SZÜLŐSÉG

Hétvégi programok: Kolompos és Péter Pán

2007. március 2., péntek 14:18

Szombatra táncházat ajánlunk a muzikális családoknak, vasárnapra pedig bábelőadást a színházat kedvelőknek. Kolompos együttes a Fonóban és Péter Pán a Budapesti Bábszínházban.


Március 3-án, szombaton délután 5 és 6 óra között családi táncház lesz a Fonó Budai Zeneházban, a talpalávalót a gyermekek körében igen népszerű Kolompos együttes húzza. A táncház programjában közös játékok, mesélés és népszokások dramatikus megjelenítése szerepel, valamint sok tánc és zene várja a gyerekeket és szüleiket.
Jegyár: 600 Ft, hároméves korig ingyenes.Vasárnap délelőtt 10.30-kor kezdődik A Péter Pán című előadás a Budapesti Bábszínházban, amelyet J.M. Barrie meséje nyomán Háy János alkalmazta bábszínpadra. A két részes előadást 6 éves kortól ajánlják.
Jegyár: 950-1200 Ft.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.03.02 14:28:29B-

  A címben el kéne dönteni, hogy Peter Pan vagy Pán Péter...

 • 2007.03.02 14:40:28Tünde

  B-: ez a bábelőadás címe.

 • 2007.03.02 15:18:56Tori

  Tünde, akkor a bábosoknak kéne eldönteni, de B-nek igaza van. :) Nekem is ez ugrott be először.

 • 2007.03.02 17:58:30B-

  Tünde: elég baj az :-) Ha már színházba viszem a gyereket, érjék már kedvező nyelvi hatások :-)

 • 2007.03.02 19:36:48Mille38

  Kedvező nyelvi hatások? Hol élsz te? Kamasz gyerekeim kijöttek a Vidám Színpad Shakespeare-előadásáról, olyan brutál káromkodások és sikamlósságok voltak az Ifjúsági bérlet előadásán. A harmadik bérleti előadást pedig inkább eladatták velem... (Pán Péterben egyébként egyetértek.)

 • 2007.03.02 21:17:43B-

  Én nem láttam a kérdéses előadást, de az tuti, hogy Shakespeare írt egy-két hajmeresztő dolgot. Csak aztán Arany János kigyomlált a fordításban mindent, amiről úgy gondolta, hogy nem "hölgyszobába" való :-))) (Idézet tőle.) De a mi Janus Pannoniusunk is írt csúnyaságokat ugye:  „Megrágalmaztál, hogy medvetejen nevelkedtem

  Otthon, Gryllus, mert annyira vad vagyok én.

  Hát jó, nősténymedve a dajkám: néked azonban,

  Gryllus, nem medve volt az anyád, de szuka.”  (Vö: son of a bitch)  Szóval lehet káromkodni, ha művészi szempontból indokolt, és veretes magyarsággal hangzik el. De a hunglist nem erőltetném egy olyan műfajban, ahol a szép és kreatív nyelvhasználat terjesztése is cél. (Az jutott még eszembe, hogy esetleg valami jogdíjvita miatt választották ezt a címet??)

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Ilyen volt a Habsburgok udvarhölgyének lenni

A filmek, regények alapján azt gondolhatjuk, hogy udvarhölgynek lenni buli volt: az ember lánya szép ruhákban pompázott, elcsacsogott a királyi fenségekkel, és nagyokat mulatott az udvari bálokon. A valóság nem volt ennyire fényes.

OTTHONTÉRKÉP A világ ultraexkluzív villáinak toplistája

Luxusingatlannak azt szokták hívni, aminek az ára 1 és 8 millió dollár között van. Na, itt most olyan házakat mutatunk, amik százszor ennyibe kerülnek. Ulta-mega-gigadrága körkép a világból

B1Gasztró Izgalmas dolgok másnapos pékáruból

Ha már unod a pirítóst, itt van 3 ötlet, amivel új életre kelhet a háromnapos kifli. Élet a mákosgubán innen és túl, nem csak kiflimaradékra gondolva.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta