Hazaengedték a világ legkisebb koraszülöttjét

A pirinyó Amillia Taylor még tavaly október 24-én született Miamiban, anyja terhességének 21. hetében. A kislány, aki születésekor alig volt hosszabb, mint egy golyóstoll, mostanára megerősödött annyira, hogy szülei hazavihették.


Klikk!


Amillia Sonja Taylor mindössze 21 hetet és 6 napot töltött édesanyja méhében. A koraszülött kislány ezzel világrekordernek számít: a 23. hét előtt és 400 grammnál kisebb súllyal születő újszülöttek általában nem életképesek.

A kislány, aki születésekor 280 grammot nyomott és 24 centiméter hosszú volt, négy hónapot töltött a Miami Baptista Gyerekkórház koraszülött intenzív osztályán. Születése után légzési nehézségekkel, nagyon enyhe agyvérzéssel és enyhe emésztési problémákkal kellett megküzdenie, de orvosai szerint nem szenvedett maradandó károsodást.

A kórház hétfőn jelentette be, hogy Amilliát hazaengedték és jól van. A fénykép nem sokkal  születése után készült, most már 65 centi és 2 kiló.

Amilia első gyermeke szüleinek, mesterséges megtermékenyítéssel fogant, így pontosan lehetett tudni a korát. Császármetszéssel hozták világra. Otthon bölcsőben alszik majd, és cumisüvegből etetik, de továbbra is kap oxigént, légzésére pedig légzésfigyelő ügyel.
Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek