Megvennék a dolgozók a Schöpf-Mereit

A Népszabadság hétfői száma arról számolt be, hogy a Schöpf-Merei Ágost Kórház vezetői kft.-t alakítottak, s vételi ajánlatot tettek a fővárosi önkormányzatnak.


A napilap arról értesült, hogy Garamvölgyi György főigazgató és 11 társa együtt hozták létre az új gazdálkodási formát, hogy kivásárolják a fővárosi tulajdonú kht. teljes tulajdonjogát. A négyezer négyzetméteres területen magánkórházat szeretnének működtetni.

Szolnoki Andrea (SZDSZ), a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottsága elnöke az MTI-nek elmondta: tud arról, hogy a Schöpf-Merei Kórház és Anyavédelmi Központ dolgozói egy gazdasági társaságot alapítottak azért, hogy kivásárolják a fővárosi tulajdonú intézményt.

Szolnoki hangsúlyozta: a társaság elővételi jogot fog élvezni, ha tesznek vételi ajánlatot. Ugyanakkor hozzáfűzte: a kórház értékét az önkormányzat még nem mérette fel.

Molnár Lajos egészségügyi miniszter múlt hét csütörtökén jelentette be, hogy három kórház szűnik meg áprilisban, köztük a Schöpf-Merei Ágost Kórház is.
Oszd meg másokkal is!
Mustra