Szülők küzdenek a svábhegyi gyermekkórházért

A svábhegyi gyermekkórház fennmaradását kérve mintegy 4300 aláírást nyújtott át Pós Péter, az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének elnöke és Zalatnay Eszter, egy asztmás gyermek édesanyja, az aláírásgyűjtés kezdeményezője Kecsmár Ilonának, a Miniszterelnöki Titkárság főosztályvezetőjének szerdán Budapesten.


Zalatnay Eszter az MTI-nek elmondta: a petícióban javasolják azt is, hogy a gyermekkórház 80 aktív és 70 rehabilitációs ággyal működjön a továbbiakban. Pós Péter szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felelőssége is, ha a kórházreform a jelenlegi formájában marad.

Úgy véli, az egészségügy megreformálásához először az alapellátást kellett volna megerősíteni, majd ezt követően csökkenteni az ágyszámokat. Kecsmár Ilona arra a kérdésre, mi lesz az aláírások sorsa, azt válaszolta, a miniszterelnök megnézi, majd dönt róla. Ugyanakkor hozzáfűzte, a svábhegyi gyermekkórház az Egészségügyi Minisztérium feladatkörébe tartozik.

Molnár Lajos egészségügyi miniszter múlt csütörtökön hirdette ki a kórházlistát, mely szerint három kórház, köztük a Svábhegyi Országos Gyermekallergológiai, Pulmonológiai és Fejlődésneurológiai Intézet is megszűnik.

Mint már korábban írtuk, a szintén megszűnésre ítélt Schöpf-Merei Ágost Kórház vezetői kft.-t alakítottak, s vételi ajánlatot tettek a fővárosi önkormányzatnak.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek