Pedofilok leselkednek az elvált szülők gyerekeire

Az egy szülő által felnevelt fiúgyermekeket nagyobb eséllyel zaklatják szexuálisan, mint kétszülős családban nevelkedő társaikat, derül ki egy új amerikai kutatásból.

Közülük is különösen veszélyeztetettek a rosszabb anyagi helyzetű családokban élők, áll a Pennsylvania Egyetem orvosi karának kutatói által készített tanulmányban.

Az egyszülős családokban a szülő gyakran kénytelen egyedül hagyni gyermekét, mivel sokat kell dolgoznia, hogy fenntartsa a családot, magyarázza William C Holmes professzor, a Journal of Epidemiology and Community Health (Járvány- és Közegészségügyi Szemle) című szaklapban közölt tanulmány szerzője.

Sajnálatos módon az így egyedül hagyott gyerekek hajlamosak egy felnőttben keresni a szülőpótlékot, és így könnyen szexuális "ragadozók" prédájává válhatnak. A pedofilok ugyanis igen jól képesek beférkőzni a magányos gyerekek bizalmába, kedvesek velük, néha ajándékokkal halmozzák el őket.

Holmes professzor szerint a rossz anyagi helyzetű családokban a szülő nem válogathat sokat, hogy kire bízza a gyerekét, és előfordulhat, hogy éppen a felvigyázó él vissza a bizalmával. Az is kiderült a kutatásból, hogy az egyszülős családok gyermekeit inkább a családhoz nem tartozó nő molesztálta (például a bébiszitter), a kétszülős családokban többnyire férfi rokon volt a zaklató.

A kutatók 197 felnőtt férfit kérdeztek meg a vizsgálat során, és míg a kétszülős családban felnőttek 16 százalékát molesztálták gyermekkorában, a csonka családokban felnőtt férfiak körében ez az arány jóval magasabb volt, 29 százalék.

Oszd meg másokkal is!
Mustra