SZÜLŐSÉG

Textil magánszféra szoptatáshoz

2007. április 4., szerda 14:31

"Milyen jó lenne, ha lenne egy szoptatós kendőm" - gondoltam, miközben fürdőköpenyben, a jobb mellemről csüngő gyerekkel nyitottam ajtót a vízszerelőnek, aki negyedórával a megbeszélt időpont előtt érkezett.Bár az átlaganyával viszonylag ritkán fordul elő, hogy saját otthonában kell neglizsében fogadnia munkásembereket, a lakáson kívül megejtett szoptatásnál is jó szolgálatot tehet a BabyMina nevű kendő.

Az ember csak a nyakába akasztja a kötényszerű darabot, mely ölébe omolva elfedi a gyermeket és az anyja nem publikus részeit is.

A Milkdudz online boltban tucatnyi színben és mintában árulják, darabját 35 dollárért, de jó kézügyességű anyukák a fotó alapján maguk is megvarrhatják.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.04.04 15:00:26Hicudzsi

  Hümm... én vettem egy egyszerű, vékony, de nem átlátszó hosszú kendót. Nyaksálként használom télen, nyáron a táskában elfér. felveszem a nyakamba és az egyik leomló vége eltakarja a dedet.. és nem 35 dollár és itthon is kapni :)

 • 2007.04.04 15:04:23katampusz

  én is vettem kendőt, direkt a kültéri szoptatáshoz.

  helyette megteszi a hordozókendő, az a több mint négy méter anyag csak betakarja az ember lányát.  kocsiban meg a horgolt babatakarót terítem a vállamra.

 • 2007.04.04 15:12:59Alvomacko

  OFF: LEMONDOTT Molnár Lajos eü. miniszter! ON

 • 2007.04.04 15:14:25marcangoló

  A mór megtette kötelességét..

 • 2007.04.04 15:17:40Hicudzsi

  Jaja hordozókendő is jó - na meg még ezer mindenre - én gyakran ücsörgök rajta :)

  Most a Terebessnél láttam ilyen kendőket (a neten), 70*200 cm és olyan 2200 Ft.

  http://www.terebess.hu/kereskedelem/stola/stola.html  Az enyém olyan hosszában csíkos fajta. Viszont a mostani bolhapiacon hozzájutottam egy új kendőhöz 50 pennyért :) annak nagyon örültem :)  Alvomacko.. na ez érdekes hír.... Mi lesz ezután, mér nagyon kívéncsi vagyok!!!

 • 2007.04.04 16:19:08emma

  Nekem is hordozókendőm volt, tökéletesen megfelelt a kinti szopihoz!Igaz hogy amit most írok, nem tartozik ide, de engedjétek meg, hogy kiírjam magamból!!Tegnap a párom ,a fiam és én átmentünk a szomszédba az ültetnivaló krumpliért! Van a szomszédnak egy nagyon hamis kutyája, de meg van kötve. A párom mérte a k.-it én pedig Milánnak megmutattam a traktort, mert bele van szerelmesedve, minden járműbe, ott sétált körülötte, nézegette.Férjem szol, fizessem ki, mert megmérték a k.-it, ekkor egy pillanatra elfordultam, mire visszanéztem a fiam a kutya előtt egy lépésnyire! Soha nem fogom elfelejteni az ezután történteket !! Rákiabáltam a babámra, aki hihetetlen, de megtorpant, igy szerencsére utolértem mielőtt a kutya megfogja!! Hivány anyának érzem magam, aki nem tud a fiára vigyázni. Szerencsére nem történt meg a baj, de ilyenkor döbben rá az ember hogy milyen törékeny és halandó az élet!! Vigyázzon mindenki mégjobban a gyerekére, duplaakkora figyelemmel!!! Sajnálom ha untattalak titeket, de ezt egyszerűen ki kellett írnom magamból!!

 • 2007.04.04 16:20:27emma

  Nem hivány, hanem hitvány! Már írni sem tudok!!

 • 2007.04.04 19:24:07Hicudzsi

  Emma!

  Nem vagy hitvány ez eszedbe se jusson!

  Túl vagytok rajta :) remélem már nem fog rátok ijeszteni a kicsi egy jódarabig! :)  Igyál meg egy forró kakaót, és szeretgessétek meg egymást az mindig jót tesz :)

 • 2007.04.04 19:36:18Dexter68

  Monnyuk engem nem érint a szoptatós dolog annyira, de leginkább is vasvillával mennék neki annak, aki előbb jön.

  Ezt legalább akkora udvariatlanságnak tartom, mint a késést. Én ha előbb érek valahova, inkább sétálok egy kört és pontos vagyok.

  A múltkor a saját szüleimet is megkértem erre, mert eljöttek vendégségbe és simán benyomultak a lakásba fél órával előbb öltönyben, virágcsokorral, mi meg csapzottan, gatyában, felmosóronggyal és porszívóval küzdöttünk, hogy minden meglegyen időre.

 • 2007.04.04 19:48:22Tori

  Csak nekem jutott eszembe, hogy ez a ruci olyan, mintha egy szoknyát a nyakára tett volna vki?

 • 2007.04.04 20:13:44emma

  Hicudzsi! Aranyos vagy, talán már ma éjszaka tudok aludni, nagyon rámférne!!:)

 • 2007.04.05 00:49:23Turboanyu

  Hát, én nem tudom minek ez a tekeredős bizbasz, ráadásul 35 dollárért! Láttam már egy-két szoptató anyukát, az ő mellükből kevesebb látszott ki, mint egy meleg nyári napon a lengén öltözött (már ha ezt öltözésnek lehet nevezni..) leányzókéból, akikről az utcán sétálva első ránézésre megmondom, hogy pöttyös tangabugyi van rajtuk, rózsaszín csipkés melltartóval, masnival az elején.  Valahol olvastam, de rám is érvényes: két szülés és terhesgondozás után engem már csak az nem látott széttett lábakkal, aki épp nem járt arra. Úgyhogy akit esetleg felizgatott (amíg még szoptattam) a kivillanó, lógó cicim látványa, annak egészségére.  Van egyébként olyan, akinek a csemetéje kibírta úgy a szoptatást, hogy valami a fejére volt borítva/le volt takarva? Mert szerintem nem mindegyik bírja - na annak az anyja 35 dolláros tapasztalattal lett gazdagabb....

 • 2007.04.05 03:39:12mulan

  Turboanyu, nagyon gonosz vagy! :D

 • 2007.04.05 09:04:25napos oldal

  Turboanyu, szívemből beszélsz :)  Nagyritkán szoptatok már csak közönség előtt, ugyanis 9 hónapos elmúlt a kis icikepicike babácska. Naszóval kiscsákó elég égő. Szoptatás nélkül is. Idegen bácsik-nénik gatyáját, táskáját húzogatja a buszon, közértben, hangosan visítozik rájuk, kukucsozik velük, ha másik babát lát elkezd neki kurjongatni.  Na, most muszáj volt megszoptatni a Vigadó téren, mert logisztikailag így sikerült optimalizálni, a barátnőmmel és férjével sétáltunk. A srác holland, azt mondja, ott ez nem nagy cucc. Ennek jegyében végig beszélgetett velem, a kis megátalkodott gyermek pedig két slukk tej után "babbbaba" körülnézett, száján tejcsepp... Nem egyszer és nem ötször... Udvariasságból nem mondtam, hogy inkább később vegyük fel a beszélgetés fonalát, na mindegy.  De tényleg, az ember ezt már fel se veszi, csak röhögök.

 • 2007.04.05 09:13:23erősbors

  :-D szétmosolyogtam a fejem a hsz-eken!

  Én is próbálom beidőzíteni a szerelőket, számlásokat, de ha nem megy, sanzén kiordítok az ablakon, hogy rosszkor jött, mert szoptatok és várjon, vagy jöjjön később.

  A "kültéri" szoptatás már engem se zaklat fel. A hordozókendő elég jó erre is, bár tényleg nem bírják, ha a fejüket takargatja evés közben valami.:-D Nemrég pl. a fodrásznál szoptattam, mert nem lett velem kész időre.

  Spec. nem egészen értem, ha előre szóltam, hogy mikorra kell készen lennünk emiatt, miért várat majd egy órát és csak akkor kezd hozzám!? Tom, menjek máshova, vagy küldjem el a csudába, de aranyos lány és jól vág, aztán meg nyugisan megkajáltunk náluk, legalább ezt is megtanulta anya, hogy kinemtojjale a külvilágot, ha nekünk enni kell.

 • 2007.04.05 09:17:31Hicudzsi

  Turboanyu :) teljesen igazad van, a gyerek már pár hetesen sem maradt volna meg ilyen poncsó alatt, most, hogy már kétéves, a kendőm arra jó, hogy a cicim felső részét letakarjam mert bámészkodni akar folyamatosan amit megértek :)

 • 2007.04.05 09:34:19panka

  Ha csöngetnek, én simán rádobom a baba fejére a büfikendőt (tetrapelenkát), a másik csücskét meg a vállamra, így mindent eltakar. A férfiak azt hiszik, hogy a hidegtől védem a picit, de még a nőknek se esik le feltétlenül, hogy itt most fennforgás van. Tök mindegy, hogy időzítek, ki mikor jöjjön, a baba úgyis akkor szopik, amikor akar, semmilyen rendszert nem sikerült még felfedeznem benne.

 • 2007.04.05 09:55:57Alvomacko

  Én meg sosem nyitottam ajtót, ha szoptattam vagy etettem. Felőlem csöngethetett bárki... :-D

 • 2007.04.05 09:58:28katampusz

  én lecsatlakoztatom a gyereket és ronygolok a kaputelefonhoz, mert ha a postás ajánlott küldeményt hoz, akkor mindig felcsönget. ha nem veszem fel, úgy tekinti nem vagyok itthon és banndukolhatok a nagypostára a levelemért

 • 2007.04.05 10:10:46Lakodalmas Lajos

  ...nalunk regen a postas tudta, hogy a zasszony otthon van a bebivel, megsem vitte fel az ajanlott cuccokat, meg fel sem csengetett, csak bedobta az ertesitest, hogy "nem volt itthon senki..." edespofa.

 • 2007.04.05 10:13:55hanyattka

  Én még nem szoptattam szabad téren, de valahogy szégyellős vagyok ehhez, nem szoptatok nyilvvánosság előtt, kivéve a férjem és az anyukám előtt. Azt érezném, hogy mindenki engem néz, meg szerintem a magyar emberek ezen a téren még nem olyan lazák, és megbotránkoznak a világ legtermészetesebb, és legszeb dolgán, ami egy anya és gyermeke között létezik. Remélem majd egyszer felnőnek az emberek ehhez a szituhoz. :-)

 • 2007.04.05 10:15:47katampusz

  attilácska, nevelés kérdése.

  nálunk is így működött a dolog, míg egy hatalmas slejfnit ragasztottam a postaládánkra, amiben nagyon kedvesen és nagyon szépen megkértem hogy csöngessen fel, mert ez és ez a szitu. kint hagytam úgy három napig, olvasta az egész ház. azóta felcsenget.

 • 2007.04.05 10:21:08dijon

  A postás náluk sem csenget be ajánlottal, sőt, mikor séta közben találkozom vele, vígan tovahalad mellettem tásákájban az esetleges ajánlottal. Kertváros részben lakunk, pontosan tudja, hogy ki vagyok, egyszer erre fény derült. A posta gyalog kb 30 perc, gyerekkel 45:), csak oda.  Amúgy, ha szoptatok, és sem nyitok ajtót:)

 • 2007.04.05 10:23:26dijon

  Ps: csöppem vegyes üzemmódu, volt, hogy cumisüveget adtam neki egy közparkban. Ugyan olyan szájtátós bámulásokat kaptunk, mint ha szoptattam volna.

 • 2007.04.05 10:25:23katampusz

  hanyattka, emiatt felesleges izgulni :)

  lehet hogy téged örök életedben zavarni fog és kész.

  és az is lehet, hogy idővel levetkőzöd a szégyenlősséget. nálam szégyenlősebb lányt alig hordott hátán a föld. (totál meg voltam botránkozva, mikor sógprnőm úton-útfélen képes volt szoptatni, abszolút nem zavartatta magát.)

  aztán mikor kisbabákra vigyáztam, megváltozott a véleményem, egy babának mindenhol joga van enni, és inkább hallgatok elégedett nyögdécselést és hatalmas gluggy-gluggy nyeléseket 5 percig, mint egy éhségtől ordító kölyköt órákig. de azt még szülés előtt sem tudtam elképzelni, hogy én valaha is más előtt szoptassak :))  aztán a kórházban észre sem vettem és nem is foglalkoztam vele, hogy ki lát és ki nem. azóta nők előtt gond nélkül szoptatok, nyílt színen pedig takarásban, félrevonulva. (egy kis intimitás és nyugalom azért fontos, mert amit napos oldal is írt, az én gyerekem figyelme is könnyen elkalandozik, tekergeti a fejét, nézelődik és vigyorog.)

 • 2007.04.05 16:44:44Mille38

  Életemben egyszer szoptattam nyílt színen. Három órát várakoztattak egy totyogóssal meg egy párhónapossal a reumatológián a vén csontok között, nekem "csak" a karom-nyakam fájt, ami kettejük akkori összsúlyát tekintve egyáltalán nem a csoda kategóriába tartozik. El se mentem volna, de akkor már egy hónapja se éjjelem, se nappalom nem volt a nyaki izomgörcstől, szóval a háziorvos némi saját terápiás próbálkozás után beutalt. Végül is dühömben kaptam elő a cuccost, gyerek fejére pelenkát tettem és kész. Ja, miután a kicsit a térdemen (!) tisztába tettem a mosdóban...

 • 2007.04.06 01:26:47Turboanyu

  Én szoptattam már sétálóutcában állva, miközben a gyerkőc kenguruban volt. A cirkuszban felléphettem volna vele. Mentségemre szolgáljon, hogy teljesen néptelen volt, nem volt egy pad sem, a gyerek meg szirénázott. Aki már hallota a csemetémet sírni és szétszakadt miatta a dobhártyája, az megérti. :-)

  (Egyszer egy összebújt fiatal pár mellett vágta ki a magas cét, az arcukon láttam, hogy egy ideig nem felejtenek el gondoskodni a fogamzásgátlásról.)

 • 2007.04.06 01:28:34Turboanyu

  Sister: mi egy pelenkázást az önkormányzatnál úgy oldottunk meg, hogy anyukám egymásra leterítette a télikabátjainkat a mosdóban, a csapok előtt.

 • 2007.04.06 09:07:40napos oldal

  Sister, látom, akkor nem én vagyok az egyedüli reumatológia-vendég 60 alatt :)

  Én úgy oldottam meg, hogy bejelentkeztem a rendelésre 2-kor, hazamentem, és visszamentem 4-re. Nagy mákom volt, leültem, 10 perc múlva engem szólítottak. Néztek nagyokat, akik ott vártak 2 órája. Ha lemaradtam volna, szólok, hogy bocs, kisgyerek mellől most tudtam ideérni.

  Mi segített a fájdalmakon?

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta