Negyedmilliós kincset talált egy csecsemő

Ezerháromszáz dollárnyi, vagyis mintegy 250 ezer forintnak megfelelő készpénzt talált egy amerikai bébiszitter abban az ócska könyvben, melyet az általa felügyelt bébi unszolására vett meg 25 centért.


Amikor a Georgia állambeli McDonough városkában bébiszitterként dolgozó Sheila Laughridge huszonöt centért megvásárolt egy régi könyvet az ócskásnál, azt gondolta, ezzel a kis Rhiannonnak tesz jót. A 15 hónapos bébi ugyanis lelkesen ragaszkodott az ütött-kopott kötethez, melyet hazavittek magukkal. Sheila csak akkor döbbent meg, amikor a könyvvel játszadozó Rhiannon egy pénzzel teli barna papírzacskót talált a lapok között. A zacskó tele volt régi száz- ötven- húsz- és tízdollárosokkal.

Laughridge a helyi bankba vitte a pénzt, amiről kiderült, hogy több mint 1300 dollár.
A hatvanas évekből származó bankjegyek többsége azonban darabokra volt szaggatva, így a bébiszitter egyelőre csak 300 dollárt kapott értük. A bank a pénzt elküldte az amerikai államkincstárnak, mely megvizsgálja a bankjegycafrangokat, és eldönti, mennyit érnek.

Rhiannon anyja, Shirley Barnes úgy vélte, lánya különleges tehetségét nem lenne szabad parlagon hagyni. "Majd telerakom neki az asztalt számozott cetlikkel, hátha kiválasztja nekem a nyerő lottószámokat" - mondta az AP hírügynökség tudósítójának.
 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek