SZÜLŐSÉG

Tocsogó vatta vagy illatos törlőkendő?

2007. április 24., kedd 08:32

A fogyasztó társadalom szerves részeként tonnaszám vásároljuk a popsitörlőket, vagy védőnőnk tanácsára vízben áztatott vattapamaccsal törölgetjük a gyerek hátsó fertályát? Heti kérdés.


Első lányom születése után lelkesen törölgettem alsó testtájait csuda finom illatú popsitörlővel, amikor is egy többgyermekes anyuka felvilágosított, hogy ezek a cuccok tele vannak illatanyagokkal, amelyekre allergiás lehet a gyerek, és különben is méregdrágák, használjak inkább vattát, amit előzőleg langyos vízbe mártogatok.

Kipróbáltam a javaslatát, amely kisdolog után akár még működhetne is, de egy hatalmas adag szétkenődött szart igen macerás és nehézkes így eltávolítani a ficergő gyerekről. Erre az esetre az anyuka azt tanácsolta, vigyem a csemetét a csaphoz, mossam le vízzel. Ezt is próbáltam. Biztos én vagyok a béna, de rengeteg vizet elhasználtam, amíg sikerült teljesen megtisztítani a popsit és környékét, arról nem is beszélve, hogy nem túl gusztusos kézzel mosogatni a kakit a bababőrről.

Másodszori próbálkozásomnál, amikor a csap alatt rúgkapálni kezdett a gyerek, a vízzel felhígult végtermék pedig a lábszáramon csordogált végig, eldöntöttem: visszatérek a popsitörlők illatos világába, bármennyibe kerül is. Szerencsére a gyerek sem lett allergiás rá, bár azóta már lehet hipoallergén változatot is kapni.

Barátnőim körében tartott közvélemény-kutatásom eredménye is az én véleményemet tükrözi: hanna szerint igaz, hogy vegyszeres-illatosított, tehát egészségtelen és környezetszennyező a popsitörlő, mégis azt használja, mert kényelmes és nem csöpög. Viki szerint drága a termék, de neki megéri az életérzés, amikor a dobozt kinyitva megcsapja orrát a törlőkendő diszkrét illata. Nem találtam olyan anyukát a környezetemben, aki ne popsitörlőt használt volna.

És ti hogyan tisztítjátok pelenkázáskor gyermekeitek alfelét?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.04.24 17:25:01Orsika

  Bár az én lányom bőre nem volt különösen kényes, a gyógyszertári kenőcs volt a legjobb, a gyerekorvos írta fel mindig.
  Gombás popsit 1 nap alatt helyre tudta hozni a Neogranormon és Canesten keveréke.
  Amikor koszmó kezdett megjelenni a fején, Nivea babasampont vettem. Van egyfajta, amire rá is volt írva, hogy eltávolítja a koszmót. Ezzel mostuk, teljesen elmúlt pár nap alatt. Nem olajoztam, dörzsölni sem kellett.
  A hasfájás horror, semmilyen gyógyszert ne adjatok ellene a gyereknek, mert úgysem használ. Viszont szinte egyik napról a másikra varázsütésre eltűnik. Legalábbis nálunk így volt.

 • 2007.04.24 18:20:13evaandrea

  Gusztika,
  a hasfájásra édeskömény vagy ánizsmagtea, illetve ezek keverékét kell teának megfőzni, és a kicsivel itatni. Bármilyen keveset is sikerül belévarázsolni, hat. Az én gyerekeim utálták a teát, ugyhogy kiskanállal adtam a szájukba. Feloldja a szélgörcsöt, és nem szenved a kicsi. És van még egy jó módszer, minden tisztábatevésnél körkörösen simogatni a hasát, miközben felemeljük a lábacskáit.
  Koszmóra
  a beolajozott hajat néhány óráig sapkában dunsztolni, majd samponnal megmosni, a horgolt terítő bevált abszolút.
  Ha erre nem múlik el a hámlás, akkor az nem koszmó, hanem valószínűleg ekcéma.
  Ez sokkal rosszabb, mert allergiát jelez. Nehéz kezelni, érdemes bőrgyógyászhoz fordulni.Ha nagyobb, kivizsgáltatni, mire érzékeny, hátha elkerülhető... A lényeg, hogy ne hagyjuk kiszáradni a bőrt. A fiam 3 hónapos kora óta szenvedünk az ekcéma miatt, a helye változik, időnként tünet mentes, de nem múlik el, bár még mindig reménykedünk. Az viszont vigasz, hogy az allergiának ez a legenyhébb tünete...
  Popsira, nálunk az olajostörlőkendők váltak be. Nem szárít, még fogzáskor se volt seb.
  És ha csak lehet, nyár jön, csupasz popó.
  Gondoljunk bele, szegény babák legalább annyira szenvednek a hőségtől, és mindig hurcolnak egy meleg csomagot....

 • 2007.04.25 10:48:04gusztika

  Anyatünde: ment a levél.  lencsilány: amíg PicÚr kicsi, a szaksajtó azt írja, szopi előtt legyen pelenkázás. Meg ha szerencsém van, evés után, szundít egyet a baba, olyankor nem zavarnám, csak, ha muszáj.  Ma reggelre határozott javulást látok a vizes vattás lemosásoknak köszönhetően.  A hasfájásra meg azt a tanácsot kaptam egy gyerekorvostól, hogy 5 percenként büfiztessem enyém gyerek, így töredékére csökken a lenyelt levegő (még így is van dögivel, mert árad belőlem a tej - hanyatt szoptatás a gravitáció ellen dolgozva már megy).  Ja, és az első hetekben még nem is ittam tejet, de a kalcium miatt laktózmenteset muszáj, különben gondok lesznek.  És köszi a bíztatást!  (Bocs, ha nem lesznek sortörések, én próbáltam betenni, aztán viselve válik.)

 • 2007.04.25 10:52:47zsuli

  gusztika, a kalcium miatt ne stresszelj, én a múltkor itt kaptam jó ötleteket: pl. kék HohesC (kalciummal dúsított), füge, stb.
  Inkább ezek, minthogy a tejtől legyen baja a kicsinek!

 • 2007.04.25 10:53:58Tori

  gusztika, egy fél pohárnyi szezámmag 3x annyi kalciumot tartalmaz, mint egy pohár tej. Bioboltban vegyél szezámos-mézes ropogtatnivalót. A férjem mindig madáreleségnek csúfolja, de én imádom. Az allergiáim miatt egyáltalán nem fogyaszthatok semmilyen tejterméket!  Az én lányom egy időben csak szabad popsival volt hajlandó kakilni, amint levettem a pelusát, már nyomott is. Egyszer telibe is fosott. Na, úgy még nem láttam a férjemet röhögni.

 • 2007.04.25 12:44:35Katalma

  gusztika, Zsófi lányom pontosan tudja. hogy babybjörnben, vgy kézben van. csak biztatásknt... mindenesetre a babybjörnt jobban viseli, mintha leteszem. most is együtt gépelünk. alszik, de már múxik "az ágzban láthatalan tüskék vannak" effektus...

 • 2007.04.25 12:53:50lencsilany

  gusztika, tudom, a kórházban is etetés előtt kellett (volna) tisztába tenni, de én hamar változtattam ezen, mert hallhatóan tele lett a pelus szopi közben. Amikor itthon meglátogatott a gyerekorvos, mondta is, hogy jól tettem. Nincs olyan emlékem, hogy felkelt volna a pelenkázásra, olyan kis álomszuszékok még eleinte. Egyébként vicces, hogy pár hónapja volt, és nem is emlékszem igazán...

 • 2007.04.25 13:18:03Alvomacko

  Én egy pelenkát daraboltam szét. Volt egy kis műanyag tálam, abba mindig engedtem meleg vizet (no nem forrót!), odakészítettem a gyerek mellé és azzal törölgettem le. Ha nagyon kakis volt a gyerek, akkor egy kis kézi mosás után a rongyocska ment a mosógépbe,amúgy elég volt egy kis kézi mosás, kiterítés, maj 3-4 naponta mosógépben mosás.  Neogranormont kentem a popsijukra, az jól karbantartotta őket.  És én is minden etetés előtt pelenkáztam őket. Valahogy úgy gondoltam, hogy tiszta pelusban komfortosabb az evés. Én is rendszerint lezuhanyzok, amikor a munkahelyemről hazaérek, egy nagy csomó pisiben vagy kakiban nem hiszem, hogy jó dolog enni. A kényelmetlenség elvonhatja az evésről a figyelmüket. Persze egy csomószor evés után is cserélnem kellett pelust. :-)

 • 2007.04.25 13:23:09Alvomacko

  Ja, és én még használtam textilpelenkát+pelenkavédőt a Nagy feneke alatt. Ilyen csodapelusok alig 15 éve kaphatók itthon.

  A textilpelenka után a pelenkabetét következett, de az talán még ma is létezik. A Nagy kb. egy éves lehetett, amikor megjelentek a tépőzáras, bugyi formájú pelenkanadrágok. :-)

 • 2007.04.25 13:44:44lencsilany

  Alvomacko, enyémke sem kakisan evett, mert két étkezés között nem kakilt, csak közben:), ezért cseréltem utána.

 • 2007.04.25 13:45:16Lukrécia Bögre

  csak édelegni lehet itt, akkor nem törlik a kommentemet?:(

 • 2007.04.25 14:02:14Alvomacko

  lencsilany: Bocs, igazad van. De azért pisisnek pisis, nem? :-) Legalább a fele legyen már igaz. :-)

 • 2007.04.25 14:33:39lencsilany

  Miket írsz, merilinmonro, hogy kitörlik?!

  Alvomacko, legyen Neked is igazad, pisis biztosan volt, de azt meg jól magába szívta a pelus, az biztosan nem zavarta:)

 • 2007.04.25 14:36:27potyeszka

  Szerintem nem jól nyomta meg a komment küldését.Én is jártam már így,és csak bosszankodtam.:))

 • 2007.04.25 14:54:16Alvomacko

  Hááááát, ha valaki nagyon anyázik vagy útszéli a stílusa, akkor bizony megesik, hogy kimoderálják a hozzászólását.

 • 2007.04.25 14:55:25Tori

  De akkor előtte még látnunk kellett volna, nem?

 • 2007.04.25 15:22:05Katalma

  Hamár kaki-pisi téma... Zsófi gyűlöli a pelenkázást. Gyakran sír-visít közben. (Már az elejét, mikor kibontom, lemosom, azt még szereti, csak a végét, a visszacsomagolást nem.) Sirás közben köhécselget. Ilyenkor mindig jön egy adag jó híg kaki... és kezdhetem elölről az egészet. Így tortúrává alakul az egész... ti mit tennétek a helyemben?

  Állítólag még gyengék a gátizmai. Mások is jártok hasonló cipőben?

 • 2007.04.25 19:36:29gusztika

  Mintha a fiamról írtál volna, Katalma. :)
  De inkább ez jöjjön ki, mintsem azért sírjon, mert nem jön. Én ezzel bíztatom magam, amikor 2-3 Tetra pelenkát kell mosni pl. a fürdetés alkalmával, mert mindet összekaksizza.

 • 2007.04.26 00:33:51ricuska

  Sziasztok!
  Régi blog-olvasó vagyok, de most már hozzászólok...úgy érzem, tudok valami hasznosat (hozzászólni). Most 5,5 hónapos a lánykám, első babuc. Popsitörlőzök, felezve. A NAGY KAKA javát a pellussal törlöm le, ha nyakig ér akkor megyünk a csap alá.
  Sebes popsira a Bepanthen volt nálunk az ász. Bár a Sudocrem se volt rossz.
  Szüléskor-ajándék Nivea sampon (meg az az átkozott kemény víz, ami nálunk van) nagyon szárította a buksiját, úgyhogy most már buksit is fürdetőkrémmel (gyógyszertári) mossuk. Ez jó volt a koszmóra is, amit persze én is vakargattam szopizás közben, de ez a kis bitang eltanulta tőlem és sebesre vakarta a fejecskéjét. Aztán ahogy gyógyult a feje-> viszketett-> vakarta-> sebes lett, stb. Végül egy gyógyszertári "koszmóelleni" pakolás (fürdetőkrém+szalicilsav=gyulladás csökkentő) segített. Meg kétnaponta körömvágás. Meg a Lámpa a nagyinál. :)

 • 2007.04.26 07:24:46druantia

  Mi négy hónapos koráig kizárólag gyógyszertári, ott kikevert cuccot használtunk a babára. Illat- és színezőanyagmentes, nem allergizál. Még a popsiját is gyógyszertári vitaminos popsikenőccsel kentem.  Most csak azért használok J&J-t (sampont és fürdetőt is), mert nem tudom, mi van ezzel a gyerekkel, de utál fürdeni (a nagy kádban, apámmal viszont imádja!), általában addig ugrál, amíg a szemébe megy a víz. Nem tud valaki jóféle csípésmentes fürdetőt/sampont, ami kicsit finomabb, mint a J&J? Amiket én találtam, azok jó minőségűek, kíméletesek, de csípősek.

 • 2007.04.26 08:37:52Katalma

  gusztika, hasonló okokból mi is tetra pelenkákat használunk törölközésre :) csak remélem, később ez már kevésbé lesz jellemző... van, hogy a 24 tetrapelusból 24 elfogy estére.

  ja, amúgy lett később post pelenka témában? mert nem rémlik, viszont én kipróbáltam a textil nadrágpelenkát, és tetszik.

 • 2007.04.26 10:14:30Erin

  druantia: Nálunk a Babé fürdető/tusfürdő vált be. Igaz, hogy 1 liter 3000 Ft körül van, de pupmpás az adagolója, tényleg sokáig elég és nem csípi a szemet.  A témához: icipicin kis lavórba meleg víz, vattával mosogatás; ezt gyorsan meguntuk, de a váltás akkor volt, amikor dokinénihez kellett mennünk. Akkorra úgyis kellett a popsitörlő, hát azt használjuk azóta is.

  Zuhanyzós lemosás nem megy, mert 10 perc, mire egyenletes hőmérsékletű lesz a víz nálunk és megégetni vagy megfagyasztani mégsem akartam.

  Huggies popsitörlő + Bepanthen, nem volt semmi gondunk popsitájon. Egyszer gyanakodott a doki gombára, de mire a gyógyszertárban kikutyulták a felírt krémet, a Bepanthen helyrerakta.  Ja és ezt a popsitörlőt nagyon szereti a szájába tömni a lányom, ergo az íze nem lehet olyan rossz. :)

 • 2007.04.26 10:19:31druantia

  Erin, köszi, kipróbálom.

 • 2007.04.26 10:22:36Erin

  Remélem beválik. :)

  Én magamnak is nagyon szeretem, néha azért "lopok" belőle.

 • 2007.04.26 13:39:21gusztika

  Katalma: Lőrinc barát komódjában ott figyel a Monapel pelusok tömege, csak eddig méreten aluli volt a fiam, most meg bár leesett a köldökcsonkja, de még valami makesz van ott neki, remélem, vadhús, és mehetünk a sebészetre. Meg ugye a popsija is jöjjön rendbe, aztán indul az ökoanyu program.

  Azért az érdekes lesz, ha a textilpelusnál is mondjuk a napi 8 pelenkacsere mellé még befigyel +2 káló azzal, hogy aláteszem és akkor rottyant/pisil rá... Szerintem nálunk komoly biztonsági tartalékra lesz szükség, bár így is 2 naponta megy a mosógép a gyerek cuccai miatt. :)

 • 2007.04.26 13:49:39rnagy8

  Kérdésem lenne. Ti próbáltatok pelenkából és törlőkendőből "márkátlan" venni? Vagy mindenki a "jólbevált" méregdrága márkákat használja?  Még előtte vagyok, de már nézegetem a polcokat és jelentős árkülönbségeket látok a diszkontok saját márkái és a tévében reklámozottak között. Merjek próbálni?

 • 2007.04.26 13:53:46marcangoló

  Gusztika, nem mondod, drusza?:-)

  Rnagy8, én szívtam meg már nagyon márkátlan cuccal.A hideg is rázott tőle, olyan nájlon volt az egész, ráadásul inkább tört, mint hajlott. De van olyan noném, asszem a "Puni Márketből", ami tökre működik.

 • 2007.04.26 14:16:29gusztika

  marcangoló: pedig ritka név. :)  Rnagy8: mi DM gazdaságos cuccokat veszünk, a Babylove pelus newborn mérete ölég nagy volt az én 2,6 kilós újszülöttemre. (Aztán áttértem a Liberora, majd gyorsan vissza a DM-re, mert úgy tűnik, meg is van a gyerek pelenkakiütésének az alfája: a Libero.)  Most, bár 3,7 kg-s Lőrinc, még mindig a Babylove newborn a jobb, mert az eggyel nagyobb méretű ebből olyan nagy csomag, hogy az 56-os rugdalózóban nem tudja kinyújtani a lábát, pedig még csak 52 centis.  A DM törlőkendő is rendben volt, csak ugye a fiam örökölte tőlem az érzékeny bőrét, így mi most arról leálltunk.

 • 2007.04.26 14:19:12druantia

  Rnagy8, én szoktam no-name cuccokat is venni. Fent már valaki írta popsitörlőnek a Lidl Frottee nevű cuccát, 299 Ft egy 72 db-os csomag, teljesen rendben van. Ez a legolcsóbb azok közül, amiket kipróbáltam és nem volt vele baj. Nem olyan vastag, mint pl. a Pampers törlőkendője, nem is olyan illatos, de nekünk bevált.  Pelenkából amíg kicsi volt, használtunk valami diszkontos pelust, teljesen rendben volt az is. Arra figyeltem elsősorban, hogy ne legyen kemény a pelenka anyaga, meg hogy szellőzzön. Ezen kívül, hogy milyen minta van rajta, az nekem nem számított, úgyis elég gyakran cseréltem, nem hagytam a gyerekre rohadni, nem volt fontos, hogy hat liter pisit fel tudjon szívni.  Az a kicseszés, hogy ahogy nő a gyerek, úgy lesz a pelus is egyre drágább. Anno a diszkontos pelust meg tudtam venni 32 Ft/db-ért, most örülök, ha akciósan kifogom a Pampers-t 45-ért. Ha más van akciósan, akkor mást veszek. A lóvét leginkább a bugyis pelus viszi most, annak kb. 77 Ft darabja, de hát muszáj néha bevetni azt is.

 • 2007.04.26 14:19:43szanna

  Pelenkából, börzén bevásároltunk egy nagy adag hibás nadrágpelenkát. Feleannyiba került, de annyit tudott mint az agyon reklámozott márkájú. Nappalra épp megfelelt. Azért nekünk könnyebb volt, mert a lányom anyatej-tápszer kombón él, és nem annyira híg a széklete. Most bújtak ki az első fogai, és nem bánnám, ha egy kicsit lazulna a széklete. Sajnálom, hogy ő is bogyózik, mint ahogy én tettem. Én még most is szívok miatta...

 • 2007.04.26 14:28:35rnagy8

  Van egy listám: Porontyról gyűjtött ötletek, ezek is mennek oda. Köszi

  Azért is kérdeztem egyébként mert több ismerősöm befürdött Liberóval, Niveával stb. Meg ugye júliustól egy kereset kiesik, a pénz sem mindegy, és ezekből tényleg baromi sok fogy.

  A minták engem sem érdekelnek, csak a szobáját dekorálom, mert azt sokáig nézi/nézzük.

 • 2007.04.26 14:28:58Csöre

  Amióta a gyerkőc okán tartunk itthon popsitörlőt, drága életem párja rájött, hogy ez az ideális eszköz MINDENNEK a takarítására, a műszerfaltól a WC-deszkán át a konyhapultig. Múltkor a konyha kövezete lett vele feltörölve, azóta itthon korcsolyázunk, tök jól csúszik. Az viszont biztos, hogy a csempénk nem fog kipirosodni, ugyanis szenzitív típust használunk.

 • 2007.04.26 14:31:54Csöre

  Egyébként tök vicces, hogy van olyan pelenkarendelő oldal az interneten, ahol a különböző típusok közül kizárólag a minta alapján lehet válogatni. Tehát hiába írnám be, hogy Moltex Öko-t keresek, végignézhetem a listát, hogyaszongya pingvines, delfines, lufismacis stb.

 • 2007.04.26 14:35:47rnagy8

  mert tök sok sznob van, akinek az ilyenek számítanak (és meg is engedheti magának).

  A gyerkőc úgyis lesz@rja, mi van rajta. Szó szerint

 • 2007.04.26 15:02:11Borcsika

  Jókat mulattam a hozzászólásokon. Nálunk is volt a védőnőnek ilyen jellegű próbálkozása, mondván, hogy drága, és környezetkárosító. Mert a vatta nem? Nekem ne monja senki... A világon az egyik leggusztustalanabb dolog a vatta. Én a személy szerint a Schlecker üzletláncban kapható 2*80 db-os sensitiv változatot használom, a 2x80 db mindössze 599 Ft, elég vastag, és elég nagy is. Bátran ajánlom mindenkinek. Főleg a vatta mellett korteskedőknek...

 • 2007.04.26 15:02:57Alvomacko

  Csöre: van még Moltex? De jó!

  15 éve Pesten egy háznál lehetett beszerezni jó áron. Mindig én hoztam el a környék kismamáinak pelenkarendelését Trabant kombival. :-)))))

 • 2007.04.26 15:10:11marcangoló

  Gusztika, ritka. Féltem is, mikor Janza Kata bedonta, hogy neki Lőrinc kell, mert ilyenkor villámgyorsan divatnév lesz. Az enyim már két és fél éves.

 • 2007.04.26 15:19:42szanna

  Csöre! Hol lehet Moltex pelushoz jutni?

 • 2007.04.26 22:54:21Katalma

  Hát, mi a pampers-szel fürödtünk be, a libero meg bevált. A pampers ideje alatt sebesedett ki a babapopó, bár ki tudja, valójában mi volt az oka...  Moltex Öko engem is érdekelne, most nappal textil pelus van, éjjel dm-es... érdekes, nekem ez jobban bevált, mint a nagy márkák.  gusztika: nekem az volt a bajom a Monapel-lel (rendeltem belőle 1 db-t), hogy 1 méret, és azt hordja a gyerek végig (hiába állítható), és hát elég nagy lett a csomag... a Popoliniből meg van több méret, és most még a kicsi kell.

 • 2007.04.27 10:57:58szeszter

  katalma: nappal mi is textilpelust használunk, éjjelre pedig DM-est :)

  Amúgy mi Monapelesek vagyunk: első évben AllInOne-t használtunk, most kezdjük a második időszakot, de ezt már a sima textilpelus rá pedig külső bugyi verzióval.

  Igaz, h nagy a csomag, de a csipő miatt ez jó, meg a babát sem zavarta sosem. Talán ha még1x rendelnék újra AllInOne-t rendelnék: kényelmesebb.

  A mosás pedig töredéke időt vesz el.

  Igaz most kínlódunk egy kicsit a baba popsijával, voltunk is bőrdokinál, de nem mondta, h ez a pelenka miatt lenne (meg én sem vettem észre).

 • 2007.04.27 13:02:22Katalma

  szeszter: éjjelre mi is dm-st használunk. nekem minden egyéb márkánál jobban bejön... még nem mertem kísérletezni az éjjelre is textillel.

 • 2007.04.27 14:57:04Csöre

  Moltex pelusra jelenleg én is vadászok, már több mint fél éve nem lehet kapni, de mindjárt írok is a Bóbita expressznek, tőlük rendeltem korábban. Valahol egyébként mintha láttam volna, de a kicsi méretet. Nekünk meg a Maxi kell (asszem).

 • 2007.04.27 15:26:35Katalma

  Moltex:  pro-bio  Ha igaz. Persze nem probaltam...

 • 2007.04.27 17:34:33Alvomacko

  Bocsi, de textilpelust használtok? Nem túl korszerűtlen az? A többi jobban elnyeli a nedvességet nem?

  Én mostmár semmit nem értek!

  Azt hittem, hogy a textilpelusnak már befellegzett, azt csak popsitörlésre, büfiztetésre használják. :-)

 • 2007.04.27 17:41:51jidele

  le vagy maradva:) környezettudatosság is van a világon

 • 2007.04.27 20:30:25Katalma

  Alvomacko, a tetrapelusok, a maiak, vacakok. A regiek birtak a strapat. De én ilyen modern textilpelenkanadragot hasznalok, es az birja azt, amit a papirpelus.

  És nem csak a környezettudatossag miatt, én meg vagyok győződve róla, hogy a babusnak is jobb, mint az eldobhatós műanyag pelus.

  Lehet, hogy csak véletlen, de Zsófi pelenkakiütése és sebei nagyjából akkor kezdtek javulni, mikor áttértünk a textilpelusra. De ennek más oka is lehet, mert több levegőztetés is volt, meg többféle krémet is kipróbáltunk.

 • 2007.05.08 09:44:26gitta08

  én ilyen későn reagálós típus vagyok, de hátha olvassa valaki:

  én feldaraboltam két textilpelenkát és leszegtem, így lett tizen-huszon kis törlőkendőm, ezzel és melegvízzel sokkal hatékonyabban lehet letörölni a nehéz dolgokat, mint a csúszós a törlőkendővel. és költséghatékony is, vagy mi, na meg öko!

  popsikrémből a gyógyszertári Otki-féle csukamájolajosat használjuk, amit csak suszterkrémnek hívunk, de nagyon jó mind állagra, mind minőségre.

  a pirosodásra egyik nagynevű krém sem használt csak a kamilla és a levegő.

  persze van mobil pelenkázó szettünk is, abban van törlőkendő, de hát elég jól kiszámítható a ciklusa a gyereknek, úgyhogy arra nem is nagyon van szükség, hogy mindenfelé pelenkázzuk, törölgessük.

 • 2007.05.20 04:01:20Flórika27

  Egyelőre még két hónapos sincs a leánykám, így nagyobb gondjaink még nem voltak. :) Egyelőre popsitörlőkendő, nem kell belőle sok, igaz mostanában csak 2-3 naponta termel egy kiadósat, pisihez meg elég egy darab kendőcske is (eddig Niveás sensitive kendőket használtunk, most pedig DM-es, Babylove-os szintén sensitive kendőket). :) Mondjuk a nagydologhoz tényleg kell vagy 4-5 kendő. Biztonság kedvéért le is mosdatom utána (legalábbis mostanában xD), nehogy valahol trutyis maradjon... :P  Kipirosodni meg össz-vissz egyszer pirosodott ki a popsija, akkor bekentem Neogranormonnal, és következő pelusozásnál már nyoma sem volt. :)

  Igaz, én mindig *vastagon bekenem popsikenőccsel, tehát elvileg védve van a bőre.

  (*A kórházban így tanították... :P)

 • 2008.03.13 21:41:31Tarczali Tímea Éva

  Hát hello anyukák!:)

  Mi mindent kipróbáltunk,szerintünk a DM-es popsitörlő és pelenka a legjobb(mellesleg a legolcsóbb is)!Nivea,Pampers száraz,Gabi,Neogranormon,Jonhson's kicsi és 3-4 jön egyszerre belőle.Pelenkából a gumis ragasztócsíkok miatt a Pampers a legjobb,meg a DM-es,a Huggies nagyon rossz,a Libero is jó.Nadrágpelenka rém macerás,de nem rossz.

 • 2008.03.18 23:48:37vendég

  sziasztok. bocs, hogy beleszólok, de a nadrágpelenka a bilire szoktatáshoz kell, addig meg nagydolog után egy bármilyen kendőből 1, azaz egy darab, hogy leszedje a nagyját, és a jól bevált langyos víz ajánlott. természetesen otthoni használatra.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta