Cicit kötöget fél Anglia

Váratlanul lelkes fogadtatásra talált egy angol kórház felhívása, melyben arra kérték a kötni tudó önkénteseket, hogy gyártsanak női melleket. A kötött ciciket a Liverpool Women's Hospital bábái demonstrációs eszközként alkalmazzák: a kismamáknak mutatják meg rajta, hogyan kell lefejni a tejet.




Kate McFadden, a kórház csecsemőtáplálási koordinátora a BBC-nek nyilatkozva elmondta, döbbenetesen sok önkéntes jelentkezett telefonon a felhívásuk közzététele után. Skóciából, Írországból, sőt az Egyesült Államokból is jelentkeztek kötni vágyó lelkes személyek.

A különböző bőrszínekben készülő kötött mellekkel a kórház megspórolhatja a latexből készült demonstrációs cicik beszerzését, melyeknek darabja mintegy 35 fontba kerül. A bábák ezeken a műmelleken mutatják meg a koraszülöttek anyáinak, hogyan fejjék le a tejet, amit a kórházban ápolt kisbabák kapnak.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a cicik kötésmintáját feltették a Nagy-Britanniai Laktációs Tanácsadók weboldalára, ahonnét pdf formátumban le lehet tölteni.

A kötött cici egyébként nem új találmány, a mellrák miatt egyik vagy mindkét mellüket elvesztett nők körében is népszerű. Egy ilyen kötésmintát a Crystal Palace Yarns kötőfonal-gyártó weboldaláról tölthetünk le.
Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek