SZÜLŐSÉG

Szoptatni tanulnak a brit férfiak

2007. április 24., kedd 14:29

Kötelező szoptatási tanfolyamra küld az angol Blackburn város több tucat férfit, akik különböző családtámogatási intézményekben vagy bölcsődékben dolgoznak, olvasható a This Is Lancashire nevű helyi lapban. A kurzuson szó esik a szoptatás előnyeiről, valamint a megtanulják a cumisüveges táplálás fortélyait is.


A kétnapos tanfolyamon a férfiak elsajátíthatják a helyes szoptatási pozíciót, az anyatejes táplálás előnyeit, de szó esik a cumisüvegek sterilizálásáról, az anyatej tárolásáról és a megfelelő elválasztásról is.

A kezdeményezés nagy port kavart a városban, az állami oktatás színvonalának emeléséért küzdő Campaign for Real Education nevű cilil szervezet elnöke, Nick Seaton szerint nevetséges és kínos a férfi gondozókat ilyen tanfolyamra küldeni. Michelle Atkin, a kurzus tanára viszont úgy gondolja, annak, aki családsegítőként dolgozik, fontos megtanulnia a szoptatással kapcsolatos dolgokat. „Miért ne tanulhatna egy férfi a szoptatásról?” – mondta Mrs. Atkin. – „A férfiak apák is.”

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta