A szülőkormány átveszi a hatalmat

Nem tudom, más anyukák hogy vannak vele, engem mindig a frász tör, amikor a környékünk lejtős utcáinak járdáin műanyag motoron ezerrel lefelé száguldó kissrácokat látok. Jó esetben lohol utánuk egy szülő, de előfordul, hogy egy sarokkal hátrébb sétál, mondván, úgyis megáll majd a gyerek a sarkon. Én egy háromévesforma gyerekről nem tételeznék fel ekkora felelősségtudatot, illetve egyszerűen csak aggódós fajta vagyok, úgyhogy a szülőkormány intézményét nekem találták ki.


Sajnos nem politikai intézményről van szó, hanem egy szimpla, fogantyúval ellátott  fémrúdról, amit a tricikli ülése alatt rögzítenek. Egyszerűbb változatára talán mindannyian emlékszünk gyermekkorunkból, amikor apa partvisnyelet dugott a biciklink ülése alá, hogy így segítse az egyensúlyozni tanulást.

Szülőkormányos triciklit több helyütt lehet kapni, egy édicuki modell például a Velvet Plazában is kapható Pop Drive, kislányoknak pink, kisfiúknak földszínekben, tizenkétezerért. Ugyanez összecsukható változatban is létezik, igaz, brutálisan drága: a bevásárlószatyorral is felszerelt modell 24 ezer forintba kerül.
Oszd meg másokkal is!
Mustra