SZÜLŐSÉG

Támogatják a pneumococcus-oltást

2007. február 26., hétfő 15:40

Január 16-tól a pneumococcus okozta agyhártyagyulladás elleni oltás 70 százalékos TB támogatással rendelhető az 5 éves kor alatti, kiemelten magas rizikócsoportba tartozó gyermekek számára. Eddig az oltásért közel 16 ezer forintot kellett fizetni.


A Porontyon korábban beszámoltunk arról, hogy hiába javasolják a szakemberek a pneumococcus elleni védőoltást, kevesen fogják tudni beadatni gyermeküknek, mivel az oltóanyag teljes árát, azaz közel 16 ezer forintot kell kifizetniük.

Januártól az Országos Egészségbiztosítási Pénztár 70 százalékkal támogatja az oltást a fokozott kockázati csoportba tartozók körében, ennek értelmében az ötévesnél fiatalabb,  krónikus betegségekben (szív és érrendszeri, tüdő, vese, máj) szenvedők és a beteg koraszülöttek számára felírt oltóanyagért 4787 forintot kell fizetni. Az intézkedés közel tízezer családot érint.

A pneumococcus oltást 2 hónapos kortól lehet először adni. A csecsemők és 6 hónapnál fiatalabb kisgyerekek 3 oltást kapnak 1-1 hónapos kihagyással, majd egy negyedik oltást két éves korban. A 7-11 hónapos gyerekek két oltást kapnak 1 hónapos kihagyással, majd a harmadik oltást két éves korban. A 12-23 hónapos gyerekek 2 oltást kapnak legalább 2 hónapos kihagyással. 2-5 éves gyerekek számára egyszeri oltás elegendő.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta