Hova menjünk víkendezni?

Amíg gondtalan, kétkeresős, gyermektelen család voltunk (tényleg, lehet egy gyermekek nélküli házaspárt családnak nevezni?), akkor rengeteget utaztunk. Kölcsönautóval vagy vonattal, jobb és rosszabb szállásokon alvós, viszonylag spontán és vidám hétvégék és nyaralások voltak ezek.



Most pedig már lassan fél éve nem indultunk neki a nagyvilágnak, rövid hétvégi kirándulásaink során is megmaradtunk Budapest közigazgatási határain belül. Mióta egy keresős, egy gyermekes család vagyunk, az anyagi lehetőségeink is szerényebbek, de a vágyaink nem. Így hát a múlt héten nekiálltam olyan szállodát, panziót keresgélni, ahova gyerekkel együtt is elmehetünk a május elsejei hosszú hétvégére.

Rögtön rájöttem, hogy az összes szempontomnak gyakorlatilag csak a New York-i Ritz felelne meg, vagy még az sem, mindenesetre lelkesen vetettem magam a keresésbe. Jó lenne úszómedencéset találni, vagy legalább szaunásat (bár azt a szoptatós anyák csak kívülről csodálhatják), persze kéne a szobába gyerekágy is, meg talán bébiszitter. Lehetőleg jó levegőjű vidéken legyen, hogy sétálhassunk a környéken, vagy egy közepes méretű vidéki városban, ahol szintén akad látnivaló. Ne legyen két-három órányi autóútnál messzebb Budapesttől. No és legyenek viszonylag baráti árai, hogy ne taszítson anyagi romlásba a hétvége.

Találtam egy szimpatikusnak tűnő helyet Siófokon, és már majdnem lefoglaltam a szállást, amikor a weboldalon észrevettem: jelenleg építik az úszómedencét. A recepciós kislány pedig elárulta, hogy bizony hétvégén is dolgoznak. Úgyhogy kerestem tovább, ingyen sincs kedvem kalapálást hallgatni, nemhogy pénzért.

Nektek van bevált hétvégéző helyetek? Jártatok szimpatikus, gyerekbarát szállodában, amit ajánlanátok? Vagy van olyan hely, ahova semmiképpen nem mennétek vissza?

Oszd meg másokkal is!
Mustra