SZÜLŐSÉG

Támogatják a pneumococcus-oltást

2007. február 26., hétfő 15:40

Január 16-tól a pneumococcus okozta agyhártyagyulladás elleni oltás 70 százalékos TB támogatással rendelhető az 5 éves kor alatti, kiemelten magas rizikócsoportba tartozó gyermekek számára. Eddig az oltásért közel 16 ezer forintot kellett fizetni.


A Porontyon korábban beszámoltunk arról, hogy hiába javasolják a szakemberek a pneumococcus elleni védőoltást, kevesen fogják tudni beadatni gyermeküknek, mivel az oltóanyag teljes árát, azaz közel 16 ezer forintot kell kifizetniük.

Januártól az Országos Egészségbiztosítási Pénztár 70 százalékkal támogatja az oltást a fokozott kockázati csoportba tartozók körében, ennek értelmében az ötévesnél fiatalabb,  krónikus betegségekben (szív és érrendszeri, tüdő, vese, máj) szenvedők és a beteg koraszülöttek számára felírt oltóanyagért 4787 forintot kell fizetni. Az intézkedés közel tízezer családot érint.

A pneumococcus oltást 2 hónapos kortól lehet először adni. A csecsemők és 6 hónapnál fiatalabb kisgyerekek 3 oltást kapnak 1-1 hónapos kihagyással, majd egy negyedik oltást két éves korban. A 7-11 hónapos gyerekek két oltást kapnak 1 hónapos kihagyással, majd a harmadik oltást két éves korban. A 12-23 hónapos gyerekek 2 oltást kapnak legalább 2 hónapos kihagyással. 2-5 éves gyerekek számára egyszeri oltás elegendő.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta