Hétvégi programok: tojáslabirintus hullámvasúttal

Szombattól húsvéti tojáslabirintus és vásár lesz a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, amelyet gyermekes családoknak ajánlunk, a hét végén pedig a nemrég kinyílt Vidámpark várja a szórakozni vágyókat, az egy méter alatti gyermekek ingyen mehetnek be.


Március 24-től labirintussá alakul a Magyar Mezőgazdasági Múzeum egy része, ahol a különleges díszlettel igyekeznek vonzóvá varázsolni a húsvéti kiállítást. Az 500 négyzetméteres útvesztőben óriás és valódi hímes tojásokat kell megkeresni, aki pedig kijut a labirintusból, újabb felfedező játékban vehet részt, ha megtalálja a vár területén elhelyezett propellereket. A jutalom sem marad el.

A kézművesek termében húsvéti hagyományokkal kapcsolatos kézműves népszokásokat mutatnak be, megismerkedhetünk a tojásdíszítés különböző módjaival, valamint húsvéti portékák és tavaszi növények vására várja az érdeklődőket.

Nyitva tartás: március 24-április 15-ig 10-17 óráig
Jegyárak: felnőtt: 600 Ft, gyermek (3-14 éves korig) 550 Ft.
Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Budapest, XIV. Városliget, Vajdahunyadvár

Egyelőre még csak hétvégéken tart nyitva a budapesti Vidámpark, március 24-25-én 10-18.30-ig a tavaly bevezetett karszalagos rendszerrel vehető igénybe: e szerint a megvásárolt karszalagokkal aznap korlátlanul lehet igénybe venni a Park játékait, kivéve a versenyautót, a gokartot, a pénzbedobós nyerőjátékokat és az élményfotókat.

Érdekesség, hogy a Vidámparkban nem kor szerint osztályozzák a belépőket, hanem magasság szerint: 100 centiméter alatti, 100 és 140 centiméter közötti és 140 centiméter feletti magassági csoportok alapján kell jegyet venni.

Jegyárak: 100 centiméter alatt ingyenes, április 30-ig 100-140 centiméter között és 62 éves kor fölött 1950 Ft, 140 centiméter fölött 2950 Ft. A parkot 3 éves kortól ajánlják.
Budapesti Vidámpark
Budapest, XIV. Állatkerti krt. 14-16.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek