Alkoholmentes anyatejet a babának!

Milyen jól tud esni egy pohár vörösbor egy fárasztó nap után! Mindig is kíváncsi voltam rá, vajon ha szoptatás alatt megiszom egy pohár bort, abból mennyi választódik ki az anyatejbe? Le kell-e fejni alkoholfogyasztás után a tejet és ki kell-e önteni? Mostantól egyszerűen ellenőrizhető, hogy az anyatej alkoholmentes-e.


Mivel az alkohol kiválasztódik az anyatejbe, szoptatás alatt kerülni kell az alkoholfogyasztást. Ám ha olyan rendkívül fontos eseményen kell részt vennie az anyukának, mint a legjobb barátnője esküvője, ahol ráadásul tanúként lép színpadra, valószínűleg koccint az újdonsült arával. Két barátnőm esküvőjén vettem részt szoptatós anyaként, és bevallom, lecsúszott egy-két pohár pezsgő. A soron következő két szoptatást kihagytam, a lefejt tejet a lefolyóba öntöttem, hiszen nem tudtam, hogy meddig kerül bele alkohol, a gyereket pedig nem akartam mérgezni.

A hozzám hasonló helyzetbe kerülő szoptatós anyukáknak talán hasznos lehet ez a tesztcsík, amely két perc alatt kimutatja, hogy tartalmaz-e alkoholt a lefejt tej. A tesztcsíkra néhány csepp anyatejet kell fejni, amelyről két perc múlva leolvasható az eredmény: ha a csík elszíneződik, a tej alkoholt tartalmaz, míg ha színe nem változik, az anyatej alkoholmentes.

Amennyiben a teszt negatív, nyugodtan megszoptathatjuk a bébit, de ha pozitív az eredmény, akkor sem kell lefejni és kiönteni a tejet. Ebben az esetben várni kell néhány órát és újra tesztelni, ugyanis ha a vérben már nincs alkohol, a tejben sem lesz kimutatható mennyiségben. Szükségtelen tehát lefejni és kiönteni a kincset érő anyatejet, elegendő, ha megvárjuk, amíg a vérből teljesen kiürül az alkohol. Ha nagyon feszíti a felgyülemlett tej a mellet, azért nem árt egy kicsit kifejni belőle.

A teszt különböző kiszerelésben kapható, egy négydarabos csomag 14 dollárba kerül.
Oszd meg másokkal is!
Mustra