Webkettes kismamák

A blogoszférában eddig eltöltött röpke pályafutásom alatt még csak most kezdem kiismerni a hozzászólók bonyolult lelkivilágát. Eleinte ugyan nehéz volt megszokni, hogy bármit írok, azonnal lecsapják, de hát ez egy ilyen műfaj, aki kurvának megy, ne csodálkozzon ha, ugyebár. A gyesen lévő anyukák pedig különösen veszélyesek. Otthon vannak, ráérnek, és nincs, aki meghallgassa őket. Szóval ismét kategorizálunk, mert az jó!



A Hálás
Az első hozzászóló. „De jó cikk! / Szétröhögtem magam! / Nagyon köszönöm, hogy megírtad!” Még örülnék is az ilyen hozzászólásoknak, ha nem tudnám, hogy bárki bármilyen írására így reagál.

A Sokkal Jobb
Teljesen mindegy, mi a topic, neki nincs ilyen problémája, és ezt mindenképp közölnie kell. Nem baj, ha ezzel ezer más embert bánt meg, ő büszke arra, hogy az ő gyereke mindig is átaludta az éjszakát / 52 kiló és egyszerűen nem tud meghízni / neki semmiség három gyerek nevelése, a szexuális élete pedig egyszerűen pazar. Hálistennek az ilyen tíz éven belül a pszichiátrián köt ki, tiszta Bree van der Kamp.

Az Anonim Anyázó
Odanéz a topikra, sebtében megátkoz („a *rva anyádér írsz ilyen sz*r cikkeket”), majd soha többet nem hallunk felőle. Szerencsére nincs sok belőle.

Az Anonim Mindenkibőlhülyétcsináló
Az Anonim Anyázó mellékága, csak provokálni akar, viccből, a többiek meg ugranak rá. Nehéz felismerni, esetleg a nick-je lehet árulkodó, máshonnan.

Az Offtopic
Képes egy leukémia végső stádiumáról szóló topicba is belekommentálni, hogy „Nem tudjátok véletlenül, hol lehet kapni a Vitál Center négyfunkciós konyhai készüléket?”

A Szófosó
Neki biztosan nincs rendben valami az életével, ha egy blogba képes tizenötezer karakteres kommentet írni. Kétszer olyan hosszú, mint maga a cikk, és ha nincs szerencsénk, törések nélkül. Még sosem bírtam végigolvasni egy ilyet, akármennyire érdekelt, de biztos bennem van a hiba.

A Normális
Ilyen is van, bizony, érdemben reagál a felvetett problémára, normális hangú konverzációt lehet vele folytatni, olyan, mint egy barátnő. A Poronty törzsközönsége természetesen mind ilyen, a fentiek másokra vonatkoznak…

Oszd meg másokkal is!
Mustra