SZÜLŐSÉG

Heti kajakotyvasztó: csokis kalács

2007. április 12., csütörtök 14:17

A Poronty-olvasók szeretnek főzni, derül ki a kommentekből, és igen sok tanácsot, tippet adnak a többi anyukának. Ennek a remek szokásnak szeretnénk teret adni, így mostantól hetente egy témában várjuk a recepteket, ötleteket, bevált trükköket. Elsőként belevágunk a közepébe és az egyik kedvenc édességem, a csokis kalács receptjét osztom meg.


Amikor aktív fórumozó voltam, gyakran feltűnt kedvenc topikomban a csokis kalács receptje. Sokáig átugrottam az ezzel kapcsolatos bejegyzéseket, azzal, hogy ez nekem túlságosan bonyolult, de amikor már a tizedik ismerősöm zengett ódákat a kalács mennyei ízéről és illatáról, nulla főzési tudással nekiálltam, hogy megsüssem én is.

Egy kezdő szakácsnak talán nem egy kelt, fonott tésztával kellene elsőre bajlódnia, de egyáltalán nem bántam meg, hogy belevágtam. Első alkalommal a csoki kifolyt, a kalács alja picit meg is égett, a teteje pedig szétnyílt, esztétikusnak a legnagyobb jóindulattal sem lehetett nevezni a művet. Az íze viszont kárpótolt mindenért.

Annyira ízlett, hogy másnap sütöttem még egy adaggal. Majd harmadnap is. Negyedikre már kitapasztaltam, hogy mikor nem folyik ki a csoki és mikor lesz a kalács szép formás. Íme, a recept:

Csokis kalács

• 0,5 kg liszt
• 1 csomag élesztő
• 2 dl langyos cukros tej
• 2 ek olaj
• 1 egész tojás és egy sárgája
• 2 ek cukor
• pici só

Az élesztőt a langyos tejben megfuttatom, majd összekeverem a liszttel, teszek bele két evőkanál olajat, tojást, cukrot és egy csipet sót, alaposan kidolgozom. A tésztát két részre osztom és langyos helyen letakarom, amíg a tölteléket elkészítem:

• 1 tábla étcsoki
• 1 ek porcukor
• 5 dkg vaj
• fahéj
• fél csomag mazsola

Beletördelem a csokit egy műanyag tálkába, ráteszem a többi hozzávalót és berakom egy percre a mikróba. Amint a vaj elolvad, a csoki már elég puha, hogy simán elkavarjam az összetevőket.

Aztán a tésztákat kinyújtom, a tölteléket rákenem, három csíkba elvágom, a csíkok széleit behajtom, összefonom, a fonatokat megkenem tojásfehérjével, darabolt mandulát szórok rá. Kelesztem még fél órát, majd nem túl erős lángon fél óra alatt készre sütöm.

Csokis kalács


Tippek, trükkök:

• A kalács alá tegyünk sütőpapírt, így a kifolyt csoki nem ragad oda végérvényesen a tepsihez.
• Ha csoki helyett kakaóporral készítjük a tölteléket, kevésbé folyik ki.
• Ha több kalácsot készítünk ebből a mennyiségű alapanyagból, akkor egész biztosan átsül a közepe is és pofás kis kalácskáink lesznek.
• A fonatokat jó szorosan csavarjuk, hogy ne csússzanak szét sütés közben.
• Legjobb langyos-meleg sütőben keleszteni a készre fonott kalácsokat.
• A fahéjjal vigyázzunk, mert keserű lehet tőle a töltelék. Én például egyáltalán nem teszek bele. A mandula is elhagyható.
• Ha a tésztába kakaóport is keverünk, izgalmasabbá tehetjük a kalácsot. Még jobb, ha csak egy vagy két fonat kakaós.

További ötleteket, tippeket, trükköket és recepteket várunk kalács témakörben.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.04.12 17:31:37Medellin

    Én nem hiszek a dietetikusoknak...:) Szerintem x g csoki az x kcal-t jelent, és akkor módosítsa az ember ehhez a napi kalóriabevitelét VAGY dolgozza le még aznap a feles kalóriákat! :) 30 g csoki / nap..:) Hogyne:))

    Nincs valakinek még egyszerűbb receptje? Pl. ezek a bögrés sütik? Hogy egy börge ilyen, egy bögre olyan, keverd össze, rakd be a sütőbe és kész?? :))

  • 2007.04.12 17:37:15Tjuca

    Medelin!



    De konkrétan olyan is van. Ha valakinek van gyors, egyszerű, ne kíméljen, gazdagíjja a blogoolvasókat. Van még néhány talomban, csak büdös lusta disznó vagyok begépelni. :-(

    http://kovacs-telekes.org/juca/blog/?p=258



    A bögrés kókuszos a világ leglustábbjainak készül. Csak egy edény, nem kell robotgép, izommunka semmi. Cakk-pakk egy óra mosogatással evéssel együtt :-) Mondjuk fingom nincs hány kcal. ;-P

  • 2007.04.12 17:44:40Tjuca

    Hú ez már lassan olyan, mint a Nasper zselé. :-) Emlékszik valaki? Lépek, mert másfél órája sétálni indulunk, de elaludt a lányom. Most kelt, megyek.

  • 2007.04.12 18:36:55szanna

    Tjuca!



    Már a sütőben van a kókuszos süti!



    Graham liszttel és barnacukorral a fiúk egészsége miatt.

  • 2007.04.12 21:04:13subidubidu

    Kérdésem van: az egy csomag élesztő, instant élesztő milyen márkájú? Van olyan csomag, ami egy kiló, és van olyan, ami fél kiló liszthez kell. Nem mindegy.



    A klasszikus fonott kalácshoz én 2 dkg élesztőt teszek fél kiló liszthez, de a gépihez 1 dkg is elég szokott lenni.

  • 2007.04.12 21:53:08Tünde

    Én nem instant élesztőt használok, hanem a hűtőben tárolandó kockát.

  • 2007.04.12 22:02:24szanna

    Subidubidu!



    Amit én használok, az 25 g friss élesztőnek felel meg és 500 g liszthez elég. (Dr. Oetker)

  • 2007.04.13 08:44:13erősbors

    Na akkor idemásolom az extra csokis süti receptemet, amit egyszer már közreadtam. Vigyázva, mert függőséget okoz!:-D



    -40 dkg étcsokit leboronálunk késsel, vagy lereszelünk reszelővel

    -40dkg lisztet elkeverünk 40 dkg porcukorral és két kávéskanál sütőporral és a csokireszelékkel

    -2 dl étolajat elkeverünk 4 tojással és kevés vízzel, hogy ne legyen fél liternél több és ráüntjük a szárazanyagokra és elkeverjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük.

    Lehet kivajazott és kakaóporozott is a tepsi, ha nincs sütőpapír.

    A sütést kb.15 perc magasabb hőfokon, aztán alacsonyabban úgy kb. még 20 - 30 perc, de ezt jobb ha mindenki a saját sütőjével kitapasztalja.

    Fogpiszkálót beleszúrunk és ha már nem folyik, ragad nagyon, akkor jó. De kicsit ragacsos maradjon azért, mert attól finom, ha nem szárad ki.



    Próbáztam már úgyis, hogy 300 gramm étcsoki és 100 gramm tejcsoki volt benne, úgyis nagyon oké! Nagyon Nyami, jó étvágyat hozzá!

  • 2007.04.13 09:59:18Tjuca

    Szanna!



    Sikerült? Nagy a csend :-( Mondjuk Graham liszttel, meg barna cukkerral nem próbáltam, úgy lehet más arányok kellenek.

  • 2007.04.13 11:23:52szanna

    Tjuca!



    Isteni a kókuszos!



    És jól néz ki. Nem tudom miért tartod csúnyának. Legközelebb csinálok valami fehér krémet a tetejére, vagy valami öntetet, hogy ne legyen annyira egészséges. :)

  • 2007.04.13 11:47:00Tjuca

    Hú nagy kő... ha én rontok el valamit az nem számít, de ha másnak adok tippet és nem sikerül. Izgultam no :-)



    Én a múltkor étcsokit dobáltam rá, úgy se volt rossz. Na jó nem randa, de azért menyasszonyi tortának kicsit gyengus lenne. :-)



    Jaj most úgy örülök, hogy sikerült.



    És tényleg nem macera, no izommunka, sok mosogatás... :-)



    Erősbors, amint lesz időm nekifutok a sütidnek! ;-P

  • 2007.04.13 11:54:52Tjuca

    Szanna!



    A Te csokiskenyeredet is elmentettem. :-)

  • 2007.04.13 12:54:47keep

    sziasztok, smiley vagyok amúgy, csak a számomra érthetetlen indapassommal valamit csináltunk, hogy két nick van, egy email, és én meg eltűntem az éterben. Na mindegy :-) majd a Zuram érthozzá és megjavíccsa, azé tartom :-)



    Bögréskókuszos szimpatikus, nekem, világlustájának :-D Cserébe egy másik világlustás süti: (én már csak vendégségbe viszem, miután átgondoltam a kalóriatartalmát, viszont mindenütt óriási siker :-D )



    Nevét nemtudom, családi felhasználásra nekünk megfelel a Mismás (német nyelvterületről származóknak MischMásch :-) )



    Hozzávalók: 7-8 deci tejföl, vaníliáscukor, némi cukor, gyümölcsök, babapiskóta. Gyümölcsöket megpucolom, összevágom, összekeverem, másik tálban pedig a tejfölt a cukrokkal. Fogom a harmadik tálat, amiben végül majd tálalom. aljára egy réteg babapiskóta, rá gyümölcs, majd a tejföl. Megint egy réteg babapiskóta, megint gyümölcs, megint tejföl. Mindezt addig, míg tele lesz a tál. Néhány órára hűtőbe kell tenni, hogy a piskóta beszívja a tejfölt és megpuhuljon. Fontos, hogy mindenüvé jusson tejföl. Végül szépen összeáll (ugyan szeletelhető nem lesz, csak kanalazható), és rettentően finom. Sajnos. :-)

  • 2007.04.13 13:03:38Tjuca

    Keep!



    Imádom a robbantós sütiket! Frászt kapok, amikor valaki ott mantrázik a gyönyörű süti fölött a késsel, és nem mer szúrni, mer' jaj mi lesz, ha nem jól vágja, vagy leesik a teteje. Ez nekünk való sütike! Már mentem is, és mentem is :-)



    Lányok!



    Szeretnék megint egy sütis posztot a blogra (barátok, ismerősök, sorstársak, rokonok olvasgatják). Amit ide feltettek, természetesen mindnek a tulajdonos nevével fémjelezve. Feltehetem? Jogdíj? Ha van, nem tudok fizetni, csak max egy sütibulájt rendezünk. Na???



  • 2007.04.13 13:07:38zsuli

    haha, nálunk férjem anyukája ilyen: kicsit megreped a csokizománc, már többnapos irtózat, hogy ez milyen rosszul sikerült :(

    elég idegesítő

    Se anyukámnak, se nekem nem sikerülnek szépre a sütök, de finomak! A többi meg kit érdekel?

  • 2007.04.13 13:15:11marcangoló

    Hú, csajok, begyűjtöttem mindent, aztán majd a jobb időkben megsütöm, összekeverem. :-)

  • 2007.04.13 14:28:14szanna

    Smiley/Keep!



    A receptedet én úgy ismerem, hogy tejföl helyett natúr joghurt van benne. Úgy egészségesebb, de ugyanolyan finom. (A joghurtot én lime levével szoktam megbolondítani.)



    A gyógytornászomtól tanultam, isteni hűsítő nasi a nyári kánikulában. A legjobban őszibarackkal szeretjük.

  • 2007.04.13 14:43:47a:a

    szanna: a graham liszt mellé növelted a folyadékmennyiséget?

  • 2007.04.13 15:44:05dalia

    tünde,



    szrintem illene meagdni a recept eredeti tulajdonosának a nevét, segítségként az adott topic 10424-es hozzászólása.



    A forrás megjelölése nélkül inkorrekt ez a bejegyzés.

  • 2007.04.13 16:30:21Alvomacko

    dalia: szerintem ez Tünde receptje. Vagy lemaradtam valamiről? Vagy már a kákán is csomót keresünk? :-(

  • 2007.04.13 16:56:11dalia

    Alvómackó én tudom, hogy kinek a receptje, és tünde is tudja biztos vagyok benne, csak véletlenül maradhatott el a forrás-megjelölés, gondolom.

    (ennél jobbindulatú nem bírok lenni)

  • 2007.04.13 17:05:28Tünde

    dalia: nem emlékeztem rá, hogy kié az eredeti recept, nem abból a bizonyos topikból kerestem ki. De ha megírod, szívesen beleírom, hiszen egy szóval sem állítottam, hogy az én receptem.

  • 2007.04.13 17:49:51Alvomacko

    dalia: nekem teljesen úgy tűnt, hogy Tündéé, mert egyes szám első személyben íródott. :-(

  • 2007.04.13 18:13:53p.eszter

    Nekem meg egyértelmű volt, hogy nem az övé, mert egyértelmű az írása:

    "Amikor aktív fórumozó voltam, gyakran feltűnt kedvenc topikomban a csokis kalács receptje. Sokáig átugrottam az ezzel kapcsolatos bejegyzéseket, azzal, hogy ez nekem túlságosan bonyolult, de amikor már a tizedik ismerősöm zengett ódákat a kalács mennyei ízéről és illatáról, nulla főzési tudással nekiálltam, hogy megsüssem én is."



    Egyedül a recept "atyjának" neve nem szerepel, de hát miért kéne rá emlékezni. Amúgy meg rengeteg olyan receptet ismerek, amit több helyről is hallottam, honnan tudnám eldönteni, kinek a kútfőjéből származik.



    Szóval ne csináljunk már a bolhából elefántot kérem szépen! Bocs, ha nyers voltam, de ez tiszta óvoda.

  • 2007.04.13 18:29:30Alvomacko

    p.eszter: OK. Én másképp értelmeztem a recept tulajdonlást. :-)



    De tiszta hülyeség most azzal is foglalkozni, hogy ki adta közzé a fórumon, mert akkor az is megsértődhetene, aki továbadta a fórumozós emberkének, mert az ő neve nem szerepelt a topikban. Brrrr....

  • 2007.04.13 18:47:21smiley

    Tjuca, van jogdíjam. Fejenként egy vigyor az első falatnál :-D

    Amúgymeg: Matrázik a süti fölött a késsel... Ezt elképzeltem és öt percet kacajtam a látványon :D:D



    Már én is gondoltam a joghurtos megoldásra, csak nem mertem a járt utat járatlanért. :-) De a következőbe belepróbálom, köszi a tippet, szanna :-)

  • 2007.04.13 19:02:44p.eszter

    Épp ezért írtam Alvomacko, hogy ne firtassunk ilyen hülyeségeket, mert akkor a fél világ megsértődhetne. :)

  • 2007.04.13 20:28:01szanna

    A:a! Nem növeltem, mert azt tapasztaltam, hogy az én sütőmben az nem jó. Pont annyi folyadékot használok, amennyit a recept megad.

  • 2007.04.13 20:43:04a:a

    szanna: köszi!

  • 2007.04.14 09:03:34Tjuca

    Oké csajszik, ha valamikor kevésbé leszek lusta disznó közzéteszem, és belinkelem ide, hogy mindenki olvashassa. Nem tudom, lehet ez csak az én mániám, de az összegyűjtött sikerstotykat szeretem, mert ha megakadok/bárki más, akkor lehet brillírozni. Ezért pedig köszönet azoknak, akik lehetővé teszik, hogy a jól bejáratott kis receptkéiket közzé tegyem. Ha tudom a feltalálót mindig megjegyezem, ha nem nem.



    Egyébiránt én dedkajákat is "gyűjtök" meg vannak saját találmányaim is. Ha valaki szeretne bedobni párat a közösbe, bátran!



    Tünde!



    Lehetne dedkajás poszt is :-) Én bevallom kissé gondban voltam az alma-krumpli és a krumpli-alma variánsokon kívüli pürékkel. Most már bátor vagyok és kreatív, de még így se bánnám, ha más is szórakoztatna bébitápokkal. Köszi csak egy ötlet volt.

  • 2007.04.14 10:34:40Tünde

    Tjuca: természetesen a bébikajás poszt is tervben van :)

  • 2007.04.14 10:41:08erősbors

    Van még egy nyári hűsölős isteni finom cucc: a mascarponés málna - ami készülhet más gyümölccsel is. Bnőm receptje egyébként nem enyém.

    Konkrét mennyiségekre nem emlékszem, mert a mascarpone dobozán lévő alaprecepttel dolgozom. Ha jól emlékeszem valami 5 tojás kell az 500 grammoshoz, de nem esküszöm meg rá. Lényeg hogy a fehérjéket habbá verjük, hozzáadunk cukrot kanalanként és tovább verjük. A mascarponét elkeverjük a sárgájával, majd a cukros habot belekeverjük és aztán mehet bele a málna. Fagyos málnával is lehet és durr be hűtőbe, hogy összeérjen.

  • 2007.04.14 17:47:39Tjuca

    Tünde!



    :-)

  • 2007.04.15 07:51:46Alvomacko

    Na, ma megsütöm Akárki kalácsát, amit Tünde adott közzé. :-))))

  • 2007.04.15 10:18:15Alvomacko

    Már sül a kalács! Nem is tudtam, hogy tudok fonott kalácsot sütni. :-) Yesss! :-)

  • 2007.04.15 10:42:31Alvomacko





    :-)

  • 2007.04.15 10:43:35Alvomacko

    Na, még egyszer:

  • 2007.04.15 16:47:50Tünde

    Kikerestem azt a hozzászólást, amire dalia utalt, hasonló a recept, de a mennyiségek különbözőek, gondolom, ez már az ezredik változat. Egyébként NYCgirl írta be a topikba, csak a teljesség kedvéért:



    KAKAOS-MANDULAS FONOTT KALACS



    5 dkg elesztot megfuttatunk 3 dl langyos cukros tejben. Elotte pici liszttel elmorzsoljuk.



    Teszta: 4 evokanal cukor, fel teaskanal so, 3 tojas sargaja, 4 kanal olaj. Kb 50 dkg liszt (ha nem elegge nyujthato akkor meg tegyel bele lisztet, hogy ne tapadjon). Ezt jol kidolgozzuk.



    Krem: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 cs vanilias cukor, 3 kanal kakao, pici fahej. Ezt jo kremesre keverem.



    A tesztat 3 fele osztjuk, kinyujtjuk, megkenjuk masszaval. Egyenkent feltekerjuk es a 3 kigyot osszefonjuk.Tojassal megkenjuk es vagott mandulaval vagy dioval megszorjuk. Tepsiben felorat pihentetjuk.



    Kozepes langon sutjuk amig megbarnul /majdnem 400 fokon/. 20 perc utan ellenorizd a sutoben.

  • 2007.04.15 20:10:43erősbors

    Tárkonyos csirkeraguleves receptje nincs valakinek?

  • 2007.04.15 20:38:16p.eszter

    Erősbors! Én találtam egyet, ami nagyon finom. nem emlékszem már, melyik oldalon, de a neten valahol (plagizálás elkerülése végett:D).



    Tárkonyos Raguleves



    Elkészítés:

    A tisztított és kockákra vágott vegyes leveszöldséget 1 fej finomra vágott vöröshagymával, 40 dkg szintén kockákra vágott sertéshússal félig puhára pároljuk. Sóval törött borssal, kevés majoránnával ízesítjük, majd meghintjük 2 evõkanál lisztel és feleresztjük 1,2 l vízzel. Beleteszünk egy csokor apróra vágott tárkonyt és átforraljuk. Ezután 1 tojásból galuskát készítünk és azt beleszaggatjuk. Tálaláskor tejföllel és citromlével ízesítjük.



    Én nem belefőzöm a tárkonyt, hanem külön tárkonyecetes-tejfölös öntetet készítek, s azt tálaláskor adom a leveshez (igény szerint).

  • 2007.04.15 20:40:31p.eszter

    OFF:

    Ti milyen tejet adtok a gyerkőcöknek (term. nem a kisbabákra gondolok)? 1,5 %-ost, vagy 2,8-ast? Csak azért, mert két egészen eltérő véleményt olvastam, s mindkettő orvostól származott.

    Előre is köszi a választ!

  • 2007.04.15 20:50:12a:a

    p. eszter: nekem a doki és a védőnp is azt mondta, hogy nyugodtan adjak neki zsírosabbat, én ha lehet, 3,6%-ost veszek, vagy 2,8%-ast. De tény, hogy előbbit csak akkor, ha zacskós, vagy kifejezetten jó minőségű házitejet kapok.

  • 2007.04.15 20:50:48Alvomacko

    p.eszter: mi 1,5-öst iszunk, mert az olcsóbb. :-) Én nem érzek nagy különbséget a két tej között, így bármilyen nevetséges nálam az ár döntött. Nálunk mindennap elfogy 1 liter tej és 3-an isszuk.



    Mesélnél róla, hogy mi a két vélemény?

    Én egy csomó mindent nem csinálok tudományos alapon. :-(

  • 2007.04.15 20:52:18erősbors

    p. eszter : Köszönöm!:-D Kipróbálás után majd megírom milyen sikere lett.

  • 2007.04.15 20:53:03Alvomacko

    Ha vidékre megyünk, akkor igyekszem házi tejet venni én is, mert az az igazi. :-) Annak van vagy 5% zsírtartalma. De Pesten sajnos nincs időm tej után futkosni. :-(

  • 2007.04.15 23:43:54p.eszter

    Erősbors! Szívesen, biztos finom lesz! :)



    Hát az egyik orvos szerint, ha sok (napi fél liternyi) tejet iszik egy gyerek, akkor 1,5%-os a jó, mivel a 2,8-as, vagy a még nagyobb zsírtartalmú tejekben felesleges, nehezen emészthető zsírok vannak, s a kicsiknél könnyebben kialakulhat a (nem veleszületett) tejérzékenység.



    Mások vélemény: azért kell minél zsírosabb tejet inni, emrt áll. több benne a tápanyag és az antioxidáns, csökkenti a daganatos megbetegedések előfordulását, erősíti az immunrendszert.



    Az elsőt a házipatika.hu-n olvastam jó régen, és a házidokinénink is ezt mondta, a másodikat pedig férjem olvasta ma egy újságcikkben.



    Most légy okos Domonkos! :)

  • 2007.04.16 11:29:12Tjuca

    P. eszter!



    Én még nem adok tejet Kingának, de a zsírosabbat fogom. Nekem ezt ajánlották. Háziorvos, védőnő. Sőt margarin helyett vajat. Nincs tud. magyarázat, csak az, hogy kell a zsír is a gyereknek. Én egyébként az alacsonyabb zsírtartalmút iszom. Nálunk amúgy még nagyon messze van a tejivászat attól tartok.



    Osteoporosis vizsgálaton (egyetemen kutattak, és kaptunk ajit) hangsúlyozták, hogy minél kevesebb tejet, és minél több tejterméket együnk. Ők csontszempontból mondták, de szintén nem adtak magyarázatot. Elsősorban sajt, kefir, joghurt ajánlott, utána a tejföl, meg író, és csak a végén a tej.



    Domi. :-)

  • 2007.04.16 14:01:12lii

    tegnapelõtt legyártottam a posztban szereplõ kalácsot.

    hátizé. ez volt életem elsõ kelttésztás próbálkozása, és sejtettem is, h. nem fogok vele a tvpaprikába kerülni, szóval vmi nem stimmelt. de a töltelék okán ehetõ lett.

    a tészta nem kelt meg rendesen, pedig 25g friss élesztõt raktam bele, és még tovább is kelesztettem, mint a recept írja. vagy 50 g-t kellett volna beleraknom?



    nekem a "fél óra nem túl nagy lángon" után hófehérek voltak még a kalácsaim. feltoltam a fokozatot, és onnan volt még 3/4 óra. persze mire megbarnultak, addigra jól ki is száradtak.



    (a hiper szuper, légkeverõs, 7 nyelven beszélõs sütõmben, teszem hozzá halkan szipogva.)

  • 2007.04.16 14:54:36Alvomacko

    lii: nem kell bele több élesztő.

    Meleg, picit cukros tejbe kell belemorzsolni az élesztőt.

    Így tetted?

    Aztán jól össze kell dolgozni az egészet. Én a kenyérsütőgépem dagasztó programját használtam.

    Amíg nem volt kenyérsütőm, addig a kézimixer dagasztó izéjét használtam. Majd a tálat letakarva bedugom a lányok paplanja alá az ágyba. A múltkor én is meg a gyerek is ráültünk a tálra, de nem lett baja a tésztának. :-)

    Szóval a lényeg, hogy melegben legyen a tészta. Közben nem szabad sokat kukucskálni, mert "megfázik" és összeeshet. :-(

    A sütéshez nem tudok hozzászólni, mert minden sütő más. Én felülre tettem a sütőbe és majdnem takarékon sütöttem, de az én sütőm még hagyományos gázlángos.



    Bocsánat, ha mindezt már tuttad, nem akartam okokodni.

  • 2007.04.16 15:49:50Alvomacko

    *tudtad és okoskodni.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta