SZÜLŐSÉG

Soma a női élet teljességéről beszél

2007. április 11., szerda 09:15

Május 7-én kezdődik a Születés Hete országos rendezvénysorozat, amely ötödik alkalommal várja az érdeklődőket az ország 57 településén, több mint 900 programmal. Idén a szakmai, kulturális és tájékoztató programsorozat mellé állt Soma, Rúzsa Magdi és Novodomszky Éva is. A rendezvénysorozat május első vasárnapján, 6-án, Anyák Napján országos nyitó nappal kezdődik a budapesti Aranytíz Művelődési Központban.


A TAVAM - Társaság a Várandósság és Anyaság Megszenteléséért - által szervezett Születés Hete programjai a rendezők szerint segítenek abban, hogy a várandósság ideje ne szorongással, bizonytalansággal teli időszak legyen, hanem olyan értékes életszakasz, amely a leendő édesanyákat megerősíti nőiségükben, kisbabájukkal és a párjukkal való kapcsolatukat elmélyíti, s megadja a lehetőséget, hogy a szülést méltó módon, megrendítően szép kiteljesedésként élhessék át.A szervezők szerint a rendezvénysorozat célja, hogy a háborítatlan szülés hazai lehetőségei és az azokhoz kapcsolódó kutatási eredmények minél több, szülés előtt álló nőhöz, családhoz és egészségügyi dolgozóhoz eljuthassanak.

A május 6-i nyitórendezvényen ingyenes előadások, műhelyek és tájékoztatófilmek közül szemezgethet majd a közönség. Az Aranytízben jelen lesz Soma mamagésa, aki a női élet teljességére hívja majd fel a figyelmet, míg Novodomszky Éva, kedvelt televíziós személyiség arról beszél, hogy első gyermeke születése milyen változásokat indított el benne. Szakmai oldalról idén Hoppál Bori test-tudat oktató és Kriston Andrea intimtorna-tréner lesznek a rendezvény arcai.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.04.11 21:06:44druantia

  Ja, P.eszter, naná, hogy jól tájékozott vagyok ezekben az ügyekben: ezek a sztorik kísértetiesen hasonlítanak az én történetemre, azzal a különbséggel, hogy én nem vagyok se gazdag, se szép, se híres :-).

 • 2007.04.11 21:11:27marcangoló

  P. eszter, látod, ezt készséggel elhiszem. :-)

 • 2007.04.11 21:16:35p.eszter

  Marcangoló, köszi! :)  Druantia! Hogy nem vagy gazdag, meg híres, azzal nem vitatkozom, de láttam az iwiw-en a képedet, tehát a 3. állításodba azé belekötnék... ;)

 • 2007.04.11 21:19:31druantia

  P.eszter, aranyos vagy, de én már sose leszek az a magas, hosszúcombú szőke :-).

 • 2007.04.11 21:22:55p.eszter

  Az nem, de a német nők nem is szépek. (Jól tudom egyáltalán, h Heidi Klum az? :D)

 • 2007.04.11 21:30:46cozumel

  Kaposztalepke, P.Eszter  Akkor ha megengeditek, kicsit tovabb ragoznam, mert eltero, de nagyon jo vegszavakat adtatok.

  Nos nekem igazabol egy jelenseggel van problemam, amit Soma 100%-osan megtestesit, es ami elkepeszto mereteket ontott kishazankban.  Nevezetesen a "mihez is ert", "miert hires", "hogyan lett celeb" temarol lenne szo.

  Az elmult evekben, mar talan egy evtizede, egyre-masra robbannak be a koztudatba nevek, akikrol egyszeruen nem ertem, honnan jottek, kik ok, mit is akarnak.

  De beleeszik magukat a hirportalok fooldalaba, a magazinokba, a teve musorokba es mindenhez ertenek. Musort vezetnek, zsuritagok, eredmenyt hirdetnek, fogyokuras tanacsokat adnak, beszolnak, dicsernek, analizalnak.  Es kozben ha egy kicsit megkapirgalod a mazat, kiderul, hogy SENKIK. Nagy budos nullak. Olyanok, mint a Primadonna abban a regi LGT szamban...  Es engem ez bosszant. Nem kicsit, nagyon (elnezest, de imadom ezt a miniszterelnoki szofordulatot:D)  Remek jazzenekesno a Soma? Hurra! Akkor ENEKELJEN! Ne a sok hasakivan-plasztikcicis cicamica enekeljen, hanem az, akinek van hangja.

  Ne ezoteriazzon, ne lelkitanacsozzon, ne szepsegidealkodjon, ENEKELJEN.

  Mert oriasi ertektorzulas kovetkezik be abban a vilagban, ahol a cipesz taplalkozasi tanacsadokent reklamozza magat, a kaptafanal meg nem marad senki:-(

 • 2007.04.11 21:31:00Memme

  Kijazahoppálbori? Lécci mondjátok meg!

 • 2007.04.11 21:31:39druantia

  Azt hiszem, az. Ő olyan kis egyszerűen szép, olyan természetesen. Nem az a tank, mint a legtöbb német nő, akit a Balaton partján látni :-).

 • 2007.04.11 22:16:55marcangoló

  Memme, ha jól tudom, testtudat oktatónak hívják, és hát hogy is írjam, olyan női dolgokat tanít. De nem ám úgy, hogy milyen cicispólót kell felvenni, hanem, hogy a női szerepek, életfeladatok, fejlődés hogyan is működnek, hogyan lehet ennek az ősi tudásnak megfelelni, és hogyan lehet átvinni a mostani mindennapokba. Nagyon elgondolkodtató dolgokat ír a szülésről, szoptatásról, néhány Nők lapjában is szerepel, meg a Kismamában is, ha jól emlékszem. De talán találsz tőle a neten is valamiket.

 • 2007.04.11 22:43:56katjana

  cozumel, de ki a szakértő? akinek diplomája van róla?

  ezek olyan témák, amikhez most somát felkérték, amikhez leginkább az ezen területeken megélt tapasztalat, nagyfokú érdeklődés, érzékenység, figyelem szükségeltetnek.

  "Soma mamagésa a női élet teljességére hívja majd fel a figyelmet" A női élet teljességében lehet akár szakértő is, nem? végülis nem a szívkoszorúér terhelőképességét vitatják meg. hanem ennél sokkal szubjektívebb jelenségeket :)

  és azt is írják, hogy: "Szakmai oldalról idén Hoppál Bori...és Kriston Andrea..." ők a szakma, soma, csak figyelmet hív!

 • 2007.04.11 23:03:36cozumel

  Katjana  De mihez ert, konyorgom???

  Mindenbe belepofazni en is tudok, Neked is megy ha megprobalod:-)))  Es mi a faxom ez a Mamagesa titulus, mi ez az agyatlansag, hogy tisztesseges Szabo Piroska neven mar nem vallalja fel magat senki?

  Engem ez idegesit, hogy ilyen gugyogo hulyek orszaga leszunk, ilyen fingom sincs honnan jott es mit tett az asztalra celebek orszaga vagyunk.  Felre ne erts, nekem szimpatikus, ha hiressegek adjak a nevuket egy-egy jo ugyhoz, sot, ez kivanatos lenne, hiszen rajuk sokan hallgatnak, igy messzire tudjak az uzeneteket juttatni. De eloszor legyen egy PRODUKTUM, erted, egy olimpiai ezust vagy egy fellepes a new yorki metropolitanban, vagy egy telthazas szinieloadas, tudod, valami, amitol ezeket az embereket TISZTELNI kezdjuk. • 2007.04.12 06:29:08Alvomacko

  Hááát, én sem birom a nőcit. De ez megint olyan nálam, mint DZS. Semmit enm tudok róla tulképpen. Egyszer Londonban a repülőn elkérte a telefonomat, hogy a férjét felhívja, késve indul a gép. De csak ennyi.

  A megnyilatkozási nem tetszenek. Nekem nagyon felületes, nem hiszem, hogy egy ember képes ennyi mindenhez érteni (zene, éneklés, lelki dolgok, testtudat vagy mi a moha). Ezt még egy férfinek sem tudnám elhinni... :-)

  Nekem nagyképű, kicsit útszéli stílussal vagy mondjuk úgy nyers őszinteséggel megáldott nő képe alakult ki ról a fejemben.

  Nekem nem elég autentikus, nem tudom tisztelni.

  Pedig nagyon igyekszem ezen változtatni, de eddig még semmit sem találtam, amibe bele tudnék kapaszkodni vele kapcsolatban.

  Egyedüli, amit irigyelk tőle, az a karizmatikus kisugárzása. Az, hogy odakapom a fejem, ha megjelenik a TV-ben és egy pillanatra megáll az élet, hogy nézzétek, ott a Soma a TV-ben. De aztán elmarad a katarzis. :-(

 • 2007.04.12 06:33:43Alvomacko

  cozumel: én nem szeretm, ha egy híresség olyasmihez adja a nevét, amihez semmi köze. Egy úszó népszerűsítse az úszást, de ne a pudingot. Egy sportoló közvetítsen egy versenyt, de ne vezessen TV műsort.

  A cipész maradjon a kaptafájánál. Nekem így kerek a világ, de biztos iszonyú maradi vagyok. Már magam is érzem, hogy kezdek lemaradni a világtól...

 • 2007.04.12 08:28:36p.eszter

  Cozumel! Ki dönti el, hogy valaki ronda-e vagy sem? Persze, van egy közízlés, de sokak szépségről alkotott elképzelése eltér az átlagtól. Sztem pl. Claudia Schiffer kifejezetten ronda, Görög Zita sem tetszik, viszont Gallusz Niki és Béres Alexandra -talán a belső értékeik miatt- nekem szépek. Ki tudja, h Soma hány férfinak dobogtatja meg a szívét? Hiába vagyok én szőke, zöldszemű, 50 kilós bige, ha valakinek a formás, nagymellű, telt típus jön be, simán rondának fog látni.

  Persze ettől függetlenül nyugadtan elmondhatja mindenki a véleményét, de nekem a jó érzésem sérti, ha valakit így "lerondáznak".  Alvomacko! Ha az a szalagmunkás reklámozná a pudingot, aki naponta követi a gyártósoron, valóban autentikusabb lenne, de a kutya nem venné meg. Sajnos ma a médiában -ahogy Cozumel kifejtette- sajnos nem a szakértőknek, hanem a "celebeknek" van húzóerejük. A tendencia, miszerint színészek műsort vezetnek, szépségkirálynők színházban játszanak, műsorvezetől politizálnak évről évre nő, s ez addig nem is fog változni, míg befogadó közegre talál. Csak a saját kis életedben tudsz tenni ellene: csatornát váltasz, körültékintően választasz előadást, stb....

  De minek magyarázzam, mikor magadtól is tudod. :D

 • 2007.04.12 08:34:36Alvomacko

  p.eszter: igazad van teljesen. :-) Nagykislány vagyok, nem dőlök be minden hülyeségnek. És a "celebeknek" sem, nekik is csak két fülük, meg két lábuk van. Sőt, ugyanolyan esendő lények, mint én. :-)

 • 2007.04.12 08:38:27p.eszter

  Alvomacko! Szerintem több lelkisérült, komplexusus ember van köztük, mint a "pórnép" között. :D Nálad meg aztán tutira esendőbbek. :D:D:D  Potyeszka, Laili, Eszter???

 • 2007.04.12 08:55:07Alvomacko

  Amúgy meg nekem nem kell reklám, sem szalagmunkásos, sem celebes. Én szétnézek a boltban, és ami tetszik, megveszem és kipróbálom.

  Előbb volt nálunk otthon Túró bon-bon, mint ahogyan azt a TV reklámban észrevettük volna. :-)  Basszus, ma nagyon rossz kedvem van. Asszem még az élőfába is bele fogok kötni! :-(

 • 2007.04.12 08:59:06napos oldal

  Nincs tévénk, ez sok hülyeséget kiküszöböl. De néha annnyira jó megvenni a Story magazint és agyatlanságokat olvasni, és valami jót kajálni közben. És jó masszív lapjai vannak, lehet rá pl. krumplit hámozni.  Engem pl. egyáltalán nem bosszantanak az ilyen hülyeségek, mit bánom én, Somák és mások hogy s mint...  Látszik, hogy most ittam kávét, mindenhez hozzászólok...

 • 2007.04.12 09:01:07napos oldal

  Ja, ne mondja már meg senki, hogy mit vegyek! Az biztos! :)

 • 2007.04.12 09:02:12p.eszter

  Rám hatnak a reklámok, de már megtanultam szelektálni. Utálok a boltokban hülyeségek után kutatni (mosószerek, élelmiszerek, stb...), ezért célirányosan vásárolok. Így is bekerül csomó felesleges dolog, de nem állok 20 percig pl. a wc-illatosítós polc előtt. :D  Amúgy semmi baj Alvomacko! Majd felvértezem magam. :D Bár 10-körül megyünk Petivel a jászótérre, h jól kifárasszam. Ja! És számolom a napokat. Máj.16-án visszavonhatatlanul dolgozni megyek. :(

 • 2007.04.12 09:29:21Alvomacko

  p.eszter: mivel fogsz foglalkozni, ha visszamész dolgozni? Sokat kell dolgoznod? Húzós életed lesz? Harcolnod kell majd az állásodért?

  Nem irigyellek. :-(

  Tegnap este telefonált egy barátnőm, hogy kinevezték gazdasági igazgatónak. Kicsit gondolkodtam, majd azt mondtam, hogy "Tudod mit? Én nem gratulálok ehhez." :-) Ő meg azt mondta, hogy pont ezért hívott engem, mert tudta, hogy én nem fogok nyalni neki, meg lenyomni az énúgyirigyellek-dejóneked dumát. Meg azt is megbeszéltük, hogy tök sokat fog keresni, de ideje sem lesz elkölteni. :-( Szóval sajnáltam egy kicsit, de vigasztaltam, hogy pont jókor jött ez az egész, mert egyedül van, mint az ujjam és most jól le tudja kötni magát. :-)  lőjön már le valaki! Hülye, extrovertált és némileg öntelt liba vagyok. Fúúúúj. Különben is dolgoznom kell. :-(

 • 2007.04.12 09:30:02Alvomacko

  Lőjjön.

 • 2007.04.12 09:34:21p.eszter

  Alvómackó! Lőjön, jó volt. :D  A rendőrségen fogok dolgozni közalkalmazottként, szépen 8-tól 4-ig, semmi stressz, határozatlan idejű szerződés, egyelőre gyessel együtt elfogadható fizu. Szóval álom. Apukám szerezte. (Pfujjj, de sajna nélküle esélyem se lett volna. :S) Bölcsi pont szemben, szóval elméletileg nem lesz rossz. Csak ügyinek kell lennem, mert hivaásos szeretnék lenni, ahhoz pedig jókor kell lenni jó helyen.

 • 2007.04.12 09:35:26p.eszter

  Ja! És ugye semmi köze a diplomáimhoz. Ez a szomorú egyedül.

 • 2007.04.12 09:37:00napos oldal

  Bummm.

 • 2007.04.12 09:37:42Alvomacko

  p.eszter: na, ez jól hangzik. Majd szorítok, hogy jókor, jó helyen legyél.  A diplomáid miatt meg ne aggódj, egy napon lehet, hogy majd visszatérsz hozzájuk. A cél szentesíti az eszközt. :-)

 • 2007.04.12 09:40:52Tori

  Somának annyi mentsége van a szememben, hogy ő magától ilyen, nem sztájlisztok csinálták meg. Ő már akkor Soma volt és műköröm helyett játékboltban vásárolt Batman-körmökkel vakított, amikor még nem volt divat ipszilonokkal telenyomni a neveket. Lehet, hogy sokakat irritál, de nem azért csinálja, hogy irritáljon, provokáljon. Csak szarik (pisil?) rá. Ami szerintem is gusztustalan, de senkise mondta, hogy tökéletes, és hogy felvállalta az "éjszakai műszak" szerepet, nekem azt mutatja, hogy van öniróniája, ami nálam bizony sokat nyom a latban.

 • 2007.04.12 09:41:27Alvomacko

  Áááááááá!  Másnapi újsághír:

  Alvomackot tegnap délelőtt 10 órakor élettelen állapotban találták íróasztalánál. A halál körülményeit még vizsgálják, mert az áldozat feje szétrobbant. Halálát valószínűsíthetőleg a felrobbanó monitor okozta.  :-)))))))

 • 2007.04.12 09:46:55p.eszter

  Na akkor nyugodj szépen békében! (Ilyenkor szokta mondani anyukám, h lesz egy szép temetés meg egy ronda halott. :D)

 • 2007.04.12 09:56:38napos oldal

  :)))))

 • 2007.04.12 09:56:51napos oldal

  erre vasalok egyet

 • 2007.04.12 09:57:38p.eszter

  :D Én meg megyek homokozni. :S :D

 • 2007.04.12 10:15:07laili

  p. eszter : jeleeeen!szinte könnyekig meghatott, hogy hiányolsz:)

  Mostanában csak beleolvasgatok a dolgokba Zsombinak csak az szórakoztató, ha tesze-veszek intézkedek a netezés uncsi rágja a laptop szélét :)Este meg undorító módon tevézünk az apjával néha még mást is elkövetünk és látá zombianyu, hogy ez jóóóóóóó!Bocs az off-ért de p. eszter kérdése felbátorított!  De ha mán itt vagyok Soma!Nem szeressem de nem is tudtam róla annyit mint most titeket olvasva szóval kicsit pozitív irányban változott a véleményem.

  Naggyon kis befolyásolható vagyok :()  Viszont reggel ébredéskor benyomtam az rtl klubot na azt a két műsörveetőnek álcázott táncost meg bűvészt szóval cozumelnek is ott az egy pont Kivéve ha vizilabdás fiúk biz rudikról énekelnek azt megbocsátom mert jó a fantáziám.  Múltkorviszont Lilu helyett az operatőr srácoknak kellett beállni muffintésztát keverni aztán miután végre sütőbe kerütt 5 p múlva megnézte jó-e már.Nem is kommentálom.  Na ez sok lett de már nagyon hiányoztatok ám!  Druantia: segíts nem vagy meg iwiwen és ollyan kiváncsi vagyok!!!

 • 2007.04.12 10:30:01p.eszter

  Laili! Naná, h hiányollak, bár mostanában én is csökkentettem az ittlétet. :)  Azt a műsort én is láttam. Asszem Görögzita-Lilu párosítás volt. Szóra sem érdemes. :S  Iwiw-en küldök paramétereket Druantiáról, ok?  És már tényleg irány a homok, mert úúúúgy szeretnék perecet sütni (:S), csak lenyomta a csap a mosógépcsövet és úszott a fürdő... :S:S:S

 • 2007.04.12 10:37:01kaposztalepke

  csak benéztem kellemes napot kívánni..:)

  ma asszem nemfórumozós zsúfolt napom lesz;)

  úgyhogy minden jót Nektek:)

 • 2007.04.12 11:11:47Hicudzsi  "Sister38 2007.04.11 14:34:14  Nekem ez az egész akkor volna hiteles, ha Bakonykékedet, Baranyavéget és Borsodseholse községet is végigjárnák a rengeteg zseniális tanácsukkal. Hogy a női élet teljes legyen..."  Az ország 57 pontján tartják a rendezvényeiket, azt hiszem ez több mint tavaly volt. Pont az a lényege, hogy Bakonykékedre és baranyavégre is eljussona mondanivalójuk! :)

 • 2007.04.12 13:03:19cozumel

  P. Eszter  Na akkor egyetertes van koztunk, nekem sem teccik se a Claudia, se a Gorog Zita.

  De ettol meg Soma nem szepul meg...belso kisugarzas? Igen, az volt, Terez anya arcan, Ghandi arcan, Diana hercegno arcan, pedig klasszikus ertelembe veve egyik sem volt szepseg.  Soma csak egy kozonseges valaki, aki megprobalja lenyomni a torkunkon ezt a Mamagesa sz.rt, meg a belso szepseg, meg a fontos hogy onmagadban higgy dumat....Ranezek es az egesz HAMIS. Ez a no annyira kenyszeresen igyekszik marketingelni az onelfogadast, hogy engem mar meggyozott: teli van ketsegekkel. :D

 • 2007.04.12 13:11:56p.eszter

  Cozumel! Ezzel nem vitatkozom. Annyira nem érdekel So-mama-gésa, h elemezni próbálgassam. :)

 • 2007.04.12 13:15:42Kékfelhő

  Abból a szempontból jó a nő, hogy megmutatja: nem kell csontsovány szépségnek lennie senkinek ahhoz, hogy teljes és boldog életet tudjon élni.  Azonban, számomra ez a nő túl sok, túl tömény, túl emészthetetlen. Túl hangos (mondom én?!). És egyáltalán nem tudom, miben kiemelkedő ő, mihez ért, mi az, amiből él vagy mitől híres. Csak azt látom,hogy a csapból is ő folyik. A jó propaganda pedig nekem már régen kevés.

 • 2007.04.12 13:21:25p.eszter

  Na arra én is kíváncsi lennék, h egyes "celebek" (fujj micsoda hülye szó) mi a búsból élnek, miokr látszólag semmi se csinálnak. Vennék tőlük leckéket.

 • 2007.04.12 13:22:15marcangoló

  Szerintem pl. pont az ilyen meghívásokból...

 • 2007.04.12 14:21:39laili

  p. eszter kösziköszi, kisszöszit viszem sétálni aztán meglesem.  Nna ennyit a leszokásról már aszittem van élet a porontyon túl, de naív voltam meg tünetmentes de nem gyógyult:)

 • 2007.04.13 22:30:56Memme

  Köszi szépen a választ marcangoló, majd kicsit utánanézek a neten :-)  Bár nem a tárgyhoz kapcsolódik, de már annyit nyafogtam, hogy jajj én sosem leszek feleség, meg anya, hát most kéééépzeljééétek el, tegnap lánykérés történt és gátlástalanul igent mondtam. Kicsit úgy érzem, egy lépéssel közelebb a saját porontyomhoz :))

 • 2007.04.14 19:45:22anyaallat

  szerintem a soma egy tömény iszonyat! mégpedig azért mondom ezt, mert olyan magabiztosan nyilatkozik pszichológia kérdésekben hülyeségeket, hogy az már fizikai fájdalmat okoz. Távdiagnosztál embereket két elejtett mondatból, saját fülemmel hallottam egy rádióműsorban: "nem tudsz aludni ha elutazik a férjed? akkor te társfüggő vagy!" szerintem ez rettenetes. És az hogy most pszicho szakra jár, az meg véleményem szerint a szakma szégyene. A nők lapjában adott tanácsai is olyan felszínesek, hogy az valami rettenet!!! Amúgy én pszicho szakon végeztem, úgyhogy az ilyen mérvű szakmai felszínesség és dilettantizmus az totál kiakaszt. És főleg az, hogy nem gondol bele abba, hogy a szavainak súlya van. Vagy ha igen, annál rosszabb.

 • 2007.04.14 20:16:54szanna

  Memme! Gratulálok!

 • 2007.04.14 20:41:23a:a

  Memme: :-)))

 • 2007.04.14 20:51:45kaposztalepke

  anyaállat: ezekkel a rádiókban, újságokban osztott "szaktanácsok" bírálatával egyetértek, de ezt nem Soma kizárólagos akciója. Ezer más pszichológus, parapszichológus, léleklátó, stb csinálja ezt. Csak fel kell csapni egy-egy női lapot. Olyan ez, mint a horoszkópok az újságban..azt is egy asztrológus írja, de annyi az értéke, mntha én alkotnám.

  Szóval egyetértek a kritikával de nem szűkíteném ezt lke Soma személyére, ez az egész újságban/rádióban/tvben 5perc alatt tanácsot adok mizéria elég gáz. Még akkor is, ha a nagy számok törvénye alapján, meg az alapján, hogy kívülről élesebben látszanak a problémák néha akár be is találnak, vagy sikerül olyat kinyögni, ami segít..

 • 2007.04.14 21:44:57Kékfelhő

  Memme, gratula :)

 • 2007.04.15 13:35:29cozumel

  Anyaallat  Nekem nincs pszichologiai vegzettsegem, nagyon amator modon olvasgattam csak a temakorben, de ugyanez a benyomasom tamadt, mikor elolvastam a tanacsait.

  Erre mondtam, hogy ilyen szinten a szomszed Mari neni is tudna okosakat mondani a lelki problemakra...:-(

 • 2007.04.15 22:02:59Memme

  Köszönöm szépen :-)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta