Ötös ikrek születtek Gázában

Ötös ikreknek: négy fiúnak és egy kislánynak adott életet Gázavárosban egy palesztin asszony, s ez még az erősen túlnépesedett, a világ egyik legmagasabb születési arányszámú területének számító Gáza övezetben is szenzációt keltett, tudósít az MTI.


Az orvosok császármetszéssel segítették világra Laila Abu Nofal 25 éves édesanya gyermekeit, akiket később már látni is lehetett, amint egymás mellett fekszenek a Sifá kórház szülészetének egyik hálótermében, s a szülésznők ott fecserésznek mellettük.



Nem kis zűrzavart okozott, hogy tévéoperatőrök, fotósok és a palesztin televízió tudósítója mikrofonnal a kezében a nővérek közé vegyülve igyekeztek közel férkőzni a kicsikhez, miközben izgatott, sőt ideges orvosok igyekeztek rendet tartani.

Laila szemmel láthatóan zavarban lévő férje, a 28 éves Mohammed elmondta: azt követően, hogy felesége hormonkezelést kapott, négy bébire számítottak, "de az ötödik már meglepetés".

"A család minden tagja részt vett a névválasztásban" a gyerekek számára - tette hozzá, de csak anyósa súgó besegítésével tudta felsorolni az öt nevet: Mohammed, Ahmed, Huszám, Abder-Rahmán és Imán.

    A házaspárnak már van két gyereke: egy ötéves kislány és egy hatéves kisfiú, írja az MTI. Az apa palesztin rendőr, 470 amerikai dollárnak (valamivel több mint 90 ezer forintnak) megfelelő összeget keres havonta, és mint elmondta, nem biztos benne, hogy ebből a pénzből fel tudják majd nevelni immár összesen hét gyermeküket, a népes család többi 11 tagjának eltartásáról nem is beszélve. "Őszintén szólva nem hiszem, hogy futja majd a pénzünkből pelenkákra és csecsemőtápszerre" - tette hozzá.
   
A mostani ötös ikrek egyébként nem számítanak rekordnak a Gáza övezetben, két évvel ezelőtt ugyanis hatos ikreket szült egy másik asszony, ugyancsak a Sifá kórházban.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek