SZÜLŐSÉG

Hatvan kiló alá fogytak az anyukák

2007. április 23., hétfő 17:18

Fogyókúra-projektünk tizedik hetében a kilók stagnálása mellett elkezdődött a méretcsökkenés, Katica dereka már kilenc centivel kisebb, mint a fogyókúra elején. Hetty túljutott a holtponton, csakúgy, mint Zita, aki szintén befogyta magát a hatvan kiló alattiak csapatába.Tünde
Bár már nem fogyókúrázom, és nem szeretnék senkit untatni „a héten kétszer voltam tornázni és odafigyeltem az étkezésekre” és ehhez hasonló bejegyzésekkel, azért azt muszáj megemlítenem, hogy ismét megmértem a derék- és csípőbőségem, és meglepődve állapítottam meg, hogy nem csak a csípőm lett kisebb három centivel, hanem a derekam is – kettővel.

Nem gondoltam volna, hogy derékból fogok fogyni, eme testrészem eddig sem volt túl vaskos. Na, ennyit az arányos testfelépítésről. Masszíroztatni persze még nem jutottam el, egész múlt héten lakásfestés volt nálunk, előtte és utána 2-2 napig pakoltam és takarítottam, szóval mozgásból tényleg nem volt hiány.

Katica
58,7 kg
Dehogy vagyok én válságban! Nem akarok itt hurráoptimistáskodni – miért is nem? - , de kedves naplóm, nagyon elégedett vagyok. Ugyan tömegem nem csökkent, hanem nőtt valamicskét az elmúlt héten, de a térfogatom az viszont szignifikánsan kisebb! Na nem az előző héthez viszonyítva, hanem a kúra elejéhez képest.

Ma elővettem ismét a centit, és szép óvatosan, félve lemértem a derekam és a csípőm… S ugyan csak három kilóval vagyok kevesebb a kezdés óta, de a derekam 9 centivel lett karcsúbb! (80 volt, most 71cm.) A csípőbőségem csupán másfél centivel lett kisebb, a 94 helyett majdnem 92, de nem baj. Persze, persze: a mozgás. Jaj pedig néha annyira nehéz tartani az elhatározásomat, hogy megpusztulok.

Ideális hetirendem szerint mindennap, de legalább heti ötször tornázom. Itthon ugye, mert nincs lehetőségem most rendszeresen elmenni ficeregni klubban. Nagyon sokszor van, hogy na, most, most van erre 45 perc, és felveszem a „búvárruhát”, a sportmelltartót, a tornázós pólót, a félkilós lábsúlyzót és indul a dvd, és akkor kezd el kiabálni a picim, hogy azonnal vegyem fel, meg dalolni a telefon, meg átjönni a szomszéd, hogy én hagytam-e nyitva tároló ajtaját, meg csöngetni a postás, hogy Katika, ajánlott.

És akkor ebben a hülye nindzsa dresszben ringatom a gyerekecskét, meg bezárom a tárolót, meg átveszem az ajánlottat, és próbálok nem kijönni a lendületből, hogy utána, megcsinálom. (Nekem egyébként ez a legnehezebb a babás létben: hogy késznek kell lenni félbeszakítani bármit bármikor a picik kedvéért. Pisilést, ebédet, tornát, munkát, e-mailt, mert nyí, mert éhes, mert ki kell törölni a fenekét, mert „anya figyelj”.)

Voltak setét napok, melyeken kizárólag a Poronty fogyinaplója lendített át, hogy leírtam, megígértem mozogni fogok napra nap. Egyfajta kísérletnek tekintettem, tekintem, kíváncsi vagyok, tényleg használ-e? (A többé-kevésbé bűntelen étrend mellett.) Használ. Lássuk hova lehet még fejlődni.

És akkor itt, ennél a részeredménynél köszönném meg nagy írónk szavaival a belém vetett bizalmat, figyelmet, kedvességet, remélem értitek, hogy ki kicsoda, és miért:

„Én tőletek kaptam Róbert Gidát,
s új szuflát Mackón ti fújtatok át.
Tintát ti töltöttetek tintám hegyibe,
elmondani mi még bent maradt begyibe…”
(A.A. Milne Micimakójából, Karinthy Frigyes fordításában.)

Janóka
107,4 kiló
A dokihoz menés csúszik, a diéta laza pórázra engedve. Előbbi egy hetet – miután a múlt héten még bejelentkezni sem volt időm –, utóbbi legalább kettőt. Május 4-re várható ugyanis Dani érkezése, ami után a párom rövidebb-hosszabb ideig egy csomó dolgot nem ehet (van, aki szerint most sem). Ezeket most előrehoztuk, ráadásul az elmúlt héten volt a születésnapom is, így egy-két estével több minősült evősnek, mint ahány ideális lett volna.

Harminc deka viszont így is lement, valószínűleg azért, mert a többi napon igyekeztem nagyon erősen a zsír- és sószegény diétát. Sikerült is, csak egy áruházi csokikóstoltatás erejéig inogtam meg. Akkor is csak egy kockányit ettem, cserében viszont a születésnapi vacsorámon nélkülöztem a somlói galuskát.

Az elhagyott vérnyomás-csökkentő gyógyszer helyett ráálltam a fokhagymára, nyersen még nem eszem, egyébként viszont igen. A vérnyomásommal rendben is van minden, azt viszont nem tudom, hogy a társasági életem hogy fog alakulnak a következő hetekben. A fogmosás ugyanis nem sokat ér – legalábbis a hagymaszag ellen –, petrezselymet enni pedig önszántamból biztosan nem fogok.

Jön viszont a mozgás, a rendszeres. A lakás már rendben van, a kiságy kivételével a bababútorokat is összeraktam két ujjnyi veszteség árán. Sipákoltam, hogy ez biztos olyan rossz, mint a szülés, de Asterix (aki eredetileg is Obelix lett volna, most, a 38-39. héten meg aztán végképp) nagyon szúrós szemekkel nézett rám, így abbahagytam. A héten túráztam is egy izzasztót a Kiskunságban (jól meg is éheztem, de bírtam magammal).

A jövő héten és az azt követőn egy-két alkalommal lemegyünk focizni a grundra a haverokkal, aztán pedig majd úgy, ahogy a Dani gyerek engedi. De lehet, hogy ő is leköti majd annyira az energiát, hogy nem lesz kedvem még délutánonként börbogyó után rohangászni a poros napsütésben. És valószínűleg ezt nem is fogom bánni

Hetty
58,5 kg
Azt hiszem, túljutottam a múltheti holtponton. Köszönöm mindenkinek, aki mellettem állt és segített, hogy ne hagyjam abba. A mérleg nyelve végre kibillent az 58-as felé. És végre érzem, látom is magamon a változást. Hétvégén elcsábultam egy fagylalt erejéig délután négykor (amikor már igazán nem szabadott volna), de úgy gondolom, ennyi belefért.

Az aerobik egyre könnyebb, viszont a bokáim igencsak tiltakoznak az ugrálás ellen. bízom benne, hogy ez csak átmeneti probléma, és nem kell ezért abbahagynom. Remélem mire eljön a nyár, sikerül olyan formába hoznom magam, hogy ki merjek menni a strandra. Hihetetlen milyen lelkesítő tud lenni fél kiló mínusz!

Zita
59 kg
A hét egy kicsit problémásan telt. Nagyon sok a munka a cégnél, de azért odafigyeltem arra, hogy mit eszem. A munkahelyemen nagy a válaszuték, 6-7 féle ebéd közül lehet válogatni. A héten ettem főzeléket, rántott húst (zöldségkörettel). A levest haza szoktam vinni és amikor hazaérek akkor eszem meg. Este már nem nagyon szoktam enni, esetleg egy kis gyümölcsöt.

Szombat délután grilleztünk egy kis csirkét a családdal, csináltam hozzá nagyon finom salátát. Mivel a diétám lényege az, hogy bármit ehetek csak szénhidrátot nem, ezért nem szoktam éhezni. Ezért szeretem ezt a diétát. Persze azért vannak kis trükkök. Ha véletlenül mégis rám törne a maró éhség, gyorsan melegítek egy pohár tejet és máris rendben vagyok.

Mozgásból nincs hiány: a munkahelyemig 40 percet kell gyalogolnom naponta, valamint beindult a kertszezon. Vasárnap nagyon elfáradtam. Már reggel fél hatkor kint voltam és este 8-kor mentem be. (Délelőtt a főzésre fordítottam 2 órát, de az is mozgás).

Hétfő reggel ráálltam a mérlegre és nagyon meglepődtem: 59 kilót mutatott. Átléptem a bűvös 60-as határt. Júniusban esküvőre megyünk, azt gondolom, már nem lesz gond a megjelenéssel.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.04.25 09:31:092cica

  szanna, mert a többiek biztos halálra sanyargatták magukat, hogy a legjobb formájukat hozzák a bulin. Hiába, nincs is jobb ösztönzés a fogyókúrában, mint egy jó kis osztálytalálkozó.

 • 2007.04.25 09:32:55Leona

  szanna, én igénybe fogom venni a szolgáltatást, mindjárt összeszedem!

 • 2007.04.25 09:33:17p.eszter

  Erősbors! Te jó nő vagy így is! Nyugi! Viszont "egy kicsi mozgás mindenkinek kell"... :D:D:D  Szanna bemásolta az iwiw-es porontyosokat, megkímélvén engem a melótól. Köszönet érte, így már biztos ki tudod egészíteni a listádat. :)

  (Én meg tornázhatok.;) )

 • 2007.04.25 09:36:40p.eszter

  Szanna! Én már (ismét) meg is támadtalak. :)

 • 2007.04.25 09:40:47Leona

  én is.

 • 2007.04.25 09:42:07Tori

  Én azon röhögök, hogy ez véletlenül sem a webkettes topicban megy.

 • 2007.04.25 09:43:10erősbors

  na végignéztem, közben jött még egy jelölés egy porontyolótól:-D

  köszi Sibri75!

  szóval, hiányzanak:

  1. anyatünde

  2. atha

  3. conodonta

  4. dijon

  5. druantia

  6. gyöngy

  7. gyöngy1

  8. hanna - mintha ő is meglenne, de nick nélkül nem tom biztosan

  9. hicudzsi

  10. kékfelhő

  11. kovvacs

  12. leona

  13. lii - nem tudom, mert van két nevem nick nélkül, lehet, hogy ő az egyik

  14. manci

  15. memme

  16. potyeszka

  17. thais • 2007.04.25 09:44:12erősbors

  Tori: hát igen... :-D

 • 2007.04.25 09:51:01erősbors

  na menek, mert gyanúsan régóta van csend odabent:-D

  meg mindjárt etetés ismét, és ha nincs kész időre az alma, akkor jaj nekem!:-D már szösztörög is, mire a végére érek...:-D imádom, hogy ilyen pntos kis óramű!:-D

 • 2007.04.25 10:01:30zsuli

  p.eszter: köszi, engem a torna része érint, de a férjemre ráférne még pár kiló mínusz - és mivel imád főzni, amikor elejtettem neki a szarvaspörköltet, közölte, hogy akkor ő szívesen fogyózik így :)

 • 2007.04.25 10:02:14titi

  p.eszter, hol lehet megvenni azt a C.E.3. dvd-t? Hátha attól tényleg újra rendszeresen sportolok. Tök hihetetlen, hogy szülés előtt még heti 3 futás megvolt heti két step-aerobikkal.

  Fura, mert párhuzamosan olyan hülye p*csának érzem magam ettől az egész sport-cm-kg parámtól.

  Képes voltam tegnap is azért bénán érezni magam, mert a régi 36-os farmerom szorított. Valahol ez olyan idétlenül röhejes és mégis hat a hangulatomra. Minden nő ilyen vadhülye?? :)

 • 2007.04.25 10:04:15eszter

  Tünde, lehetne kérni a Margitszigetet minnél hamarabb, vagy júni 20. után....Én is elmennék, de Álmosnak határozottan bent, vagy határozottan kint kéne lennie.

 • 2007.04.25 10:12:38rnagy8

  Régi olvasóként nekem is hosszú listám van az iwiwesekről. Bocsánat kukcskáltam.:o)Szabad jelölgetni?

  Eddig Alvómackó van meg, mert ő segített bejutnom.  ...és Margitsziget is érdekelne (szülés miatt nekem is aminél hamarabb)

 • 2007.04.25 10:16:59jidele

  és vasárnap legyen a sziget plííííííííííz

 • 2007.04.25 10:23:55marcangoló

  Magy, jelölgess! :-)
  Klepke, akkor ezek szerint teljesen egymástól függetlenül jutott szetekbe az esküvői kép?! Ők nem aikidoznak, az biztos.

 • 2007.04.25 10:32:49p.eszter

  Zsuli! Nekem majdnem minden BA dvd nagyon bejön, de a "Lendületben" és a "Vitalitás" tetszika legjobban. Nem tudom, megvan-e Neked a könyv, annak a függelékében vannak gyakorlatok fényképpel. Én személy szerint a dvd-t szeretm jobban, unalmas "csak úgy" magamtól tornázni.  Titi! Nekem angolul megvan a dvd. ha gondolod, szívesen elküldöm Neked. (nem kell hozzá tudni angolul amúgy, a gyakorlatok egyértelműek).

  A többi nő nevében nem nyilatkozhatom, de igen, én atomhülye vagyok, hogy képes vagyok szarul érezni magam, ha rosszul esik a fény a tükörre és randának /dagadtnak/löttyedtnek látom magam. :D  Eszter! Ez nagyon aranyos volt. :)  Magy8! Szerintem is jelölgess, ha meg szeretnél találni, Pécs, P-K Eszter.

 • 2007.04.25 10:36:32kaposztalepke

  marcangoló:egyáltalán nem ismerjük egymást:) nálunk mondjuk a férjem karatés, ezért rugdalózik, de tényleg egészen más stílus:) De az tetszett, hogy még a beállás is hasonló, mármint az elhelyezkedés a képen, férfi rúg, nő véd..mondjuk vicces is lenne menyasszonyi ruhában magassarkúban fejmagasságba rúgni:) A pasik nacija mindenesetre tesztelve lett:)

 • 2007.04.25 10:39:43Memme

  Ha a szigetes buli juniusban lenne, akkor en is elmennek, mert akkor 3 hetig Mo-on hederelek, bezar a "gyar"

 • 2007.04.25 10:40:30p.eszter

  Zsuli! Nekem majdnem minden BA dvd nagyon bejön, de a "Lendületben" és a "Vitalitás" tetszika legjobban. Nem tudom, megvan-e Neked a könyv, annak a függelékében vannak gyakorlatok fényképpel. Én személy szerint a dvd-t szeretm jobban, unalmas "csak úgy" magamtól tornázni.  Titi! Nekem angolul megvan a dvd. ha gondolod, szívesen elküldöm Neked. (nem kell hozzá tudni angolul amúgy, a gyakorlatok egyértelműek).

  A többi nő nevében nem nyilatkozhatom, de igen, én atomhülye vagyok, hogy képes vagyok szarul érezni magam, ha rosszul esik a fény a tükörre és randának /dagadtnak/löttyedtnek látom magam. :D  Eszter! Ez nagyon aranyos volt. :)  Magy8! Szerintem is jelölgess, ha meg szeretnél találni, Pécs, P-K Eszter.

 • 2007.04.25 10:55:31zsuli

  pe.eszter: köszi, megveszem majd! Eddig csak Sch.N. dvd van itthon, párom azt szerette, csak a zenétől idegbajt kapok...Mondjuk a duci-tréning jólesett anno fenék-zsibbasztónak :)

 • 2007.04.25 11:06:27p.eszter

  Zsuli! hihihi. Én a "norbi-család" dvd-inek dumájától halok be, pedig az edzés-értékük nagyon jó. De nem vagyok hajlandó a lejátszóba betenni őket, hiába tobzódnak itthon. :)

 • 2007.04.25 11:16:55kaposztalepke

  p.eszter: hát ezaz, hiába jó a torna, ha le kell vennem a hangját, hogy ne verjem közben a fejemet a falba:)

 • 2007.04.25 11:23:53rnagy8

  Különösen mikor Rékánk elkurjantja magát a kismamakazin: hűűűhaa.

  Brrr,

 • 2007.04.25 11:25:08p.eszter

  Klepke! :DDD Én eleinte ordítani szoktam vele. Főleg rékaanyussal! "Fogd má be! meg "Hülye pi*, ki tanította be a szöveget???" meg ilyeneket. :D Amióta béresalexandráim vannak, likvidáltam a schobert-famíliát. :D

 • 2007.04.25 11:36:31kaposztalepke

  no, én ott akadtam ki totál, amikor a kismamakazin jött a "párod mit szól hozzád?" vagy vmi hasonló...kijött belőlem, hogy "közöd?":)), nomeg amikor "Te mennyit híztál eddig?"-"Háát, én eláááruloom, hogy a X. hétig csak Y"..ráadásul nyávogva..no, másodjára sok túlsúllyal indultam, nagyon vigyáztam, nem sokat híztam én sem terhesség alatt, de ez a duma ezzel a hangsúllyal...meg bőven akadnak nyelvtani hibák..de alapvetően sajna a hangfrekvenciájától már kiütést kapok, úgy látszik a tizenév zenélés érzékennyé tette a fülemet :)))))))))

 • 2007.04.25 11:59:54Tori

  Nálam még mindig CC kazija a király(nő). :)

 • 2007.04.25 12:42:54zsuli

  bocs, a zene mellé elfelejtettem beírni a szöveget is - halálos!

 • 2007.04.26 08:38:56titi

  p.eszter, igazán nem szeretnék olyan lenni, mint az a bizonyos gyöngytyúk, amelyik orrváladékot talált hirtelenjében... No, de! Hogy lehet dvd-t küldeni? Elfogadnám, ha tudnám, hogy kell? Hogy és mivel hálálhatom meg?

 • 2007.04.26 08:56:32erősbors

  :-D nem magy8, hanem rnagy8, és ez csak az iwiw jelölés után tűnt fel...:D

 • 2007.04.26 09:01:09rnagy8

  igen, most két poszton is ez a téma.

  milyen népszerű lettem hirtelen. :o)

  Tettem is fel gyorsan pocakos képet iwiwre, akit érdekel

 • 2007.04.26 09:17:03erősbors

  rnagy8: Gyönyörű a pocakod!:-))) Ahogy elnézem neked nem lesz problémád a szülés utáni alakoddal, mert most sem lehet!:-)

 • 2007.04.26 09:21:23p.eszter

  Titi! Egyszerű, lemásolom Neked és elküldöm. De mivel ezt ugye nem szabad, írj inkább a pinter.eszterkukacchello.hu-ra és megbeszéljük. :)

 • 2007.04.26 09:29:32rnagy8

  Csal a kép, a fekete gatyó slankít. :o)

  Köszi erősbors, a próféta szóljon belőled, mert anyukám is ilyen vékonyan kezdte és az öcsém óta 100 kilós.

  De ha p.eszter itt lesz még a télen is, egy edzésterv miatt majd megkeresem. :o)

 • 2007.04.26 09:35:09p.eszter

  Rnagy8! Bármikor, csak szólj! És naná, hogy itt leszek, hacsak fejemre nem esik egy virágcserép...egyéb esetben nem szokom el innen. :)

 • 2007.04.26 10:05:272cica

  Küldjön nekem valaki iwiwes meghívót!

 • 2007.04.26 12:02:59titi

  p.eszter, küldtem neked levelet

 • 2007.04.26 15:54:04p.eszter

  Titi, nem kaptam meg. :( Biztos, ami biztos, küldd el iwiw-re is, ott tutira megkapom.

 • 2007.04.27 10:00:35Dexter68

  Ééééééééééés – Megvan az ötödik leadott kiló!!!

  Két éve nem voltam 120 alatt :o))) Már olyan soványnak érzem magam, mint egy núbiai táncosnő :oDDDDD

 • 2007.04.27 10:08:34Tori

  Hajrá Dexter!!!

 • 2007.04.27 10:15:49Tünde

  Dexter68: gratula :)

 • 2007.05.04 09:39:31Dexter68

  Mától 7 kiló mínuszban vagyok, és nem szenvedek :o))))

  Jókat kajálok, és minden nap vadul sietve gyalogolok 40 percet.

 • 2007.05.04 09:44:53eszter

  Éljen! gratula!

 • 2007.05.07 10:31:37titi

  p.eszter, tegnap kipróbáltam! 10 perc után melegem lett és nagyszerűen kiroppantak a betokosodott izületeim. Testi-lelki felüdülés volt!Ráadásul a férjem előtt! Hitetlenkedve, megrökönyödve néztem az érdeklődést az arcán! :)))  Milyen dolgozó nőnek lenni???

 • 2007.06.01 18:40:41Dexter68

  Tegnapelőtt óta stabil 10 kiló a mínuszom :o)))

  (többiek leálltak a projekttel?)

 • 2007.06.01 19:15:08Tünde

  Dexter68! Gratulálok! :)

 • 2007.06.01 19:57:00Dexter68

  Köszi... Sosem voltam 114 kilósan ilyen sovány :o)))))

 • 2007.08.08 16:13:13Dexter68

  Már csak a dokumentáció kedvééert: 17 kiló.

 • 2007.08.08 16:37:06Tori

  Húúú

 • 2007.08.08 17:31:49eszter

  Gratulálunk!!! Akkor 107? Nehogy ne vegyünk észre!

 • 2007.08.08 17:41:22Dexter68

  107 bizony! 100 környéke a cél. Akkor már csak 10 kiló fölösleg lesz rajtam. Ennyi idősen meg annyi elfér. Persze lehet, hogy az életmódváltozás miatt lejjebb megy, de ettől nem leszek morc :o)  ja, és köszi a gratulákat :o)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta