Farsangi jelmezek: vesszük vagy készítjük?

Az óvodáskorú gyerekek szüleinek kihívást jelenthet a farsang: minek öltözzön a gyerek? A lányok általában királykisasszonyok, a fiúk pedig hős vitézek akarnak lenni, de népszerűek még a rajzfilmhősök és az állatok is. Ha együtt kitaláltuk, mi lesz a gyermek, már csak azt kell eldöntenünk: elkészítjük mi a jelmezt, vagy készen veszünk egyet? Heti kérdés.


Amikor kicsi voltam, még szinte mindenki saját készítésű jelmezekben pompázott a farsangi felvonulásokon. Nekem szerencsém volt, apukám hihetetlen fantáziával álmodta meg és készítette el jelmezeimet: egyszer például hatalmas vastag sárga színű kartont varázsolt több napos munkával ezerszínű pillangószárnnyá.

Klikk!


Nekem sajnos nincs ilyen jó kézügyességem és ötletem sem volt, hogy minek öltözzön a négyéves lányom, ezért idén vettem neki egy használt, ám jó állapotú tündérruhát. Nem lepődtem meg, amikor az ovis farsangon megláttam még néhány tündérkét. Azon viszont igen, hogy igen sok jelmezt házilag készítettek. A legaranyosabb egy katicalány és egy kandúr volt, a legötletesebbnek pedig egy fáslival betekert múmiát találtam. Ezeknek a jelmezeknek az elkészítéséhez még csak nem is kell nagy kézügyesség.

Ahogy végignéztem a boldogságtól ragyogó Micimackókon, tündéreken és állatkákon, az jutott eszembe, hogy nem az számít, hogy milyen a jelmez. A lényeg, hogy jól érezze magát benne a csemete. Talán jövőre én is megpróbálok egyet saját kezűleg készíteni. Addig is íme, néhány remek jelmezötlet, amelyeket az elfoglalt/kétbalkezes szülők megrendelhetnek, az ügyesebbek akár meg is varrhatják. Ti vettetek idén jelmezt vagy készítettetek?
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek