Felébresztjük vagy a kocsiban hagyjuk a gyereket?

Ha kocsival szaladgálunk a városban a kisebbik gyerekkel és a ded pont azelőtt öt perccel alszik el, mikor az óvoda elé érkezünk, igen nehéz helyzettel állunk szemben. Döntenünk kell: felébresztjük vagy a kocsiban hagyjuk? Heti kérdés.


A döntéskor figyelembe kell venni az időjárási körülményeket: ha nagyon meleg van és tűz a nap, vagy farkasordító a hideg odakint, természetesen szóba sem jöhet az a lehetőség, hogy a gyereket az autóban hagyjuk. De mi a helyzet az ideális esetben, amikor nem süt a nap, kellemes idő van, és pont az ovi bejáratánál sikerül megállni?

Ha felébresztjük a gyerkőcöt, valószínűleg nyűgös és hisztis lesz, fellármázza az egész óvodát, és a szülők rosszalló pillantásai közepette kell felöltöztetnünk a nagyot és villámsebesen elhagyni az intézményt. Ettől mi is idegesek leszünk, aminek a gyerekek isszák meg a levét.

Ha pedig résnyire nyitott ablaknál hagyjuk tovább aludni a gyereket a kocsiülésben és beszaladunk a nagyért, azt az öt-hat percet, amíg az öltöztetés tart, végigaggódjuk, hogy vajon nem ébredt-e fel szerencsétlen és nem ordít-e halálra ijedve, miközben az autó körül dühös anyukák gyülekeznek és mint felelőtlen anyának kígyót-békát kiabálnak rád.

Ti minden esetben felébresztitek a kicsit vagy az autóban meritek hagyni?
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek