SZÜLŐSÉG

Plasztikhalacskák a bölcső felett

2007. március 4., vasárnap 10:27

Végre egy függődísz, amit nem forgat kis motor körbe-körbe, nem bocsát ki borzalmas tinglitangli dallamot, nem csinál semmit, csak lágyan mozog a szélben, illetve szél híján még azt sem. Viszont tök jól néz ki.


Már régóta keresek olyan lógót a gyereknek, ami nem zenél, de egyelőre nem találtam kedvemre valót. Ez az Annika Grottell által tervezett darab három kék gömbből áll, a buborékszerűen emelkedő gömbök körül pedig kék cápák és piros és sárga halacskák úsznak, alul pedig egy kék polip lengedez. Igazán dekoratív, és a csillárt sem szakítja le a súlyával, mivel könnyű műanyagból van.

Bár az Ikeában árulják, nem kifejezetten olcsó: 3490 forint. Még nem tudom, megveszem-e, mindenesetre előbb befejezem a saját készítésű lógót - csak lenne egy nyugodt félórám rá!

Tényleg, kedves anyukák, ti hasznosnak találtátok a zenélő bölcsődíszt? Leköti a gyereket, elalszik tőle, vagy csak a férjeteket kergeti ki a világból a monoton dallam? Érdeklődve várom a kommenteket.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.03.04 12:09:59marcangoló

  Tátátá, tátátáá, taratátátátátá... Igen. Az az ünnep, ha véletlenül nem a "Csendes álmot, jó éjt" kezdetű örökzöld dallamot játssza valamelyik zenélő micsoda. Bár a tesóm által a kinai piacon beszerzett világitó, zenélő borzalmaknál talán jobb. Nálunk működik, az elefántos zenélőt meghosszabbitottam a bébitornázó cuccaival, igy pont eléri a kölök, és megy a rángatás ezerrel. Pont elég hozzá az a kis fogóreflex, hogy elkapja, és még körbe is mennek a vackok, ha hozzáér.

 • 2007.03.04 12:30:41zsuli

  nálunk a kiságyban, ahol a délutáni és az éjszakai alvás van, semmi sincs  napközben járókában van velem a kislányom, ott zajlik az élet  az első hetekben egy geometrikus mintás díszpárna volt a kedvence, azt nézegette szakadatlan  kb.6 hetesen kapott felakasztós figurákat, de ezek egy sorban voltak, nem forogtak, olyan magasságban, hogy elérje őket

  az egyik csörgött, csak azzal játszott, a másik kettő nem érdekelte  azután kapott anyósoméktól forgós-zenélős változatot is. a figurákat hónapok óta nem unja meg kóstolgatni, fogdosni, stb

  zenélést nagyon-nagyon nem akartam, de kiderült, hogy a kiscsaj imádja, és amíg lemegy (naná, hogy) csendes álmot, addig nyugodtan leszűrhetem a tésztát, elmehetek pisilni, akármennyire sírt is előtte

  csak néha lehetne hosszabb is a dallam...

 • 2007.03.04 12:40:54marcangoló

  Zsuli, ez nálunk a porszivó. Megérte e terhesség alatt annyit takaritani. :-)

 • 2007.03.04 14:27:44Csillagfény

  Nekünk volt ilyen zenélő csodánk, de sajna elég hamar tönkrement köszönve a két nagyobb lány állandó tekergetésének. Ezután kartonlapból különböző alakú idomokat vágtam ki , festettem élénk színűre és hurkapálcákból kialakított csillagra akaszgattam damil segítségével. A fiam egyszerűen imádta, mert a legkisebb szellő is elmozdította és mindig másképp mozgott... A most érkező babácskámnak is készítek majd egyet....

 • 2007.03.04 14:34:13marcangoló

  CSillagfény, hasonló volt nálunk is, csak üvegmatricafestékkel vastag fóliára. Bejött.

 • 2007.03.04 16:34:52szanna

  "Csendes álmot, jó éjt" kezdetű örökzöld dallamot játszák a mi bigyónk is valószínűleg. (Abból gondolom, hogy 3 különbözőt kaptunk, és ugyan azt a dallamot játsza mindegyik.) Nem ismerem a szöveget (azt se tudtam, hogy ez örökzöld dal), most azt éneklem hozzá, hogy: Anna, Anna-Pannácska.
  Leírná valaki az eredeti szöveget? Előre is köszi!

 • 2007.03.04 17:18:51jidele

  Gyanítom, hogy ez a Guten Abend, gute Nacht kezdetű sláger, én csak németül ismerem-ilyen úri nevelést kaptam;)
  de rákerestem, és íme a szöveg magyarul és az eredeti németül
  Csendes álmot, jó éjt ,
  Majd néz rád az ég
  Csak hunyd le szemed
  Az angyal veled
  /:Álom szárnyán ha szállsz,
  Fönn az égben is jársz:/

  Csendes álmot, jó éjt,
  Az őrangyal véd,
  Majd álmodban láss
  Szép karácsonyfát

  /:Aki hajnalt is ád,
  Isten küld álmot rád.:/

  Guten Abend, gut Nacht,
  Mit Rosen bedacht
  Mit Näg'lein besteht
  Schluf unter die Deck
  /:Morgen früh, wenn Gott will
  Wirst du wieder gewecht:/

  Guten Abend, gut Nacht,
  Von Englein bewacht
  Die zeigen im Traum
  Dir Christ******* Psaum

  /:Schlof nur selig und süb
  Schau im Traum's Paradies.:/

 • 2007.03.04 18:38:11gyöngy1

  Eleinte kicsit dràgànak talàltam azokat amelyek tetszettek is, de aztàn talàltam egy szépet (plüss àllatkàkkal, csiptethetö karral). Elég sokàig bírta, és kb 2 év intenzív hasznàlat utàn, a zenélödoboza elromblott. Teljesen véletlenül talàltam egy jàtékboltot ahol mindenféle ilyen zenélödobozokat lehet kapni.

  A kisebbiknek is vettünk egyet, mert a nagyobbik ragaszkodott az övéhez. Ez is jó volt. Szerette nagyon nézegetni, elkapdosni. Egy pàr hete viszont nagyon belekapaszkodott, és a 14 kilója nem bírta el... Eltört a kar. Egy kis jófajta ragasztóval meg lehet oldani, de majd olyannak aki könnyebb sùlycsoportba tartozik :-))

  Vettünk helyette zenélötévét: kis tv amelyet fel tudunk hùzni és "megelvenedik" a kép. A kisebbik még kicsit fél töle.

  Azért is volt nagyon jó az utazóforgó mert mehettünk mózeskosàrral, utazóàggyal, vagy lehetett a sajàt àgyàban, àllandóan ott volt, az odatartozott ahol ö aludhatott, pihenhetett.

  (www.gyongy.skyblog.com)

 • 2007.03.04 21:33:53lencsilany

  Nekünk a nagynéni küldött Németországból (állítólag) Mozartot játszó zenélő forgót, amit lelkes elsőgyerekes szülők lévén a nulladik pillanattól felbiggyesztettünk a gyerek ágya fölé,persze eleinte tudomást sem vett róla. Kb. 1 hónapos korában fedezte fel, most féléves és azóta is nagyon szereti, ő is szinte mindig megnyugszik tőle, és a tekintetével mutatja, hogy húzzuk fel neki.

 • 2007.03.04 21:53:20szanna

  Köszi Jidele!

 • 2007.03.05 07:56:07mamaja

  Nálunk az ekső időkben színes papírból kivágott kiskacsák és tavirózsak lengedeztek.Színes volt, mozgott ha a levegő megmozgatta. Pont megfelelt.
  Amikor már elérte a gyerkőc, akkor szedtük le.
  Később volt zenélő forgó-borgó is,de nálunk az vált be, hogy én énekeltem 3-4 dalocskát és azután aludtak.

 • 2007.03.05 08:14:48manci

  Nekünk volt zenélő forgónk pasztell színekben, baromira nem érdekelte a gyereket, kb. egy perc után megunta. Ellenben az ikeás zöld virágot, amiről pillanó, darázs stb. lógott le és egyáltalán nem forgott, imádta. Jó darabig nem unta meg nézegetni, boxolni, fogdosni.

 • 2007.03.05 08:38:32olgi

  az első gyereknek nem volt semmi a kiságyában, aztán színes rongyot kötöttem a rácsra (védőnő javaslatára), ezt tanulta meg fogdosni, cibálni.

  a második kapott egy rácsra szerelhető színes bohócot, na az volt az etalon. lehetett tekergetni, huzogatni, forgatni rajta a kütyüket, és ezek mind hangot adtak.

  a harmadik kapott forgót az ágya fölé... ahogy megtanult tisztességesen fogni, addig rángatta, míg a kar eltölt. :) de előtte szerette, bár a zenélője még egészen pici korában tönkrement. :)

 • 2007.03.05 08:42:18jidele

  most jutott eszembe: a mi kiságyunkban egy nagy, rózsaszín-sárga műanyag baba lógott, meg kellett húzni a zsinórt, és zenélt, mozgatta a kezét-lábát és forgatta a szemét. Nagyon cuki colt:)

 • 2007.03.05 09:28:14bohar

  zenelos bigyo vasarlasa eszembe se jutott. minden ilyen kutyunel arra gondoltam, mi latszik ebbol alulrol. vegul szep szines papirokbol madarakat hajtogatott a ferjem! ezeket cernaval a pelenkazo fole erositettuk, kulonbozo magassagokba. babank imadta.kesobb tobb ismeros babanak keszult ilyen megrendelesre :-) de kesobb talaltunk egy nekunk tetszo logatot, szinten az ikeaban,ezek is halak, de nem az indito cikkben szereplok, hanem textilbol vannak, mindnek arca van, alulrol lathato arca, viccesek nagyon, es a babak szeretik a mosolygo arcokat, szoval vettunk ilyet, ezzel egy baj van, nincs kitalalva, hogy szereld az agy fole de szerintem amugy a legjobb a piacon, tenyleg a legjobb, a muhangokert meg nem vagyunk oda

 • 2007.03.06 13:44:58R.

  én megörököltem az unokatesómék zenélő izéjét. a dallamot mi már kicsit unjuk, de a gyereket még mindig le tudja 10-15 percre kötni, hogy nézhati a színes elefántokat.
  több időt ennél meg már úgy sem tölt napközben a kiságyban. nagylány már, 7 hónapos! ez viszont nekem pont elég egy reggeli gyors zuhanyhoz, vagy kajakészítéshez.

 • 2007.03.06 22:00:50marcangoló

  Na igen, többször is javasoltam már, hogy aki kitalálta a zenélő forgókat, ugyan feküdjön egyszer alá. Mi a poén egy csomó egyforma elefánthasban és lábban?

 • 2007.03.07 08:38:07melin

  Nekünk az első fiúnk forgója nem a "csendes álmot" c. slágert játsazotta, hanem vmi mást, de én nemismertem, inkább úgy hangzott, mint egy kis fantázia-dallam. És nagyon kedvtelve nézegette, meg sokszor dumált is hozzá... jó erős színek voltak! Viszont, amikor eltört (állva belecsimpaszkodott és kettétörte), akkor a zenélő részt betettük a játékdobozába, és néha, amikor megtalálta és felhúztuk neki, akkor áhítattal hallgatta, sztem emlékezett a dallamra és tapsikolt örömében:o)) Édes volt nagyon. A második kiccsávómat nem fogta meg különösebben ez a forgó dolog, pedig ő is kapott... de vhogy nem kötötte őt úgy le... mondjuk ugye tesó mellett már nem olyan uncsi az élet:o)))

 • 2007.03.08 22:41:03evaandrea

  Fából készült gólya, pillangó...bármilyen szárnyas ...Az összekötött zsinegek egy kis lelógó zsákocskát tartanak egyensúlyban. Ha a baba, vagy mi ezt a zsákot megmozgatjuk, vagy lehúzzuk, a madárkánk repül...Ezzel jó pár hónapig elszórakozik a baba. Én idáig csak fesztiválokon, vásárokban látta, üzletben még nem. És olcsóbb az Ikeás cuccnál..
  Szép és ötletes, talán házilag is elkészíthető kartonból...

 • 2007.03.09 13:20:09Niké

  Evaandrea,
  Fakopáncs-fajátékboltban kaphatók! mindenféle madarak... Az enyém is szereti nagyon:)

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta