SZÜLŐSÉG

Ötös ikrek születtek Gázában

2007. február 21., szerda 16:01

Ötös ikreknek: négy fiúnak és egy kislánynak adott életet Gázavárosban egy palesztin asszony, s ez még az erősen túlnépesedett, a világ egyik legmagasabb születési arányszámú területének számító Gáza övezetben is szenzációt keltett, tudósít az MTI.


Az orvosok császármetszéssel segítették világra Laila Abu Nofal 25 éves édesanya gyermekeit, akiket később már látni is lehetett, amint egymás mellett fekszenek a Sifá kórház szülészetének egyik hálótermében, s a szülésznők ott fecserésznek mellettük.Nem kis zűrzavart okozott, hogy tévéoperatőrök, fotósok és a palesztin televízió tudósítója mikrofonnal a kezében a nővérek közé vegyülve igyekeztek közel férkőzni a kicsikhez, miközben izgatott, sőt ideges orvosok igyekeztek rendet tartani.

Laila szemmel láthatóan zavarban lévő férje, a 28 éves Mohammed elmondta: azt követően, hogy felesége hormonkezelést kapott, négy bébire számítottak, "de az ötödik már meglepetés".

"A család minden tagja részt vett a névválasztásban" a gyerekek számára - tette hozzá, de csak anyósa súgó besegítésével tudta felsorolni az öt nevet: Mohammed, Ahmed, Huszám, Abder-Rahmán és Imán.

    A házaspárnak már van két gyereke: egy ötéves kislány és egy hatéves kisfiú, írja az MTI. Az apa palesztin rendőr, 470 amerikai dollárnak (valamivel több mint 90 ezer forintnak) megfelelő összeget keres havonta, és mint elmondta, nem biztos benne, hogy ebből a pénzből fel tudják majd nevelni immár összesen hét gyermeküket, a népes család többi 11 tagjának eltartásáról nem is beszélve. "Őszintén szólva nem hiszem, hogy futja majd a pénzünkből pelenkákra és csecsemőtápszerre" - tette hozzá.
   
A mostani ötös ikrek egyébként nem számítanak rekordnak a Gáza övezetben, két évvel ezelőtt ugyanis hatos ikreket szült egy másik asszony, ugyancsak a Sifá kórházban.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.02.21 19:10:47druantia

  Kíméletlenek az emberek. Ez már tényleg nagyon ronda dolog, szegényeket már a kórházban piszkálni. És egyáltalán. Kinek mi köze van hozzá, hogy nekik öt gyerekük született egyszerre. Ha már annyira bele akarnak folyni, akkor inkább támogassák őket.

  Tipikus, hogy körbeállják őket, mint valami különleges állatokat az állatkertben, ujjal mutogatnak rájuk, kidumálják, hogy jaj, szegények, milyen csórók, de nehéz lehet nekik. Ennyi. Egy érdekes cikk valami bulvármagazinba. Kéretlenül, mert feltételezem, nem apuka hívta a sajtót, hogy üzletet csináljon a családjából.

  Én a szülőket egyszerű embereknek képzelem el, akiknek nagyon kényelmetlen lehet a világhír. Szerintem nagyon zavarban lehetnek. Szegény nagyin meg röhög a fél világ, mert a kamerák előtt leblokkolt.

 • 2007.02.21 20:10:50lencsilany

  druantia, az apa nem tudta felsorolni a neveket és a nagyi segített neki.

 • 2007.02.21 20:17:14druantia

  Köszi, Lencsilány, elnézést, tisztelt olvasó, úgy tűnik, megint nem vagyok formában :-).

 • 2007.02.22 08:51:59Picinger

  Sztem ez nem kíméletlenség. Ha nem akarnák mutogatni a gyerekeket, nem tennék. De boldogok és büszkék, ezért megteszik. Nincs ebben semmi rossz.
  Én is büszkén fogom mutogatni majd a csodaszép babámat :-)

 • 2007.02.22 08:53:57Picinger

  De az is lehet, hogy a képekért pénzt kaptak, amiből talán hónapokig el tudják látni a kölköket pelenkával...

 • 2007.02.22 09:23:19potyeszka

  Azt nézem hogy milyen szép nagyok,pedig általában a többes ikrek picikék.A bal szélső mekkorák kakilt,aranyos,máris szarik a világra.

 • 2007.02.22 09:56:02hanyattka

  3 hete született meg a kislányunk és még soha nem éreztem ekkora boldogságot a szívemben, pedig egy babáról van szó. Milyen lehet az érzés 5 babánál?Biztos csodálatos, a szülők büszkék lehetnek csemetéikre.

 • 2007.02.22 11:26:15kisvacak

  Ennyi gyerek nem tud elférni egy pociban... : -))

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta