SZÜLŐSÉG

Famotorral teperni a parketten

2007. április 9., hétfő 09:52

A gyerekkel együtt növő, híres svéd Svan gyerekszék gyártója elegáns alternatívával rukkolt ki azok számára, akik nem képesek elviselni a ronda plasztikmotorokat. A Svan játékmotorja világos színű, hajlított nyírfából készült, és teljesen minimalista: nincs rajta se kormány, se pedál, se matricák, csupán három görgő, olyasféle, mint az irodai székeken.


A gyártó szerint így a gyerek fantáziája döntheti el, hogy min rollerozik: motornak, sárkánynak, lónak vagy akár versenyautónak is képzelheti a formatervezett fadarabot a feneke alatt. A járművet 18 hónapos kortól ajánlják, a gyerek lábbal lökheti magát előre a parketten. A gumigörgőket ugyanis kifejezetten beltéri használatra tervezték, a dizájndarab valószínűleg gyorsan kilehelné a lelkét a flaszteron. Amerikában 120 dollárba, Angliában 55 fontba kerül a jármű, amely mintegy 20-22 ezer forintnak felel meg.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.04.09 09:59:32Leona

  Egy másik posztnál volt szó róla, hogy a motorozás rossz a gyerek izületeinek, nem illik túlzásba vinni. Namármost ha vki vesz egy ilyet a gyerkőcnek, megnézem, hogy korlátozza le bármelyik szülő a használatát. Azt meg már meg sem említem, hogy mekkora élvezet a gyerkőcök szerint nekimenni motorral bárminek. Innen már csak egy kicsit kell gondolkozni, hog rájöjjünk: egy ilyen csoda beszerzése egyet jelent a lakás erőteljes amortzációjával.

  Marhára unom a locsolósokat várni, túl sok időm van gondolkodni...

 • 2007.04.09 11:22:49subidubidu

  A székkel kapcsolatban van egy megjegyzésem: rendben van, a gyerek fölmászik rá, de be is kell utána tolni az asztal alá. Nekünk egy fapadosabb, koppintott román etetőszékünk van, szintén sok állítási lehetőséggel (8 e körül volt), no de a huszonkilós gyerekkel együtt is tologazni kell, mert ha fölmászik rá, akkor ahhoz hely kell és távolabb lesz az asztalnál az optimálisnál. Görgői nincsenek (ugye akkor nem lenne stalib a fölmászáshoz...).

  A fotó egyébként gyönyörű, de hány magyar háztartásban van ennyi rengeteg hely a lakásban?

 • 2007.04.09 12:27:02cozumel

  Hat basszus, tervezokemnek tuti nincs gyereke.

  A gyerekeknek ugyanis TETSZIK a sokszinu, diszitett, agyoncsicsazott bicigli. Az meg abszolut nem mervado nala, hogy mibol keszul.  De jo lesz dizajnanyuknak, mert megy a natur-bezs interiorhoz:-))))

 • 2007.04.09 15:47:24starking

  Hát igen...és hogy ez mennyire strapabíró, arról is lehetne azért beszélgetni...

  Lehet, hogy inkább maradok a pillekönnyű műanyag kismotornál, mert azt az utcára is le tudom vinni és nem bánom, ha összekaristolódik meg lekopik róla a matrica. És ha koszos lesz, akkor bevágom a zuhány alá és majd nem sírok, hogy ejnye-bejnye, a fa bezsívta a vizet és már tönkre is ment a szép famotor...

 • 2007.04.09 18:58:19wadomama

  vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj,

  vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj,

  vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj,

  vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj,

  vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj,

  vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj,

  vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj,

  vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj,

  vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj,

  vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj,

 • 2007.04.09 20:29:44napos oldal

  wadomama, épp tűnődtem, vajon Te hogyan látod ezt a kérdést...

 • 2007.04.10 01:03:11glad az egyetlen

  Én imádom a természetes dolgokat, pl bútorból is csak tömör fát veszek, de ahogy megláttam a fa etetőszékek otrombaságát és rugalmatlanságát háááát...

  Szóval van amikor jó az a "csúnya" műanyag. :)

 • 2007.04.10 08:25:32marywolf

  Bicajboltban láttam átmenetet is, gumi kerék (aszfaltra aló), fa az egész cucc és ízléses, élélnk színekkel kifestve. Magamnak kerestem bicajt, de ezek a kis vackok mellett nem bírtam elmenni. Az a baj, hogy minden tervezőcske csak feketén fehéren képes gondolkodni, fuj fuj muanyag, meg mittomán, könyörgöm, mi látunk színeket is, sőt árnyalatokat.

 • 2007.04.10 08:31:51zolnaid

  Nem rossz :). Bár az alsó lakónk ezt már nem bírná ki (a lakásban való motorozást). De majd ha lesz tornatermünk, rögtön beruházunk rá. Különben az oviban van valami hasonló design műanyagból, és a gyerekek élvezik, nem zavarja őket, hogy nem hasonlít a jármű semmire.

  A fa etetőszékek tényleg rondák tudnak lenni, és még csak nem is tisztíthatók olyan jól. A műanyag-fém kombináció jól bírja a zuhanyzást.

 • 2007.04.10 12:02:13Tjuca

  A motor jármű, tehát terepen használjuk, és nem a lakásban (bár nekünk van ennyi helyünk, mert nincsenek bútoraink :-)). Ez ott egy kör után behalna. :-) Bentre való a hintaló, bár ez annak (is) gagyi, pláne ennyiért. :-)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta