SZÜLŐSÉG

Tocsogó vatta vagy illatos törlőkendő?

2007. április 24., kedd 08:32

A fogyasztó társadalom szerves részeként tonnaszám vásároljuk a popsitörlőket, vagy védőnőnk tanácsára vízben áztatott vattapamaccsal törölgetjük a gyerek hátsó fertályát? Heti kérdés.


Első lányom születése után lelkesen törölgettem alsó testtájait csuda finom illatú popsitörlővel, amikor is egy többgyermekes anyuka felvilágosított, hogy ezek a cuccok tele vannak illatanyagokkal, amelyekre allergiás lehet a gyerek, és különben is méregdrágák, használjak inkább vattát, amit előzőleg langyos vízbe mártogatok.

Kipróbáltam a javaslatát, amely kisdolog után akár még működhetne is, de egy hatalmas adag szétkenődött szart igen macerás és nehézkes így eltávolítani a ficergő gyerekről. Erre az esetre az anyuka azt tanácsolta, vigyem a csemetét a csaphoz, mossam le vízzel. Ezt is próbáltam. Biztos én vagyok a béna, de rengeteg vizet elhasználtam, amíg sikerült teljesen megtisztítani a popsit és környékét, arról nem is beszélve, hogy nem túl gusztusos kézzel mosogatni a kakit a bababőrről.

Másodszori próbálkozásomnál, amikor a csap alatt rúgkapálni kezdett a gyerek, a vízzel felhígult végtermék pedig a lábszáramon csordogált végig, eldöntöttem: visszatérek a popsitörlők illatos világába, bármennyibe kerül is. Szerencsére a gyerek sem lett allergiás rá, bár azóta már lehet hipoallergén változatot is kapni.

Barátnőim körében tartott közvélemény-kutatásom eredménye is az én véleményemet tükrözi: hanna szerint igaz, hogy vegyszeres-illatosított, tehát egészségtelen és környezetszennyező a popsitörlő, mégis azt használja, mert kényelmes és nem csöpög. Viki szerint drága a termék, de neki megéri az életérzés, amikor a dobozt kinyitva megcsapja orrát a törlőkendő diszkrét illata. Nem találtam olyan anyukát a környezetemben, aki ne popsitörlőt használt volna.

És ti hogyan tisztítjátok pelenkázáskor gyermekeitek alfelét?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.04.24 17:25:01Orsika

  Bár az én lányom bőre nem volt különösen kényes, a gyógyszertári kenőcs volt a legjobb, a gyerekorvos írta fel mindig.
  Gombás popsit 1 nap alatt helyre tudta hozni a Neogranormon és Canesten keveréke.
  Amikor koszmó kezdett megjelenni a fején, Nivea babasampont vettem. Van egyfajta, amire rá is volt írva, hogy eltávolítja a koszmót. Ezzel mostuk, teljesen elmúlt pár nap alatt. Nem olajoztam, dörzsölni sem kellett.
  A hasfájás horror, semmilyen gyógyszert ne adjatok ellene a gyereknek, mert úgysem használ. Viszont szinte egyik napról a másikra varázsütésre eltűnik. Legalábbis nálunk így volt.

 • 2007.04.24 18:20:13evaandrea

  Gusztika,
  a hasfájásra édeskömény vagy ánizsmagtea, illetve ezek keverékét kell teának megfőzni, és a kicsivel itatni. Bármilyen keveset is sikerül belévarázsolni, hat. Az én gyerekeim utálták a teát, ugyhogy kiskanállal adtam a szájukba. Feloldja a szélgörcsöt, és nem szenved a kicsi. És van még egy jó módszer, minden tisztábatevésnél körkörösen simogatni a hasát, miközben felemeljük a lábacskáit.
  Koszmóra
  a beolajozott hajat néhány óráig sapkában dunsztolni, majd samponnal megmosni, a horgolt terítő bevált abszolút.
  Ha erre nem múlik el a hámlás, akkor az nem koszmó, hanem valószínűleg ekcéma.
  Ez sokkal rosszabb, mert allergiát jelez. Nehéz kezelni, érdemes bőrgyógyászhoz fordulni.Ha nagyobb, kivizsgáltatni, mire érzékeny, hátha elkerülhető... A lényeg, hogy ne hagyjuk kiszáradni a bőrt. A fiam 3 hónapos kora óta szenvedünk az ekcéma miatt, a helye változik, időnként tünet mentes, de nem múlik el, bár még mindig reménykedünk. Az viszont vigasz, hogy az allergiának ez a legenyhébb tünete...
  Popsira, nálunk az olajostörlőkendők váltak be. Nem szárít, még fogzáskor se volt seb.
  És ha csak lehet, nyár jön, csupasz popó.
  Gondoljunk bele, szegény babák legalább annyira szenvednek a hőségtől, és mindig hurcolnak egy meleg csomagot....

 • 2007.04.25 10:48:04gusztika

  Anyatünde: ment a levél.  lencsilány: amíg PicÚr kicsi, a szaksajtó azt írja, szopi előtt legyen pelenkázás. Meg ha szerencsém van, evés után, szundít egyet a baba, olyankor nem zavarnám, csak, ha muszáj.  Ma reggelre határozott javulást látok a vizes vattás lemosásoknak köszönhetően.  A hasfájásra meg azt a tanácsot kaptam egy gyerekorvostól, hogy 5 percenként büfiztessem enyém gyerek, így töredékére csökken a lenyelt levegő (még így is van dögivel, mert árad belőlem a tej - hanyatt szoptatás a gravitáció ellen dolgozva már megy).  Ja, és az első hetekben még nem is ittam tejet, de a kalcium miatt laktózmenteset muszáj, különben gondok lesznek.  És köszi a bíztatást!  (Bocs, ha nem lesznek sortörések, én próbáltam betenni, aztán viselve válik.)

 • 2007.04.25 10:52:47zsuli

  gusztika, a kalcium miatt ne stresszelj, én a múltkor itt kaptam jó ötleteket: pl. kék HohesC (kalciummal dúsított), füge, stb.
  Inkább ezek, minthogy a tejtől legyen baja a kicsinek!

 • 2007.04.25 10:53:58Tori

  gusztika, egy fél pohárnyi szezámmag 3x annyi kalciumot tartalmaz, mint egy pohár tej. Bioboltban vegyél szezámos-mézes ropogtatnivalót. A férjem mindig madáreleségnek csúfolja, de én imádom. Az allergiáim miatt egyáltalán nem fogyaszthatok semmilyen tejterméket!  Az én lányom egy időben csak szabad popsival volt hajlandó kakilni, amint levettem a pelusát, már nyomott is. Egyszer telibe is fosott. Na, úgy még nem láttam a férjemet röhögni.

 • 2007.04.25 12:44:35Katalma

  gusztika, Zsófi lányom pontosan tudja. hogy babybjörnben, vgy kézben van. csak biztatásknt... mindenesetre a babybjörnt jobban viseli, mintha leteszem. most is együtt gépelünk. alszik, de már múxik "az ágzban láthatalan tüskék vannak" effektus...

 • 2007.04.25 12:53:50lencsilany

  gusztika, tudom, a kórházban is etetés előtt kellett (volna) tisztába tenni, de én hamar változtattam ezen, mert hallhatóan tele lett a pelus szopi közben. Amikor itthon meglátogatott a gyerekorvos, mondta is, hogy jól tettem. Nincs olyan emlékem, hogy felkelt volna a pelenkázásra, olyan kis álomszuszékok még eleinte. Egyébként vicces, hogy pár hónapja volt, és nem is emlékszem igazán...

 • 2007.04.25 13:18:03Alvomacko

  Én egy pelenkát daraboltam szét. Volt egy kis műanyag tálam, abba mindig engedtem meleg vizet (no nem forrót!), odakészítettem a gyerek mellé és azzal törölgettem le. Ha nagyon kakis volt a gyerek, akkor egy kis kézi mosás után a rongyocska ment a mosógépbe,amúgy elég volt egy kis kézi mosás, kiterítés, maj 3-4 naponta mosógépben mosás.  Neogranormont kentem a popsijukra, az jól karbantartotta őket.  És én is minden etetés előtt pelenkáztam őket. Valahogy úgy gondoltam, hogy tiszta pelusban komfortosabb az evés. Én is rendszerint lezuhanyzok, amikor a munkahelyemről hazaérek, egy nagy csomó pisiben vagy kakiban nem hiszem, hogy jó dolog enni. A kényelmetlenség elvonhatja az evésről a figyelmüket. Persze egy csomószor evés után is cserélnem kellett pelust. :-)

 • 2007.04.25 13:23:09Alvomacko

  Ja, és én még használtam textilpelenkát+pelenkavédőt a Nagy feneke alatt. Ilyen csodapelusok alig 15 éve kaphatók itthon.

  A textilpelenka után a pelenkabetét következett, de az talán még ma is létezik. A Nagy kb. egy éves lehetett, amikor megjelentek a tépőzáras, bugyi formájú pelenkanadrágok. :-)

 • 2007.04.25 13:44:44lencsilany

  Alvomacko, enyémke sem kakisan evett, mert két étkezés között nem kakilt, csak közben:), ezért cseréltem utána.

 • 2007.04.25 13:45:16Lukrécia Bögre

  csak édelegni lehet itt, akkor nem törlik a kommentemet?:(

 • 2007.04.25 14:02:14Alvomacko

  lencsilany: Bocs, igazad van. De azért pisisnek pisis, nem? :-) Legalább a fele legyen már igaz. :-)

 • 2007.04.25 14:33:39lencsilany

  Miket írsz, merilinmonro, hogy kitörlik?!

  Alvomacko, legyen Neked is igazad, pisis biztosan volt, de azt meg jól magába szívta a pelus, az biztosan nem zavarta:)

 • 2007.04.25 14:36:27potyeszka

  Szerintem nem jól nyomta meg a komment küldését.Én is jártam már így,és csak bosszankodtam.:))

 • 2007.04.25 14:54:16Alvomacko

  Hááááát, ha valaki nagyon anyázik vagy útszéli a stílusa, akkor bizony megesik, hogy kimoderálják a hozzászólását.

 • 2007.04.25 14:55:25Tori

  De akkor előtte még látnunk kellett volna, nem?

 • 2007.04.25 15:22:05Katalma

  Hamár kaki-pisi téma... Zsófi gyűlöli a pelenkázást. Gyakran sír-visít közben. (Már az elejét, mikor kibontom, lemosom, azt még szereti, csak a végét, a visszacsomagolást nem.) Sirás közben köhécselget. Ilyenkor mindig jön egy adag jó híg kaki... és kezdhetem elölről az egészet. Így tortúrává alakul az egész... ti mit tennétek a helyemben?

  Állítólag még gyengék a gátizmai. Mások is jártok hasonló cipőben?

 • 2007.04.25 19:36:29gusztika

  Mintha a fiamról írtál volna, Katalma. :)
  De inkább ez jöjjön ki, mintsem azért sírjon, mert nem jön. Én ezzel bíztatom magam, amikor 2-3 Tetra pelenkát kell mosni pl. a fürdetés alkalmával, mert mindet összekaksizza.

 • 2007.04.26 00:33:51ricuska

  Sziasztok!
  Régi blog-olvasó vagyok, de most már hozzászólok...úgy érzem, tudok valami hasznosat (hozzászólni). Most 5,5 hónapos a lánykám, első babuc. Popsitörlőzök, felezve. A NAGY KAKA javát a pellussal törlöm le, ha nyakig ér akkor megyünk a csap alá.
  Sebes popsira a Bepanthen volt nálunk az ász. Bár a Sudocrem se volt rossz.
  Szüléskor-ajándék Nivea sampon (meg az az átkozott kemény víz, ami nálunk van) nagyon szárította a buksiját, úgyhogy most már buksit is fürdetőkrémmel (gyógyszertári) mossuk. Ez jó volt a koszmóra is, amit persze én is vakargattam szopizás közben, de ez a kis bitang eltanulta tőlem és sebesre vakarta a fejecskéjét. Aztán ahogy gyógyult a feje-> viszketett-> vakarta-> sebes lett, stb. Végül egy gyógyszertári "koszmóelleni" pakolás (fürdetőkrém+szalicilsav=gyulladás csökkentő) segített. Meg kétnaponta körömvágás. Meg a Lámpa a nagyinál. :)

 • 2007.04.26 07:24:46druantia

  Mi négy hónapos koráig kizárólag gyógyszertári, ott kikevert cuccot használtunk a babára. Illat- és színezőanyagmentes, nem allergizál. Még a popsiját is gyógyszertári vitaminos popsikenőccsel kentem.  Most csak azért használok J&J-t (sampont és fürdetőt is), mert nem tudom, mi van ezzel a gyerekkel, de utál fürdeni (a nagy kádban, apámmal viszont imádja!), általában addig ugrál, amíg a szemébe megy a víz. Nem tud valaki jóféle csípésmentes fürdetőt/sampont, ami kicsit finomabb, mint a J&J? Amiket én találtam, azok jó minőségűek, kíméletesek, de csípősek.

 • 2007.04.26 08:37:52Katalma

  gusztika, hasonló okokból mi is tetra pelenkákat használunk törölközésre :) csak remélem, később ez már kevésbé lesz jellemző... van, hogy a 24 tetrapelusból 24 elfogy estére.

  ja, amúgy lett később post pelenka témában? mert nem rémlik, viszont én kipróbáltam a textil nadrágpelenkát, és tetszik.

 • 2007.04.26 10:14:30Erin

  druantia: Nálunk a Babé fürdető/tusfürdő vált be. Igaz, hogy 1 liter 3000 Ft körül van, de pupmpás az adagolója, tényleg sokáig elég és nem csípi a szemet.  A témához: icipicin kis lavórba meleg víz, vattával mosogatás; ezt gyorsan meguntuk, de a váltás akkor volt, amikor dokinénihez kellett mennünk. Akkorra úgyis kellett a popsitörlő, hát azt használjuk azóta is.

  Zuhanyzós lemosás nem megy, mert 10 perc, mire egyenletes hőmérsékletű lesz a víz nálunk és megégetni vagy megfagyasztani mégsem akartam.

  Huggies popsitörlő + Bepanthen, nem volt semmi gondunk popsitájon. Egyszer gyanakodott a doki gombára, de mire a gyógyszertárban kikutyulták a felírt krémet, a Bepanthen helyrerakta.  Ja és ezt a popsitörlőt nagyon szereti a szájába tömni a lányom, ergo az íze nem lehet olyan rossz. :)

 • 2007.04.26 10:19:31druantia

  Erin, köszi, kipróbálom.

 • 2007.04.26 10:22:36Erin

  Remélem beválik. :)

  Én magamnak is nagyon szeretem, néha azért "lopok" belőle.

 • 2007.04.26 13:39:21gusztika

  Katalma: Lőrinc barát komódjában ott figyel a Monapel pelusok tömege, csak eddig méreten aluli volt a fiam, most meg bár leesett a köldökcsonkja, de még valami makesz van ott neki, remélem, vadhús, és mehetünk a sebészetre. Meg ugye a popsija is jöjjön rendbe, aztán indul az ökoanyu program.

  Azért az érdekes lesz, ha a textilpelusnál is mondjuk a napi 8 pelenkacsere mellé még befigyel +2 káló azzal, hogy aláteszem és akkor rottyant/pisil rá... Szerintem nálunk komoly biztonsági tartalékra lesz szükség, bár így is 2 naponta megy a mosógép a gyerek cuccai miatt. :)

 • 2007.04.26 13:49:39rnagy8

  Kérdésem lenne. Ti próbáltatok pelenkából és törlőkendőből "márkátlan" venni? Vagy mindenki a "jólbevált" méregdrága márkákat használja?  Még előtte vagyok, de már nézegetem a polcokat és jelentős árkülönbségeket látok a diszkontok saját márkái és a tévében reklámozottak között. Merjek próbálni?

 • 2007.04.26 13:53:46marcangoló

  Gusztika, nem mondod, drusza?:-)

  Rnagy8, én szívtam meg már nagyon márkátlan cuccal.A hideg is rázott tőle, olyan nájlon volt az egész, ráadásul inkább tört, mint hajlott. De van olyan noném, asszem a "Puni Márketből", ami tökre működik.

 • 2007.04.26 14:16:29gusztika

  marcangoló: pedig ritka név. :)  Rnagy8: mi DM gazdaságos cuccokat veszünk, a Babylove pelus newborn mérete ölég nagy volt az én 2,6 kilós újszülöttemre. (Aztán áttértem a Liberora, majd gyorsan vissza a DM-re, mert úgy tűnik, meg is van a gyerek pelenkakiütésének az alfája: a Libero.)  Most, bár 3,7 kg-s Lőrinc, még mindig a Babylove newborn a jobb, mert az eggyel nagyobb méretű ebből olyan nagy csomag, hogy az 56-os rugdalózóban nem tudja kinyújtani a lábát, pedig még csak 52 centis.  A DM törlőkendő is rendben volt, csak ugye a fiam örökölte tőlem az érzékeny bőrét, így mi most arról leálltunk.

 • 2007.04.26 14:19:12druantia

  Rnagy8, én szoktam no-name cuccokat is venni. Fent már valaki írta popsitörlőnek a Lidl Frottee nevű cuccát, 299 Ft egy 72 db-os csomag, teljesen rendben van. Ez a legolcsóbb azok közül, amiket kipróbáltam és nem volt vele baj. Nem olyan vastag, mint pl. a Pampers törlőkendője, nem is olyan illatos, de nekünk bevált.  Pelenkából amíg kicsi volt, használtunk valami diszkontos pelust, teljesen rendben volt az is. Arra figyeltem elsősorban, hogy ne legyen kemény a pelenka anyaga, meg hogy szellőzzön. Ezen kívül, hogy milyen minta van rajta, az nekem nem számított, úgyis elég gyakran cseréltem, nem hagytam a gyerekre rohadni, nem volt fontos, hogy hat liter pisit fel tudjon szívni.  Az a kicseszés, hogy ahogy nő a gyerek, úgy lesz a pelus is egyre drágább. Anno a diszkontos pelust meg tudtam venni 32 Ft/db-ért, most örülök, ha akciósan kifogom a Pampers-t 45-ért. Ha más van akciósan, akkor mást veszek. A lóvét leginkább a bugyis pelus viszi most, annak kb. 77 Ft darabja, de hát muszáj néha bevetni azt is.

 • 2007.04.26 14:19:43szanna

  Pelenkából, börzén bevásároltunk egy nagy adag hibás nadrágpelenkát. Feleannyiba került, de annyit tudott mint az agyon reklámozott márkájú. Nappalra épp megfelelt. Azért nekünk könnyebb volt, mert a lányom anyatej-tápszer kombón él, és nem annyira híg a széklete. Most bújtak ki az első fogai, és nem bánnám, ha egy kicsit lazulna a széklete. Sajnálom, hogy ő is bogyózik, mint ahogy én tettem. Én még most is szívok miatta...

 • 2007.04.26 14:28:35rnagy8

  Van egy listám: Porontyról gyűjtött ötletek, ezek is mennek oda. Köszi

  Azért is kérdeztem egyébként mert több ismerősöm befürdött Liberóval, Niveával stb. Meg ugye júliustól egy kereset kiesik, a pénz sem mindegy, és ezekből tényleg baromi sok fogy.

  A minták engem sem érdekelnek, csak a szobáját dekorálom, mert azt sokáig nézi/nézzük.

 • 2007.04.26 14:28:58Csöre

  Amióta a gyerkőc okán tartunk itthon popsitörlőt, drága életem párja rájött, hogy ez az ideális eszköz MINDENNEK a takarítására, a műszerfaltól a WC-deszkán át a konyhapultig. Múltkor a konyha kövezete lett vele feltörölve, azóta itthon korcsolyázunk, tök jól csúszik. Az viszont biztos, hogy a csempénk nem fog kipirosodni, ugyanis szenzitív típust használunk.

 • 2007.04.26 14:31:54Csöre

  Egyébként tök vicces, hogy van olyan pelenkarendelő oldal az interneten, ahol a különböző típusok közül kizárólag a minta alapján lehet válogatni. Tehát hiába írnám be, hogy Moltex Öko-t keresek, végignézhetem a listát, hogyaszongya pingvines, delfines, lufismacis stb.

 • 2007.04.26 14:35:47rnagy8

  mert tök sok sznob van, akinek az ilyenek számítanak (és meg is engedheti magának).

  A gyerkőc úgyis lesz@rja, mi van rajta. Szó szerint

 • 2007.04.26 15:02:11Borcsika

  Jókat mulattam a hozzászólásokon. Nálunk is volt a védőnőnek ilyen jellegű próbálkozása, mondván, hogy drága, és környezetkárosító. Mert a vatta nem? Nekem ne monja senki... A világon az egyik leggusztustalanabb dolog a vatta. Én a személy szerint a Schlecker üzletláncban kapható 2*80 db-os sensitiv változatot használom, a 2x80 db mindössze 599 Ft, elég vastag, és elég nagy is. Bátran ajánlom mindenkinek. Főleg a vatta mellett korteskedőknek...

 • 2007.04.26 15:02:57Alvomacko

  Csöre: van még Moltex? De jó!

  15 éve Pesten egy háznál lehetett beszerezni jó áron. Mindig én hoztam el a környék kismamáinak pelenkarendelését Trabant kombival. :-)))))

 • 2007.04.26 15:10:11marcangoló

  Gusztika, ritka. Féltem is, mikor Janza Kata bedonta, hogy neki Lőrinc kell, mert ilyenkor villámgyorsan divatnév lesz. Az enyim már két és fél éves.

 • 2007.04.26 15:19:42szanna

  Csöre! Hol lehet Moltex pelushoz jutni?

 • 2007.04.26 22:54:21Katalma

  Hát, mi a pampers-szel fürödtünk be, a libero meg bevált. A pampers ideje alatt sebesedett ki a babapopó, bár ki tudja, valójában mi volt az oka...  Moltex Öko engem is érdekelne, most nappal textil pelus van, éjjel dm-es... érdekes, nekem ez jobban bevált, mint a nagy márkák.  gusztika: nekem az volt a bajom a Monapel-lel (rendeltem belőle 1 db-t), hogy 1 méret, és azt hordja a gyerek végig (hiába állítható), és hát elég nagy lett a csomag... a Popoliniből meg van több méret, és most még a kicsi kell.

 • 2007.04.27 10:57:58szeszter

  katalma: nappal mi is textilpelust használunk, éjjelre pedig DM-est :)

  Amúgy mi Monapelesek vagyunk: első évben AllInOne-t használtunk, most kezdjük a második időszakot, de ezt már a sima textilpelus rá pedig külső bugyi verzióval.

  Igaz, h nagy a csomag, de a csipő miatt ez jó, meg a babát sem zavarta sosem. Talán ha még1x rendelnék újra AllInOne-t rendelnék: kényelmesebb.

  A mosás pedig töredéke időt vesz el.

  Igaz most kínlódunk egy kicsit a baba popsijával, voltunk is bőrdokinál, de nem mondta, h ez a pelenka miatt lenne (meg én sem vettem észre).

 • 2007.04.27 13:02:22Katalma

  szeszter: éjjelre mi is dm-st használunk. nekem minden egyéb márkánál jobban bejön... még nem mertem kísérletezni az éjjelre is textillel.

 • 2007.04.27 14:57:04Csöre

  Moltex pelusra jelenleg én is vadászok, már több mint fél éve nem lehet kapni, de mindjárt írok is a Bóbita expressznek, tőlük rendeltem korábban. Valahol egyébként mintha láttam volna, de a kicsi méretet. Nekünk meg a Maxi kell (asszem).

 • 2007.04.27 15:26:35Katalma

  Moltex:  pro-bio  Ha igaz. Persze nem probaltam...

 • 2007.04.27 17:34:33Alvomacko

  Bocsi, de textilpelust használtok? Nem túl korszerűtlen az? A többi jobban elnyeli a nedvességet nem?

  Én mostmár semmit nem értek!

  Azt hittem, hogy a textilpelusnak már befellegzett, azt csak popsitörlésre, büfiztetésre használják. :-)

 • 2007.04.27 17:41:51jidele

  le vagy maradva:) környezettudatosság is van a világon

 • 2007.04.27 20:30:25Katalma

  Alvomacko, a tetrapelusok, a maiak, vacakok. A regiek birtak a strapat. De én ilyen modern textilpelenkanadragot hasznalok, es az birja azt, amit a papirpelus.

  És nem csak a környezettudatossag miatt, én meg vagyok győződve róla, hogy a babusnak is jobb, mint az eldobhatós műanyag pelus.

  Lehet, hogy csak véletlen, de Zsófi pelenkakiütése és sebei nagyjából akkor kezdtek javulni, mikor áttértünk a textilpelusra. De ennek más oka is lehet, mert több levegőztetés is volt, meg többféle krémet is kipróbáltunk.

 • 2007.05.08 09:44:26gitta08

  én ilyen későn reagálós típus vagyok, de hátha olvassa valaki:

  én feldaraboltam két textilpelenkát és leszegtem, így lett tizen-huszon kis törlőkendőm, ezzel és melegvízzel sokkal hatékonyabban lehet letörölni a nehéz dolgokat, mint a csúszós a törlőkendővel. és költséghatékony is, vagy mi, na meg öko!

  popsikrémből a gyógyszertári Otki-féle csukamájolajosat használjuk, amit csak suszterkrémnek hívunk, de nagyon jó mind állagra, mind minőségre.

  a pirosodásra egyik nagynevű krém sem használt csak a kamilla és a levegő.

  persze van mobil pelenkázó szettünk is, abban van törlőkendő, de hát elég jól kiszámítható a ciklusa a gyereknek, úgyhogy arra nem is nagyon van szükség, hogy mindenfelé pelenkázzuk, törölgessük.

 • 2007.05.20 04:01:20Flórika27

  Egyelőre még két hónapos sincs a leánykám, így nagyobb gondjaink még nem voltak. :) Egyelőre popsitörlőkendő, nem kell belőle sok, igaz mostanában csak 2-3 naponta termel egy kiadósat, pisihez meg elég egy darab kendőcske is (eddig Niveás sensitive kendőket használtunk, most pedig DM-es, Babylove-os szintén sensitive kendőket). :) Mondjuk a nagydologhoz tényleg kell vagy 4-5 kendő. Biztonság kedvéért le is mosdatom utána (legalábbis mostanában xD), nehogy valahol trutyis maradjon... :P  Kipirosodni meg össz-vissz egyszer pirosodott ki a popsija, akkor bekentem Neogranormonnal, és következő pelusozásnál már nyoma sem volt. :)

  Igaz, én mindig *vastagon bekenem popsikenőccsel, tehát elvileg védve van a bőre.

  (*A kórházban így tanították... :P)

 • 2008.03.13 21:41:31Tarczali Tímea Éva

  Hát hello anyukák!:)

  Mi mindent kipróbáltunk,szerintünk a DM-es popsitörlő és pelenka a legjobb(mellesleg a legolcsóbb is)!Nivea,Pampers száraz,Gabi,Neogranormon,Jonhson's kicsi és 3-4 jön egyszerre belőle.Pelenkából a gumis ragasztócsíkok miatt a Pampers a legjobb,meg a DM-es,a Huggies nagyon rossz,a Libero is jó.Nadrágpelenka rém macerás,de nem rossz.

 • 2008.03.18 23:48:37vendég

  sziasztok. bocs, hogy beleszólok, de a nadrágpelenka a bilire szoktatáshoz kell, addig meg nagydolog után egy bármilyen kendőből 1, azaz egy darab, hogy leszedje a nagyját, és a jól bevált langyos víz ajánlott. természetesen otthoni használatra.

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta