SZÜLŐSÉG

Mert nyúlnak lenni jó!

2007. április 11., szerda 08:52

Egy évre elköszöntünk a nyulaktól, csibéktől, tojásoktól, locsolóktól. Fiam az elmúlt napokban üzemi mennyiségű csokinyulat és tojást „tolt be”. Hát ez van. Persze sietek hozzá tenni, mindez elveimmel ellenkezik. De mentségemre legyen mondva, hogy húsvéti készülődésünkkor bevezettem gyermekeimet és a Szülők Házába ellátogató vendégeket a Húsvét valódi, csokitojásokon és nyulakon túlmutató rejtelmeibe.Délelőtt Dr. Pálhegyi Ferenc pszichológus, és László Zsuzsa szociológus a feltámadásról és a peszachi készülődésről beszélt. Amíg a szülők maceszt kóstoltak, és igazán mértéktartó, nem megtéríteni akaró előadásokat hallgattak a keresztyén és a zsidó ünnepről, a gyerekek tojásfát készítettek Takáts Ritával, a kézműves sarokban. Volt répa, káposzta, amit egész nap ropogtathattak a gyerkőcök. A már szokásosnak mondható Varázserdő című, zenés foglalkozáson már rutinosan mozogtak a szülők és gyerekek.

Húsvéti buli Gregor BernadettelA nap szervezőjeként jelentősen aggódtam, hogy a verőfényes kirándulóidő ellenére lesznek-e látogatók délután is. Eleinte aggódásom nem volt alaptalan. Fél ötkor ugyanis a népes szereplőgárdán kívül csak egy-két család lézengett a központban. Aztán ötre valahogy mégis szép számmal összegyűltünk Szegedi Kati Álomcirkusz című könyvének vetítésére és dedikálására. A könyvet Gregor Bernadett olvasta fel, ölében a kis Álmossal, aki többször majdnem meghiúsította az előadást.

Az előadás után kitört a nagy nyuszibuli! Volt vetélkedő, tánc, és csapatjáték is. Engem speciel szörnyű trauma ért: saját anyám legyőzött nyusziugrásban! Mindenki azt hitte, hogy jófejségből hagyom nyerni. De nem. Akkor, ott megfogadtam, hogy fitness programba kezdek, és bekapcsolódom a Poronty diétájába is.

Regős Judit

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta