Amikor kiderül: mégsincs baba a pocakban

Ahogy közeleg az aktuális menstruációd időpontja, úgy leszel egyre izgatottabb. Félóránként rohangálsz a vécére, hogy megnézd, megjött-e már. A melleid feszülnek, és mintha émelyegnél egy kicsit. Amikor a jellegzetes fájdalmat érzed az alhasadban, reménykedsz, hisz ez is egy koraterhességi tünet.


Elérkezik a kiszámolt dátum. Még mindig semmi. A hasad ígéretesen fáj, a melleid egyre jobban feszítenek, és hirtelen megkívánod a fokhagymás kajákat. Innentől kezdve naponta háromszor fogyasztod ezt az egészséges növényt, hol pirítósra kenve, hol tésztával, hol meg csak úgy magában.

Amikor félóránként feszít a hólyagod és mész a mellékhelyiségbe, már biztos vagy benne, hogy baba van a pocakodban, és üdvözült mosollyal várod a saját magad által kitűzött napot, amikor tesztelni fogsz. Nem iszol alkoholt, még a kedvenc vörösborodba sem nyalsz bele. Elkezded tervezgetni, hogy mikor fog születni a bébi, és legalább egy fú és egy lánynév már a fejedben van.

Abban a biztos tudatban veszed meg a terhességi tesztet, hogy kétcsíkos lesz. Bezárkózol a fürdőszobába és tesztelsz. Aztán kővé dermedten állsz, kezedben a bizonyítékkal. Legszívesebben sírva fakadnál. Nem akarod elhinni az eredményt. Pedig minden jel arra mutatott, hogy terhes vagy.

Bánatodban megiszol egy fél üveg vörösbort és próbálod meggyőzni magad, hogy ennek így kellett lennie. Azzal vigasztalod magad, hogy talán a következő hónapban teljesül az álmod és végre kismama leszel.
Oszd meg másokkal is!
Mustra