SZÜLŐSÉG

Farsangi jelmezek: vesszük vagy készítjük?

2007. február 15., csütörtök 11:24

Az óvodáskorú gyerekek szüleinek kihívást jelenthet a farsang: minek öltözzön a gyerek? A lányok általában királykisasszonyok, a fiúk pedig hős vitézek akarnak lenni, de népszerűek még a rajzfilmhősök és az állatok is. Ha együtt kitaláltuk, mi lesz a gyermek, már csak azt kell eldöntenünk: elkészítjük mi a jelmezt, vagy készen veszünk egyet? Heti kérdés.


Amikor kicsi voltam, még szinte mindenki saját készítésű jelmezekben pompázott a farsangi felvonulásokon. Nekem szerencsém volt, apukám hihetetlen fantáziával álmodta meg és készítette el jelmezeimet: egyszer például hatalmas vastag sárga színű kartont varázsolt több napos munkával ezerszínű pillangószárnnyá.

Klikk!


Nekem sajnos nincs ilyen jó kézügyességem és ötletem sem volt, hogy minek öltözzön a négyéves lányom, ezért idén vettem neki egy használt, ám jó állapotú tündérruhát. Nem lepődtem meg, amikor az ovis farsangon megláttam még néhány tündérkét. Azon viszont igen, hogy igen sok jelmezt házilag készítettek. A legaranyosabb egy katicalány és egy kandúr volt, a legötletesebbnek pedig egy fáslival betekert múmiát találtam. Ezeknek a jelmezeknek az elkészítéséhez még csak nem is kell nagy kézügyesség.

Ahogy végignéztem a boldogságtól ragyogó Micimackókon, tündéreken és állatkákon, az jutott eszembe, hogy nem az számít, hogy milyen a jelmez. A lényeg, hogy jól érezze magát benne a csemete. Talán jövőre én is megpróbálok egyet saját kezűleg készíteni. Addig is íme, néhány remek jelmezötlet, amelyeket az elfoglalt/kétbalkezes szülők megrendelhetnek, az ügyesebbek akár meg is varrhatják. Ti vettetek idén jelmezt vagy készítettetek?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.02.15 11:50:28Leona

  Én nagyon lelkes jelmezkészítő vagyok. A nagylány már volt katica (pöttyös lavórral a hátán), Malacka a Micimackóból (szerintem mókásabbra sikeredett, mint a fenti képek között látható), idénre pedig megbeszéltük, hogy kalóz lesz. Aztán az oviban az a döntés született, hogy mindenki 101 kiskutyának öltözzön be, és ott helyben készül mindenki jelmeze. Kicsit csalódottak voltunk, főleg a nagylány. Persze jogos, hogy így tényleg egy gyerek sem marad ki a buliból azért, mert a szülők lusták, feledékenyek (bár ez rám is jellemző...), vagy egyszerűen csak anyagi okokból kényszerülnek kimaradni... Szóval igyekszem elfogadtatni a lánnyal a helyzetet, és azt senki sem mondta, h. itthonra, csak úgy nem készíthetem el a magunk ki kalózát!

 • 2007.02.15 11:58:18lencsilany

  Nekem még nagyon pici a lánykám (5 hónapos), de azt már a születése előtt elhatároztam, hogy majd mindig igyekszem összeeszkábálni neki valamit, mert engem soha nem öltöztetett be az anyukám, ünneplőben (!) mentem a farsangra:( Még most is rossz érzés, ha visszanézem a fényképeket.

 • 2007.02.15 12:13:56saccc

  Nálunk az oviban az volt a szokás, hogy csoportosan öltöztek be a gyerekek, tehát mindenki egyféle volt, egész pontosan 24 aranyos kis katicabogár óvónőkkel együtt, a jelmezeket pedig mi szülők készítettük. Az iskolában már egyénileg öltözött be mindenki. Nagyon szeretek jelmezt készíteni, és sikerült meggyőznőm a lánykámat, hogy mindig találjunk ki valami olyat, ami különleges azzal ugyanis lehet nyerni. (Tortát!)A szójátékokra "építettünk", úgymint sajtkukac, dugóhúzó vagy kakaós csiga, de volt szőlő is sok-sok zöld lufival. Most, hogy felsős lett, már csoportosan indultak, ilynekor már "ciki"-nek tartják az egyéni jelmezesdit. Nem baj, nemsokára a fiúkkal az oviban újrakezdem.

 • 2007.02.15 12:18:29Conodonta

  Nagyon szeretem a farsangot, mint minden ünnepi készülődést, és tök jó jelmezt csinálni. Nálunk a gyerkőcök farsangon kivül is szívesen játszanak a ruhákkal.

  A nagyfiam első farsangján zsákutca tábla akart lenni, tök jó lett, aztán volt csont (némi dinó mánia), aztán meg Rébusz a Batmanból. Az idén nagyon nehezen sikerült meghoznia a döntést, mert nen voltam hajlandó idióta mesefigurákkal foglalkozni (Tini nindzsa, stb.), meg kegyelmet kértem a skorpió jelmeztől is, így az idén zorró lesz...

  A lánykáim egyszerűbb feladatok, rózsaszín szoknya, máris tündér, meg királylány, meg hencegnő varázsolódik belőlük...

  Szoktunk még használni arcfestéket is, meg tavaly volt a fiamnak színes hajlakkja is, nagyon élvezte, hogy másvalakivé válhatott...

  Most fedeztük fel a vizikrétát, a kádban őrültködnek vele, kifestik egymást, a víz meg lemossa, csak érdemes utána egy zuhany, mert érdekes színű utána a víz ...

 • 2007.02.15 12:25:46jidele

  unokahúgaim (4,5 és 3) idei igényei: vmi nagyon ijesztő vadállat (tigris-az bonyolult, jó akkor elefánt-ok, tigris:) és gonosz fáraó. Húgom legjobb jelmeze: bal fél 5millió-volt egy játék, kupakokat kellett gyűjteni, vol jobb fél meg bal fél, ha megvolt a pár, megkaptad az ajándékot-de bal fél 5millió nem volt

 • 2007.02.15 12:46:10kaposztalepke

  hát, én majd jövőre kezdem ezt a nagyobb gyerkőccel...

  saját gyerekkoromból van néhány emlékem...nekem is csinált apu nagy kartonhengert, lettem hirdetőoszlop, voltam piros tornadresszel meg vállra pöttyös pelerinnel meg fejdísszel katica, amikor nagyon nem volt idő, akkor kantárosnaciban, kockás ingben barna svájcisapival rikkancs (akkor a szövegem volt vicces, amit mondani kellett, ez volt az egyetlen, amikor helyezett lettem)..a legviccesebb/legcikibb?:) amikor 12évesen néger lány voltam, barna harisnya, amin átlátszott a bugyim amikor szétnyílt menés közben a krepppapír-csíkokból készült háncsszoknya;), arcom/karom kakaós vajjal bekenve, mindent összekentem vele, de a bőröm szép puha lett:)))))  ill volt egy olyan év, amikor 10éves voltam, és a 7éves öcsim délben odajött hozzám a suliban, hogy totál elfelejtette, és du. 3ra neki jelmez kell, farsang lesz..szüleink dolgoztak, én akkor ebéd után kulccsal már hazajártam, így hazarohantunk öcsivel, jobb híján csináltam neki két pindur copfot, anyu rúzsával szívecskét az arcára, meg adtam nekiu pólót/szoknyát, meg egy labdát a kezébe, így lett azon a farsangon "labdázó kislány"..hát nem egy nagy eresztés, de sztem az életkoromhoz nem volt rossz:))) nagy lelki törése meg nemi elferdülése talán nem lett, májusban nősül :)

 • 2007.02.15 12:48:59melin

  Mi idén Kisvakond-ban utazunk a nagyobbikkal (tavaly panda mackó, előtte plüssmackó volt...már tartottam tőle, h idén jegesmedve akar lenni:o)))), és a kisebbik fiam (aki még nem ovis ugyan, de azért beöltöztetjük, mert az olyan jó úgy, és az oviban is megengedték) meg kiskutya.

  Én varrom mindig, mert nem egy bonyás dolog egy kezeslábast előállítani, bár a kapucni mindig kis gondot okoz. Aztán, ha majd pl. "ürrepülőberepülőpilóta" akar lenni, nemtom, mit csinálok....  A lányok tényleg "egyzserűbbek" néha... de pl. bnőm kislánya idén angyalka szeretne lenni, tehát a rózsaszín kilőve, fehér ruha kell, és az angyalszárny sem lehet akármilyen, mert az már nem jó, ami kicsit is pillangóra emlékeztet:o))) Nagyon édi csajszi!!!:o))  A képek is cukik nagyon!!!

 • 2007.02.15 13:08:18Kékfelhő

  oké, az idén farsangot már megoldottam, de jövőre bárki vállalhatja a jelmezünk elkészítését... :)  nem hiszem el, hogy csak én vagyok ilyen béna, de én egyszerűen nem tudok ilyeneket készíteni  béna, béna, béna vagyok, hiába

 • 2007.02.15 13:14:19jidele

  eszembe jutott még egy szuper jelmezünk: pattogatott egy fehér hálóingre pattogatott kukoricát varrt anyu (azaz nővéremnél meg nekem még varrta, a húgomnál már ragasztotta), fejünkre kis korona azon is kukorica, kezünkbe kiskosár, az meg teli volt rakva.

 • 2007.02.15 13:15:21olgi

  én sem vagyok a dolog művésze, viszont a férjem és anyukám ötletesek, kreatívak, úgyhogy ők ketten megálmodják és megalkotják... de hihetetlen egyszerűen ám! :D most kisegerek voltak a lányok - szürke póló és harisnya, a fejükre gumira rávarrt szürke fül (belül kartonnal megtámasztva), orrukra kúp (szintén karton bevonva szürkével - kalapgumival rögzítve), a végére filccel pötty, és néhány szál szőr belevarrva (kabátból, akárhonnan lehet keríteni néhány szálat :D) - és egy farkinca. és van egy díjnyertes ismerősöm, 11 éves a leányka, pöttyös túrórudinak öltözött be! - hát, ez már macerásabb, sokat kell varrni, de nekik bejött. :D

 • 2007.02.15 13:16:40olgi

  jidele, pattogatott kukorica én is voltam... megzabáltak! :DDD

 • 2007.02.15 13:21:33kisvacak

  Emlékeztek még arra a Liberó reklámra, mikor a gyerekek körbe-körbe ugráltak, tánciztak... fülbemászó zene...? Na, mi alsó tagozatban ötletesen bepelenkáztuk magunkat és egy szál pelusban roptuk a táncot. Szemérmesebbek és a lányok kaptunk egy-egy Liberó feliratú dobozt, amit magunk előtt tarthattunk... ja és persze mindenkinek hülyén tincsekbe itt-ott összefogva a haja... pirosítónak rúzs az arcra... hát, mit mondjak, mi élveztük. : -))

 • 2007.02.15 13:25:58jidele

  eszembe jutott még egy szuper jelmezünk: pattogatott egy fehér hálóingre pattogatott kukoricát varrt anyu (azaz nővéremnél meg nekem még varrta, a húgomnál már ragasztotta), fejünkre kis korona azon is kukorica, kezünkbe kiskosár, az meg teli volt rakva.

 • 2007.02.15 13:30:27Brumibaby

  A csajszim mindig hercegnő akar lenni, így ezzel nagy baj nincs, sőt most le van árazva a tescoban az aranycipő. A fiam viszont előbb ejtőernyős, aztán sárkányrepülő akart lenni, de igazi! Asszem kiegyezünk a lovagban.

  Amúgy nekem volnának ötleteim, de ők ilyen hagyományosakat szeretnének, és mivel egész nap ebben a szerkóban vannak az oviban, nem is lenne jó, ha postaládaként vagy kovászos uborkaként kellene tölteniük az egész napot.

  Nálunk az oviban vannak jelmezek,hogy az is felöltözhessen, akinek a szülei nem érnek rá vagy nincs pénzük kölcsönözni. Azt hiszem, oda is ajándékozom a régi jelmezeket, már ami megvan még. Szerencsére verseny nincs nálunk, a gyerekek csak úgy örülnek a bulinak.

 • 2007.02.15 13:59:54Kékfelhő

  enyémke idén tüskés dínó akart lenni

 • 2007.02.15 14:02:32gigia

  Én is nagy jelmezkészítő vagyok! A babus még csak 3 hónapos (éppen ma), de jó dolga lesz...

  Legutóbbi alkotásom párom 15 éves unokahúga számára egy remek macskafarok :) A macska többi részét ő maga gyártotta :)

  Munkatársaim is élvezték a helyzetet: amikor ügyetlen anya gyermekének tanítónénije elrendelte, hogy mindenki jöjjön rókának öltözve, elég volt egy kicsit panaszkodnia, lett róka... Lepkeszárny is lett, másik kolleganőm kisfiának :) Máig mosolygok, hogy egy 4-5 éves kisfiú azt mondja otthon: pillangónak szeretnék öltözni :)

 • 2007.02.15 14:22:50melin

  Gigia, nagyobbik fiam első (és egyetlen) bölcsis jelmeze is pillangó volt:o)) Én lebegő kreppapír-csíkokat ragasztottam, és így ha futott, olyan röpdösős hatása volt:o)))  Kékfelhő, enyém először tarajos sárkány, abból vezette le a kisvakondot végül:o))))  Ja, és én is voltam 9-10 évesen pattogatott kukorica:o)) A pech, h abban az évben a lányok fele az volt:o))))

  Később még örgög, meg utcagyerek is...persze oviban szigorúan királylány:o)

 • 2007.02.15 14:36:57t_eva

  Nagyon örülök a posztnak, de kicsit késői, mert ötletelni már késő. Nálunk ma van a farsang, a lányom (!) Herkulesnek öltözött be.
  Korábban volt szó arról, hogy Díno, esetleg orszlán lesz, de végül Herkulest kért.
  Igyekszem nem rábeszélni semmire, ő dönt, anya meg legfeljebb a fogát szívja...
  A jelmezeit mindig kézzel varrom (néha a nővérem is besegít, varrógéppel nem is tudok varrni), nem vagyok nagyon ügyes, de ez az egyetlen dolog, amit bevállalok kézimunkában a kedvéért. Bár egyre jobb vagyok :-) Igaz egy komplett télapó (zsákkal és rénszarvasszánnal) egy tavalyi Clifford után a Herkules jó választásnak tűnt, amíg nem jöttek a kérések: izom, isteni fény, mezitlábas saru! Azért jó lett, az oviban imádták...

 • 2007.02.15 14:37:45t_eva

  Nagyon örülök a posztnak, de kicsit késői, mert ötletelni már késő. Nálunk ma van a farsang, a lányom (!) Herkulesnek öltözött be.
  Korábban volt szó arról, hogy Díno, esetleg orszlán lesz, de végül Herkulest kért.
  Igyekszem nem rábeszélni semmire, ő dönt, anya meg legfeljebb a fogát szívja...
  A jelmezeit mindig kézzel varrom (néha a nővérem is besegít, varrógéppel nem is tudok varrni), nem vagyok nagyon ügyes, de ez az egyetlen dolog, amit bevállalok kézimunkában a kedvéért. Bár egyre jobb vagyok :-) Igaz egy komplett télapó (zsákkal és rénszarvasszánnal) egy tavalyi Clifford után a Herkules jó választásnak tűnt, amíg nem jöttek a kérések: izom, isteni fény, mezitlábas saru! Azért jó lett, az oviban imádták...

 • 2007.02.15 14:39:33jidele

  én soha nem voltam királylány...lehet, hogy idén annak öltözöm:)csinos leszek terhes királylányként;)

 • 2007.02.15 14:41:28katampusz

  az isteni fényt végül hogyan prezentáltátok?

 • 2007.02.15 14:42:02t_eva

  bocs a duplázásért, valamit elnéztem...

 • 2007.02.15 14:43:58t_eva

  Isteni fényből végül csillámszórás lett, ami szerinte kellőképpen csillog villog, hogy mindenki láthassa "Ő egy Isten" (Annak mond valamit aki látta a disney mesét)

  Nagyobb gond volt az izomzat, de van mellizma és levehető karizma is!

 • 2007.02.15 14:47:23t_eva

  Ha valaki nem ovis farsangra készül, ahol egész nap a ruciban ropják, akkor ajánlom isteni fényre a virágosnál kapható halvány aranyszínű nagyon vékony, anyaghatású (nem tudom mi nevű) csomagolóanyagot, abból egy fémkeretre remek akár egész alakos glóriát is lehet csinálni és nem is lesz nehéz. Én azt terveztem, de elég gáz lett volna benne rohangálni. A lány meg úgysem áll meg egész nap.

 • 2007.02.15 16:31:18thais

  A mi iskolánkban van egy nagyon jó hagyomány. Az egész osztály sőt az iskola tematikusan öltözködik. Van egy kerettörténet, pl. az idén Egyiptom lesz. Az egész osztály egyiptominak öltözik, lesz fáraó, Nofreteti, rabszolga, gazdag egyiptomi, múmia. A többi osztály a fáraó vendége. Ők is egységesen öltöznek. Nagyon látványos, nem tudom, a mi iskolánkon kívül valahol van-e még valami hasonló. A műsor kb. 1 órás, a Zugló TV is felveszi. Ha valaki tudja fogni, majd alkalomadtán nézze meg. Az én fiam fogja legyezni a fáraót. (Bevallotta, hogy fáraógyilkosságra készül.) A jelmezeket az ügyes anyukák varrják, de vannak egyszerű hozzávalók. Zokni, póló, amit nem kell megvenni. Nagyon ötletes.

 • 2007.02.15 17:07:17gigia

  Isteni fénynek én a karácsonyfa-cuccok némelyikét is el tudom képzelni...

  Az én pillangószárnyam: drótkeret, fehér nejlonfüggöny színes és csillámló festett-hímzett díszítéssel.

  A legegyszerűbb ötlet, amit láttam: fele fiú-fele lány. Egyik oldalon szoknya, copf stb., félbehajtott, kifordított ruhák néhány öltéssel összevarrva. (Az identitást most hagyjuk :))

  Felnőtt jelmez: spenót tükörtojással. Nagydarab pasi sötétzöld lepedőben, rávarrt "tojással" :)

 • 2007.02.15 17:23:36Kékfelhő

  felnőtt ember képes ilyet felvenni? :)

 • 2007.02.15 17:23:49szanna

  Gigia! Az én lánykám is ma 3 hónapos!

  A fiam István, ez adta az ötletet neki, hogy 2 évesen István király legyen. Később egyszerűen felvette a kedvenc pizsamáját és eljátszotta, hogy alvajáró. Egyszer meg doktor bácsinak öltözött, de nem mezei dokinak, hanem űrhajósnak. Annyi dolgom volt a jelmezével, hogy egy NASA emblémát varrtam az ingére. (Később sem engedte leszedni.)

 • 2007.02.15 18:25:01gala

  Kékfelhő!
  Az öcsikém az első farsangján tüskés dinó volt!
  Édesanyám csinált egy zöld kapucnit, és zöld mosogatószivacsból alkotott tüskéket varrt rá. ugyanezt a zöld pólóra is, és már csak zöld nadrág, meg a kapucnihoz hasonló zöld tüskés farok kellett.

 • 2007.02.15 18:48:07Kékfelhő

  hűűűűű  én ennél kevésbé fantáziadúsan oldottam meg a dolgot: megkérdeztem az egyik gyerek anyukát - a fiam azt mondta, hogy az a fiú is dinó lesz - hogy miből csinál jelmezt a gyerekének, erre kiderült, hogy a kölyök tavaly volt dínó, így van egy fölösleges jelmezük kölcsönbe  marha nagy mák, és a gyerek is boldog volt

  hát még én :)

 • 2007.02.15 19:00:31gala

  tényleg jó megoldás :)
  mondjuk nálunk Édesanyám mindenre képes volt, ha a gyerek eredeti ötlettel állt elő. azt mondta, bármit megcsinál, ha az nem rajzfilmhős, képregényfigura, stb...
  így volt a tesóm szarvas vattával kitömött barna kordból készült agancsokkal, és így lett a konyhafüggöny királylányruha :)

 • 2007.02.15 19:01:54Kékfelhő

  jesszus

  látom magam előtt a borús jövőt...

 • 2007.02.15 19:37:13gigia

  Szanna, remélem ti nem így ünneplitek a negyedéves szülinapot, mint mi...

  A kiscsaj a kedden kapott oltástól még mindig lázas! És a védőnő szerint ez rendes dolog lehet... Mondjuk, legalább rendesen megtanultam kúpot adni :)

  És békésen nézeget, mosolyog meg "szövegel" forrón és pipacspirosan - jelmez nélkül is egy tündér :)

 • 2007.02.15 19:38:04Brumibaby

  Kékfelhő, ne izgulj, tavaly az én fiam is akart dinó lenni, akkor lehetett kapni ilyen jelmezt a játékboltban, Megmutattam neki, erre közölte, hogy ez valójában Süsü a sárkány, és Tyrannosaurus Rexnek akar öltözni, az meg ugye nem így néz ki. Úgyhogy tavaly is sikerült a végén a lovagban kiegyeznünk. De jó lesz puhatolóznod távolabbi családtagoknál, nagyikák, nagynénik imádnak ilyesmit kitalálni és megvalósítani. (Nálunk rendre anyukámat foglalkoztatjuk ezzel, örül, hogy a hosszú téli estéken van dolga)

 • 2007.02.15 22:12:41subidubidu

  Olvasom, a többség lelkes jelmezkészítő. Én viszont utálok minden efféle programot, ahogy igazából időre karácsonyozni se szeretek.

  Pedig van valamennyi kézügyességem, meg szívesen el is babrálnék dolgokkal, de nem úgy, hogy a nyakamba liheg a két kiskölyök, a padlón nyüszít a harmadik, közben taknyos vagyok és persze éjjel x alkalommal kelek még a picihez. Ami már elkészült, fölveszik, el is szakad persze hamar, mert vadulnak benne. Félpercenként jönnek, hogy anya és ezt, meg azt, meg az enyém miért nem ilyen vagy olyan.

  Ja, és persze ők találták ki, mik akarnak lenni (katona és király), de hiába mondtam, hogy szuper, kapunk kölcsön komplett katonajelmezt, az nem kellett. MINDENT nekem kellett megcsinálni, beleértve a kardot (kartonpapírból), a pajzsot, a sisakot, a páncélt, a szakállakat, koronát, jogart, országalmát, kerítenem palástot, mindezt úgy, hogy a lakótelepről nem tudom kitenni a lábam.

  Hiába tudom, hogy örülnek neki, de a vége az, hogy fáradt és ideges vagyok, ha meg elszakad valami, ők sírnak. Nekem ez egyáltalán nem éri meg. És tudom, hogy ha tönkremegy valami, ott megint a nyüszögés fog menni, hogy ez letépte, az rálépett...

  Biztos az én tűrőképességem kicsi, de reggeltől estig gyerek van velem, kilenc előtt és fél egy után egyszerre három, akik közül egy sem alszik megbízhatóan időben (van, amelyik egyáltalán nem), főznöm kell, mosnom, a káoszt kordában tartanom, tornáztatni az egyiküket, ilyenkor meg már leragad a szemem.

  Ha legalább vigyázni tudnának a holmira, amit nagy nehezen összeeszkábálok, míg fut a lakás és zokog a legkisebb...!

 • 2007.02.16 12:00:00Tori

  Én még szerepjátékos koromban tanultam meg mindenféle páncélt és fegyverzetet csinálni tök egyszerűen. Kartonpapírból (ezsüstspray-vel lefújva) tök jó lemezvértet lehet csinálni. Ha láncinget akarsz, egy krumpliszsákot kell lefújni és három lyukat vágni a karoknak meg a fejnek. Fekete garbóra húzod, hogy jól látsszon, oszt csá. Buzogány készítése: seprűnyélre pillepalackot húzod, + ezüstfesték. Nagyon egyszerű.

 • 2007.02.16 12:11:19katampusz

  tori ezt most szépen kijegyzeteltem, hátha később hasznát vesszük :)))))  vannak azok a női horgolt felsők, amiket másik felsőre kell felvenni, na egy ilyet is be lehet áldozni láncingnek, de a krumpiszsák sokkal ötletesebb :))

 • 2007.02.17 22:51:00Nyuli

  Eddig nálunk a csajos jelmezek mentek. Volt menyasszony régi csipkefüggönyből, tavaly bosziból átváltozó tündér, de idén kalózlány lesz.

  na ez a legegyszerűbb - nekem :)

  Természetesen mindig ő választ.

 • 2008.11.29 16:53:27szandikaa:)

  sziasztok!én már sokminden voltam volt saját készítésű és kölcsönkért ruhám is! a saját készítésű:1.osztályba tavasztündér voltam!az egyik ismerősünk hugának volt egy régi elsőáldozásiruhája(de ehelyett fehér egyberuha is lehet!) ezt kölcsönkértük és erre kis kreppapír virágokat varrt a mamám(sárga,kék,zöld,rózsszín .stb.),a fejdíszem sárga kartonpapírból volt egy kb.4 cm vastag és a fejemet körbeérő darabot összetűztünk(tűzőgéppel)és arra is virágokat ragasztottunk!

  a varázspálcám vastag hurkapálca volt pevonva alufóliával és átlátszó vastag celluxal körbetekerve!

  2.-ba:hastáncos(ez kész jelmez volt.a rokonoktól kaptuk kölcsön)

  3.-ba,4.-be:nem volt divat a beöltözés

  5.-ba:az egész osztály túrórudi volt

  6.-ba:ez az év van most nem tudom még mik leszünk

  az öcsém óvodába:tininindzsa volt(ez az egyetlen jelmez amit mi készítettünk!)

  majd leírom hogy hogy de most mennem kell!

 • 2008.12.12 21:08:31szandikaa:)

  anyukám vett zöld és fehér anyagot a zöldből varrt egy kezeslábast és hátúra cipzárt ,zöld arcfestékkel befestettük az arcát,befújtuk a haját zöld haj spray-vel a fehér anyagból egy kicsit ovális alakú darabot vágtunk és a hátuljára temperával festettük a páncél(teknő) mintáját és az a zöld ruha hátuljára varrta fölül végig odavarrta egyik oldalt a másik oldalra "tépőzárat"! színes anyagból pedig egy szemre való ki "izé"t (nem tudom a nevét) a két végén 2-2 cakk és két lyuk a szemnek és valahogy a fejére rátenni mi gumit varrtunk a 2 végébe és az a fején "otartotta"

 • 2009.01.20 16:31:26Clair de Lune

  Én életem legelső farsangján voltam katica, még valamikor négy évesen:) Azt még az apukám készítette, aztán voltam csillag, Hófehérke... azokat a ruhákat az egyik ismerősünk varrta. Kisiskolás koromban a legtöbbször vásároltuk a jelmezeket. Amikor ötödikes lettem, még kölcsönzői jelmezzel pillangó voltam, de hatodikban (azaz tavaly) már valami ötletesebbre vágytam, és így végül a barátnőimmel hármasban teáscsésze-készletnek öltöztünk :)

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta