és végigsikáltam a lakást, a fertőtlenítőszer szagától jól megfájdult a fejem (nem vagyok sterilitás és hipópárti, de időnként azért domestossal mosok fel így gyerekek mellett), egész nap nem ettem, úgyhogy most ágyba kéne dugni a gyerekeket, és eldőlni:)

  • 2007.04.29 21:29:19kovvacs

    Nekem meg közléskényszerem van, de a mondandóm kezd elfogyni.



    Ja igen, erről a nemkapni Mo-n dologról kettő nemidevágó tétel jutott eszembe.

    A svarckopfnak létezik egy olyan hajszínezője, ami valójában nem színező, hanem azt ígéri, hogy az erederti hajszínt állítja vissza. És tényleg, döbbenetes látni, hogy ha nem is pontosan az eredetit, de anyám ismét vörös lett tőle, az apám meg sötétszőke. Van ugyan külön férfiaknak és nőknek ebből a csodaszerből, de anyám szerint csak a csomagolás és a kesztyűméret különbözik.



    Namármost, aki festett már hajat, az tudja, hogy az nem úgy van, hogy csak úgy abbahagyod. Mert lenő, mert rusnya, mert csinálni kell vele valamit mindig, és ha kifogtad a neked való igazit, akokr azt évekig szeretnéd használni.

    Ezzel a cuccal meg anyámék úgy jártak, hogy a cég úgy döntött, hogy nem fogy eléggé, és marha sokáig nem lehetett kapni. Már mindenhol rohangáltak utána anyámék, és mindig csak úgy lehetett véletlenül szerezni, hogy itt-ott még maradt elfekvőben. Pl metróban találtam.

    Pedig a marhák: ez olyan, mint a drog. Beetettek egy csomó embert, aztán nem szállították az anyagot.

    Mostanában megint lehet kapni egyébként.



    A másik idevágó sztori a legolcsóbb és a legdrágább babakocsik esete. Illetve a legolcsóbb helyett nyugodtan mondhatnám a legkönnyebbet.

    Pl. chicco sorozatból nem kapod meg itthon az 5 és fél kilós sportkocsit, amit esernyőre hajthatsz (Asszem Caddy 0.6). És nem az ára lehet a gebasz, mert átszámítva mindössze 13e Ft volt esővédővel, míg a TopRider totális koppintás ócskább kerekekkel és esővédő nélkül 10e Ft volt! McLarenból ugyancsak nem hozzák be a Volo-t, ami kb. 4 kiló. Osztán miért nem, ha kérdezhetem?! És ha valamelyik márkából a legfelső kategóriát szeretnéd, ami a legjobban felszerelt, ahhoz se jutsz hozzá.



    Meg pár éve adott márkájú és típusú digitális fényképezőgép 300mpixeles Mo-n 130e Ft volt az Auchanban, ugyanakor Németoban az 500-as (két kategóriával jobb minőség) átszámítva 85e Ft! Mo-n meg ez utóbbit sehogyse lehetett kapni, se drágán, se olcsón.

  • 2007.04.30 01:12:37Vvuk

    Megsütöttem a barackos kuglófot :)
    nagyon finom lett , csak nem sült át teljesen.
    Tanulság: a sütit a husi előtt kell sütni és akkor nem kell egyensúlyozni a külseje megégetése és a belseje nyerssége között.

    És ezzel most lehet elrontottam a pocim, megülte rendesen.

  • 2007.04.30 06:52:47szanna

    Vvuk! Úgyanígy jártam én is! Pénteken sütöttrm egy epres-kefíres sütit. Isteni volt, percek alatt elfogyott. Másnap jöttek anyósomék, a párom arra kért süssem meg újra ugyanazt az epreset. Először megsütöttem a rakotthúst, után a a sütit. Nem értettem, ha mindent úgy csináltam, mint előző nap, mégse sikerült. A közepe sületlen, a teteje túl barna, és pont akkor, amikor vendégek jönnek...

    Nem értettem, de most legalább ráfoghatom a húsra.

    (Egyébként így is elfogyott az utolsó morzsáig, nekem "csak" a széle jutott.)

  • 2007.04.30 08:13:20marcangoló

    Kovvacs, ez eszméletlenül izgalmas. Honnan tudja a színező, hogy milyen volt a hajam? És mit csinál a hajszálakra rárakódott festékréteggel? És miért kell töbször használni, ha egyszer már visszaállította az eredeti színt? És mi van az ősz hajszálakkal? HOGYAN működik? Van benne egy színérzékelő csip?

    Mit nem adtam volna ezért az első terhességem elején, mikor lenövesztettem a festéket...

  • 2007.04.30 09:12:09Tori

    marcangoló, a hajfesték kb úgy működik, hogy szétmar vmi anyagot a hajszálaidban és a saját festékanyagával pótolja. Gondolom, a színtelenítő meg erre a festékanyagra gyúr és feloldja, csak mivel a haj eredeti pigmentjei sérültek, nem 100%-os a végeredmény. Csak tipp.

  • 2007.04.30 09:40:46marcangoló

    Hm. Elgondolkoztató. Eccer kipróbálom. Ha éppen nem az eredeti hajam lesz, mint most.

  • 2007.04.30 10:03:19marcangoló

    Van egy egész csirkém, kukorica, gomba, némi krummpli, sertésmáj, szeletelt mirelit uborka, mexikói zöldségkeverék, birsalmasajt. Mi a jó eget főzzek ezekből?! Van bolt is, tehát lehet plusz hozzávaló, csak húst nem lehet venni ma.

  • 2007.04.30 10:04:57marcangoló

    Meg trappista sajt.

  • 2007.04.30 10:24:49Alvomacko

    Töltsd meg a csirkét májjal, gombával, kukoricával. Főzd meg a krumplikat héjjában. Ha a csirke már majdnem kész, rakd körbe a meghámozott főtt krumplikkal. Locsold meg egy kis zsiradékkal őket és süsd tovább az egészet. :-)



    Ezt most találtam ki. :-)

  • 2007.04.30 10:25:27Alvomacko

    Ja, és a krumplikra tegyél reszelt sajtot, hogy az jól rásüljön. :-)

  • 2007.04.30 11:29:11marcangoló

    Hú, ez király! De mi legyen a birsalmasajttal? :-) Éppen ezen az apropón jutott eszébe a barátnőmnek egy remek szakácsoldal ötlete. Megcsináljuk...

  • 2007.04.30 11:33:50Alvomacko

    Azt meg egyétek meg utána desszertnek. Pl.csinálj zabkását és darabold bele. Ha van még valami mélyhűtött gyümölcsöd, akkor tedd bele azt is.

    vagy csinálj gyümölcs/püspök kenyeret és tedd bele abba.



    Más ötlet most nem jut az eszembe.

  • 2007.04.30 12:58:57kovvacs

    marcangoló,

    gőzöm sincs, komolyan mondom.

    Lehet, hogy valami brutál vegyszer,

    de tényleg az eredetihez nagyon hasonló hajszínt eredményez. Nem teljesen azonosat, anyám sötétvörös lett inkább és nem pirosasvörös, de ő lett a vörös tőle, apám meg sötétszőke és nem vörös. És ugyanaz a flakon:) Ehhez vegyésznek kéne lenni. Én is azt hittem, hogy ilyen nincs, de ha látom:)

    Azt nem tudom, hogy a festett hajjal mit csinál. Ők festetlen hajjal álltak neki a cuccnak. Őszülés elleni akcióként. Tényleg sokat számít, mert sokkal fiatalabbnak néznek ki tőle.

    Ha megtalálom valahogy a neten, mi ez, akkor küldök linket.

  • 2007.04.30 13:00:59kovvacs

    Tori, igen vmi ilyesmi lehet.

    De ez színező, nem színtelenítő,

    csak azt ígéri a kliensnek, hogy a saját hajszínét kapja vissza az ősz helyett.

    Logikusnak tűnik, hogy valamit szétmar a hajszálakon belül és teríti a meglevő anyagot. Így "tudja", hogy milyen színt kell csinálnia.

  • 2007.04.30 13:02:29kovvacs

    Kaják:



    izé, a napokban már a harmadik Globus készételes-mikrós csomagot bontottam fel. Eddig legjobban a brokkolis csirke jött be, azt ette a legvidámabban a lányom...

  • 2007.04.30 13:08:39marcangoló

    Na, azt még nem mertem kipróbálni, de ha mondod, hogy jó...

    Megpróbálom megtalálni, nekem ilyen hajbizgera kell.

  • 2007.04.30 13:20:38kovvacs

    Megtaláltam, mijeza színvisszaállító.



    Tehát: Schwarzkopf, Re-Nature

    "Re-Nature ist eine Repigmentierungs-Creme, keine Coloration. Zur Wiederherstellung Ihres natürlichen Haartons, Schritt für Schritt, ohne das Haar zu färben."



    Ha még találok róla valamit, idemásolom.

  • 2007.04.30 13:21:22kovvacs

    Megvan:

    http://www.re-nature.schwarzkopf.com/

  • 2007.04.30 15:58:35Alvomacko

    kovvacs: és ezt itthon is lehet kapni?

  • 2007.04.30 16:03:08kovvacs

    Alvomacko, elvileg most éppen igen. Pont erről siránkoztam, hogy egy időben mindenhol volt (DM, Rossmann), aztán szinte sehol (nem volt rá úgymond kereslet, mint az ecetes chipsre), most éppen megint lehet kapni.

  • 2007.04.30 16:06:37kovvacs

    Na kigyűjtöm a receptjeiteket, mert öööö én jó anya vagyok és öööö néha még főzni is fogok, nahm:)

  • 2007.04.30 16:13:31marcangoló

    :-D

  • 2007.04.30 16:25:03kovvacs

    na, aszongya a lányom hogy dög vagyok, úgyhogy megyünk ki a kertbe jáccani

  • 2007.04.30 16:26:35marcangoló

    Javasoltam én is, de a gyerek Gyalogkakukkot akar inkább. Lennék bár én is Krakkóban anyámékkal...

  • 2007.05.01 10:19:42beste

    Sziasztok! Mi is folyton csak levest ennénk... Simán elvan a négyéves két tányér levessel, utána már nem is kér mást. Mint az apja. :-) (Még jó, hogy kitűnő gulyást tudok előállítani.)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta