SZÜLŐSÉG

Hogyan ne vegyünk babakocsit?

2007. február 15., csütörtök 15:35

A babakocsival úgy vagyunk, mint a pasink a kocsijukkal. Megjelenünk vele, büszkén toljuk magunk előtt, látványosan parkolunk vele a játszótéren, egyszóval ez a mi státuszszimbólumunk az utakon. Már akinek. Nézzétek el nekem, de azt hiszem, az alábbi sorokat részben az irigység íratja velem. Úgy, mintha egy férfi arról írna, hogy őt teljesen hidegen hagyja a szomszéd koromfekete, full extrás BMW-je, mert neki ugyan nem kéne. Nem ám…


Amikor végre bizonyítottan terhesek vagyunk, van róla legalább egy UH papírunk, stikában legalább egyszer besurranunk egy bababoltba és fogdosunk, nézegetünk, szóval elméletben elköltünk egy kisebb vagyont. Aki ezt megállja, az egy erős asszony. De valljuk be, hogy anyai ösztönünk hajt minket már korán az apró holmik felé. Kiscipő, kisruha, cumisüveg és természetesen a legfontosabb, a babakocsi. Mintha terhesen ezek a dolgok kapcsolnának össze minket a babával.

Vizsgáljuk meg közelebbről a babakocsi szindrómát! Szerény személyem néhány kört már futott ezen témában, és azt hiszem, még most sem tudom, hogy milyen a jó kocsi. Mert kinek, milyen. A babakocsi választék olyan széles skálán mozog, hogy ember legyen a talpán, aki egyértelműen ki meri jelenteni, hogy ez és ez a legjobb. Vannak ugye babakocsi trendek, akárcsak a ruháknál. És attól eltérőt venni, legalábbis színvilágban és nagyjából funkciókban ciki, mert a játszón nagyon kilógunk a sorból. Viccet félretéve, hátam mögött két gyerekkel nem vettem még sem új babakocsit, sem olyat, amit szerettem volna, csak most, amikor már nem is kéne, de had osszam meg veletek a kálváriámat.

Szóval 2000-et írtunk, és az aktuális babakocsi trend a millió funkció, bolygókerék, elölről, hátulról tolható, kocsiüléssel, bevásárló kosárral egyben. Ha lehetne, kisebb lakást is beépítenének a kocsiba, de azt azért nem lehet. Ma már nagyon tudok röhögni azon, amikor a kismamák a technika guru férjjel babakocsit választanak a boltban, természetesen a legtöbb funkcióval. A parkolóban pedig szétszerelik a remek darabot, hogy beférjen a kocsi csomagtartójába.

Én, mint első gyerekes, heteket töltöttem bababoltokban. Oldalakat olvastam az interneten. Órákat csatáztam a férjemmel, hogy erre bizony azért kisebb vagyont fogunk áldozni. Olyan összegek röpködtek a fejemben, amiből egy autó kezdő részlete is kijött volna. Nem is értem, miért nem találták ki a babakocsit részletre!

Mert nem mindegy, hogy milyen irányból fúj a szél, süt a nap, tehát nekem mindenhonnan kell tolnom azt a gyereket. És igen, minden kereke bolyogjon, mert simán akarok fordulni a sarkon. És rugózzon is, mert minimum a Dakar terepén fogok közlekedni. Én balga azt is elhittem, hogy tudok olyan kocsit venni, ami akár az oviig kiszolgál minket, tehát legyen legalább 50 fokozatú a háttámlája. Ja, és azért márkás is legyen.

Teltek a hónapok, a hasam már egy kisebb dinnye volt, ha becsuktam a szemem, babakocsikat láttam, férjjel csak paprikásan tudtuk a témát emlegetni. Ekkor elhagyta a számat eme kijelentés: Tudod mit? Olyat veszel, amilyet akarsz!

Így szülés előtt pár héttel, könnyes szemmel néztem, ahogy a drága ember pakolja ki boldogan a libakaki és kék színű babakocsit az autóból és egy szavam nem lehetett. Bolygott, forgott, szóval mindent tudott. Egyszóval utáltam! Mert amikor sétáltunk, minden harmadik lépéssel ráléptem a kerékre, mert a bolygók miatt közel volt a lábamhoz. Biztosan én voltam a hülye, mert ezek a tetű bolygók soha nem úgy és arra pörögtek, amerre akartam. A gyermek kb. a térdemnél volt. És olyan nehéz volt az a rohadt kocsi, hogy mire felértem a másodikra vele, leizzadtam. És baromi ronda volt. Szerencsére fél év után megadta magát a kereke, így a kezembe vettem az irányítást.

Vettem használtan egy sportkocsit, ami esernyőre csukható, könnyű, kiskerekű, csak az első része bolygós és dönthető támlájú. Mint kiderült, még így is túl sok funkciót akartam. Fél kézzel nem tudtam soha tolni, az első támasztó kartartó havonta kihullott, néha a gyerekkel. A bolygók soha nem bolyogtak velem együtt, aludni pedig soha nem aludt benne a gyerek. Mindegy, első gyereket babakocsiilag letudtam. Aztán jött ketteske. Hiába volt az aktuális trend a háromkerekű, meg a hiperszuper mini kocsi magas vázon! Ó, én már rutinos voltam. Indítottunk így, egy sima, egyszerű, interneten vadászott, ezer éves mély kocsival. Itt jegyzem meg, hogy ez a mintegy 6000 forintos beruházásom volt a legközelebb a tökéleteshez. Kertvárosba költöztünk, az árkokat szuperul ugrotta az óriási kerék, a gyerek pedig nyár lévén, az első 4 hónapját végig aludta benne. Aztán kinőtte, és a második funkció, az a rászerelhető ülős téma már nagyon komplikált volt, így átpakoltam ketteskét a régi sportkocsiba.

Ez mintegy egy évig jó megoldásnak tűnt, eltekintve a fenti hibáktól, de legalább nem kellett beruházni másikba. Mert ugye én inkább másra költöm azt a pénzt, amit egy új babakocsira költenék. Mondjuk veszek belőle egy okos játékot, amivel alig játszik, egy klassz ruhát, amit sitty-sutty kinő, vagy elesszük-elisszuk, elmozizzuk, elnyaraljuk, beépítjük, pénztárcástól elhagyjuk, szóval van annak helye. Cserébe valami hiányérzet maradt bennem mindig, mert nem éltem ki teljesen a babakocsi-szindrómámat.

Addig gondolkodtam minden babakocsi-vásárlás előtt, hogy végül megvettem általában az ellenkezőjét annak, amit akartam. Közben irigykedtem a mamákra, akik beruháztak egy szuper kocsiba. Hiába mondtam, hogy jó nekem az átmeneti állapot kocsiügyileg, tudat alatt én is trendi akartam lenni. Így a majdnem két évessel, miután atomjaira hullott ez a remek sportkocsi, elmentünk egy bababoltba, és megvettük a legkönnyebb, legtrendibb, és viszonylag legjobb árú kocsit. Nincs bolygókerék, a gyerek vagy fekszik, vagy ül, cserébe könnyű, egy kézzel tolható, egyszóval egy tökéletes, minimál funkciós darab.

Így most van egy kerekes bevásárlókocsim, mert csak sátoros ünnepekkor ül bele a gyerek, de én boldog vagyok, mert végre nem lógok ki a játszótérről.

win

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.02.16 14:15:36Katalma

  A PPVenezia nekem is nagyon tetszik, majdnem olyant vettünk. Mi meg tudtuk volna venni. Csak valahogy akárhogy néztem, mindig olyan érzésem volt, hogy túl kicsi az a kocsi a babának. Meg ráadásul boltokban csak kívül-belül szürke meg fekete színekben láttam, és engem nagyon zavart az a sötét szín, nem tehetek róla... elkezdtem keresni, nincsen-e hasonló, csak nagyobb, és világosabb.  Úgyhogy ezért a használt Milano XL, bár kacsingattam egy időben a Pierre Cardin-ok felé is. Csak - szerintem - pont rossz irányból bolygósíthatók a kerekei. Nekem valahogy fontos, hogy a sportkocsi is tolható legyen szemből is...

 • 2007.02.16 14:19:46p.eszter

  Na lányok, akkor sírjunk egymás vállán! De csak kicsit, mert még megszidnak, h megint nem látjuk a dolgok lényegét.:)

  Én is álmodoztam szuper babaszobáról gyönyörű cuccokkal (helyette az én régi gyerekbútorom van a szobájában), szép házról kerttel (3 szobás panel), sírig tartó szerelemről mintaházassággal (ez a része igaz is, csak kaptam hozzá egy exet, aki mindig variál), no meg persze egy édes, szófogadó, éjjelalvó babáról (édesnek édes, de rossz, mint az ördög és tojik aludni).

  Hát, C'est la vie! És láss csodát, így is boldog vagyok! :D

 • 2007.02.16 14:20:25Katalma

  Basszus, csajok, nekem mekkora mázlim van, itt olvasgatva titeket... Nekem, úgy gondolom, álomesküvőm volt (mondjuk nem paráztam túl a dolgot), saját ruhám volt (olcsó volt és sztem gyönyörű), és most - ha nem is kötögetve - de üldögélek a kifestett gyerekszobában, és várom a babucit - másfél hónapja kiírt a doki.  Persze, ha minden úgy alakul, ahogy én szerettem volna, akkor már 4-5 éve anyuka lennék, és akkor valszeg mindez ebben a formában kimaradt volna, a párom akarta megvárni a - szerinte - megfelelő időt, végül pedig közös nevezőre jutottunk valahol időben félúton.

 • 2007.02.16 14:25:21p.eszter

  Katalma! Nyugalmas babavárást és jó sok pihenést kívánok. Mikorra várod?

 • 2007.02.16 14:27:57Katalma

  p.eszter, köszi :)

  Elvileg március közepére vagyok kiírva, de a doki szerint mostantól kezdve tképp bármikor megszülethet. Azért még szeretném, ha benn maradna 1-2 hetet :) Másrészről meg nagyon várom, hogy már leteljen az a kis idő.

 • 2007.02.16 14:28:29kovvacs

  vickie, nehogy személyes izének vedd:)))) Amúgy is rendben van a postod :))) Az enyimnek az lett volna a címe, hogy hogyan válasszunk babakocsit. Majd megírom, aztán elteszem egy félévet :))))

 • 2007.02.16 14:36:55kovvacs

  napos oldal,

  ha a gyerek már nagy és nehéz, azaz majdnem esélytelen, hogy a babakocsiban ülve fel bírod rakni babakocsistul a járműre, akkor jönnek a képbe az összecsukhatók.

  A sportkocsik általában könnyebbek, mint a két-háromfunkciósok. Már csak arra valók, hogy a baba popsija alatt legyen valami, ha nem bír már járni a fáradtságtól.

  Namármost egy felszállás a bkv-ra úgy néz ki, hogy gyereket kiszeded a kocsiból, a kocsit összecsukod, és a gyerekkel és a kocsival együtt felszállsz.

  A sportok közül két fő kategória van: a lapra csukható és az esernyőre csukható. A lapra csukhatóval iszonyatosan nehéz felszállni bármire, majdnem lehetetlen. Azt igazából arra találták ki, hogy be lehessen rakni a kocsi csomagtartójába.

  Az esernyőre csukható egy hosszúkás izé lesz, amit vagy a hónod alá tudsz csapni, vagy fel tudsz venni a válladra.

  Ja, hogy ne legyen eccerű a sztori: az én csudálatos esernyőre csukható sportkocsim olyan hosszú összecsukva, hogy nem fér el a kocsi csomagtartójában:) csak a hátsó ülésen.

  Sportesernyőnél még elég fontos a súly. 6 kiló alatti kocsi királyság, 7 kiló alatt elég jó, 8 kiló fölött már túl nehéz. • 2007.02.16 14:49:03jidele

  ok, nem sírok tovább-álomesküvő megvolt, és a lakást is imádom:)

 • 2007.02.16 15:01:21lii

  csak h. rózsásabb színben lássátok a babakocsival kapcsolatos gondokat, egy szót mondok: ikrek. (egyelőre még "odabent".) na? most jobb? :)

 • 2007.02.16 16:42:37emma

  Kisfiam születése előtt én is sokat álmodoztam, milyen kocsink is legyen ám hamar rá kellet jönnöm,marad a jó öreg használt kocsi, amit kaptunk. Szégyeltem vele az utcára menni, de nem volt másik. Milán 6hónapos korában azonban vettünk egy nagyon szuper sportkocsit, amit imádok és már én sem lógok ki a játszótérről!

 • 2007.02.16 17:14:10bongi

  lii
  gratula!
  biztos nem lesz könnyű, de a gyerekeknek jó lesz, hogy rögtön lesz egy egykorú játszótársuk, sosem lesznek egyedül.
  Remélem, apa teljes értékű társ. Szervezz segítőket az elejére!

 • 2007.02.16 17:33:39kovvacs

  lii, egy csomó babakocsinak már alapból megvan az ikerillesztő helye. De hogy nem lesz olcsó mulatság, az biztos...

 • 2007.02.16 18:15:51napos oldal

  köszi kovvacs, ezeket nagyon jó tudni! akkor esernyőre csukhatós kell.  á, nekem nem voltak ilyen kislánykori álmaim meg minden. legyen könnyű az a babakocsi, oszt jónapot. amúgy az egész helyzet olyan irritáló nekem. úgy kéne, hogy jöjjön ő is a saját lábán. na mindegy.

 • 2007.02.16 18:45:59lii

  bongi: kösszi. apa teljes értékű, viszont ő nem lesz gyeden velem, és gyanítom, a városi tömegközlekedés kevésbé lesz együttműködő partner. szal gőzöm nincs milyen bbkocsit válasszak.

  kovvacs: hát azt sajna sejtettem, h. nem óccsó az ilyesmi.

 • 2007.02.16 20:40:13dijon

  bongi: 80e, sok, de tényleg szuper a járgány. Három funkciós, könnyű, egyszerűen csukható, három, nagy, felfújhatós kerekkel (szeretek futni, ezzel lehet, + sokat tolom a Duna parton). Az új dizájnúak kb dupla áron vannak, a mózesük mátrixos. A négy kerekű, régi dizájnosak jóval olcsóbbak az enyémnél is. Amikor én vettem ( 2006. augusztus) az ÚjUdvarban lévő Baby Centerben voltak a kifutó modellek.

 • 2007.02.16 20:48:48Szilvesszter

  Ami nekem tetszik, az havi 160.000-be kerül, 6 éven keresztül, svájci frank alapon, cascóval.  Ezüstmetál, s belefér 2-3 babakocsi is. • 2007.02.16 21:15:12kiseszter

  Szilvesszter gondold meg! Főleg anya hajt majd vele! Persze anyának jár a legjobb! Nekem pl. kombi, ha bénán csukom össze a babakocsit az sem baj, mert átlósan is behajíthatom és parkolni is ügyesebben tudok vele. Ja hogy apa hetente 3x-5x mégis azzal megy dolgozni... minek hagytam, hogy ő válasszon :o))  Lii: barátaimhoz földutas kertvárosi házba érkeztek ikrek igaz 4 éve. Hát a babakocsizás mindig is két felnőttes program volt. De ne keseredj el miatta! Csak szervezz jó előre sétapartnert heti 2-3 alkalomra, annyival már el lehet boldogulni. Amikor meg motoroznak/bicikliznek majd a gyerkőcök Te leszel a legszebb combú, fenekű anyuka a környéken, mert naponta cikkcakkban futsz km-eket :o)))

 • 2007.02.16 21:23:12Szilvesszter

  Anyának is kombit vettem, belefér a szánkó, babakocsi, (egyszerre) de még egy kutya is.

  Magamnak elég lenne egy kétüléses is.

 • 2007.02.16 21:44:55kiseszter

  És a kamasz kölykök vajon melyik kulcsát akarnák elkunyizni folyton? Egész éjjel a körmeidet rágnád! Különben is apának nem jár alapból babakocsi, nagy összegű életbiztosítás inkább :o)

 • 2007.02.16 21:55:26Szilvesszter

  Pont ezt álmodtam két vagy három napja, hogy este tankolok, s reggel mikor indulnék, megint ég a benzinlámpa. Majd a fiam bevallja, hogy csajozni volt az éjjel, de hát olyan messze volt a lány, hogy egy tank benzin ráment. Ez vajon mit jelent, ért valaki az álomfejtéshez.  S remélem, nem lesz egy darabig szükség a biztositásim szolgáltatásaira. sokáig szeretnék babakocsizni.

 • 2007.02.16 22:02:04kiseszter

  Na persze az életbiztosítás arra jó, hogy idővel felvegyük a nagy lóvét! Aztán ahelyett, hogy egy luxusutazással, kétüléses coupéval a seggére vernénk azonnal (mint ahogy azt szerződéskötéskor terveztük) majd nagy körülményeskedve a gyerekekbe fektetjük. Persze irtó jó érzés lesz az is :o)))

 • 2007.02.16 22:06:33Szilvesszter

  Befizeted a tandíját,mondjuk egy angol főiskolán. Cserébe nem látod 5 évig.
  Mindig mondták a bankár haverok, a gyerek, mint befektetés, lassan térül. Még a tőzsde is jobb.

 • 2007.02.16 22:18:35kiseszter

  Angol főiskoláról szó sem lehet! Még a végén odanősül aztán látogathatom az unokám repülővel! :o) MBA a Műegyetemen, besegítünk az albérletbe, vasárnaponta jöhet húslevesre, de a mosatlanját nem vállalom :o))  A párom teljesen ki van rajtam, hogy 18 évesen tervezem leválasztani a gyereket. Persze szájhős vagyok ám, ugyanúgy fogom húzni érte a belem, mint ahogy a mi szüleink értünk :o))

 • 2007.02.16 22:31:04Anyatünde

  Jidele: Mi a mai napig öröklünk cuccokat a párom családjából a gyerekeinknek. Téli dzsekik évek óta a gyerekeim másodunokatesójától érkeznek. Babaholmik dettó, meg barátoktól is kaptunk, és "közlekednek" is a cuccok. Tehát mindig ott van a babaholmi, ahol épp picibaba van. Persze, az öröklött holmikból csak azt adom rájuk, mondjuk oviba, ami normálisan néz ki. Itthonra is igyekszem. A játszóra viszont remek a kicsit elnyűttebb is.

  Egyvalamiben nem engedtem/engedek, bármilyen csórók voltunk is (mondjuk, mikor a kislányommal (jelenleg: középső) 2 évig gyesen voltam, mert nem járt a gyed):az pedig a cipő. Az mindegyiknek vadonatúj és jó minőségű. Pedig rokonoktól kaptunk időnként gyerekcipőket, szandálokat is. Ezek közül a téli cipőkből hagyok meg 1-1 párat, ha a saját beázik, a többivel alkalomadtán irány a Vöröskereszt. Azért nem a kuka, mert én láttam már igencsak hűvös koranyárban kisiskolásnak kinéző kiscsajt papucsban csettegni a 32-es buszon... Neki valószínűleg jól jön a használt cipő is, természetesen nem a lukas, a leváló talpú stb... Az már tényleg kuka-pozitív ;-))  De hogy valamennyire témánál is maradjak: többen írtátok, hogy az teljesen egyedi, hogy kinek milyen babakocsi az ideális. Ez teljesen így van! Én pl. a kovvacs által vázolt babakocsival teljesen meg lennék lőve itt Bp-en, úgy, hogy muszáj tömegközlekednem heti rendszerességgel, van, hogy 3 gyerekkel. Neki meg pont az a kocsi a jó! Egyébként a mienket is használtan vettük, ezelőtt 7 évvel, egy ABC-Design típusú 2 funkciós kocsi. Nagyon szeretem! Buszra, villamosra szállok vele akár egyedül is. Az UV-villamosra (pl. 47-es, 41+es) már akkor is felfért, amikor még nem volt kiszedve kocsinként 1 ajtónál a kapaszkodó.

  Remek a rugózása, a viszonylag kis kerekeihez képest. Mikor Budafokon laktunk, volt, hogy sétáltunk kb. Budafok-Belváros magasságában, csak fönt a dombok között, ahol jobbára csak víkendházak voltak (akkor még). Járda meg nemigen, csak kátyús út. Remekül ment ott is, egyben maradt, a gyerkőc meg nagyokat aludt benne... Ezt a túrát esőben azért nem nyomtuk le, szóval ugyanezen a terepen sárban nem tudom, hogyan szuperált volna. Viszont hóban remekül ment, úgy 15 cm hóvastagságig.

  Tehát egy nagyon jól sikerült modell.

  A bolygókerekeit en nem is fixáltam. Van, aki attól kap hülyét, ha bolyog az első kerék, én attól, ha fixen áll, és billenthetem a kocsit minden kanyarodásnál.

  Egy negatívum: 3. (most 1 éves) gyerekünk elég hamar megnőtt annyira, hogy hosszában csaknem végigérte, de még ülni nem tudott. Szóval neki már 1-2 hónapig kicsit kicsi volt. Egy Bergon babakocsival nyilván nem lett volna ilyen gond...;-))  Szintén kovvacs: ééérdekes, én az esernyőre csukható kocsit (mert olyanunk is van ám, BéBé Go szupermárka...;-))) ) sohase használtam úgy, hgy buszraszállás előtt kikapom belőle a gyereket. Feltettem a buszra gyerekkel együtt... Igen, még a középsővel várandósan is. Igaz a legnagyobb már akkor (1.5 évesen) se volt egy hústorony...  Ajjaj, asszem fölébredt Lackóbaba...

 • 2007.02.17 09:39:40kaposztalepke

  Anyatündéhez hasonlóan a terhességemig (nagyobbik 21hós kora) én sem szedtem ki a gyereket a babakocsiból, hanem azzal pakolgattam buszra/villamosra. Terhesen már igen, egyszer megemeltem magam ahogy bevásárlókocsiba tettem a gyereket, utána napokig görcsöltem, ezután be voltam tojva. De előtte mindig babakocsistól tettem fel a gyereket. Nemcsak a legkisebb említett BéBé Go-val, hanem a PierreCarden sportkocsit is (saccperkábé az a 7kg körüli típus)..pedig nekem még a gyerekem sem volt pehelysúlyú..mondjuk tény, hogy az én kondimmal ez "könnyű", de más anyukákat elnézve szinte fizikailag lehetetlen alkattal úgy pakolgatták babakocsistól a gyereket;)

  1-2 próbálkozás után szépen kidolgozva még a hannoveri csodajárgányra is felraktam egyedül a babakocsiban ülő gyereket, egyszer kellett kitalálni hogy lehet.  A gyerek kivételével az a bajom, hogy utána még összecsukva is a babakocsinak is van hossza is, meg minden, egy másfél évest felrakni mondjuk a hannoverire, vagy egy magas buszra, vagy végülis bármilyen magasabb villamosra nem olyan egyszerű, két kéz kell a gyerekhez is, lépni kell vele együtt felfelé, és akkor még a babakocsi..ugye kezem több nincs, vállra akasztva a hossza simán leakad ahogy lépek a gyerekkel a lépcsőn, kicit jobban keresztbedobva a vállon meg kereszben könnyű fennakadni. Szóval metrónál pl nem gond, meg aluljáróba menni is lehet fél kézzel gyerekkel meg fél kézben lógó babakocsival, de ahova fel kell mászni, inkább felteszem kocsistól. És inkább egyedül, sokszor sajnos ha segíteni akarnak is rosszul teszik, és ha nincs idő elmagyarázni hol fogják meg, csak már emelik, hát sokszor veszélyesebb a dolog. Sokan lazán megfogják a gyerek előtt a "keresztpántot", ésúgy kezdik megemelni, és nem győzök szólni, hogy azt ne, az nem bírja el, sokszor lekapcsolható/kinyitható, semmiképp nem emelésre tervezték.

  Egy oylan eset volt, amikor direktben próbáltam segítséget kérni, biztos csak pechem volt, de akkor nagyon elakadtam. Az Örs Vezér térről jöttünk haza a hannoverivel, és akkor már terhes voltam, és kivettem a kis pici babakocsiból a gyereket, összecsuktam a kocsit (nincs 5 kg), és a megállóban próbáltam vkit megfűzni, hogy majd legyen olyan kedves, és adja fel nekem a kocsit miután felszállok a gyerekkel. Odamentem egy tinicsaj/tinisrác pároshoz, gondolván hogy jó kondiban vannak, 5 kg-t csak elbírnak...megkérdeztem őket, erre elkezdtek körülményeskedni, hogy "de ők nem szállnak fel, csak ismerőst várnak, stb"..modntam, hogy nem is kell, csak nyújtsa fel..erre hogy "dehát így, meg úgy meg izé", na, mondom hagyjuk. Odamentem egy 40 körüli fitt külsejű nőhöz (fiatalabb pasi éppen nem volt sehol), megkértem őt is, ő meg elkezdett izélni, hogy de ott van a kis váltáskája, és hogy hogyan, meg izé..mondom fél kézzel fel lehet nyújtani, egészen könnyű..de úgy húzta a száját, hogy otthagytam. És ilyenkor jön a ciki, mert próbálkozásaimat látván végül egy 70 fölötti bácsi adta fel a cuccost, akit utána én húztam fel, mert alig bírt fellépni a villamosra. Akkor picit azért lila volt az agyam.  MOst a köv projekt a babakocsi +3éves pórázon lesz...mert ugye egyedül fellépni még Ő sem tud a magasabbakra, így vagy vhogy feleszkábálom a nagyot, és utána felteszem a kicsit a babakocsiban, vagy meg kell kérni vkit, hogy segítse fel a nagyobbikat. Szerintem az első verzióra dolgozok majd ki vmit....

 • 2007.02.17 09:45:16hanna

  Én a haverjaimtól kaptam egy tökéletes babakocsit nászajándékba. Graco travel system, nagyon könnyű, bevkosár, bolygóskerék, dönthető ülés, plusz egy autósülés. Az egész 50 rugó volt asszem, ami még a bkocsi piacon kultúráltnak mondható. Nem volt hozzá esővédő meg téliesítő,meg lábzsák. azt vettünk márkátlant még egy 10ér. HA abból gracot veszünk, az k drága, egy pvc szarért 8et elkértek vona! muhaha. Ja és tányleg egykézzel összecsukható. Egy funkció jönne még jól, de az a sok pozitívum mellett sokadrangú: csak egy irányból tolható. Arra vagyok kíváncsi, meddig fogják bírni a kerekek. Nincsenek giganagy húde rugózós kerekei, de azért normális, teljesen jó, de mondjuk a bp-i kátyús részek illetve a töredezett macskakő helyenként eléggé kihívás.  Mi is egy csomó mindent használtan kaptunk, de én ennek örültem, pár darabot mindenból vettem, főleg azt is turkálókban, hogy kiéljem a vásárlási szenvedélyemet, és így aránylag olcsón, viszont jó cuccokkal és sajátot is beletéve és kis fáradsággal megúsztuk a dolgot.

 • 2007.02.17 10:46:56gyöngy

  Én az 1. gyereknél használtan vettem egy kocsit,aminek állítható volt a tolásiránya, több állásban dönthető, csak elöl bolygókerekes, jó nagy kosara volt alul. Imádtam. Igaz a lányom ahogy elindult, nem akart beleülni, de nagyon kényelmes volt vele vásárolni, sétálni. 4. emeleten laktunk lift nélkül, de a földszinten volt a tároló, és a buszra is fel tudtam tenni egyedül is, ha nem volt korlát. A fiamat is kiszolgálta, de ő 2 évesen még nem akart kiszállni belőle. Utána még továbbadtam a sógornőmnek, aki nagyon örült neki. Ők falun laktak kertes házban, és nem akart vele sétálni menni, de az udvaron abban altatta hónapokig.
  Már kamaszok a nagyok, és jön a kicsi. Remélem nincs már 4 hetem. Most meg anyósoméktól kaptunk Karácsonyra egy szuper járgányt. /Ennek is állítható a tolókarja, a háttámlája, nagy a csomagtartója, csak elöl bolygókerekes, és van hozzá autósülés is./ Rám bízta, hogy milyet szeretnék, így tetszik a szinösszeállítása, sok funkciós, csak nagyon nagy, nehéz és bénán lehet összecsukni. Viszont mivel nincs autónk, és lift van a házunkban, nem lesz gond. Mi sokat fogunk sétálni. A belváros is 15 percre van, meg az erdő is, csak másik irányba. Játszóterek, meg egyik jobb mint a másik, 5-10 perc sétára. Most úgy gondolom, hogy ezt is imádom majd.

 • 2007.02.17 12:45:37Csöre

  Amióta úgy érzem, hogy a fiam nagy és nehéz (olyan 3-4 hete), mindig megkérek valakit, hogy segítsen fel- v. leszállni, illetve lépcsőtmászni. Már egész jó dumát fejlesztettem ki némi pantomimmel, hogy 5 mp alatt elmagyarázzam, hogyan értem a segítést. Persze már korábban is gyakran segítettek csak úgy önszorgalomból. Az eddigi leglelkesebb versenyző először is felrakta a kocsit a buszra, a végállomáson leszedte (egyedül), majd le sem téve elbattyogott a lépcsőig, amin föl kell vinni, ott felcipelte, majd továbbra sem letéve továbbvitte a metróig, és ott (mivel persze nincs mozgólépcső) leszállította. A fiam pedig irtó édes, olyan "én vagyok a császár, és ez a gyaloghintóm" képet tud vágni közben. Amikor nagyon vacakul voltam, simán megkértem jóerőben lévő fiatalembereket, hogy ugyanmár, tegye/vigye/ föl/le egyedül, és megtették. Eddig talán kétszer volt, hogy a megszólított a füle botját sem mozdította, persze mindkétszer itt, Újpesten. Ultaviola bulldogs, hahaha...

 • 2007.02.17 12:47:18Csöre

  ... természetesen ultRaviola, bocsi.

 • 2007.02.17 14:45:48p.eszter

  Sógornőméknek a szuperusa-ban olyan 3kerekű babakocsijuk van, amivel edzeni -azaz futni- lehet, van rajta külső-belső hőmérő, ablaktörlős esővédő, meg faxomtudja mi még. Ja! Baba utál benne lenni...:D

 • 2007.02.17 20:45:15Szilvesszter

  Van egy barátom, az a hobbija, hogy a gyerekkel fut. Mármint a gyerek benn van a kocsiban, ő tolja.  Szerintem bolond. Bár nem hinném, hogy olvas porontyot.

 • 2007.02.19 17:28:00bongi

  sziasztok!
  további tapasztalatok a Graco Quattro Tour-ról valaki?
  asszem, beleszerettem...

 • 2007.02.19 22:05:01renege

  Graco Quattro Tour Deluxe TS. Én szeretem. Amíg kicsi volt a baba, a mózes kosarát nagyon jól lehetett használni, ráadásul így szemben volt velem, láthattam minden mozdulatát. A mózeskosarat kb. 3-4 hónaposan nőtte ki a fiam. Utána anélkül használtuk a kocsit, amióta 6 hónapos, már sokszor ültetem is benne.  Van hozzá autósülés. Az praktikus, egyszerűen át lehet pakolni a bázisból a babakocsiba, mi ezt nagyon sokszor kihasználtuk. Sajnos a hordozóval kapcsolatban van rossz tapasztatunk is. Egyrészt nagyon ül benne a baba. Újszülöttként szinte egyáltalán nem volt használható, hiába van benne a szűkítő. Persze, amikor autóval kellett vinni, abban vittük, de elég rossz volt nézni, ahogy tudott billegni a feje. Ha bázis nélkül szereltük be az autóba, kevésbé ül, viszont akkor bonyolultabb a rendszer.  A másik tapasztalat. Ez nem tudom, mennyire függ márkától. De úgy tűnik, az én Bálintom 6 hónaposan, téli idő révén kezeslábasban kinőtte a hordozót. A biztonsági övet éppen, hogy be tudjuk rajta kapcsolni, de már csak cipőkanállal sikerül :((((  Van hozzá lábzsák, azt is ki tudtuk használni. Ezeknek a plusz elemeknek az egyetlen hátránya, hogy amikor nem használjuk, tárolni kell valahol. De gyanítom :) ez sem márkafüggő tulajdonság.  Van rajta sok rekesz, ezek is elég jól használhatóak. Viszont a hőmérője semmire nem jó. Kb fél óra alatt sikerül megmérni a hőmérsékletet, télen volt, hogy addigra már épp jöttünk be. Az óráját viszont szeretem, én mindig az alapján sétáltam.  Egy kézzel összecsukható. Az nagyon pöpec. Még én is simán berakom a kocsi csomagtartójába (azért nem lesz nagyon kicsi összecsukva sem).

  Masszív felépítésű, így kicsit nehéz. Amikor az autósülés is rajta van, minden ismerősöm tanknak csúfolja. Én buszra nem szállnék vele. Autóban viszont teljesen jól szállítható.  Bolygósítható kereke van, nagyon kényelmes tolni.

  Egy hete le volt árazva a Brendonban (kuponos akció), lehet, hogy még mindig tart, akkor szinte féláron meg lehet venni.

 • 2007.02.20 17:22:17Conodonta

  Segítsetek, légyszi, a hármasikreknek keresek babakocsit, és a Triplette-n kivül nem találok semmilyen más változatot. Elképzelhetetlennek tartom, hogy csak egy cég gyárt ilyen babakocsikat, szerintem csak béna vagyok. Akinek van ötlete, az írja meg, légyszi...

 • 2007.02.20 18:12:41Csöre

  Hármasikrek? A Peg Perego gyárt hármas ikerbabakocsit, egymás előtt ülnek, kicsit ijesztő lehet, ha egy ilyen jön szembe, de hát kisebb ugye nem lehet. Nekünk nem kellett, viszont PP babakocsira vadásztunk az interneten, és volt, aki ilyet hirdetett használtan (ilyen járgányra ugye többnyire csak egyszer van szükség egy háztartásban). Az eBayen volt, de hasonló oldalakon érdemes nézni. (Persze ez nemcsak ültetős kocsi, a háttámlák vízszintesig ledönthetők, így fekszenek benne a mukik.)

 • 2007.02.20 18:24:17lii

  Conodonta: inglesina márkájú is van hármasikreknek. sajnos nem tudom ki forgalmazza mo.-on, de hirdetési oldalakon már találkoztam ezzel a fajtával.

 • 2007.02.20 18:48:49Katalma

  Hármasiker kocsihoz: szerintem érdemes körülnézned a használt babakocsi piacon, mert sokkal olcsóbban jöhetsz ki, és jó eséllyel egyszeri használat után még a minősége is megfelelő.  Inglesia:

  http://www.hirdess.hu/?page=pro&acid=60&pid=5968  Peg Perego-ból egyelőre csak olyan hirdetést találtam, ami vagy kb. egy éves, vagy már eladva, vagy lejárt...

  De ami esetleg mégis használható:

  http://borze.babazo.hu/borze.php?l=hu&m=0&p=7&hid=4394

  http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?forumid=115649  Érdemes megnézni még a babakocsi.lap.hu-t, és megkérdezni nagyobb babaáruházakat. Brendonban tutira kapni, viszont szerintem mindenhol megrendelik neked, ahol foglalkoznak PP-vel...

  A babakocsi.lap.hu-n pedig nagyon sok gyártóról és boltról lehet infót szerezni... hát sok sikert.  Olvastam olyan megoldást is, hogy valaki nem vett hármasikerkocsit, hanem vett egy ikerkocsit plusz egy simát. Mert eleve úgy gondolta, tök esélytelen, hogy egyedül útnak induljon három gyerekkel.

 • 2007.02.20 19:06:14melin

  Hahó, én épp találtam 1-et itt:  www.teszvesz.hu/item164888816_3_as_peg_perego_iker_babakocsi.html  Használt!

 • 2007.02.20 20:08:43Conodonta

  Csajok, köszönöm, neki állok mazsolázni, aztán meg infót cserélni, majd igyekszem a végeredményről tájékoztatni.
  Milló csók a segítségért!!!

 • 2007.02.20 20:34:15Katalma

  http://www.babashop.hu/hun/modules.php?op=modload&name=4nClassifieds&file=index&action=search&Rubrik=Babakocsik&Pos=0&Pos2=0

  uez máshol: http://borze.babazo.hu/borze.php?l=hu&m=0&p=7&hid=11935

  http://www.bebilap.hu/bababorze/borze.phtml?cat=6

  http://aprohirdetes.info/hasznalt-hirdetes/show/25535

  http://www.expressz.hu/baba/babakocsi/showAdvert,3751984,51,1.html  Ez nem tudom, mennyire reális: Iglesia 3-as:

  http://www.csaladinet.hu/?module=gyujto&target=cool&group_id=69&sid=100462  http://borze.babazo.hu/borze.php?l=hu&m=0&p=7&hid=5448  http://www.xrecords.hu/mese/borze.php

  3-as -ra keress

  Ez az oldal érdekességnek jó:

  http://www.dvojcata.kat.cz/Kocarky.html

  vannak rajta 3-as, sőt, 4-es ikerkocsik is.

  Meg lehet nézegetni, bár, hogy a gyakorlatban használható-e, azt én nem tudom... sőt, most látom, még egy 6-os ikerkocsi is van!!!

  Azért érdekes ez az oldal, mert nem csak a fenti két típusnak megfelelő, egymás után 3 gyerek megoldás van, hanem van 3 egymás mellett, és 2 + 1-es megoldás is (nem ikerkapoccsal, hanem eleve ilyen a váz). Sztem, ha valami nagyon megtetszik innen, mindenféle online aukciós házakból, boltokból akár külföldről is behozathatod. Az meg külön szerencse, ha van esetleg akármelyik országban ismerősöd...

 • 2007.02.20 20:47:42jidele

  hm, itt azért vannak morbidul kinéző darabok;)

 • 2007.02.20 21:53:34Katalma

  Jahh, akadnak :D

 • 2007.02.20 23:18:26bongi

  renege,
  köszi a tapasztalatokat a Gracoról.
  addig filózgatok, míg elvisznek előlem mindent, amit kinézek magamnak. Használtakat néztem ugyanis.

 • 2007.02.21 06:55:07hanna

  Szia Bongi!

  A graconak van könnyű kocsija is. A sima ts, igaz, ahhoz nincs hőmérő, óra, lábzsák, de ebből csak a lábzsák igazán fontos, viszont lehet vele buszra-villamosra szállni.

  Renege: nézted az autósülés haszn. utasítását? Mert én is szívtam vele, hogy így, kicsi, meg úgy kicsi, de aztán jól átolvastam, és hátul ki kell akasztani a pántokat, átfűzni, meg benyúlni alul valami lyukba, és ott megnyomni valamit, és akkor végül egész hosszúra ehet ereszteni a pántot, plusz ha nagyon nagy már a baba, akkor le kell húzni a huzatot, kivenni a hungarocell belső magasítót, és akkor sokkal tágasabb lesz a kis ülés.

  Jah, és mi komp nélkül használjuk, egy fél perc alatt ki és berakom, pedig mondjuk egy-két hétben egyszer megyünk kocsival, mivel nekünk nincs, csak az apámnak. És egyébként tényleg nagyon ülne benne, így meg tud feküdni. • 2007.02.21 08:06:54renege

  hanna, ami a használati utasítást illeti, hát... khm.... azt épp nem találjuk már egy jó ideje :(((. Már én is gondoltam rá, hogy biztos nem nőheti ki a gyerek 6 hónaposan az egy éves korig használható ülést, de magunktól nem sikerült megfejteni a rejtélyt. Viszont akkor nekiállunk keresni. Köszi.

 • 2007.02.21 09:07:52hanna

  Fenn van egyébként pdf.ben angolul a haszn ut. a graco hivatalos weboldalán, ha tudtok angolul, az is jó, bár úgyis a képek számítanak.

 • 2007.02.21 11:59:39Katalma

  Nna mivel álmodtam az éjszaka? :) hármasikerkocsival.

 • 2008.01.19 22:48:15Katalma

  Peg Peregp Skate Completto!!!!!!!!!!!!

  Most erről álmodok. A tervezők megnézték a bugaboo és a stokke kocsikat is :)

 • 2008.02.24 23:07:26Topoli

  Szerintem Peg Perego Skate :) nekem zöld bubble, gyönyörű és szerintem szuper is

  Sajnos 1 ember 2 havi fizetése főleg ha a hozzátartozó táskát is megveszed, de véleményem szerint nagyon jó.

  Mózesből alakítod ás az ülő részt, ami kétirényból tolható. Csomagtartója szinte észre sem vehető mégis megpakolhatod, majd lerögzítheted, sőt a táskát is használhatod csomagtartóként. 3 szintbe állítható a magassága. Nagyon könnyen alakítható át akármelyik funkciójába, akár egy kézzel irányítható... Váze erős, alu, így ha kissrác feláll akkor sem dől el. 5 pontos biztonsági öve gondoskodik a biztonságról. Huzata erős, belső része párnás, pihe-puha. Terepet jár, ugyanakkor bolygós is.

  Mi majd mindennap megyünk ki, persze nem könnyű, de segítenek lépcsőzni. Az igazság az, hogy ha könnyebb kocsit veszel, azt sem nagyon lehet megemelni már egy nagyobb méretű lurkóval ha pl 10 kiló. Ezért nem arra kell figyelni szerintem. Én nem autózom, fontos volt, hogy egy stabil kocsim legyen, de olyannyira, hogy akár napi többszöri sétát kibírjon, ugyanakkor az üzleti megjelenésnél ugymond ne legyen "ciki". Mozgólépcsőzni lehet vele simán, bírja a terepet is, városban és rozoga úton is lehet vele menni.

  Az ára borzasztó, egy átlagember nem nagyon veszi meg szerintem (táskával 195.000 ft) vagy gyűjtés árán csak de én úgy voltam vele, hogy máson megspórolom a kocsi árát és így is lett. Sokmindent megvettem a kislurkónak használtan, márkás cuccokat fillérekért, most meg mindig az akciósat nézem mindenhol, mert nagyon sok van. Elkölthettem volna ruhára, és ezer felesleges kacatra a kocsi árát, mert a babalista iszonyat hosszú ám. Szerencsére kikértem mások véleményét és sokmindent kihagytam.  Ilyenek pl.:

  - légzésfigyelő (akkor kell ha koraszülött a baba vagy a születésénél komplikáció lép fel és újra kell éleszteni, egyébként felesleges! Több orvos, védőnő mondta) 20.000-40.000 ft kb.

  - ruhácskákból nem kell megannyi, főleg nem kell együttes túl sok a legelején. Úgysem fogod azokat ráadni, kényelmetlen is és bíbelődni sem szeretsz majd vele. Legjobbak a rugik, szabadidők, bodyk, talpasnacik...

  Csiri-csáré kényelmetlen együtteseken spórolhatsz legalább 20.000 ft-ot, és azon is, hogy ha mértékkel vásárolsz a szükségesekből, mert nem kell 10 db semmiből még a textílpelenkából sem kell 20 db, ahogy előírják.

  - Cumisüveg, cumika, elektromos mellszívó sem igazán kell. Ha nagyon akasz vegyél kézit, azt is akciósan... cumira nem szoktasd rá, üveget meg nem nagyon fogsz használni az első 6 hónapban.

  - Kiságyat az ikeában lehet legolcsóbban megvenni, matraccal mindennel, nem kell 45.000 -ért babaáruházban. Felesleges a baldachin és midenféle ágyneműkészlet is, rácsvédőt azért érdemes. (ikea) de nem kell túlzsúfolni az ágyát sem.

  - nem kell 60 féle játék sem, elég 1-2 jobb minőség. Később is jobban fogja becsülni ha kevés de jó ami van, nem fogja a fejét ide-oda kapkodni és nem mondja azt hogy unatkozik miközben játék torony áll a szobájában.

  - Nem kell 100ezres bababútor mert az csak kisikolás koráig jó vagy addig sem, nagyon "dedósan" néznek ki és már az elsős sem meri majd behívni a pajtását a szobájába.

  -felejtsd el a drága márkás göncöket, nem biztos, hogy 20ezres ruha kell a bébire 1 hónapinyi időre amíg ki nem növi :) vagy akkor vedd meg máshogy fillérekért.  és még sorolhatnám...  Ezeket add össze! Mennyi jött ki? Szerintem annyi, hogy a babakocsi ingyen van.  Így lett ilyen szuper kocsink. • 2008.02.24 23:13:23Topoli

  jah...

  tessék kihasználni a Kismama által megrendezett bababörzét, mert ott is rengeteget lehet spórolni. Pelenkán is, csomagján 500-1000 ft között. Ezen kívűl rengeteg cég vonul ki, olcsóbban vehetsz meg mindent.  Juj, most látom, jó régen voltak ezek a hozzászólások :) lehet már senki nem is olvassa ezt a fórumot :)  Ha esetleg vkinek van még skate-je, írja le a véleményét.

  Köszi!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta