SZÜLŐSÉG

Megvennék a dolgozók a Schöpf-Mereit

2007. március 12., hétfő 12:52

A Népszabadság hétfői száma arról számolt be, hogy a Schöpf-Merei Ágost Kórház vezetői kft.-t alakítottak, s vételi ajánlatot tettek a fővárosi önkormányzatnak.


A napilap arról értesült, hogy Garamvölgyi György főigazgató és 11 társa együtt hozták létre az új gazdálkodási formát, hogy kivásárolják a fővárosi tulajdonú kht. teljes tulajdonjogát. A négyezer négyzetméteres területen magánkórházat szeretnének működtetni.

Szolnoki Andrea (SZDSZ), a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottsága elnöke az MTI-nek elmondta: tud arról, hogy a Schöpf-Merei Kórház és Anyavédelmi Központ dolgozói egy gazdasági társaságot alapítottak azért, hogy kivásárolják a fővárosi tulajdonú intézményt.

Szolnoki hangsúlyozta: a társaság elővételi jogot fog élvezni, ha tesznek vételi ajánlatot. Ugyanakkor hozzáfűzte: a kórház értékét az önkormányzat még nem mérette fel.

Molnár Lajos egészségügyi miniszter múlt hét csütörtökén jelentette be, hogy három kórház szűnik meg áprilisban, köztük a Schöpf-Merei Ágost Kórház is.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.03.12 13:06:08Szilvesszter

  Ez lesz a puding próbája.  A vezetés tisztában van a saját szolgáltatásuk keresettségével, költségével.

  Villámgyorsan kialakul a működési model, s hihetetlen minőségi javulást várok, hisz innentől kezdve, minden dolgozó érdeke, hogy a kórháznak jól menjen. Ehhez pedig az első lépés a kiemelt minőségű ellátás, kedvesség pontosság.  Szerintem lesz piaca egy olyan helynek, ahol előre tudod a szülés árát, s az első jelek szerint nem sokkal több, mint amit aműgy is adnod kell a dokinak és szülésznőnek együtt.

  Cserébe nem érzed magad szarul.  Hajrá.  Aztán, ha mégsem izlik a puding, lesz ami lesz.

 • 2007.03.12 13:19:41rejtjel

  Csak tudnám, onnan a ménkűből van ennyi pénzük...Ha belegondolok, egy kórház, épület, felszerelések... ez iszonyú sokba kerülhet! Piszkosul jól állhat az a 12 doki...

  Egyébként a szülés ára 130 ezer lesz az első időkben (babanetes kismamák szülésznőktől szerzett infója), hát, hogy ebbe mi van benne, az jó kérdés...mert ha pl. szülésznő, szoba, doki, minden, akkor lehet tényleg megéri...kinek hogy...

 • 2007.03.12 13:22:22a:a

  Fizetnék én, ha tudnám, hova. A Szt. Margitban megszűnik a szülészet, a dokim ott dolgozik, a fiam nála szültem, ő látott el a vetélés után, nagyon ragaszkodom hozzá. És fogalmam sincs, hova tud elmenni. Ráadásul úgy beszéltük meg, hogy mivel a szülésem várható időpontjában ő hosszú szabin lesz, rábíz egy másik dokira, akit szintén ismerek, és akiben szintén megbízom, és aki már a fiammal is vizsgált anno. Ha pont akkor indul be a szülés, amikor ő külföldön van, a másik doki vezette volna le. De a másik doki már jóval 60 fölött van, ő biztosan nyugdíjba megy, úgyhogy lövésem nincs, hol, kinél fogok szülni, ehhez képest a mikor már csak egy apróság...

 • 2007.03.12 13:27:09kovvacs

  rejtjel, tuti, hogy keresnek szponzort, tulajdonostársat, bankot, stb., és valószínűleg kapni fognak mindenféle részletfizetési könnyítést.

  Amúgy meg üzleti oldalról ki ne szállna bele egy ilyen sztoriba? Biztos hülyén hangzik majd, hogy MOL-szoba meg OTP-szoba, de óriási a marketingértéke. Talán a legjobb külső beszállási lehetőség az egészségügyben.

 • 2007.03.12 13:42:01Alvomacko

  Már a rádióban is bemondták, hogy 130e lesz a szülés+terhesgondozás. Én már nagyon-nagyon régen szültem, de szerintem ma otthagy mindenki ennyi pénzt az "állami" kórházakban is a dokiknál.

 • 2007.03.12 13:47:08rejtjel

  Hát, remélem sikerül nekik... vicces lenne tényleg OTP szobában szülni...monnyuk a zöld nyugis szín :)

  a:a, mélységesen együttérzek, nekem Schöpfis a dokim, de sajna még én se tudom, hol fogok szülni júniusban... én valószínűleg átevezek az Istvánba, csak persze a dokit sajnálom...

  A szülés+terhesgondozásra a 130 reális a mai viszonyok között...legalábbis szerintem

 • 2007.03.12 13:58:54Mille38

  Még szerencse, hogy Szolnoki Andrea a helyén van, és elővételi jogot osztogat!

  Nem mintha sajnálnám a kórház kollektívájától az elővételi jogot, de mi alapon ígérget ilyesmit egy közszolga? Hol élek? Ez még egy európai jogállam vagy full-ázsia?

  Különben meg az elővételi joggal csak akkor érnek valamit, ha a más lehetséges vevő által felajánlott összeget ők is meg tudják fizetni; ha nem, akkor csak egy pr-ígéret az egész...

  Fel vagyok háborodva, az utóbbi hetekben naponta hallok ilyen típusú ledöbbentő nyilatkozatot.

 • 2007.03.12 14:28:04a_tom

  ÁHHÁÁÁ, tehát a bezárás ellen tüntető éhhalál szélén levő kórházi dolgozók(provokátorok?) veszik meg a kócerájt. Ez már annyira gyanús hogy én sem tudom követni :)

 • 2007.03.12 14:45:07SzaboZsee

  a_tom: Ez eszembe se jutott! Biztos az van, hogy az egészségügy, főleg a szülészet annyira nem üzlet, hogy a dokik önfeláldozásul/bizonyítékul jól megveszik...

 • 2007.03.12 14:51:16kovvacs

  Kicsit off de ide tartozik.  Azért jó béna az a terapia2007 című oldal, még csak kérdésfeltevési lehetőség sincs rajta.  Egyik szemem sír, a másik meg nevet, ha ez az egész eü átalakítás szóbakerül. Megrögzötten reménykedem a pozitív végkifejletben.

  Közben egy picurka rálátásom van hírek-pletya szinten a háttérre, mert rokon rokona OEP-es dolgozó. Hát tudjátok, ott most nincs aranyélet. Múlt héten hajlani négykor hívták az egyik emberüket, hogy akkor öltözzön, be kell jönni dolgozni, válságstáb. Jelentős része a társaságnak egész hétvégre be volt rendelve dolgozni. És nem most kezdték, amióta kitalálta Gyurcsny a 100 lépést, amiben szintén volt eü érintettség, hullámokban jelentkezik csak a nyugis régi szép idők emléke. Különben dolgoznak mint állat. Mint egy magáncégnél. Közalkalmazottként ismerkednek a kapitalizmus istenével.

 • 2007.03.12 15:46:21manci

  Csak, gondolom, jóval kevesebb pénzért...

 • 2007.03.12 15:50:51Kékfelhő

  jóval kevesebbért, ez igaz :)

 • 2007.03.12 15:55:39Katalma

  Bennem is felmerült egyfajta rosszindulatú gyanú, hogy milyen érdekes fordulat is ez a kórház-bezárás-dolgozók-által-megvásárlás.

  De persze biztos semmi alapja :)

 • 2007.03.12 16:10:17Csöre

  Én drukkolok nekik. Hajrá!

 • 2007.03.12 16:29:38macrowave

  "130e lesz a szülés+terhesgondozás. Én már nagyon-nagyon régen szültem, de szerintem ma otthagy mindenki ennyi pénzt az "állami" kórházakban is a dokiknál."

  Mi most szültünk, és NEM hagytunk ott ennyit. A dokink 50-75 sávot mondott, 50et akartunk adni, de anmnyira jól csinálták a szülésznővel (megvédék a gátat, nem volt se szakadás se metszés, emberségesek voltak, végig együtt voltunk a feleségemmel, alternativ szülés volt, mindenben rugalmas volt, nem kellett feküdni a vajudás alatt stb stb) hogy 70et adtunk. Biztos vagyok benne hogy rengetegen ennyit sem képesek, és pont ezena fórumon olvastam olyanról, aki semennyitsem adott, és minde simán ment az épp ügyeletes orvossal. Én úgy érzem plussz szolgáltatást fizettem meg, mert amugy felháborítonak tartom adnki kell/kéne pénzt egy olyan szolgáltatásért, amit már kifizettem e tb-ben. 130ezer igy sem túl sok egyébként ha mindent isztán megy, és egy szuper magánkórházban biztos lehjetek benne hopgy jó szolgáltatást kapok, főleg hogy a 70-100ért sok helyen semmilyen pluussz nincs... mint a feleségem barátnője, aki örömmela adott 70er mert >>nagyon rendes volt

 • 2007.03.12 16:50:35babó

  én schöpfis doki magánrendelőjébe járok, és tavaly abban a kórházban szültem, mindent összevetve közelített a végösszeg a 130-hoz. :(((  mert egy nyúlbéla vagyok, és próbáltam bebiztosítani magam meglepetések ellen (pl kedves-e a doki amikor szülök vagy nem... érti-e a dolgát vagy kevésbé? szülésznő stb)  mégis tisztábbnak érzem, ha nyilvánosan kell beizetni. bár legjobb lenne, ha nem kéne :(((

 • 2007.03.12 17:00:03macrowave

  A SCH-M egyébként tuti jó kórház, gondozáson voltunk vagy négyszer mindig más dokinál, és nagyon kedvesek, profik voltak... egyetértek az előttem szólókkal hogy tisztább ha nyilvánosan fizetek és elvárok érte valamit... de továbbra is felháborító, hogy csomó ember csak megszokásból/muszájból/nyulbélaságból , {én is nyúlbéla voltam!!!} meg mert valamennyire muszáj - ad... és nem kap érte semmit...
  mert én még megmagyarázhattam magamanak, mert fantasztkikus volt az orvosunk, tényleg le a kalappal...

 • 2007.03.12 17:06:22Katalma

  macrowave: a 70-t ti a szülés levezetéséért adtátok, ha jól értem. Manapság gyakori, hogy ha valaki megengedheti magának, és tele a hócipője a rendelőintézeti rendeléssel, akkor magánorvoshoz jár terhesgondozásra. A 130-ban pedig a szülés levezetése mellett a terhesgondozás is benne van.

 • 2007.03.12 17:55:48Alvomacko

  Bevallom, régen (15 évvel ezelőtt) én sem fizettem semmit a terhesgondozásért. És igazából az orvos sem kért pénzt. Az elején nem mondott olyasmit, mint amit mostanában hallok, hogy ennyi, meg ennyi lesz majd a szülés. De a végén adtam pénzt. Akkor 10e Ft-ot. Ráadásul a második gyerekemet nem is a fogadott orvosomnál szültem, mert az elsőnél komplikációk voltak és szerintem megijedt, hogy a második szüléssemmel nem bír majd el, így nem jött be. Viszont az ügyeletes orvos nagyon rendes volt. Még a szülőszobát is besötétítte, amíg nem volt "fontos" esemény. Így ő kapta meg a pénzt. Bevallom ma egy szülésért szívem szerint nem fizetnék 30-nál többet. A terhesgondozásért meg semmit. Nem azért fizetm a tb-t.

 • 2007.03.12 18:28:12B-

  Hát szerintem is elég gáz, hogy bár fizetem a TB-t, mégis magánrendelésre kell járnom, ha emberi hangnemre vágyok attól a férfitól, aki a lábaim között nyúlkál :-(( És akkor még az odafigyelésről és a szakmai dolgokról nem is beszéltem: hogy biztos legyek benne, hogy akkor vág, ha indokolt, hogy nem fog beletérdelni a hasamba, csak mert siet stb. Ideje lenne egy jó nagy tisztogatást végezni a szülést-nőgyógyász pályán, mert annyi embergyűlölőt, mint ezen a pályán, még a könyvtárosok és a pincérek között se találni :-))  Ugyanakkor meg úgy vagyok vele, hogy hol lenne jobb helye ennek a pénznek? A születendő gyermekem egészsége és az intim testrészeim biztonsága azt hiszem, jó befektetés... Persze tisztában vagyok vele, hogy van, ahol egyszerűen nem tellik erre, nem az ilyen esetekről beszélek. De amíg nem a számlákra és a közvetlen megélhetésre kell ez a pénz, nem tudok egyetlen olyan elköltési módot sem mondani, ami a terhesgondozáshoz képest prioritást élvezhetne.

 • 2007.03.12 18:37:59tistedur

  tudjátok,az a gáz,hogy olyasvalamiért kell fizetni,ami járna..mert a gondos ellátás,az emberi hangnem az bizony járna..

 • 2007.03.12 18:50:01Katalma

  A doki, akihez magánban járok, baromi rendes a rendelőintézetben is. Csak, negyedóra alatt két nőt kell ellátnia, szóval eleve kevesebb ideje jut egy betegre, nem is tud olyan széleskörű vizsgálatot végezni, mint a magánrendelésen (ahol a táplálkozási szokásaimtól kezdve a fürdésen át az alvásig mindenről kikérdez a többi mellett, mivel az ember egy rendszer). És valami rémálom időpontot szerezni a rendelőintézetben. Már panaszoltam másik topikban is, hogy kaptam már ott olyan dokihoz időpontot 1 héttel későbbre, aki nem is rendelt akkor, emiatt még tovább csúszott a problémám kivizsgálása és a kezelés kezdése. (Mert máshoz meg nem mehettem, hiszen oda nem volt időpontom.)

 • 2007.03.12 23:02:32gigia

  Nekem az életkorom miatt genetikai vizsgálatot kelett végezni, így kerültem a Schöpf-Mereibe. Kétféle élményem van:

  Többször ultrahangoztak, mintát vettek - korrektül történt minden, alaposan megvizsgálat, barátságos hangnemben.

  De: be kellett feküdnöm egy éjszakára, az maga volt a rémálom! Teljesen fölösleges volt, egyértelműen arról szólt, hogy a kórház legomboljon valami pénzt a TB-ről. Délután 5-től másnap délelőtt 11-ig semmi nem történt azon kívül, hogy nem aludtam egy percet sem. Orvost nem is láttam, nővért egyszer, amikor szólt, hogy nem kapok vacsorát. Redvás volt a fürdő, pókhálós a fal. Hálóingben, köntösben, bugyi nélkül kellett várakozni a folyosón kb. két órát (14 hetes terhesen, hidegben), volt egy kb. hat személyes pad, mi meg voltunk aznap vagy tizen... Maga a beavatkozás kb. 10 percig tartott, utána visszasétáltam az ágyamba, feküdtem benne egy órát és hazajöttem.

  Sógornőm fél év múlva ott szült és mindennel elégedett volt. Igaz, a fizetős szobája pont olyan volt, mint az Istvánban a sima...

 • 2007.03.17 22:21:35bes3

  intenzív osztályuk lesz? sebész?

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta