SZÜLŐSÉG

Hétvégi programok: Kolompos és Péter Pán

2007. március 2., péntek 14:18

Szombatra táncházat ajánlunk a muzikális családoknak, vasárnapra pedig bábelőadást a színházat kedvelőknek. Kolompos együttes a Fonóban és Péter Pán a Budapesti Bábszínházban.


Március 3-án, szombaton délután 5 és 6 óra között családi táncház lesz a Fonó Budai Zeneházban, a talpalávalót a gyermekek körében igen népszerű Kolompos együttes húzza. A táncház programjában közös játékok, mesélés és népszokások dramatikus megjelenítése szerepel, valamint sok tánc és zene várja a gyerekeket és szüleiket.
Jegyár: 600 Ft, hároméves korig ingyenes.Vasárnap délelőtt 10.30-kor kezdődik A Péter Pán című előadás a Budapesti Bábszínházban, amelyet J.M. Barrie meséje nyomán Háy János alkalmazta bábszínpadra. A két részes előadást 6 éves kortól ajánlják.
Jegyár: 950-1200 Ft.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.03.02 14:28:29B-

  A címben el kéne dönteni, hogy Peter Pan vagy Pán Péter...

 • 2007.03.02 14:40:28Tünde

  B-: ez a bábelőadás címe.

 • 2007.03.02 15:18:56Tori

  Tünde, akkor a bábosoknak kéne eldönteni, de B-nek igaza van. :) Nekem is ez ugrott be először.

 • 2007.03.02 17:58:30B-

  Tünde: elég baj az :-) Ha már színházba viszem a gyereket, érjék már kedvező nyelvi hatások :-)

 • 2007.03.02 19:36:48Mille38

  Kedvező nyelvi hatások? Hol élsz te? Kamasz gyerekeim kijöttek a Vidám Színpad Shakespeare-előadásáról, olyan brutál káromkodások és sikamlósságok voltak az Ifjúsági bérlet előadásán. A harmadik bérleti előadást pedig inkább eladatták velem... (Pán Péterben egyébként egyetértek.)

 • 2007.03.02 21:17:43B-

  Én nem láttam a kérdéses előadást, de az tuti, hogy Shakespeare írt egy-két hajmeresztő dolgot. Csak aztán Arany János kigyomlált a fordításban mindent, amiről úgy gondolta, hogy nem "hölgyszobába" való :-))) (Idézet tőle.) De a mi Janus Pannoniusunk is írt csúnyaságokat ugye:  „Megrágalmaztál, hogy medvetejen nevelkedtem

  Otthon, Gryllus, mert annyira vad vagyok én.

  Hát jó, nősténymedve a dajkám: néked azonban,

  Gryllus, nem medve volt az anyád, de szuka.”  (Vö: son of a bitch)  Szóval lehet káromkodni, ha művészi szempontból indokolt, és veretes magyarsággal hangzik el. De a hunglist nem erőltetném egy olyan műfajban, ahol a szép és kreatív nyelvhasználat terjesztése is cél. (Az jutott még eszembe, hogy esetleg valami jogdíjvita miatt választották ezt a címet??)

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta