SZÜLŐSÉG

Harc a kilókkal - 3. hét

2007. március 5., hétfő 11:34

Az előző két hétnél eredményénél valamivel kevesebbel, körülbelül másfél kilóval vagyunk soványabbak a harmadik hét végére. A kísértés egyre nagyobb, néha nem is sikerül ellenállni a túrós rétesnek. Katica súlya már 5-össel kezdődik, Hanna mérlege szervizben, Janóka pedig megállapította, hogy az életmódváltás sokba kerül. De nem adjuk fel!Tünde
58 kg
Sajnos ezen a héten – részben kényszerből – visszaestem egy kicsit. Nem a lelkesedésem múlt el, csak összeszedtem egy jó kis fülgyülladást, emiatt kimaradt a kangoo. Emellett annyira el voltam foglalva önmagam sajnálatával, hogy nem maradt már kapacitásom arra, hogy odafigyeljek, mit eszem. Minden lecsúszott, ami az utamba került: túrós rétes, tatárbeefsteak, sőt, még egy-két kupica panyolai kajszibarack pálinka is, amely ugyan csökkentette fülfájdalmam, viszont köztudottan hizlal. Brutálisan.

A rendelt ebédem mellé újabban táplálékkiegészítő fogyókúrás tablettákat kapok, amelyeket idáig nem mertem kipróbálni. Aztán elolvastam, hogy pontosan mire jók. Összetevőiben L-karnitin található, amely állítólag a leghatékonyabb zsírégető. Ezen kívül kaktuszkivonat, barna alga és garnicia kivonat is van benne, ez utóbbi az ismertető szerint étvágycsökkentő hatással bír. Majd kiderül.

Hiányzik a mozgás, meg a szabad levegő, a bezártság nincs túl jó hatással a hangulatomra. Ráadásul a hét végén a gyerekek is betegek lettek, úgyhogy ezt a hetet igyekszem gyorsan elfelejteni. Ma pedig folytatódhat a torna és a jókedv.

Katica
Most éppen 59,4 kg.
Átkozott pillanat, mikor kihisztiztem magamnak a grammra pontosan mérő személymérleget a pasimtól! Minden komolyabb életmódváltásról, fogyásról szóló könyv első öt sora azt tanácsolja, hogy ne álljunk percenként (naponként) a mérlegre, mert teljesen felesleges… Nagy a kísértés, hogy az ember méregesse magát pisilés előtt és után, szoptatás előtt és után, nagy bögre tea előtt és után, zuhanyozás előtt és után. Így kiderül, hogy 24 óra leforgása alatt lehet hízni másfél kilót -?-, viszont a fürdés 20 dekát kivesz belőlünk. Mindez persze csak a salakanyag és a víz mozgása bennünk. De legalább már ötössel kezdődik a tömegem…

Nem tudom, hogy fókácska társaim hogy bírják a saját kúrájukat, én most kezdek kínlódni. Jó lenne, ha aszketikus típus lennék, aki unottan legyint a világi élet hívságaira, de jaj nem, nem vagyok az. Legalább négy főbűnt lefedek, ezen belül is asszem a torkosságban vagyok a leggyengébb: körömpörin és a pacalon kívül minden erkölcstelen eledel jöhet! Most persze nem jön, marad az álmodozás: majd ha vége, csinálok egy mamut adag tiramisut…
Ábrándozva állok a pudingporok előtt a boltban, nem bírván levenni a szemem a zacskóra rajzolt édességről… olyan lágy, krémes, vaníliás… Nyilván puha mazsola szemek is bújnak benne… Benézett hozzám régi cimborám, a nikotinéhség is. (Sziasztok Katica vagyok, nikotinista. 382 napja tiszta.)
Előző életemben – borzalom!- ha le akartam adni pár kilócskát vacsora helyett, na bumm, cigiztem egyet - kettőt az erkélyen egy jó pohár vörösbor mellett… (Dohányosoknak ez ismerős, nemde?) Immár se bor, se cigi, se puding.

Igyekszem naponta tornázni is, de annyira halálosan fáradt vagyok a picinyeim éjszakai cirkuszaitól néha, hogy nem bírok megmozdulni, csak azt bámulom mélán, hogy lesz a negyed háromból fél három. (Nagyon érdekesen.) Pedig a torna nagy segítség, amikor van erőm csinálni... Na, mától mindennap csinálom. Szép színes, süteményes szakácskönyveket nézegetek elalvás előtt, és reménykedem, hogy igaz, amit a szerzetesrendek évszázadok óta hirdetnek: a lemondás erősít.

Hanna
még mindig rossz a mérlegem
De már visszavittem a boltba. Az előző héthez képest kevés a változás: kicsit több édesség ugrott be, de nem táblás csokik, meg hasonlók, csak egy kis házi epres-diós muffin, ami túl cukortalan lett a férjemnek, és ezért kénytelen voltam én elpusztítani. A kalóriaszámolgatást hanyagoltam, túl időigényes, nem való egy ekkora gyerek mellé, akinek azért bőven vannak rosszabb napjai.

Eggyel többször tornáztam: két és félszer. A tendencia stimmel, a cél minden másnap lenne. Még mindig csak 2 kört tudok lenyomni a háromból a kazettámon, és akkor is lihegek a végén, de szerencsére az előtornázó is kellőképp izzad, és ez megnyugtató. Az izmok egyelőre még csak a karomon nem fedettek, persze a kazettán alánlott másfél kilós súlyzókat én egy kacagó 8 kilóssal helyettesítem. Lea mindenesetre szeret tornázni, és ez legalábbis nevelési szepontból nagy lépés. Persze neki talán kevésbé fárasztó a lábamon, a csípőmön illetve a karomban repkedni és hintázni a megfelelő részeknél, én pedig a távoli jövőbe vetem homályos pillantásomat.

Janóka
109,1 kiló
Úgy érzem, mintha egy fogyás-hullámvasútra kerültem volna: alig ment le valami az első héten, megszaladtam a másodikon, és ismét lelassult a súlycsökkenés a harmadikon. Pedig a magas vérnyomás és koleszterinszint miatt az orvos által elrendelt só- és zsírszegény diéta heti egy szabadnapján ismét nem „rendetlenkedtem”: egy adag bakonyi palacsintát ettem, egy ragulevest és két kis kókuszos süteményt.

Most egyelőre azzal vigasztalom magam, hogy az orvos elsősorban az egészséges életmód kialakulását tartja fontosnak, és még egyébként is van két hetem, mielőtt vissza kell menni vérvételre az újabb koleszterinszint-vizsgálat miatt. Mivel három hét alatt lement 2,9 kiló, még nagyjából két kilót leadhatok addig, ami talán a koleszterinemre is jó hatással lesz. Ami viszont biztos, megvan a fogyózás első pozitívuma: párom szerint néhány napja már nem horkolok, ami mindkettőnknek jó: én egészségesebben alszom, ő többet.

Aztán, miközben a zöldségeshez ballagtam, már azon gondolkodtam, hogy ha nagyjából tudnám tartani az 1 kiló/hét tempójú fogyást, akkor egy féléven belül 80 kiló körül lennék, már ha tudnánk finanszírozni. A fogyózás ugyanis jóval drágább, mint gondoltam.

Mert eddig mi volt? Mondjuk vettünk vacsorára fejenként két gyrost, darabját 450-500 forintért, oszt jónapot. Most viszont még az ásványvizet is meg kell válogatni – és persze pont a drága a jó –, emellett kosárszámra viszünk haza gyümölcsöket és zöldségeket, naponta másféle salátát eszünk: mindennap van benne fejes saláta, emellett paradicsom, uborka, kukorica, különféle hagymák, paprika, néha alma, időnként egy kis sajt. A fűszerezés só nélkül is egyre változatosabb – a nátriumszegény sót még nem próbáltuk, talán a jövő héten –, de mindez sokkal többe van, mint az aluljárós gyros.

Akárcsak az, hogy a salátához májat, halat – hm, nagyon becitromozva sem jobb, mint gondoltam – eszünk, ami szintén drágább, mit egy szimpla rántott karaj volt. A leveseket leszűkítettük a gyümölcslevesekre, a borsóleves és az egyetlen fácánlé kivételével nem sikerült élvezhető ízű, zöldség- vagy húslevesszerű dolgot előállítani; hiába próbálkoztunk bármilyen fűszerrel, só nélkül semmi nem volt jó, másodjára már a kelbimbó és a brokkoli sem.

A joghurttal viszont már eljutottam odáig, hogy akár natúrban is megeszem egy-egy pászkával – a külön-külön rossz ételek együtt elfogadhatóvá válnak, de persze a natúr joghurt egy szelet pászkával, majd egy pohár víz menüvel aligha törhetnék be a TV Paprikába.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.03.05 17:14:21B-

  Hanna: óvatosan a nehezebb súlyzókkal, bizonyos gyakorlatoknál leolvasztja a melleket (nem tudom, hogy ez cél-e, vagy ezen a fronton inkább nem kellene fogyást elérni).

  Janóka: ez a stagnálás természetes, most áll át a szervezeted a kevesebb kalóriára. Ilyenkor kell kitartani, mert ha most feladod, többet fogsz visszaszedni, mint amennyi lement (hiszen az anyagcseréd már kibillent).

  Tünde: nem lenne jobb valami arany középút? Hogy a nem fogyis idők se érjenek fel egy gasztronómiai holokauszttal, de a fogyis szakaszban se legyen nagy az elvonás-kísértés. Szóval életmódváltás, de igazi :-)

 • 2007.03.05 19:28:22smiley

  Akkor én hozzátennék további 0,8 kg-ot az eredményhez, szombat reggel 93,2.

  Nagyjából tartom magam a kétnaponkénti edzéshez, meg a normális kajálásokhoz, napi 1800-2000 kalória a maximum, zöldség van, cukor és zsír nincs. Sok víz.  Kivétel volt ez alól a tegnapi csülkös ebéd :D

  Nadehát rögtön a tökéletesség volt-e a cél? :D  Egyébként azt hiszem, nekem bejön az, hogy nem fogyókúrázom, hanem másként élek. Nincs hiányérzetem egyszerűen. Heti egy túróruditól már az a fenenagy édességelvonásom sincs. Inkább megeszem a szelet csokit és másnap reggel 10 perccel többet tekerek valami vackon, de csakazértis jól érzem magam, és nem csorgatom a nyálam aszkéntaként valami édességüzlet kirakatára.  Srácok, feltaláltam a spanyolviaszt. :DDDDD Remek :DDDD De komolyan. Nem érzem, hogy fogyókúráznék.  B-, egyébként Hanna az ő Leáját emelgeti súlyzó gyanánt, hogy senki se unatkozzon :)

 • 2007.03.05 21:18:24melin

  Kitartás, lonyák!!!! Nomeg Janóka! Sztem jól haladtok!! Csak most kell erősnek maradni! Hajráhajrá!!

  Katica... én is néha mit nem adnék egy slukkért:o))) (Helló, Melin vagyok, nikotinista. 148 napja tiszta) És tényleg cigistaként könnyű volt megállni a kajálást... de nem érimeg, sajnos:-/

  De a lényeg, h Smiley-val együtt további sok sikert NEKTEK!!!

 • 2007.03.05 23:15:08laili

  Hello Csajok!  Köszönet nektek! Én is bedobok a közösbe két kilót meg a férjem is kettőt:))

  Mióta az akció indult egészségesebben főzök, kevesebb kenyér sok gyümi stb. + mozgás szinte minden nap.  Úgy tűnik műxik.Hajrá csajok az erő velünk van:D

 • 2007.03.06 10:33:22B-

  smiley: húú, de gyagya vagyok :-)))

 • 2007.03.06 10:50:12Tori

  Hello, Tori vagyok, 1230 napja tiszta. Nálam kaja és cigi közt sose volt összefüggés. De valahányszor behisztizik a lányom, ölni tudnék egy slukkért. Az utsó szál cigit elraktam egy dobozban, itt van a polcomon. Nem hazudok, volt már párszor a kezemben, de mindig visszatettem. Igazából a szagától rosszul vagyok, de mégis kívánom. :-/

 • 2007.03.06 11:58:38kovvacs

  Hehh, Tori, én bizony majdnem elszívtam egy fél szálat még akkor múltkor, amikor nem tudtam, hogy terhes vagyok. De mivel komolyan rámjött a hányinger, el kellett nyomnom. Régi szépidők, mikor napi két doboz is majdnem lecsúszott. Aztán másodszorra sikerült úgy leszoknom, hogy hétfőtől péntekig napi 4-12 szál, hétvégén semmi. Aztán nem minden munkanap, néha megálltam, de akkor is ennyi. Amikor megtudtam, hogy az első gyerekkel terhes vagyok, akkor is ez ment... azonnal leraktam, a gyereknek semmi baja nem lett. Áldom Istent érte. De néha én is ülni tudnék egy szálért.

 • 2007.03.06 12:08:44kovvacs

  Néhány tipp őrült evésrohamok idejére, plusz néhány érdekes megfigyelés.  Azt gondolnád, hogy a gyümölcslé, na az k*vára egészséges. Hát nem. Nézd meg, mennyi benne a szénhidrát. 100g-ra vannak felírva, kb. 8-16g közötti értékeket lehet találni. Praktikusan azt jelenti, hogy a kétésféldecis poharadban van 20-40g cukor. Újratöltesz, mert szomjas vagy, akkor már 40-80g cukrot iszol. Viszonyítási alapnak vedd azt, hogy a terhességi cukor potenciális megjelenését megelőzendő első enyhe intézkedés az, hogy naponat maximum 180g szénhidrátot fogyaszthatsz. Tanulság: víz, ásványvíz. Vagy lehet a gyümölcslevet higítani. Mértékkel mindent lehet.  Viszont marha jó tud lenni a gyümölcstea. A kapitalizmus csodájaként 15 évvel a rendszerváltás után képes volt a magyar piacon is megjelenni a filteres tiszta (nem! fekete és ízesített) gyümölcstea. Teekanne és Milford márkákban. Jó az ízük, nem kell bele semmilyen ízesítő, és ha egy megaadagot iszol belőle, elveri az éhséget is átmenetileg.  Zabálnivalónak még bejött a mini mozarella, az olajbogyó, az egybögrés gyorslevesek. Ahhoz képest, hogy mennyit lehet belőlük megenni, kevéssé ártalmasak. és szinte semmi meló sincs velük. • 2007.03.06 12:41:58másutt

  kovvacs:

  Egyetertek Veled, hogy nem lehet literszamra inni a gyunolcslevet sem, es tenyleg mindent csak moderalva kell fogyasztani, de az igazsaghoz tartozik, hogy szenhidrat es szenhidrat kozott nagy a kulonbseg.  bar az igaz, hogy a gyumolcsleben sok szenhidrat van... de MAS FAJTA! Akkor is, ha grammra ugyanannyi szenhidrat avagy cukor (20-40 gram cukor peldaul, mint amit irsz) van benne, mint pl egy par kanal porcukorban, egeszen mas cukorrol avagy szenhidratrol van szo!

  A szenhidratok fontos reszei a taplalkozasnak, mert a szervezet energiat nyer beloluk. A szenhidratok teljes elhagyasa nem egeszseges.  Itt van egy par dolog, aminek a szenhidrat tartalma nagyon magas, de megis nagyon egeszseges: gyakorlatilag minden gyumolcs, sok zoldseg (kiveve a leveles zoldeket), kulonoskeppen a kukorica, a bab, lencse, repa, borso es a teljes orlesu gabonak.  Egyetlen almaban atlag 13 gramm cukor van es 17 gramm szenhidrat.. megsem mondhatna senki, hogy hasonlo, mint egy szelet csoki, mondjuk egy Kit Kat, amiben asszem 22 gramm cukor van.

 • 2007.03.06 12:54:51kovvacs

  másutt a szőlőcukortól is hízol, nemcsak a répacukortól. Ártalmassági sorrendet persze fel lehet állítani.  Annak idején nődoki a 180g szénhidrátos határ kihirdetésénél közölte, hogy minden beleszámít, mindegy, milyen szénhidrát. És azt mondta, hogy sok zöldség és hús. Kevés tészta, kevés krumpli, kevés rizs, kevés gyümölcs. A zöldségben benne van a rost és a vitamin, ugyanúgy, mint a gyümölcsben. Csak az a bizonyos gyümölcssukorszint alacsonyabb, és az marhára nem mindegy.  Teljes szénhidrátmegvonás szinte lehetetlen, még a húsokban is van, talán a halak kivételével. Meg hát ez olyan szempontból mindegy is, hogy ez a megközelítés a terhességi cukrosság és a túlzott elhízás megelőzéséről szól, másoknak más körülmények között nyilván teljesen más dolgokra kell figyelni.

  Mindössze arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy néhány dolgot marhajónak tartunk, és lehet, hogy nem az. Én imádom a gyümileveket, képes voltam meginni belőle egy literrel egy ültő helyemben. Hát most már nem teszem.

 • 2007.03.06 13:33:49másutt

  mindennel egyetertek amit irsz kovvacs, kiveve azzal, hogy a husban szenhidrat van, mert abban nincs.  semmi. csak esetleg a fuszerezesben, vagy szoszban. a hurkakba, kolbaszokba, majkremekbe tesznek mindenfelet.. de az egy mas kerdes.  egy szelet steak, csirke, sertessult, karaly, hal,tojas, stb szenhidrattartalma NULLA.  Minek kovetkezteben a teljes szenhidratmegvonas nem is olyan lehetetlen, bar nem egszseges.  Egyebkent itt vannak a szenhidrattartalmak szepen, mindenre:

  img.hazipatika.com/topics/diabetesz/Bayer_dietasfuzet.pdf • 2007.03.06 13:34:33másutt

  karaj. brr. bocs!

 • 2007.03.06 15:38:58marcangoló

  Hú,, ha tudnám hány napja. Aszongya 2003. novembere óta nem dohányzom. Számolja ki, aki akarja. De vége lesz egyszer a szoptatásnak, és akkor engem nem ment meg semmi! :-(

 • 2007.03.06 16:03:05katampusz

  két és fél éve mi is tiszták vagyunk, és azóta fejenként 10 kilóval nehezebbek is...  hiába, hol van már az az idő, mikor vizsgaidőszakban napi egy liter teával és egy doboz cigivel elintéztem az input oldalt... és még ettől is csak f*stam....  de én nem fogok visszaszokni, ebben majdnem teljesen biztos vagyok. nem is hiányzik. :DD

 • 2007.03.06 16:40:11marcangoló

  Na persze, ha apa is leszokott, az csak jó. Nálunk csak a finnyázás van, ha panaszkodok, miközben a büdös bagós napi egy dobozzal is elsziv, és azt hajtogatja, hogy ha már leszoktam, ne szokjak vissza. :-D De a kávéra én szoktattam rá. Nem is fáj azóta a feje.

 • 2007.03.06 16:43:23kovvacs

  Igazad van, másutt, marhaságot írtam, a húskészítményekre gondoltam, mint pl. virsli, felvágottak, stb. Nem a színhúsra.

 • 2007.03.06 17:39:17másutt

  Egyszer leszoktam a dohanyzasrol, ugy 6 evvel ezelott. Az elso het meg rendben volt, azutan elkezdtek a grammok felcsuszni. Sok gramm volt, nem kis csoportban jottek, hanem tomegben. :-D

  Soha nem ettem edesseget. Sportoltam, jogaztam es nagyon nagyon vigyaztam a nassolas minden formajaval.

  Semmi junk kaja. Csak finom, egeszseges zoldsegek, szoja, szinhusok.

  Enyhen szolva panik jott ram... mert akkoriban jopar eve ugyanannyi volt a sulyom, es nagyon meg voltam vele elegedve. Amikor elertem a kb 5 kg pluszt, elmentem a dokihoz. Majdnem sirva.

  Es akkor mondta el a Felelmetes Eltitkolt Igazsagot. Akik a dohanyzasrol leszoknak azoknak nagy resze nem azert hizik, mert nassol a cigizes helyett! Hanem azert, mert a dohanyosok anyagcsereje gyorsabb, es a leszokas az egeszet felboritja.  A dohanyosok vereben sokkal nagyobb a szendioxid szint, minek kovetkezteben a voros versejtek (amikre a C2O kapaszkodik) lassabban mozognak. Ezert a szivnek gyorsabban kell vernie, hogy ugyanannyi oxigent eljuttathasson a test reszeibe.

  A dohanyosok nagyreszenek gyorsabb a pulzusa es nagyobb a vernyomasa ezert. Amikor leszoknak, minden lelassul.  Maga az anyagcsere is lelassul, amikor az ember leszokik, de nem tudom pontosan hogyan s miert.  Szoval egy dohanyos, aki leszokik, ha ugyanannyi kaloriat fogyaszt a leszokas utan mint elotte... akkor altalaban meghizik. :-((( Ez tortent velem is.

  A doki azt mondta, a tobbseg 1/2 - 1 ev alatt megszokja a helyzetet es leadja a kilokat.

  Gratulalt, hogy leszoktam es azt mondta, sokkal egeszsegesebb vagyok igy, mint 5-6 kg-val kevesebbel... es hogy nagyon nagy szivesseget tettem magamnak (es a testemnek). Es hogy milyen sokaig fogok elni! :-D Nem viditott fel tulsagosan... becsapva ereztem magam.  Nemtom mi lett volna ha nem szokom vissza 1/2 ev mulva. Nemtom lementek volna-e a kilok. Orult modon elkezdtem megint cigizni egy nap, es szepen le is adtam a kilokat, magamtol. Nagy hulyeseg volt. Most szivok miatta.  Most terhes vagyok es megint cigi nelkul... es oszinten van eleg bajom a hulye leszokas nelkul is. Es total fel van kavarodva minden bennem, anyagcsere, hormonok, terhessegi sulynovekedes.....

  Ugy kellett most ez a leszokas, mint egy pup a hatamra, de muszaj volt.

  Bar lett volna tobb idom megtanulni cigi nelkul es nem a + terhessegi teszt estejen kezdtem volna!  (A vicces oldal az, hogy Draga Parom is leszokott velem, es pont annyit gyarapszik a sulya, mint terhes nekem)  Bocs, ez hosszu lett, de gondoltam megosztom....

 • 2007.03.06 22:54:49kaposztalepke

  na, én most vagyok kegyetlenül hálás a hülye természetemnek..én egyszerűen nem bírom a füstöt..semmilyet..ill a tábortűz még nem gond, de az illatos füstölők,a cigi, a kipufogófüst, stb..hát én szabályszerűen rosszul vagyok tőlük. Így soha eszembe sem jutott, hogy dohányoznom kéne (mondjuk soha nem is lettem vékony, gimniben a csajok azért kezdtek bagózni, hogy fogyjanak...), ha más dohányzik mellettem, akkor 5 perc múlva köhögőgörcs, félóra múlva fejgörcs..egyszer vettek rá (elbuktam egy fogadást) hogy elszívjak egy szálat állítólag vmi nagyon könnyű, nagyon finom meg drága meg nőies meg tudomisén cigiből, hát utána fél napig olyan volt a szám érzésre, hogy rosszul voltam tőle, az émelygésről stb nem is beszélve. Most látom csak, hogy milyen jól jártam vele, hogy ebből a körből kimaradtam.

  Bőven elég, ha a csokievést meg tudom állni (alapvetően nem is sikerül, leredukálni igen, kizárni nem), más sem kéne, csak mégegy csábítás...

  Hát, mindenkinek elismerésem, aki le tudott szokni..a gyerekünk egészsége ugyan komoly motiváció, de attól még ami nehéz, az nehéz, úgyhogy tényleg minden tiszteletem..

 • 2007.03.19 07:42:17uszogumi

  kovvacs!
  Nekem négy gyerekem van és mind a négy terhességem alatt cukros lettem. Az első háromnál nem nagyon figyeltek oda, csak mikor a fiam megszületett 4.75-tel hüvelyi úton. Utána mondanom se kell, hogy a következő terhességnél már heti 2x jártam orvoshoz és napi 5x mértem a cukromat. A napi 100 g szénhidrátnál, még mindig ingadozott. Kenyeret stb 4 hónapig nem ettem, rendes tejet nem ihattam a laktóz miatt.Ennek már 4 éve. Nem mindegy mit eszel, ezért célszerü inkább a komplex szénhidrátokat fogyasztani, mert ezek emésztése tovább tart. Mellesleg a szénhidrátmentes (hús, egyes sajtok) ételekből is szénhidrát lesz egyszer, mert a zsirt a szervezet először átalakitja. Nekem a legnagyobb bajom, hogy mind a mai napig nem tudok reggelire kenyeret, kukoricapelyhet stb enni, mert egész nap ingadozik tőle a cukrom és farkaséhes leszek tőle. Nem is éhesnek mondanám, hanem inkább reszket kezem-lábam és teljesen elgyengülök. Próbálok valahogy lefogyni, de rendkivül nehéz. Most egy tizes van rajtam és a sok stressznek köszönhetően nem is tudom mikor tünik el. Azonkivül, hogy itt a 4 gyerek, még ráadásul 8 hónapja Moszkvába költöztünk és hát hogy is mondjam, nem marad más program csak az evés...

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta